HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 29. tammikuuta 2011

aikuisten naisten puolesta, terveisin pikkutyttö!

Moikku vaan kaikki tassukat taas! Oon taas lähiaikoina paneutunu erääseen asiaan (kiitos lähipiirin aikuisten naisten), josta ajattelin taas tulla suu vaahdossa mesoamaan: ikärasismi. Kuka tunnustaa, käsi ylös, että on joskus edes pikkuisen naurahtanut keski-iän ohittaneelle naiselle pillifarkuissa tai tissipaidassa? Tai ajatellut, että mitä tonki enää täytyy mitään yrittää, kun seittemänkymppinen leidi sutii huulipunaa? Joo, varmaan me kaikki, enkä kyllä siitä ala saarnaamaan, koska tällasiks me ollaan tehty. Meille isketään sellasta maailmankuvaa, että onni on olla nuori ja siloposkinen, hekuva teini (öhöm, kuinka moni nuori on siloposkinen ja jotenki raikas?). Että elämä on elämisen arvosta ihan junnuna ja freesinä. Täytyy myöntää, että tollasen paskanpakkosyötön tuloksena ootin kauhulla ja pelko perseessä vanhenemista ja ryppyyntymistä, kunnes mun maailma avartu aivan täysin!


Oon siis ollu just sellanen "kun mä alan rapistumaan, niin botox kutsuu!"-vauhkooja ja melkein suunnitellu itsemurhan kolmekymppisille. Mutta sitten hokasin, että miksen vois olla ihan samanlainen tyyppi kuuskybäsenä ku nytkin, kuka mua kieltää painelemasta leggareissa, vaikka naama alkaaki rapistua?
Syy tähän mun valtavaan valaistumiskokemukseen on tottakai äiti. Mun äiskä on sellanen nelikymppinen muikkeli ("vähä mutsis on milf!"-kommentteja olen kuullut hivenen liikaa, jos tämä valottaa hivenen) joka pari vuotta sitten meni ja otti napakorun. No kyllä sillä sikspäkillä kehtaaki ottaa, ei siinä mitään. Mutta oli se silti vähä ihmetyksen paikka, että onko sulla äiti joku kriisi... Ja siihen samoihin aikoihin se otti tatuoinnitki (SALAA MULTA, ETTEN OLISI KADE!) ja ajattelin, että nyt se on aivan sekasi koko nainen.


Mutsi sitten valas asiaa, että teki vaan mieli ottaa, eipä siinä sen kummempaa. Hän halus napakorun, sillä selvä. Että miksikäs ei. Sit mulle valkeni, että niinpä, miksikäs ei. Ei tarvi olla keski-iän kriisiä poteva "vanha" kurppa, joka repäsee vaihdevuosituskissaan ostamalla moottoripyörän ja vaihtamalla miestä (jestas mikä stereotypia), jos ottaa vaikkapa lävistyksen. Jos saatana huvittaa, niin ei kai sillä oo väliä, että ootko ikää kertyny 15, 25, 55 vai 75 vuotta?


Kun on ylittäny sen pari-kolmekymppiä, sillonhan se elämä vasta alkaa. Sillon tietää mitä haluaa ja kuka on, ne lävistykset, tatskat, uudet hiustyylit, rakennekynnet, kymmenen sentin korot ei oo kömpelöö itsensä ettimistä, vaan tavallaan sellanen "tähän nyt on tultu, ja tällänen mää oon"-taukopaikka. Ja miks muka pitäis sitten "aikuisena" alkaa tylsäks ja värittömäks, jos mieli on ku teinitytöllä? Vaikka kroppa vetelis kuudenkympin nurkilla,  ei tarkota, että nyt on aika alkaa kutoa sukkia ja paistella pullaa, unohtamatta Nanson nilkkapituisia yöpaitoja. Ei muutaku nahkahousut jalkaa ja baanalle, sehä vasta helmee oliski! Siihen mää pyrin.


Just naureskeltiin Jullin kanssa kosmetiikkaosastolla meikkivoidetta, joka mainosti "pyyhkivänsä rypyt pois". Siis wat, siis miten ja MIKSI? Miks täytyis yrittää olla nuorempi ku mitä on? Miks kukaan muka haluis olla finninaamanen teini? Meinaan ei se nuoruuskaan nyt mitään kauheen tavoteltavaa oo... Tai siis oikee nuoruus, toi median luoma "nuoruus" on täyttä paskaa, photoshopattuja High School Musical -tähtiä ja kaikkee muuta suuremman luokan kusetusta!
Ja sitten ku ikää on se 14, ni tekee mitä vaan näyttääkseen vanhemmalta. On siis totaalisen noloo, jos on "ikäistään nuoremman" näköinen (siis mitä edes on näyttää ikäiseltään?). Joopajoo.


Mua ärsyttää suunnattomasti, jos joku mummeli (about 60 vee mittarissa) menee ja repäsee ostamalla vaikka farkkulegginssit (tunnen muuten tällaisen naisen, ihan näin btw!) ja sitten lähipiirin mammat kauhistelee, että tollasia nuorten retkuja puet päälles, vanha ihminen. Että laitappa vaan se Nanson omenapuuyökkäri ja raitapitkikset jalkaan ja mee laittaan kaffe tippuun. Voi jestas, jos ihminen ei senkään ikäsenä saa olla sellanen ku huvittaa ni voi morje mitä paskaa! Mää ainaki kuljen kunnon teinihuoravaatteissa vaikka hautaan asti.


Mää oon ollu äitin kans bailaamassa Elastisen keikalla, äiti on ollu vieressä, ku mua tatuoitiin, me vaihdellaan Gina Tricotin rättejä (vaikka äiti on mua joku sata kiloo pienempi ja puolimetriä pitempi:D) ja vertaillaan rakennekynsiä. Ja musta se on ihan luonnollista! Vaikka me ollaan eri-ikäsiä, se ei tarkota, että meillä ei vois olla samoja mielenkiinnonkohteita. Äiti ei oo -Luojan kiitos- opettanu mulle sellasta kunnon suomalainenkotiäiti mantraa tyyliin "en oo koskaan ittestäni välittäny, emmää sellasista naisten kotkotuksista välitä, minä jo vanha ihminen". Esimerkiksi mun molemmat mummot kuuluu tähän "onkohan tämä nyt vanhalla ihmisellä nyt oikein sovelias sössönsössönsöö"-kastiin. HEI HALOO! Meillon vaan yks elämä, joten mun mielestä kaikki haaveet pitää toteuttaa, vaikka sitten vanhainkodissa! Jos se haave on ostaa viidentoista sentin korot, ni antaa palaa. Jos se jonkun persettä kutittaa, ni antaa kutittaa.

14 kommenttia:

 1. Tää on täyttä totta! Mä aion olla tatuoitu nahkahousumummo :)

  VastaaPoista
 2. Oot ihan oikeessa. Ei tartte olla kaksikyt, että voi olla tai saa olla hyvännäköinen (ja ihan oma itsensä).

  VastaaPoista
 3. Oma äitini on 59-vuotias ''mummeli'', eikä näytä päivääkään yli 45 vuotiaalta :) Monien tuttujen äidit jotka ovat oikeasti vasta sen 40-50 näyttävät äitiäni huomattavasti vanhemmilta ja monesti ystävieni vanhemmat ovatkin soittaneet äidilleni, että onko hän oikeasti sen ikäinen kun sanon! Itsekin haluan säilyä tulevaisuudessa yhtä hyvin ja kertaakaan ei mami ole mennyt kauneusleikkauksiin tai piikkien alle itseään kaunistamaan!

  VastaaPoista
 4. Terveppäterve :D

  Eksyin äsken tänne blogiin ja vaikuttaa hauskalta vastapainolta miun intohimoon, kynsiblogeihin.

  Jään seuraa eli go go girl :)

  Elli

  VastaaPoista
 5. Saara: sama täällä!:D

  Marsaliini: niinpä, miks elämän pitäis muka pysähtyä siihen!

  Laura: kuulostaa tutulta! siis mun mielestä pitää nostaa hattua naisille, jotka jaksaa huolehtia ittestään, vaikka se kaksviis on ohitettu jo! Se on se asenne, mikä auttaa säilyyn!

  Anniina: kiitti :> i'll try my best!

  kiitos Elli ja tervetuloa! :>

  VastaaPoista
 6. kirjota jotain laihduttamisesta? tai siitä miten on paineita olla laiha yms.. :D

  VastaaPoista
 7. onks sul kenties ulkoasun muutos kesken, ite en ainakaa näe lukee näit sun postauksii ny jostai syyst :o tekstin kohal on vaa tyhjää :o

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, loistoidea, laitan toteutuslistalle! (ikävä kyllä omakohtaista kokemusta ei laihuudesta oo, mutta sanottavaa kylläki!:D)

  Minka, eihän? :S aina välillä joku sanoo, että teksti puuttu ja tulee takasi sitte!:S

  VastaaPoista
 9. Jep, samaa mitä edellinen eli itelläni ei ainakaan koodaus toimi tarkoituksenmukaisesti firefoxilla :D teksti näkyy valkoisena ja leveyssuunnassa vierityspalkkia saa scrollata maailman tappiin asti. IEllä toimii moitteettomasti. Eri selaimet saattaa tulkita koodit erilailla niin saattaapi siitä johtua. Hyvää tekstiä muuten jälleen, jatka tuota suorapuheista tyyliä, se saa ihmisillä ajatukset liikkeelle. Hienoa että joku viitti sanoa suoraan mielipiteensä ilman että hokee joka lauseessa "tämä on vain nyt sitten minun mielipiteeni" -soopaa.
  - Tanja

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tanja, ny selkeni vähän, että mikä piru tätä riivaa! :D Ja kiitos positiivisesta palautteesta, nyt on taas mukava jatkaa etiäppäin!

  VastaaPoista
 11. Taitaa johtua siitä ettei kaikille näy, kun on vähän harvinaisempi fontti:)

  VastaaPoista
 12. Sussa on ihan vitusti asiaa, olen sun kanssa aika pitkälti samoilla aaltopituuksilla, elämästä nauttiva nuori, joka omaa kans varsin vahvat mielipiteet asiasta kun asiasta. Kaikkihan me tänne maapallolle mahdutaan, mutta tietys stereotypiset asiat pistää sapen kiehumaan.
  Kaikkea hyvää :)
  ~ Sussu

  VastaaPoista
 13. NANSON NILKKAPITUSET YÖPAIDAT ON IHANIA HEI!! t. 19 v tyttö

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!