HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Cosmopolitankritiikkiä

Ai jukra mua syö eräs ihan sairaan raivostuttava lehti (onkin vaikeeta arvata, että mikä, kun ton otsikon lukee...)! Nojoo, siis kaikkien rakastama Cosmo. Joo, onhan se ihan hupia lukee horoskooppeja ja uskomattomia seksiasentoja yliliikkuvat nivelet omaaville, mutta...

Mää kun oon tällanen nuorison suojelija, niin siks mää puutun tähän. En siks, että se lehti ärsyttää mua, koska ihan hyvin voin olla lukematta. Mutta hei haloo, onko se lehti vitsi vai häh? Se antaa ymmärtää, että kaikki naiset täällä ovat hyvätuloisia, nuoria toimistotyöntekijöitä, joilla on suhde komeaan työtoveriin sermin toisella puolella ja joiden ihanat poikkikset valmistavat päivällistä alasti kotona kultaansa odotellessa. Hei huhhuh!

Siis oikeesti, miks sen lehden pääpuheenaiheet pyörii "näin piristät toimistoasi/työpöytääsi/käyntikorttiasi"- ja "näin yllätät kultasi"-aiheiden ympärillä? Ihan ku me naiset oltais jotain älyllisesti vajaavaisia saappaita? Emmääny meinaa, että täytyis alkaa lukee jotain politiikkapainotteista yhteiskuntalehtee huvikseen, mutta... Ja että maailmassa ei oo muita töitä, ku toimistossa viehkeenä kynähameessa koneen näpyttely ja esimiesten kanssa flirttimeilien lähettely! Missä on kaupan kassat, siivoojat, hoitsut jnejnejne? Lista unohdetuista duuneista on niin valtava, että mää häkellyn.

"Vakavammat" aiheet, eli "Näin tunnistat mitä kehosi haluaa"- ja "Löydä oma itsesi"-artikkelit on täyttä läpäläpää, jota jokaikinen mielikuvitusrikas lukion lehtikerholainenki osais kirjottaa.
"Kirjoita pahimmat pelkosi paperille ja heitä se takkaan"- ja "Hoe peilin edessä olevasi kaunis"-ohjeet tuskin kenestäkään tekee sen ehyempää ja itsevarmempaa ihmistä.

Pojat tossa joku aika sitte luki Cosmon seksivinkkejä järkyttyneenä. Kai ne pelkäs, että ne joutuu vielä romantiikannälkästen misukoiden jääpalaleikkien uhriks. Suuri osa seksierotiikkamakuukammari-jutuista on muka tehty siltä kantilta, että tässä nyt ajetaan naisten etuja, mutta joka helvetin neuvon perässä on lisäys tyyliin "ja kultasi rakastaa tässä asennossa katsella rintojasi!". Joo helvetin hieno juttu, jos se haluaa mun tissit nähä ni voin ottaa sille kuvan!

Apua, mää kuulostan joltain kiihkofeministiltä, mutta hei! Meitä aliarvioidaan järkyttävästi ja me ollaan ku kynnysmattoja kohta, ellei tää peli lopu. 13-vuotiaat sinisilmäset ja naiivit tytöt kelaa että hei, on se elämä niin hienoo ja helppoo sitten parinkympin toisella puolella, kun ne hetken selailee Cosmoo silmät lautasenkokosina. Täällä puhuu meinaan kokemuksen syvä rintaääni.

Meillä on aivot ja me osataan käyttää niitä, joten saiskos rakas Cosmopolitanin toimitus kerrankin jotain vähän kantaaottavampaa ja älykkäämpää tekstiä, kuin "hihihi näin sanot pomollesi, ettet ole kiinnostunut hänestä silleen"-paskanlotinaa?

14 kommenttia:

 1. En vois olla enempää samaa mieltä!! Ärsyttää niin hirveesti lukea Cosmoa, ku jokaisen jutun rivien välistä huomaa, että ne olettaa meidän naisten elävän miehiä varten.

  VastaaPoista
 2. Siis nimenomaan! ollaan muka niin itsenäisiä naisia ja silti tekstisä huomaa, että miesten ehdoillahan täällä mennään.....

  VastaaPoista
 3. ei jumalauta mää repesi :D

  VastaaPoista
 4. Juurikin siitä syystä, että Cosmo on suunnattu hyvätuloisille, ei-duunarinaisille kaikkine älyttöminen testeineen ja itsehoitovinkkeineen, mäkään en vaivaudu lukemaan sitä.

  VastaaPoista
 5. Marsaliini, niinhän se tuppaa oleen. :/ mutta miten uraputkessa viihtyvä akateemisesti koulutettu muikkeli voi ottaa tosissaan tollasen yli-ikäsille teineille tehdyn lehden tosissaan?? :D

  ja anonyymi, kiitän!

  VastaaPoista
 6. tää on nniin totta!

  http://www.mylife-n.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. komppaan, tää on niin totta! :D ps. Tykkään sun kirjotustyylistä :)

  VastaaPoista
 8. IHANAA! luulin olevani ainut nainen maailmassa joku on tätä mieltä The Cosmosta. Mun listalla on tän lisäks viel sinkkuelämää sarja joka saa mun pään totaalisesti räjähtämään, välillä hävettää olla nainen kun yleiskäsityksen mukaan kaikkia kiinnostaa tuo paska. Jatka samaa rataa, oot loistava!

  VastaaPoista
 9. Mia, kiitos paljon, ja ihana kuulla, etten ole yksin ;D

  VastaaPoista
 10. Pakko tulla kommaa tänne tälleen "myöhässä", mut eniwei!
  Mulla oli ennen aika vastahakonen suhtautuminen Cosmoon. Olin just sitä mieltä et se on joidenki ääripinnallisten kiimasten 20+-vuotiaiden pornonkorvike, eikä mun mielipide rehellisesti sanottuna oo edelleenkään kovin paljoa siitä muuttunu. Vaan saipa silti joku lehtimyyjä mut ylipuhuttua tilaamaan "kolmen lehden hinnallayli vuoden lehdet" ja tilaajalahja kaupan päälle. Jotenki oon tykästyny siihen ihan tolkuttomasti! Kuukauden seksiasennot ja muut äärimmäisen monimutkaistetut esileikkivinkit tulee edelleenki skipattua ihan mielenkiinnon puutteesta, mut kyttään aina silmä kovana kaikkii sisustusjuttuja ja vaatevinkkejä ja kaikenmaailman kauneudenhoitojuttuja. Vaikken edes seuraa muotia ja oon vähän turhan laiska laittautumaan normipäivänä, ni jotenki se on tosi inspiroivaa aatella et "hei, vois joskus kokeilla tota kasvonaamioo/mekkoo/sisustuselementtiä" ja kuvitella et se parantais elämää jotenki. Cosmo on mun guilty pleasure. :''D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!