HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Läpätiläpätilää

Pohdin tässä sairauslomapäivää viettäessä tätä nykyajan kauneuskäsitystä (nojoojoo, kauneuskäsityksiä), ja havaitsin järkyttäviä ristiriitoja, joiden selvittämiseen mää luulin tarvitsevani kuorma-autollisen kaikenmaailman maistereita. Kattokaas, kun nythän luonnollisuus on enemmän näkyvillä, kuin koskaan aiemmin. On Dovee Aidoille Naisille, paksut mattamousset on vaihtunu kevyempiin versioihin ja muutenkin toi luonto on astunu takasi kauneudenhoidon piiriin (tsekkaa vaikka Yves Rocherin kuvasto!). Telkkarissa pyörii luonnollistamisohjelma Lemmi, kosi, vältä ja kaikenmaailman Taviksesta huippumalli ja Kuka on nätein nakuna. Ja ohan näitä muitaki.

Mutta silti ripsivärejä mainostetaan iskulauseilla "ei enää irtoripsiä!" (siis mitäää, pitääkö ripsarin saada ihmisestä draq queenin näköne?!)ja kauppojen hyllyt notkuu tee-se-itse-kauneusleikkaustuotteita ja "ei enää botoxia"-huulikiiltoja... Ollaanko me tultu ny johonki tienhaaraan, että valitte ny ootko naturel vai nukke? Miehetki on innostunu leikkeleen naamojansa enemmän ku koskaan ennen ja naisillaki se alkaa oleen enemmän sääntö ku poikkeus.

Näitä mää siis pohdin, mutta sitten koin sellasen ahaa-elämyksen, ja löysin näiden kahden ääripään väliltä yhdistävän tekijän; feikkeys. Noni, nytten moni varmaan kelaa että mitä helvettiä toi nainen oikein selittää, luonnollisuus muka feikkiä, wat! Mutta mullon kyä täysin loistoperustelu tähänki hommaan:

On ilmiselvää, että tekoripset, pidennykset, feikkirusketukset, rakennekynnet ym. on tekemällä tehtyä kauneutta ja apuvälineitä kohti sitä omaa kauneusihannetta. Mutta entäpä nää luonnonkauneusosioon menevät jutut? Samaa kastia, sanon minä! Meikkivoiteen tarkotushan on tehä sulle ihan uus iho, koska vanha ei kelpaa. Oli se kuinka ohutta tai päivävoiteeseen sekotettua, idea on peittää se oma iho. Luonnollistahan olis painella tuolla naama punalaikukkaana ja kiiltävänä!

Monet luonnollisen kauneuden puolesta taistelevat myös aivan satavarmasti sheivaavat säärensä, ja onkos se ihan naturel? Vai synnyttiinkö me Gilette kädessä? Hiukset värjätään ruskeasta maantienharmaiksi, koska halutaan "se mun luonnollinen sävy takasi". Itsepetosta kaikki!

Pointti tässä hommassa on siis se, että samassa veneessä ollaan me kaikki, niin ne jotka taiteilee clip on-pidennyksiä niskavilloihinsa, kuin nekin jotka julistaa käyttävänsä "vain vähän puuteria ja huulikiiltoa" (ja huomaamattaan käy muotoilemassa kulmansa ja vääntelee hiuksiaan muotovaahdolla mitä erikoisempiin asentoihin). Oman porukkansa tietenkin muodostaa sitten ne, jotka vetää homman ihan överiks muotoiluttamalla kulmakarvojensa sijaan naamansa siihen kuntoon, ettei oma äitikä tunnista.

Eli nyt voin julistaa ilosanomaa, että suurin osa meistä on edes vähän koukussa feikkeyteen ja tuhahtaa mielessään kuullessaan lauseen "kannattaa korostaa hyviä puoliaan, eikä keskittyä piilottamaan huonoja!". Tai joku "kauneus on katsojan silmässä". Huh huh.

Mutta mikäs sitten on sitä Luonnollista Kauneutta? Siihen mää en kyllä osaa vastata.

2 kommenttia:

 1. Mä niin samaistun tähän ideologiaan ! Sitä paitsi MIKÄ siinä feikkeydessä on niin kauheeta? Ei kaikki vaan voi olla luonnostaan kauniita. Ja minä en ainakaan taistelematta suostu olemaan ruma (tai ainakaan niin ruma kun mitä luonnostani oon).

  Mutta oon kyllä sitä mieltä että "kauneus on katsojan silmässä" pitää täydellisesti paikkansa. Ei mitään ideaalista kauneuskäsitystä ole, jokaisella on ihan oma määritelmänsä sille.
  Harvemmin näkee näiden "feikkien" mollaavan "luonnonkauniita", mutta "luonnonkauniit" on kyllä aina mollaamassa feikkejä.

  Miksi jonkun on niin vaikeaa hyväksyä että toisen mielestä se feikkitukka ja rakennekynnet ja purkkirusketus on KAUNISTA?

  VastaaPoista
 2. No nimenomaa! Meillä on vaan tää yks elämä (ainaki mun käsittääkseni), ni pitäiskö meidän elää se jotenki vastoin omia kauneuskäsityksiä? Jos mää haluan näyttää äidin meikkipussilla vierailleelta viisvuotiaalta nii ei sen muiden perseitä pitäis kutittaa!

  no tässähän tää "kauneus on katsojan silmissä" asteliki voimaan...:D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!