HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 25. tammikuuta 2011

toivepostaus: massablogit

Morsi taas kamupetterit!

Oon tässä jokusen päivän pohdiskellu tätä massablogiaihetta, että miten käsittelisin sitä asiallisesti... Mä en aio nyt perehtyä hirveesti suosittuihin jättiblogeihin, koska täytyyhän niissä jotain luettavaa/nähtävää olla, ku tuhannet jaksaa seurata niin pitäjän asuja ku yksityiselämääki! Ainoo harmi on, että loppujen lopuks kaupallisuus puskee läpi ja postaukset käsittelee lähinnä kissanristiäisiä, joihin bloginpitäjä saa kutsuja, ja krääsää, jota täytyy esitellä sitten blogissaan suosikkeinaan. No mutta ei niistä sitte enempää!

Eli massablogit. Ne, joissa on samat henkkamaukan rätit ku tuhansissa muissa blogeissa, parit arnoldsin pulla- ja kanasalaattikuvat, eikä juuri mitään sanottavaa. Nyt siellä moni kiehuu kotonaan koneen ääressä ja haluaa kuristaa mut.:D Mutta oon tavannu elämässäni aivan liian monta blogia, joista näkee aivan järkyttävän kauas, että sitä tehdään "siks ku muutki". Ei sellasta omaa halua ja iloo siihen hommaan, luullaan että kolmen asupostauksen jälkeen (joissa kuvat on postimerkin kokoluokkaa ja mielellään valottuneita) lukijat rynnii sinne blogiin ja iik nyt ollaan sitten julkkiksia. Voivoi...

Ja en tarkota, että jos sulla ny on kanasalaattikuvia tai henkkamaukan toppeja, että nonni, nyt sulla on sitte saatana massablogi! Ei, vaan se on se tietty tapa, miten asiat siinä esittää: muilta kopioituja juttuja ("No ku Annika-O:kin teki näin!!!!!"), oman persoonan piilottelua, samanlaisia vaatteita ku muilla vasten omaa tahtoo. Noi kanasalaattijutut ny oli vaan heittoja, vaikkaki aika monen massablogin tunnusmerkkejä. Don't worry. On mullaki ollu joskus blogissa kanasalaatin teko-ohje kuvineen.

Kyllähän mää itekki oon kirjottanu kolmee eri blogia mun rumista vaatteista, vaikken osaa ees pukeutua. Miksi? No koska mää rakastan sitä! Vaatteet on mun intohimo, eikä mun mielestä tarvi olla mikään erikoinen tyyliguru blogia pitääkseen. Mutta täytyy muistaa, että ei kuuluisaks blogikeisariks pääse, ellei oo. Siis tyyliguru. Tai ainakin pitää olla sitte saakelin hyvä ilmaseen itteensä.

Itse asiassa löysin just erään keskustelun netistä, jossa keskustelun aloittajja sanoi jotenkin näin "Vois alottaa bloggaamisen. Mutten tiä mistä kirjottaisin. Mitä haluisitte lukee?". HEI HALOO, jos ensimmäinen miete blogia perustaessa on "mitä te haluisitte lukee?", sen sijaan, että pohtis "mitäs kaikkee postailisin, mihin suuntaan kehittäisin blogiani, mistä MÄ tykkään?", niin kantsii unohtaa aivan koko juttu.
Mää ainaki postaan vaikka postimerkkien keräilystä jos mua huvittaa. Saatana.

Massaa ei oo pitää blogia omista lempijutuistaan; vaatteista, tyylistä, tai vaikka ihan elämästään. Vaikka sun tyyli tuntuu olevan samanlainen ku "kaikilla muillaki", nii mitä sitte? Kai sitä silti saa iloita ja valokuvailla vaikkapa niitä henkkamaukan rättejä jos mieli tekee. Niin mää ainaki teen. Niin kauan, ku jokainen postaus tuntuu ihan omalta, kannattaa jatkaa, vaikka joku sun blogia massaks haukkuiski. Ku säähän oot ainoo, joka tietää kuinka lähellä se sun persoonaa on, ei kukaan muu.

Eli mikä siis on massaa? No, muilta kopioidut, tähden kuvat silmissä väsäillyt persoonattomat ja mitäänsanomattomat postailut, joita varten on väkisin ostettu kynsilakkaa Seppälästä. Sellaset vaatteet ja aatteet, jotka on kauempana omasta tyylistä ku Rovaniemi Helsingistä, niin kantsii jättää väliin. Vaikka et olis hurjan erikoinen, sää oot silti ihan oma persoonas, ja just se SUN persoonas voi kolahtaa johonkin!

puspusmoi!

23 kommenttia:

 1. Sulla on himohyvä blogi, ainoo kuvaton blogi minkä jaksaa lukee ihan alusta loppuun!

  Ja tykkään sun jutuista paljon, kuten esim tästä :)

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä unohdit Ben&Jerry's jäätelöpurkit, jotka oli yhessä vaiheessa se must-juttu massablogeissa! :O

  VastaaPoista
 3. Nyt kirjoitit hyvästä aiheesta, itsekkin ajattelin kirjoittaa massablogeista, vaikka itsekkin tyyliblogia hieman hupsummalla linjalla pidänkin. Törmäsin itse tuohon samaan keskusteluun, jossa kysyttiin mistä ihmiset haluaisivat blogissa lukea, ja voin sanoa että siihen sopi ainoastaan facepalm. Hyviä luettavia blogeja on niin vaikea löytää nykyisin, kun persoonattomia h&m-rätti-weheart.com-ben&jerrys-kanasalaatti-blogeja tunkee ovista ja ikkunoista.

  VastaaPoista
 4. mitens ois noi videopostaukset... kill mehh

  VastaaPoista
 5. Saga Nicole: kiitos paljon kehuista! :>

  Anonyymi: AINIIN:D ne mää ihan unohdin:D

  Selma: toi "persoonattomat h&m-rätti-weheart.com-ben&jerrys-kanasalaatti-blogit" on niin totta :D

  Anonyymi: videopostaukset, aaah! "moikka tänään mä esittelen mun ostokset....siis täs ois ööö.... mun... öö uus sormus" ja katse jossain lattiassa <3

  VastaaPoista
 6. Morjes mitä postauksia! Voisikko kirjottaa facebook-tavoista? Niinku noloista tilapäivityksistä- ja kuvista jne :D Onks sun mielestä ok olla vaan tuttujen kaveri siä, vai pitääkö olla ihan sydänystäviä? Ja entäs nää liialliset avautumiset joidenki seinille.. Huhuh, mikä sinne ny on soveliasta ja mikä ei..

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, aivan loistoidea, laitan ehdottomasti toteutuslistalle! :D

  VastaaPoista
 8. Upea uusi ulkoasu tässä blogissa :P

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon, itekin oon aikas tyytyväinen! :>

  VastaaPoista
 10. Näin hyvää blogia en oo vähään aikaan lukenutkaan! :D Niiin hyvä ja totuudenmukanen!

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä postaus ja sun blogii on ain kiva lukee

  VastaaPoista
 12. Kiitos Aino, toivottavasti viihdyt tulevaisuudessaki :>

  VastaaPoista
 13. nyt mulla ei ainakaan näy tekstiä yhtään?:O
  en tiedä missä vika, näkyy vaan valkosta ja kun maalaa tekstin nii ei mitään:O
  yritin päivittää sivua eikä ainakaan muissa blogeissa oo tollai, enpä tiedä missä vika.

  VastaaPoista
 14. mitä ihmettä :O?? mikähän on nytten bloggerissa hätänä ;O

  VastaaPoista
 15. mitkäät tekstit ei näy? esim tää postaus :/

  VastaaPoista
 16. MITÄ IHMETTÄ? mulla näkyy mutta eipä se hirveesti lohduta :o voi ei tulkaa takaisin, tekstit!

  VastaaPoista
 17. Kirjotit jälleen kerran asiaa, kiitos!!

  VastaaPoista
 18. hei jee oot niin oikeessa :) mä alotin mun blogin just tommosena massablogina mutta totesin aika nopee ettei tää toimi joten siitä kehitty aika sekava kohellusblogi :DD mitä mun elämä nyt enemmänki on haha

  VastaaPoista
 19. kuulostaa hyvältä, se on just parasta ;D

  VastaaPoista
 20. Heippa,
  Seuraavia ajatuksia tää teksti herätti.
  Väistämättä sitä varmaan bloggaajat ottavat vaikutteita muista blogeista ja jossain vaiheessa ei enää erota, että kuka on ottanut vaikutteita tai kopioinut keltäkin. Mä en oikein osaa analysoida, että jos bloggaaja ei tunne itseään kotoisaksi tyylissään. Ehkä lähinnä siinä huomannut, että tietyt jutut toistuu, kuten sanoit.

  Enemmän mua ehkä mietityttää, että miks noita blogeja syntyy nykyään ku sieniä sateella. Miksi kaikki haluaa olla bloggaajia? Ja kuinka monien blogien lukijat oikeasti ovat viattomasti kommentoimassa positiivisesti eikä havittelemassa itselleen lukijoita?

  Monen pinnalla olevan blogin ulos anti ei ole sanallisesti kummoista... Toisaalta lukijoiden käytös on voinut vaikuttaa siihen, miksi moni bloggaaja on nykyää hyvin varuillaa, mitä kertoo ja blogin anti jääkin aika pitkälti kuviin. On kuitenkin sitä havaittavissa ettei ihmiset oikee jaksa panostaa kirjottamiseen tai miettivät liikaakin sanojaan. Löytyy kyllä ääripäitäkin, joissa tekstit menee överiks.

  - Elina

  VastaaPoista
 21. Sun postaukset ei oo musta massaa, tai siis et ehdottomasti alan seuraamaan, sun tekstejä jaksaa lukea koska ne aatokset on ihan samanlaisia ku mulla, vaikka mä oonki vasta 15. Itelläni oli just massablogi mut ku ihmiset alko stadissa tunnistaa ja ties paremmi mitä mulle kuuluu ku minä ite ni oli pakko ottaa vähän taukoo, mut tosi kivoja kirjotuksia sulla! :)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!