HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 11. tammikuuta 2011

ulkonäköpaineangst

Mua on alkanu (taas) rankasti ottaa päähän kaikki järkyttävä sössönsössövalehtelu mitä syötetään meille ja varsinkin varhaisteini-ikäisille pikkutirpoille. "Ulkonäöllä ei ole väliä, sisin on tärkein" (Epävarmojen ihmisten puhetta!), "Ei poikia kiinnosta tissit, vaan sydän siellä takana" (Hmm... mietitääs kiinnostaako suurinta osaa miehistä ja varsinkin alle parikymppisistä pojista sielujen sympatia, kun ne nojailee baaritiskiin katse sun pippalomekon kaula-aukossa...), "Käytä mieluummin vähän värikkäämpiä/siistimpiä/ihanmitävan vaatteita!" (Jos mää haluan pukeutua vaikka minishorteishin keskellä talvee, niin määhän pukeudun! Keltä se on pois?) ... Huh huh.

Ei sillä, että olis maailman tärkeintä miltä näyttää, tai että ite oisin joku kedon kaunein kukka. Mutta kuka voi ihan täydellä pokerifeissillä sanoo, että oma ulkonäkö ei olis tärkee? Tai että olis jotenkin mukavaa näyttää epämiellyttävältä omasta mielestään? Huom. omasta mielestä, koska se on satavarma, että muita ei kannata kuunnella ulkonäköasioissa. Mitä helvetin järkee olis tuhlata elämänsä olemalla niinku muut haluaa? Onhan se kiva, jos joku heittää pukeutumisvinkin tai suosittelee erilaista hiusmallia, mutta loppupeleissä mää sen päätöksen teen. Se oon mää, joka päättää puenko aamulla liian pienen baarirätin kauppaanmennessä, eikä kukaan muu.

Ja kyllähän se oma ulkonäkö on työkalu uusien ihmissuhteiden rakentamisessa, sano muut mitä sano. Vai ootko pannu merkille montako luokan hissukointa t-paita&farkku-sankaria liikkuu överisti pukeutuvan bilehileen kanssa? Jos pukeutuu omalla tavalla, silleensä ku oma mieli halajaa, löytää usein ihmisiä samalta aaltopituudelta. Ainakin mää oon löytäny.

Ja yksikään pojankloppi ei voi sanoo, että olis iskeny silmänsä muikkeliin, joka ei silmää miellytä. Mutta se mikä sen pojan silmää miellyttää, onkin mysteeri. Mutta luulisin, että kyseessä ainakin itsevarma ja omasta mielestään kaunis ihminen. Meinaan, että kuinka monet niistä syrjityistä koulun nurkissa laahaavista "rumiluksista" on ihan oikeesti kasvonpiirteiltään rumia tai epämiellyttäviä? Pieni ripaus itsevarmuutta ja rohkeutta painella vaikka sinne teiniginatrikottiin, niin vóla! Se on se epävarmuus joka rumentaa. Ei lihominen, laihtuminen, meikkimokat tai vääränmalliset vaatteet, vaan helvetinmoinen pelko siitä, että mitähän ne muut ny oikein sanoo.

Kyllä määki joskus mietin, että millon mää aikuistun ja alan pukeutuun sillai, miten aikuiset yleensäkki pukeutuu. Joskus mää jopa oon kuljettamassa kassalle jotaki hillitynväristä neuletta ja hiekansävyistä huivia. Mutta sitten siinä käy niin, että kotona keimailen peilin edessä räikeenpinkissä Hello Kitty -oloasussa. Ja oon tyytyväinen. Sitähän se kauneus ja tyylikkyys on, tyytyväisyyttä omaan itseensä ja omiin valintoihinsa.

Joo, taas meinas toi pointti karata käsistä, mutta yritän ny vähän avartaa:
mun mielestä ulkonäkö on helvetin tärkee juttu. Se on keino tuoda itsensä esille omana itsenään, vähän niinku käyntikortti. Ja muuten ei voi tuoda itseensä esille, ku olemalla itsensä ja pukeutumalla niinku ite ikinä haluaakaan! Ja kukapa muka hengais omaan silmään epämiellyttävän näköisen tyypin kanssa? Aika harva. Joten te arvoisat kukkahattutädit "ulkonäkö ei merkitse mitään"-lausahduksienne kanssa: voitte vetää sen eräänkin tavaran päähänne ja jatkaa matkaa.


"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
Marilyn Monroe

12 kommenttia:

 1. A S I A A ! aattelet iha samal taval ku mä! damn oot hyvä

  VastaaPoista
 2. IHANAA. rakastuin just sun blogiis, että hei vaan :-D

  VastaaPoista
 3. ei hitto tää on kyllä mahti blogi ;-D

  VastaaPoista
 4. kiitos mahtavuudet! Uskomattoman siistiä kuulla noin mainioo palautetta!

  VastaaPoista
 5. Asiaa! Keep going girl ;)

  VastaaPoista
 6. kiitän ja kumarran(; hyvä että tykkäätte!

  VastaaPoista
 7. hahahaa loistavaa tekstiä :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!