HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pukukoppiahdistus ja muita ostoskeskushelvetin osa-alueita

Tiättekö sen fiiliksen, kun himasta lähtiessä näyttää ihan hyvältä, naama on OK, vaatteet istuu ja muutenkin on suht tyylikäs paketti? Sittekku pääsee ostoskeskushelvettiin... Kaikki kääntyy perseelleen.

Sää kannat käsissäs kolmeesataa kiloo vaatekasseja, ihmiset käyttäytyy ku villipedot tuomiopäivän fiiliksissä ja iskee kipeesti kyynärpäillä kylkiluiden väliin. Hiki valuu, huomaat että laitoit ihan turhaan nätin paidan alle, se on litimärkä sun toppatakkis alla. Saapikkaat 10 sentin korolla -virhe. Hiki valuu vähä lisää, millintarkasti kammattu otsatukka liimautuu otsaan (onpahan nimensä mukainen!), ja peilien ohi kulkiessa huomaat naaman kiiltävän porsaanpunasena. Onpas taas todella mukavaa olla näin hehkeenä liikenteessä, tuumaat ja viiltelet mielessäs. Shoppailu on ihanaa.

(Kaikki muut toki näyttää rauhallisilta ja ennen kaikkea freeseiltä. Muilla ei näytä olevan minkäänlaisia ongelmia itsensä kanssa, kaikilla muilla on tukka ja naama hyvin. MIKSI OI MIKSI??)

Sitten ku sää oot eka tapellu vartin jostain alepuserosta ja kävelly noin kymmentä vaaterekkiä päin väistäessäs kiireisä tätejä, pääset loppujen lopuks sovituskopeille. Tunget ittes ja kauppakassis sinne postimerkin kokoseen koppiin, ja alat kuoriutuun toppavaatteistas ja jalantapposaapikkaista. Vedellessä paitoja ees sun taas huomaat ripsivärin ja kulmakynän jäljet niin paidan kauluksessa, ku poskillaski. Ai että miten rentouttavaa.

Sitten alkaa se painajaismaisin ja ahdistavin osuus! Sovituskoppien raadollisen kirkkaat lamput... (mun mielestä sovituskoppien valaistus on ihan rikollinen!!) Joka ikinen epäkohta kropassa näkyy aivan selvästi ja näyttää siltä ku olis syöny rantapallon. Entä se paita jota sovitat... se näyttää nakinkuorelta, joka ei istu sitte mistään kulmasta. Kroppa näyttää pöhöttyneeltä ja valkoselta, suorastaan ruumiilta, eikä siltä kivan päivettyneeltä timmiltä vartalolta ku koto lähtiessä. Tajuat, että olis sittenki täytyny ottaa isompi/pienempi koko, mutta nyt se on aivan liian myöhästä. Ei tiä pitäiskö itkee vai nauraa.

Mutta dount vori, todennäkösesti viereisessä kopissa tuskaillaan ihan samaa ja ne kopit nollaa aika monen muunkin itsetunnon! Siskot, emme ole yksin tämän asian kanssa.

Sitten ku lopulta saat kiskottua ne hikiset vaatteet päälles ja oot taistellu henkarien ja muiden ripustimien kanssa, pääset kassalle. Visa ei toimi, kantiskortti jäi kotiin ja lompakko on hukkunu johonkin järkäleen kokosen laukkus sisuksiin. Tästäkin koettelemuksesta selviää hengissä yleensä, vaikka takana oleva jono huokailee ja mulkoileekin. Tässä kohtaa iskee sellanen voittajafiilis, vähä ku maratonin tai hiihtokisojen jälkeen (nojoo, kummassakaan en oo ollu)! "Minä tein sen, selvisin shoppailuhelvetistä!!" hihkut pääsi sisällä. Vielä ku saa keploteltua ittensä parkkihallista ulos, niin vóla, rentouttava ostosreissu on takana.

En ihmettele yhtään, miks shoppailureissun jälkeen tuntuu, ku olis ollu nyrkkeilymatsissa, ja tekee mieli vaan maata äksänä. Nettishoppailu tuntuu edellekuvaillun helvetin jälkeen houkuttavalta, sen ku saa tehdä rauhassa kotona vaikka alasti, eikä kukaan töni sua ostoskärryillä.

Tuntuuko tutulta, vai jauhoinko ihan paskaa? Noo, ehkä pikkasen liiottelin...

13 kommenttia:

 1. täysin totta kyllä koko teksti! :-------D mun shoppailureissut on just tollasia aina. ennen kelasin et shoppailu on ah niin ihanaa ja kivaa, mut sit rupesin tosiaa miettimää asiaa tarkemmin ja tulin siihen tulokseen et se osaa olla just sitä helvettiä toisinaan (melkein aina). usein kans kallistun noiden nettikauppojen puolelle. ne vaa on niin käteviä! :D

  VastaaPoista
 2. no äläpä, kotona vaan klikkailee ja rätit tulee kivasti postiin, ilman suurempia ongelmia:D mähän en oo käyny SHOPPAILEMASSA yli kolmeen kuukauteen, että.... taitaa olla jotain traumoja:D

  VastaaPoista
 3. Mä VIHAAN shoppailua, pitkin hampain suostun ees vaatteita kattelee mutta sovitus.. minähän en muuten muita sovita ku rintsikoita ja hyvä jos niitäkään :D En oikeesti kestä survoo jotain ylipieniä housuja jalkaan jotka kiristää ja puristaa ja tietenkää en oo älynny ottaa suurempaa kokoo sovituskoppiin mukaan, voi huoh D: Onneks ostelenkin kirppiksiltä paljon kaikkea, ei mene viittäsataa hukkaan yhestä paidasta jos onkin vääränkokoinen ;>

  VastaaPoista
 4. SID, kuulostaa kovin kovin kovin tutulta!! :D Miksi aina shoppailua mainostetaan rentouttavana??

  VastaaPoista
 5. Mä oon keksinyt tavan välttää tätä hikoilua ja kärsimystä. :) Tungen takin joko semmoseen lokeroon tai jätän autoon, niin ei tuu kuuma. Ja en pistä mitään über hienoja kledjuja päälle vaan meen semmosissa mitkä on helppo riisua, ja mieluummin juuri jotku puhki kävellyt tennarit kuin hienot uudet korkkarit. Että näin helppoa. :D
  Peileille ei tosin voi mitään. Ehkä voi ottaa jonku punasen huivin ja laittaa sen valon päälle niin näyttää pornommalta niissä makkarankuorissa :DD

  VastaaPoista
 6. Rätsi, hajosin ääneen tolle huivi-idealle :DDDD vois kokeilla seuraavalla kerralla!! :D

  VastaaPoista
 7. yök mä vihaan sitä tunnetta ku seisot alusvaatteilla siel kopissa ja katot että kuinka läski sä taas olitkaa (vaikka hetki sitte kotona oot mukama huomannu että näytät laihemmalta ku yleensä:D)

  VastaaPoista
 8. no älä muuta sano anonyymi!! :D siks kokeilen harvoja ja valittuja vaatteita, yleensä otan arvalla ja saan katua kotona:D

  VastaaPoista
 9. Anonyymi kirjoitti...
  yök mä vihaan sitä tunnetta ku seisot alusvaatteilla siel kopissa ja katot että kuinka läski sä taas olitkaa (vaikka hetki sitte kotona oot mukama huomannu että näytät laihemmalta ku yleensä:D)

  Yyyyh tuttu tunne :D

  VastaaPoista
 10. Ei saasta miten totta tääki. Hyhhyh sovituskopit ei jumala, kuka ne sadisti ne on keksiny? Joku huoltomies siellä taas hykertelee kun on saanu oikeen mahdollisimman kylmän ja kirkkaan lampun sinne kattoon ja peilit on varmaan just sellasta hupitalopeiliä että perse levenee kaks metriä. En ymmärrä pointtia, eiks ois parempi että ne peilit laihistaa niin ihmiset ostais hulluna vaatteita?

  VastaaPoista
 11. no niinpä, ne peilit ja valot toimii IHAN päinvastoin ku kaupan henkeen kuuluis! moni rätti on jääny kauppaan, kiitos sovituskoppien inhorealistisen miljöön... ja kiitos huoltomies-mielikuvasta, repesin ääneen :DDD

  VastaaPoista
 12. Mitäää ei ummarra! Shoppailuhan on ihanaa :D Oon vuosien varrella oppinut tosi hyvin että mitkä vaatteet mulle sopii niin harvoin tulee raahattua sinen koppiin mitään mitä en osta :D Eghkä oon jotenki vaan niin pro-shoppaaja, musta hauskempaa tekemistä on vaikea keksiä :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!