HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 17. maaliskuuta 2011

mitä lukiolainen sano amikselle? -otatko kuitin? (toivepostaus)

Ai että kuinka raskasta on ikuinen ammattikoulu vastaan lukio-sössönsössönpaska! Miten jotkut edes jaksaa kilpailla koulutuksensa laadusta ja mielekkyydestä? Eikö kellekkään tuu mieleen sellanen juttu, että ehkäpä jokanen menee mihin kouluun huvittaa? Jos joku haluaa kaupan kassalle yo-kokeiden jälkeen tai painaa kädet paskassa, niin antaa palaa!

Siis ite lukion ala-arvoisesti ja helpoimman kautta käyneenä ja minimimäärän kursseja suorittaneena, tunnen arvostusta amiksia kohtaan; mää en oo saanu mitään aikaan, toisilla on ammatit, työpaikat ja kaikki. Mulla on satojen eurojen arvosta kirjoja, joilla ei tee mitään, turhaa tietoa päässä ja hukkaan kulunutta aikaa. Kahviautomaatti oli varmaan ainoo kaveri siinä talossa ja hauskimmat hetket oli abivuoden ryyppäjäiet. Toisaalta ne jotka on sen lukionsa suorittanu kunnialla ja tie on auki lääkikseen, niin mikäs siinä, pakkohan niillekki on hattua nostaa siinä missä amiksillekki.

Nyt lukiolaiset lytänneenä perehdynki amiksiin; niistäkin mulla on jonkin verran tietoo. Poikaystäväni kun on paskaset haalarit päällä kyseiessä laitoksessa istuskellu, chillaillu ja poltellu röökiä saamatta juuri mitään aikaan. Koulupäivät alko siinä 10 pintaan ja päätty kivasti ruokailun jälkeen 12 jälkeen. Tunnit koostu omien mopojen virittelystä ja puoliunessa seinään nojailusta. Ja sitte vielä ehti vittuilla lukiolaisillekki, jotka ressas kirjotuksia ja abirekan julistetta jo kaks vuotta etukäteen. Silti vaan kummasti niistäkin ihan ihmisiä kasvo, suurin osa on pääsy duuniin siinä missä lukiolaietki ja toteuttanu haaveitaan. Ei se kai oo siitä kii mistä sen todistukensa saa?

Eli kyllä molemmilla opinahjoilla on puolensa, siihen ny ei kellään pitäis olla mitään angstattavaa. Ja on se niin, että ihan ite ne hakupaperit täytetään, turha toiselle on siinä vaiheessa irvailla niin paskaduuneista ku lukion turhuudestaka.

Yritetäänkö siinä jotenkin muita tallaamalla kohottaa itteensä johonki korokkeelle ja korostaa sitä omaa huippukoulutustaan? Vai onko kyse oman epävarmuutensa peittämisestä? "Vittu onkohan tää lukio ihan paskaa, miks tulin tänne miksmiksmiks!?"-ajatus piilee amisläppien heiton takana, samoin ku amikset yrittää piilottaa oman koulutuksensa "ala-arvoisuuden" vittuilemalla lukion turhuudesta. Tyyliin "Mun täytyy keksiä jotain sanottavaa noille hienostopelleille!!"
Nyt tulee huikee yllätys: kumpikaan ei oo sen paskempi paikka opiskella, varsinkin jos sen kokee mielekkääksi. Mikään koulutus ei mee rakkaat ihmiset hukkaan, vaikka se tuntuu äkkiseltään siltä.

Joten pysytään ihan siellä oman pulpetin takana ja keksitytään siihen opiskeluun ja pidetän turpa kiinni.

Image and video hosting by TinyPic

10 kommenttia:

 1. Loistava merkintä! Itekki vihaan noita amis vs. lukio juttuja joten tä oli täyttä asiaa. :D

  VastaaPoista
 2. Rakastan näitä sun tekstejä! Käytkö töissä?

  VastaaPoista
 3. Selma, sama täällä, onneks fiksu lukija ehdotti aihetta! :>

  Anniina, kiitos paljon :> Juu, oon ollu vähän sekatyömies viimesen vuoden mutta vuoden verran oon ollut hommissa näkövammaiten kanssa :> sen lisäks siivosin puolisen vuotta, mutta selkä ei kestäny :(

  VastaaPoista
 4. herrajestas mitä kirjotusvirheitä mulla lipsuu tekstiin:DD näppiksellä on lukihäiriö...

  VastaaPoista
 5. "mää en oo saanu mitään aikaan, toisilla on ammatit, työpaikat ja kaikki. Mulla on satojen eurojen arvosta kirjoja, joilla ei tee mitään, turhaa tietoa päässä ja hukkaan kulunutta aikaa"
  ...so true, ite tän kevään abiturientti :D Monta kertaa sitä on miettiny että miks menin lukioon, mutta toisaalta aika nopeetahan tää aika on kulunu... :)

  VastaaPoista
 6. En voi kans ymmärtää et miks pitää ain olla mollaamas joko lukioo tai amist, riippuen siitä missä kukakin arvostelija itse opiskelee :D Jotenki jälkeenjäänyttä touhua semmonen.

  Itelläni on kaksoistutkinto (en tosin todellakaan tiiä, et miks halusin rääkätä itteäni semmosella...) eli mul varsinkaa ei oo varaa arvostella yhtää ketää. Lukios viihdyn paremmin koska siel tehään enemmän hommii ja se amiksen lusmumeininki on aika turhauttavaa, mut toisaalt amiksest valmistuttua on se ammatilliset valmiudet ja lukiost jää käteen lähinnä yleishyödyllistä tietoa. :D

  VastaaPoista
 7. Annika, tervetuloa kerhoon!:D

  Nema, se on nimenomaan jälkeenjäänyttä! Kaksoistutkinto on kyllä loistoratkasu, jos vaan jaksaa! Olisinpa itekki jaksanu...

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä niin mielettömän hyvä tää sun blogis, asiateksitä jokaikisessä postauksessa! Tässä varsinkin! Keep up the good work!=)

  VastaaPoista
 9. Meidän amiksessa ei kyllä todellakaan oo mitään lusmuilua :D:D: lyhyimmät koulupäivät ainaki sen 7 tuntia, helvetin rankkoja käytännön opetustunteja... Harmittaa ettei mulla ollu tietoakaan tällasesta kun hain sinne. Mut tää varmaan on ihan koulukohtasta ja riippuu vähän alastakin.

  Tää on muute mun lempiblogi =)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!