HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

"ELÄIMIÄ EI SAA TAPPAA!"

Tenppa, tää postaus on sulle.

Tänään mun, Jullin ja Teemun puheenaiheeks kahvipöydässä nousi naiivit yläasteikäiset tytöt, joiden mielestä eläinten tappaminen on väärin. Siis tappaminen kaikissa muodoissaan (ilmeisesti kuitenkin eläimet saa tappaa toisiaan?), silloin jos ihminen sen aiheuttaa. Postaan nyt kooten meidän kaffekeskustelumme yhteen, osa kirjoittamastani on mun suusta tullutta, osa taas Jullin tai Tenpan.

Puhuimme siis siitä, että monien nuorten tyttösten suusta usein kuulee sanottavan, että 'eläimii ei saa niinku tappaa', koska se on väärin. Perustelut ovat tyyliin "ne ei oo tehny meille mitään pahaa!!!". Vedotaan omaan kasvissyöntiin, ja haukutaan sekasyöjät, metsästäjät, liha- ja turkisteollisuus pataluhaks. Me, joista liha on hyvää ja nahkatakit on hienoja, ollaan vähintäänkin raakoja ja tunteettomia. Daa, eiks me tajuta miten karmeeta on ampuu söpö pupu!?

Näiltä vauhkoojilta jää usein huomaamatta sellaiset seikat, että kun me ihmiset ollaan tätä maapalloa aikalailla asutettu, tarvitsee eläinkuntiakin harventaa; kaikkien hyvinvoinnin kannalta. Liian suuri hirvikanta aiheuttaa hirvikolareita (Ja nyt se nillitys aiheesta "tarviix sitä autoo ajaa!!1" kannattaa jättää pois, iha oikeesti), liian suuri petoeläinkanta aiheuttaa maassaelävien pikkuelukoiden ja lintujen ym. syömistä jnejne. Metsästyslupia ei heitellä miten sattuu, vaan jokanen niistä annetaan tarkkaan harkiten.

Ja toki joskus unohtuu myös sellainen sana, kuin ravintoketju! Isommat syö pienempiä, niin se menee. Vai pitäiskö vaikka lehmät ja siat päästää luontoon (tokihan ne sitten jäävät karhujen ja susien raatelemiksi, koska eihän niitäkään saa tappaa!)? Joo, sinne vaan porsaat moottoritielle, siä niillä on mukavaa!! Herraisä. Ite tunnen niin ex-sikatilallisen, kuin ex-navetanpitäjänkin, enkä koskaan huomannu eläinten elämässä mitään paskaa. Ruokaa tuli naaman eteen, tilaa oli kirmata ulkona ja sisällä, paskat siivottiin pois. Ei tarvinnu hytistä pakkasessa ja syödä käpyjä. Sittekku lähdön aika tuli, niin ei muutaku elukat autoon, siitä teurastamolle, sähkötällillä henki pois hetkessä ja liha koukkuun roikkumaan. Nam.

Nää vauhkoojat silti tyytyväisenä istuu isin bemarin nahkapenkeille, vetää huuliin vähän valaanrasva-huulirasvaa, syö liivatteellisia nallekarkkeja ja lätkii eläimillätestattuja mekkejä naamaansa. Koulupöytä voi olla jonkun ihkun oravan ex-kotipuu ja sängyllä makaa lampaantalja. Mutku se lihansyöminen on niin raakaa!!

Usein oon myös tavannu tällasen söpöjen eläimien pelastuspakon. Eli vitut jostain tehotuotannosta, ku hylkeet ja siilit on niin söpöi. Ja hamsterit ja puput ja eläinvauvat. Kattokaapa vähän luontodokumenttia, ku joku krokotiili vähä repii jotain söpöistä söpöintä vesisiiseliä! Oliskos se pikkupossujen sähköiskulla tappaminen kuitenki pikkusen miellyttävämpi tapa heittää lusikka nurkkaan, ku tulla raadelluks? Ite mielummin ainakin eläisin syöden ja makoillen karsinassa vailla huolen häivää, ja kuolla äkillisesti NAPS, ku että yrittäisin selviytyä jonain pikkukaniinina luonnossa petojen armoilla.

Me nyt vaan satutaan elämään sellasta aikaa, että enää ei paineta villinä pihalla alasti, osana luontoa, peurojen ja apinoiden ja leijonien kanssa. Siihen täytyy sopeutua. Joku haluaa heittää turkiksen niskaan ja vetää pihviä nassuun, no can do, et sä oo mikään nillittään siitä. Joku haluaa syödä vaan kasvipainotteisesti ja jättää eläinkunnan tuotteet väliin, sekään ei kuulu kenellekään. Annettais vaan muiden elää elämäänsä, emmäkä iske kasvissyöjän lautaselle lehtipihviä, eikä kukaan saa mun nahkahanskoja polttaa.

Postaus koskee siis niitä typyköitä, joiden naiivi elämänkatsomus ja epärealistinen kuva maailmasta ei kulje tosiasioiden kanssa käsikädessä. Perustelut ovat "eläimet ansaitsee yhtä hyvän elämän ku mä, koska ne ei oo tehy mitään pahaa"-tasoisia (juu, eläimethän ei raatele toisiaan raakaakin raaemmilla tavoilla...) ja sanalla "eläin" tarkotetaan söpöjä pikkusia karvapalleroita, peura nähdään bambina ja rotta jonain pokemonina. Tää EI siis koske niitä, jotka ovat ottaneet selvää asioista ja tehneet vaikkapa sen kasvissyöntipäätöksensä sen pohjalta. Onhan se mahtavaa, että joku tässäkin itsekeskeisessä maailmassa ajattelee vihreästi ja pitää huolta viattomien eläimien oikeuksista, ettei niitä ihan miten vaan kohdella. Se, että jollain on niin suuri sydän, että oikeasti jaksaa välittää tehotuotannosta, huonosti asutetuista eläimistä ja hylätyista kissoista, on hatunnoston arvonen paikka.


"Pitää syödä kiviä, ne ei ainakaan elä!"

29 kommenttia:

 1. Lisää kahvikeskusteluja ja seuraa!

  t Tenppa

  Turkis on vaate ja liha ruokaa <3 !

  t Julli

  VastaaPoista
 2. "peura nähdään bambina ja rotta jonain pokemonina."

  Hahah paras!

  Ooot niin oikeessa tässä asiassa. Mua kans vituttaa niin "eläinsuojeliat" jotka haluu suojella karvakasoja ja on metästystä ja turkistarhausta vastaan. Esim jos turkistarhat lopetettas suomessa niin tarhaus siirtys kiinaan tms jossa ei ainakaan välitetä eläinten hyvinvoinnista paskan vertaa

  VastaaPoista
 3. ...Se turkistarhaus ny kuitenkin on jonkun työ. Onko siinä väliä, onko niillä minkeillä kolme neliösenttiä enemmän tilaa vai ei? Karvoiks vaan ja takiks mulle <3

  VastaaPoista
 4. "Joo, sinne vaan porsaat moottoritielle, siä niillä on mukavaa!!" Hahaha hajottaa mielikuva possusta painelemassa motaria pitkin :DD

  Mun mielestä se on ihan jeppisjepulis että ihmiset pistää eläimiä teuraaksi, syö lihat ja hyödyntää nahkat esim. vaatteisiin ja kenkiin. Ei siinä mitään väärää oo, ihminen on vetänyt mammuttipaistia jo 34948477 vuotta sitten jääkaudella, joten miksi nyt pitäisi yhtä äkkiä kääntyä sekasyöjästä kasvissyöjäksi, kun pihvi on murha... :D Ite tosin oon ajatellut jossain vaiheessa ainakin vähentää merkittävästi lihan syömistä, koska tosi monesti tulee paha mieli ku erehtyy ajattelemaan liharuoan alkuperää; millanenkohan örkki siellä laitumilla kirmailisi ellei olisi päätynyt pihviksi mun lautaselle. Ei mulla kuitenkaan oo mitää tarvetta alkaa raivoomaan muille, jos niille ei tuu samaa morkkista. :D

  Se on aika puistattavaa kun eläin tapetaan pelkästään siks jotta fiinit mummot (tai ei-niin-mummot) saisi turkistakkeja. Mun arvomaailmassa ihmisen turhamaisuus ei oo syy eikä mikään pistää edes kärpästä päiviltään. :D

  VastaaPoista
 5. Mä itte puolustan elukoita jne.. Syön kasvisruokaa ja en käytä eläinperäsiä tuotteita. Oon silti sitä mieltä, että metsästys on hyvästä. Turkistarhausta vastaan ei olis mitään jos eläinten olot olis vähän paremmat mitä ne nyt on. Ja tää lihantuotanto.. Johonki neki eläimet pitää laittaa (eli suihin) mut ennen en aio rahojani antaa lihantekijöille, ku eläinten olot on hoidettu kuntoon.. Lihaa söisin siis muuten. Liha on terveellistä ja nahkaa voi hyödyntää :)

  VastaaPoista
 6. Shine, naulan kantaan!

  anonyymi, totta tuokin!

  Nema, sepäs se onkin hauskaa, että aina on näin tehty ja nyt se on tyyliin pahinta heti henkirikoksen jälkeen...

  anonyymi, siis todella hyvin sanottu, ja mahtavaa että tajusit pointin, vaikka me toimitaanki eri tavoin! sullon totisesti todellisuudentaju kohdallaan! :>

  VastaaPoista
 7. hyvä että teit loppuun lisäyksen, muuten voisi saada postauksestasi vähän väärän kuvan:)!

  VastaaPoista
 8. joo, ajattelin tehä loppuun tollasen selventävän pätkän, ettei joku revi pelihousujaan väärin ymmärtäessään ja tuu tyyliin valeleen mun kotia jollain sianverellä :D

  VastaaPoista
 9. "Nää vauhkoojat silti tyytyväisenä istuu isin bemarin nahkapenkeille, vetää huuliin vähän valaanrasva-huulirasvaa, syö liivatteellisia nallekarkkeja ja lätkii eläimillätestattuja mekkejä naamaansa. Koulupöytä voi olla jonkun ihkun oravan ex-kotipuu ja sängyllä makaa lampaantalja. Mutku se lihansyöminen on niin raakaa!!"

  no ei ny ihan kaikki vauhkoojat nuon ajattele :D aika yleistämistä muutenki tää teksti :s

  VastaaPoista
 10. tai siis tarkotin tolla edellisellä, että itekin tunnen kasvissyöjiä, jotka ei käytä eläimillätestattuja meikkejä tai syö karkkeja..

  VastaaPoista
 11. jaha mun olis pitäny loppuun lukeen toi sun teksti :DD unoha :DDD

  VastaaPoista
 12. anonyymi, hyvä että kuitenkin luit loppuun! ;D

  VastaaPoista
 13. Mulla kans keitti kyllä tätä tekstiä lukiessa. Tosin onneksi luin loppuun asti, sai hieman paremmalle tuulelle.

  Mä oon jokunen aika sitten jättänyt lihan syönnin ihan minimiin. En siksi, että musta olis väärin kun eläimiä tapetaan, vaan siksi millaiset oltavat eläimillä saattaa olla ennen kuin ne joutuvat lihoiksi. Olen lukenut useita tekstejä ja katsonut videoita teurastamoiden toiminnasta, ja mua suoraan sanottuna kuvottaa syödä eläintä, jota on kohdeltu pahimmassa tapauksessa kun saastaa jopa vuosien verran ja sitten se tapetaan. Siksi en tunne huonoa omatuntoani syödessäni mm. hirven lihaa, koska hirvi on kuitenkin saanut elää metsässä "onnellisena" loppuun asti,ennen kuin se on ammuttu. Toisin kuin lehmät saattavat kärsiä koko n.5 vuotisen elämänsä.

  En ole jättänyt lihaa kokonaan pois,koska lihasta saa tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat ihmiselle välttämättömiä. Siksi musta on ihan ok syödä välillä lihaa. Turkistarhausta taas en ymmärrä alkuunkaan. Tapetaan eläimiä, jotta ihminen mm vois pukeutua niihin.. Ihminen pärjää vallan mainiosti ilman kallista turkistaan.

  Anniina

  VastaaPoista
 14. hahahha ihmisillä tunteet kuumenee ennenku vaivautuu loppuun asti lukee, voi ei :D

  VastaaPoista
 15. mutta kuitenkin lehmät ja siat on ns. ruuaksi tarkoitettu, ei ne tuolla kummoisesti luonnossa vapaana pärjäisi... ja turkiksista en sano mitään, ite en niskaani heittäis, mutta turkiksia ja nahkavaatteita on ollu niin melkein yhtä kauan ku ihmisiäkin.

  VastaaPoista
 16. Turkis- ja lihatalous kulkee käsi kädessä. Nää kettutytötkin vois miettiä pari kertaa, ennen ku päästää minkkitarhoista minkit vapaiks. Ei ne elukat luonnossa enää pärjäis, kun elämä on rajottunut yhteen boksiin, mihin tuodaan ruoka naamaan eteen.

  Ne turkiseläimet sitten löytyy kaikki kuolleena 100 metrin matkalla kotilaatikostaan. Kumpis se murha sitten on, turkis vai vapautus?

  Luonnossakin minkki tunnetaan petoeläimenä, joka napsii mökeillä pienet kissat ja koirat mukaansa + samalla tyhjentää linnunpesät. Minkkiloukku on hyvin yleinen tarvike niillä seuduilla.

  Toisen elinkeinon morkkaamisen sijaan, joka voi olla se liha- tai nahkateollisuus, vois nää pikkulikat vaikka miettiä, mitä niistä Makuunin irttaripusseista löytyykään. Nauttikaa naudan luista, jänteista ja suolista sekä sian nahasta <3.

  t: Julli <3

  VastaaPoista
 17. ja ihminen ei oo ennen kasvattanu mitään eläimiä vaan turkiksiks vaan se on aina ollu se et se eläin on syöty, silt on otettu nahka/turkki kaikki jänteet ja luut on käytetty hyödyks.

  VastaaPoista
 18. toisaalta kurjaa, että eläimiä vaan käytetään hyödyks, mutta toisaalta niin me ihmiset tehdään toisillemme; ei luojan kiitos teurastuksen muodossa, mutta muuten kyllä.

  VastaaPoista
 19. Mulla ois semmosta tosta turkistarhauksesta, että eihän niitä eläimiä voi päästää vapaaksikaa mitkä siellä häkeissä on.. Mihin ne eläimet pitäis sitte laittaa jos turkistarhauksen lopettais.. Se siiryis vana jonnekki kiinaan missä ei todellakaan olis niin "hyvät" olot ku suomessa olis. Vaikkakin suomessakaan ei nyt ole hyvät olot ja olen sitä mieltä, että sittenkun olot ovat paremmat niin turkistarhausta voisi harjoittaa...

  VastaaPoista
 20. nimenomaan, asioissa on tosi monia puolia, jotka kaikki pitäis ottaa huomioon!

  VastaaPoista
 21. Itsellä on kasvissyöjänä toisenlainen ongelma. Jos joku sattuu kuulemaan ensi kertaa että olen vege, niin ensin kyseinen ihminen tuijottaa mua kauhean odottavasti ja kun en mitään sano, niin siitä se show syntyy. Moni alkaa heti puolustella omaa lihansyöntiään ihan kuin olisin juuri pitänyt kamalan saarnaan asiasta ja tyrkyttänyt omaa ruokavaliotani, vaikka en ole sanonut yhtään mitää. Itselleni on aivan sama vaikka jokainen tuttu söisi 10kg lihaa päivässä, kunhan ei tosiaan puutu mun syömisiin. Hämmentävää että ihmiset olettaa mun heti saarnaavan o.O

  VastaaPoista
 22. hei,
  mua kanssa ottaa ihan sikana(sopii aiheeseen =D) kun meilläkin riparilla puhuttiin kasvissyönnistä kun itse siis olen ollut useamman vuoden ja kun sanoin että jos mä söisin lihaa ni ihan hyvin voisin syödä koiraa ja tyypit veti ihan sikana herneet nenänsä että hyyi voisitko sä syödä koiraa kun ne on niin mukavia uskollisia ja muuta paskaa :D mä en vaan nää mitään ideaa siinä et koiran syöminen olis väärin mutta esim. possujen ei? Mutta joo itsekin joskus ala-asteella paasasin kaikille että joo lihansyönti on väärin ja kaikkee mutta nyt kun oon vähän kasvanu ni oon pitäny syömiseni lähinnä omana tietonani :D

  VastaaPoista
 23. Kellen, varmaan uskomattoman rasittavaa :D mutta tällasia me ollaan, kun joku on valinnut toisin, tulee nurkkaanajettuolo ja pakollinen tarve puolustautua -jopa näinkin tyhmissä asioissa...Mutta pysy kovana, kyllä se jossain välissä (kasvissyönti kun yleistyy koko ajan) helpottaa! :>

  krista, kai ihmiset on tottunu niihin kivoihin puudeleihin ja mieltäny ne lemmikkieläimiks (toisella puolen palloo ei kylläkään oo mitenkään erikoista napostella vähän Musti-hauvaa!) :D mutta kyllähän voi olla minipossukin jollain himassa, mitäs sitten voi syödä, sitä koiraa?:D hahah mutta siis loistava pointti krista! :D

  VastaaPoista
 24. Tuota, olen tässä nyt kieltämättä vähän eri linjoilla.
  Ei siinä lihan syömisessä mielestäni nyt periaatteessa ole mitään ongelmaa, jokainen kuolee jossain vaiheessa ja näin tämä elämä nyt menee. Päinvastoin - sehän on vaan hienoa jos toinen voi käyttää edesmennyttä toveria ravintona tmv sillä eihän se siinä vaiheessa ole keneltäkään pois. Lihatuotannon keskeisinä ongelmina näen kuitenkin sen, että se saastuttaa, ja sen, että useiden eläimien olot eivät ole kelvolliset. Se, että sinun tuttavapiirisi eläinten olot olisivat hyvät, ei tarkoita sitä että näin olisi myös kaikkialla muualla. Valitettavasti Suomestakin löytyy useita tiloja joiden eläimet kärsivät paskoista oloista ja kantani on, ettei yksikään eläin ansaitsisi sitä. Sitten kun kaikilta tiloilta saadaan asiat kuntoon niin, että joka ikisen teurastettavan eläimen elämä on ollut ainakin suht onnellinen, voin taas alkaa harkita lihan syömistä.
  En omalta osaltani ainakaan koe tuputtavani omaa ideologiaani muille, vaikka olenkin kasvissyöjä. Jos joku haluaa syödä lihaa, niin syököön. En vaan itse halua olla osallisena lihatuotannossa. Minusta olisi kuitenkin oikein, jos jokainen ottaisi selvää, mistä ne lihapullat on peräisin.

  Mitä nyt tuohon turkistarhaukseen tulee, niin kyllä, minunkin mielestäni nahkatakit ovat upeita. On ihan ok, jos eläinten nahkoja hyödynnetään sen jälkeen kun ne ovat kuolleet, koska edelleen, se ei ole keneltäkään silloin pois. Valitettavasti kuitenkin myös monilla turkistarhoilla eläinten tarpeita ei oteta tarpeeksi hyvin huomioon jolloin eläimet kärsivät. Eläinten kasvattaminen turkiseläimiksi on mielestäni väärin juuri sen takia, että vastaavanlaista vaatetta voi tuottaa keinotekoisesti ilman että eläimet joutuvat kärsimään. Mikäli joku haluaa pitää tapettua olentoa yllään vain sen ilosta, että se on tapettu, ei henkilöllä ole välttämättä kaikki inkkarit kanootissa. Haluaisin myös huomauttaa että on turkiseläimiä jotka voivat elää ja elävätkin luonnonvaraisesti.
  – Naiivi yläasteikäinen tyttö

  VastaaPoista
 25. Komppailen ylempää totaallisesti.
  Sinuakin Jenni osittain.

  Itse syön lihaa, enkä katso mistä päin maailmaa se on tai vaivaudu tarkistamaan millaisissa tiloissa Atrian käyttämiä eläimiä pidetään.
  Tämä vain ja ainoastaan kahdesta syystä. Tieto lisää tuskaa, en halua tietää mitä syön, koska minulla ei ole vaihtoehtoja. Pää syy on siis (yllätys yllätys) raha.
  Jos olisin rikas ja kaunis, söisin pelkästään suomalaista metsästettyä lihaa. Hirveä, kaurista ja jänistä. Ja miten paljon parempaakin metsästetty liha on!
  Mutta tämä odottakoot siihen että voitan lotossa.

  Minulla ei ole mitään eläinten teurastusta vaastaan. Vaikka ne eläimet teurastettaisiin heti syntyessään, se olisi minulle yhden tekevää. Tässä asiassa minulle on tärkeintä yksilön onnellisuus ja totuus on se, että ei se possu ehdi tajuta että se on kuolemassa, kun teurastaja kaivaa pyssyä (tai mitä lie) esiin.

  Mutta Suomessakin tosiaan on ihan järkyttäviä tiloja, joissa eläimet kärsii ja kituu. Se on typerää ja inhottavaa. Laittakaa kunnon tilat jos haluatte kasvattaa eläimiä! Mur.
  Muuten eläinten kasvatus lihaksi on siis mielestäni ok.

  Eläinten kasvatus turkiksi on taas toinen juttu.
  Nykyään niitä tekoturkkeja tosiaan osataan tehdä niin hienosti, että joskus on itsellänikin vaikeuksia tunnistaa mikä on aito ja mikä ei!
  Kuitenkin hyväksyn jossain määrin turkiskasvatuksenkin. Edelleenkään se yksilö ei tiedä joutuvansa turkiksi, joten ei haittaa.
  Mutta ne tilat ja olot. Aivan hirveää, miten Suomessakin pidetään minkkejä ja hillereitä metri kertaa metri häkeissä! Ei minkäänlaisia virikkeitä, ei mitään seuraa (toinen eläin voisi vahingoittaa turkkia) ja samaa ruokaa päivästä toiseen. Todella hienoa elämää.

  Itselleni tämä turkistarhaus on ehkä hiukan läheisempi aihe kuin muille. Omistan nimittäin kaksi näätäpojua. (7kk vanhat frettipojat)
  Frettihän on hillerin verisukulainen. Samaa lajia, mutta eri rotua. Fretti on siis kesyhilleri, jota ihmiset ovat vasta melko lyhyen aikaa jalostaneet.
  Omasta kokemuksestani voin sanoa, että noille riittää metri kertaa metri häkki aivan yhtä hyvin kuin ihmiselle.
  Tuntuu välillä ettei noille hirviöille oli edes minun 57 neliön asunto tarpeeksi iso O.o
  Meillä siis pojat elävät 100% häkitöntä elämää, viipeltävät irti kämpässä samalla tavalla kuin monilla esimerkiksi kissa.
  Omasta mielestäni nuo on sosiaalisempia ja ihanampia otuksia kuin koirat ja kissat yhteensä, siksi onkin niin järkyttävää miten minkkejä ja hillereitä tarhataan aivan törkeissä oloissa.

  Tämä linkki nyt ei käytännössä liity tähän mitenkään. Kyseessä ei siis ole turkistarhaus, vaan frettien pentutehtailu. (Luojan kiitos ei Suomessa) Aivan järkyttävää katseltavaa ja luettavaa. Nämä eläimet ovat siis tulossa lemmikeiksi, miettikää kuinka paljon kamalammin niitä turkeiksi meneviä eläimiä kohdellaan?

  http://www.youtube.com/watch?v=wfBQqJuRbh8&feature=player_embedded

  VastaaPoista
 26. Kasvissyönnistä tuli mieleen. Mä en syö kasviksia oikeastaan koskaan koska en niistä tykkää. Tässä ei siis ole takana että ei saa tappaa söpöjä kurkkuja iik :D en vaan tykkää. Lihansyöjänä sitten taas kohtaa sitä että pitäähän sun nyt kasviksia syödä hyvänen aika! Esim anoppilassa sen huomaa, ukon veljen vaimo on kasvissyöjä, ei sille tyrkytetä sitä pihviä, mutta mun pitäs syödä sitten kaikki sipulit ja kesäkurpitsat ja mitkä kaikki. Hyi. Epäreilua :D

  VastaaPoista
 27. Mieki oon asiasta aivan samaa mieltä ja miun puolesta eläimiä saa tappaa ihan mielinmäärin ( siis totta kai vaan sillä eholla et se tehtäs mieluiten niitä kiduttamatta ), mutta oon nii syvästi eläinrääkkäystä vastaan :/ En oo mikään aktivisti enkä jakele mitään " Pelastakaa eläimet " -lappuja pitkin kirkonkyliä mut mua ahistaa aina ku kuulenki sanan eläinrääkkäys..
  Pakkohan ne meikit on jollain testata jne mut silti.. Lääkkeiden testaus nyt on ehkä asia erikseen ku sillon on kyse tärkeemmästä asiasta. Mut mua ahistaa esim. se ihan vitusti et on niitä ihmisii, jotka ottaa vaikka koiran, sit hakkaavat, potkiivat, eivät anna ruokaa, antaavat kylpee omassa paskassaan ja sit loppuje lopuks se viedää lopetettavaks koska " se on paska ku ei vittu ite käytä itteesä ulkona eikä tykkää meidän leikeistä missä mää mätkin sitä paistinpannulla "......... YARRGH. Ihmiset on niitä oikeita petoja :/

  VastaaPoista
 28. moro oon ollu kasvissyöjä 6lk puolvälistä alkaen. mun mielestä on tosi ällöö syödä jotai joka on eläny. mulle on ok jos sä syöt lihaa, kunhan et tuu mulle mun syömisestä vittuileen. piste.

  VastaaPoista
 29. Vittu mitä paskaa! Että kun turkikset on hienoja ja liha hyvää niin se eläinrääkkäys on ihan oikeutettua <3

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!