HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

hermoja raastavin ihmisryhmä: tekopirteät

Muistan yläasteelta erään tytön, jonka elämäntehtävä oli hymyillä. Siis älkää käsittäkö väärin, itekki oon suhteellisen hymyilevä henkilö ja tykkään ilosista ihmisistä. Jos ne vaan sattuu olemaan aidosti ilosia ja se reippaus ei mee yli. Tää tyttö... se on oma lukunsa. Se nauro tekonaurua, hoki että ei saa olla surullinen, jos joku vähänki oli perustympeenä ja HYMYILI lakkaamatta.
Tekopirtein tyyppi, jonka oon koskaan tavannu.

Tekopirteiden ihmisten kohtaamiselta ei voi välttyä, varsinki, jos vähänki vituttaa. Jostain kulman takaa ne tulee toitottamaan elämän upeutta ja kauneutta, kun toisen tekis mieli viillellä. Ai jumalauta. Onko niillä joku vitutustutka?

Tai jos joutuu samaan seurueeseen tekopirtsakan kanssa ja on vähänki realistinen, tyyliin "Jaaha, aurinko onki paistanu ny kolme viikkoo putkeen, kai kohta sataa!", niin eikös tää Marimekon raitapaitaan pukeutunu pirtee-Leena ala hokea "hei älä oo noin negatiivinen!!". No voi jestas, jos mä tässä pohdin elämän karuja tosiasioita, ni tuskin se tekee musta depression kanssa painiskelevaa itsemurha-altista pessimistiä!? Haloo, herää todellisuuteen!

Pahinta on, että tekopirteitä ei voi välttämättä tunnistaa ulkoapäin. Toki moni niistä on riemukkaasti pukeutuvia Hangon keksejä ja Naantalin aurinkoja, mutta sitten on näitä ns. piilopirteitä. Niiden salatusta pirtsakkuudesta voi saada vihiä vaan naamaan jumittuneesta tekohymystä. Muuten ne voi ollakin asiallisesti pukeutuvia ja fiksusti käyttäytyviä. Mutta sitten jossain välissä niilläkin se riemu repee... Jääkaapin ovessa on "ELÄMÄ ON IHANAA :)"-muistilappunen ja joka kohdassa pitää muistuttaa muita maailman mahtavuudesta. Ja toki yritetään tsempata näitä ei-niin-iloisia henkilöitä kohti aurinkoisempaa ajattelutapaa. Nää piilotekopirteet sopii hyvin esim. terveydenhoitajiksi tai töihin seurakuntaan.

Mutta silti suurinosa tekopirteistä ihmisistä on näitä raitasukkiin pukeutuneita, puna-keltapilkullisissa teepaidoissa hiihteleviä elämänilon puolestapuhujia. Että nyt kukaan ei saa murjottaa, lauletaan yhteislaulu ja aletaan järjestämään luistelutapahtumaa Pietarin katukissojen hyväksi! Oon silti aivan varma, että jossain syvällä sisimmässä niitäkin suoraan sanottuna vituttaa ja rankasti.

Mutta mikä on tekopirteyden ja aidon ilon ero? Esimerkiksi tekopirteys on täyttä esittämistä, jota se pirtsakka-Leena tuskin on itse edes tiedostanut. On vaan niin kivaa jakaa hyvää mieltä, vaikka ei oikein edes tiedä mitä se on. Aito sydämestä tuleva ilo on hetkittäistä riemua, jonka näkee jo pelkästään iloisen ihmisen silmistä. Siihen ei sisälly pakonomaista tarvetta pelastaa muita ihmisiä masennukselta ja pitää puheita ihanasta syksyn väriloistosta, vaikka vedeltäis jo lokakuun loskakelejä.

Tekopirteät ihmiset: miksi oi miksi te esitätte iloisia? Miksi täytyy kehitellä itelleen joku feikkireipas persoona? Miksei voi vaan olla?

Iloista, mutta ei tekopirteää, viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Joo ja tiedätsä se niiden ultimaattisesti raskain sitaatti on "ÄLÄ OO MÖÖMÖÖ" tai "ÄLÄ OO MÖKS".

  Revin hiukset seuraavan päästä joka tulee selittää tollasta !

  VastaaPoista
 2. joo älä!! "ÄLÄ OO TOMMONEN!" "ai millane?" "NO IHAN MÖKSMÖKS!!"...pieni osa musta kuolee ku joku tosissaan käyttää noita.

  VastaaPoista
 3. mua niin kyrpii välillä, kun joku tampio(kaveri) tulee kysyy, että miksi olet noin surullisen näköinen ja hiljainen..? noi voi sun s**tana, ainako tässä pitää olla iloinen, pirteä ja puhelias jne -.-'

  VastaaPoista
 4. Pistit taas ihan naulankantaan! ;D Toi tekopirteys on jotain ärsyttävintä ikinä. Ja sit ku ne tekopirteet ihmiset viä luulee, et kukaan ei huomaa mitään. :D Ihan parasta.

  VastaaPoista
 5. Sun mielestä ihminen ei voi olla aidosti iloinen kuin vain hetkittäin. No jo on...

  VastaaPoista
 6. no heipähei nyt tässä postauksessa oli idea puhua TEKOpirteistä ihmisistä ja siitä, että jokaista ihmistä vituttaa joskus tai joskus asiat ei mee hyvin, niin miks niiden tekopirteiden ihmisten täytyy silti esittää ettei oo mitää hätäää! HERRANJUMALA IHMISET HEREILLÄ NY!! jos näiden tekopirteiden ihmisten läheinen kuolee ni silti naurattaa, nii onko se aitoo iloo mitä häh?! rakkain terkuin nimimerkki vitutttaa usein ja paljon kaikki TEKOpirteet ihmiset ;)

  VastaaPoista
 7. Heissan sinulle :)
  Löysin blogis tänään ja nyt sain sen luettua alusta loppuun ja täytyy sanoa että koukkuun jäin :> Ihanku joku olis ottanu mun ajatukset ja läväyttäny ne sulle tänne.
  Tuo sun suorapuheisuus ja muu hifistely on tosi hubaisaa verrattaen näihin "KUNNON" blogeihin joissa varotaan joka sanaa ettei vain lukijat suutu.. Jatka sammaan malliin!
  lärveisin eräs oulun muija (:

  VastaaPoista
 8. anonyymi, älä muuta sano! ihan ku koko ajan vois olla " :::))))"

  Sirpu, just niin:D huoh kuinka ne jaksaa?

  anonyymi, tuoppas mun eteen ihminen, joka on iloinen koko ajan, ihan hautajaisista avioeroon asti?:D itse en ainakaan usko 100% iloisuuteen 24/7.

  anoyymi, siis älä muuta sano terveisin nimim. minuakin vituttaa usein:D

  anonyymi, tosi kiva kuulla ja yritän pitää lipun korkeella! ;D

  VastaaPoista
 9. joo tiiän kans yhen tapauksen :D mä aina välillä käyn nauraa sen fb kuville ku niitä on yli 100 ja _joka_ikisessä_ on sama leveä hymy :D se on niin tyhmän näköstä ku vaatteet ja maisemat vaihtuu, mutta naama on joka helvetin kuvassa ihan samannäkönen :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!