HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

kriisit

Ooon huomannu, että elämässään ihminen kohtaa muitakin kriisejä, ku nää neljänkympin kriisit jne. Aionkin kertoa teille havainnollistavin esimerkein niistä!

Alle kouluikäisenä-kouluikäisenä iskee kriisi, kun tajuaa vanhempien olevankin huijaavia typeryksiä; kun äiti rauhoittelee, ettei hammaslääkärissä käynti tee kipeää, tai isä kusettaa kalanmaksaöljyn olevan hyvää, vituttaa. Ne kehen luotti eniten, kuseeki kympillä silmään!

Ala-asteen puolivälin jälkeen iskee kriisi, kun tajuaa olevansa lapsuuden ja teineyden rajamailla. 12-vuotiaat purkkakuplia puhaltelevat tenut katsoo nenänvarttaan pitkin tätä pientä lapsellista, Barbiearmeijaa repussaan kuljettavaa ja tarrakokoelmaansa jumaloivaa kymmenenvuotiasta palleroa. Mieleen tulee, että ei perkele, mähän oon ihan kakara! Pitäis ostaa Britneyn cd, ekat merkkifarkut ja olkalaukku repun sijaan. Kuka nyt hei haluis olla ihan ku joku ekaluokkalainen My little pony -penaalin kanssa?!

Yläastekriisi. Se on rankin, kolmen vuoden kriisi (johon kuuluu poikkiskriisi, bestiskriisi, ulkonäkökriisi, äitikriisi ja pari muuta kriisiä): onks mun tukka hyvin, voinko käydä pissalla kun kovispojat seisoskelee vessojen vieressä, onko noloo olla meikkaamatta, miksei SE kato mua, mitä jos saan kemiasta vitosen, mihin meen yläasteen jälkeen, miks mun mutsi ei anna mun mennä festareille, kuka hakee mulle siiderii, miksen saa poikaystävää, miks mun bestis ei puhu mulle mesessä, miks en saa ottaa napakorua JA MIKS MUN TISSIT EI KASVA??

Täysi-ikäisyyskriisi iskee siinä hivenen kuudentoista vuoden jälkeen. Pitäis olla kiinnostunu kursseista ja kirjotuksista ja opinnäytetyöstä ja kesätöistä, mutta mieli halajaa yläasteen kuvistunneille heitteleen poikia kuminpalasilla niskaan.

Koulukriisi iskee ainakin meille lukiolaisille, uskon myös samanlaisen tulevan muillekki koululaisille. Päässä jyskyttää abijutut jo ekalla luokalla ja pahenee kohti kolmannen vuoden kevättä: Mitä jos en pääse kirjotuksista, tai jos en saa täyteen 75 kurssimerkintää? Mitä jos yo-juhlat jää pitämättä yhden ainoon feilatun kurssin takia? Hei mitä teen, ku mullon etenemiseste? Enkä oo ostanu kirjoja ja kurssi on puolivälissä. Poissaolot on täynnä, pakko kusettaa Wilmassa, et olin lääkäris. VOI PASKA KU ON STRESSAAVAA.

Parinkympin kriisi. Ai perkele, tekee kipeetä. Vähän kuin Täysi-ikäisyyskriisi, mutta pahempi; kaverit kihlautuu, hankkii lapsia, puhuu häistä, valmistuu kouluista, jatkokouluttautuu, ettii päiväkotivaihtoehtoja Mini-Elmerille ja ostaa koiran. JA OTTAA ASUNTOLAINAN. Ja mitä tekee kriisiä poteva? Katsoo salkkareita, syö pullaa ja toivoo olevansa 8-vuotias, joka sai ite päättää millon kotileikki loppuu ja alkaa.

Eteenpäin en tiä. Kai on näitä perusaikuisjuttuja, kun haluaa leikata tukan ja ostaa nahkatakin. Emmä tiä, oon vasta tossa parinkybänkriisin kohdalla.

Image and video hosting by TinyPic
Yläastekriisistä eroon päässyt, mutta koulukriisiin harpannut Jenni lukion ekan luokan päättäripäivänä 2008 (?).

7 kommenttia:

 1. Tää oli ehkä paras teksti tähän mennessä, oikeesti :D ♥ Oot ihana !

  Nimimerkillä kriisien multihuipentuma. Tämän hetken suurin kriisi on se, että joudun säilyttämään T-paidat ja shortsit samalla hyllyllä vaatekaapissa. T-paidat vasemmalla puolella ja shortsit oikeella, MUT KUN EN HALUU ET NE ON SAMALLA HYLLYLLÄ !

  Tai sit mun "vähemmän käytettyjen toppien" pino. Kaikkien vaatteiden on oltava värijärjestyksessä, ja niin ne vähemmän käytetyt topit onkin. MUTTA. Kun joudun säilyttämään sillä samalla hyllyllä ja samassa pinossa mun lemppari-tuubitopit, enkä voi laittaa niitä sinne vähemmän käytettyjen toppien sekaan, koska ne on sit vaikee saada sieltä pois, eli ne on laitettava siihen pinon päällimmäiseksi. JA MUN VÄRIJÄRJESTYS MENEE SILLON IHAN SEKAISIN !

  Että siitä voi kuvitella millasia helvettejä nää isommat kriisit, kuten just joku parinkympin kriisi, mulle on, kun menetän jo ton edellämainitun vaatekaappikriisin takia yöuneni.

  Kiitos että sain avautua.

  VastaaPoista
 2. tää oli ihan paras postaus :D jepa sä oot ihan mahtava! <3 :D

  VastaaPoista
 3. OPRI, siis toi sun vaatehuonekriiseily peittoo mennen tullen mun vaatehuonekriisit!! :DD Toi on meinaan jo aika paha! ;D Mutta kieltämättä kuulostaa tutulta... Esim. kenkähyllyn järjestäminen.... Ylähyllylle eniten käytetyt, tokalle seuraavaks käytetyt ja alas -tässä tulee hirvein kohta- NE JOTKA EI MAHDU MUUALLE ja vähiten käytetyt. Mua suoraan sanottuna vituttaa sekottaa jotkut juuri-koskaan-jalassa-kengät paljon käytettyihin, jotka ei vaan mahdu sinne ylös tai keskelle!!

  Minka, kiitos paljon, ältsin kiva kuulla! <3
  Että tällanen vasta-avautuminen :DD

  VastaaPoista
 4. Hah tää oli just hyvä postaus :-D Mun pitäis olla kai tossa täysi-ikäisyyskriisissä, mut mul on ilmeisesti joku päinvastanen ja samalla vanhenemiskriisi koska Nea 16-vuotta pelkää et koht oonki jo kolkyt eikä sillon voi tehä enää mitää hurjii juttui ja mun pitäis tehdä ne nyt koska koht oon liian vanha kaikkeen..... Jonkun pitäis viedä tää kriisi pois koska tuun hulluks tän kans :-D Ei tän ikäsenä pitäs viel miettii noita vaan tehä sit kaikkii tän ikästen juttui mut silti!! En voi tälle mitään :-D

  VastaaPoista
 5. oon 20 ja mietin vieläki mihin ne mun tissit jäi :D hoho

  VastaaPoista
 6. Tulee valmistuskriisi, eka työ -kriisi, hääkriisi, kersan syntymä -kriisi, aviokriisi, toinen työkriisi, lapset muuttaa kotoa -kriisi, vaihdevuosikriisi, leskiyskriisi ja lopulta se kriisi, josta saa vihdoin nauttia vain muut. Mut ihan parhaita postauksia tää oli, meillä pojillakin on kriisejä. <3

  VastaaPoista
 7. "Kaverit kihlautuu, hankkii lapsia, puhuu häistä, valmistuu kouluista, jatkokouluttautuu, ettii päiväkotivaihtoehtoja Mini-Elmerille ja ostaa koiran. JA OTTAA ASUNTOLAINAN. Ja mitä tekee kriisiä poteva? Katsoo salkkareita, syö pullaa ja toivoo olevansa 8-vuotias, joka sai ite päättää millon kotileikki loppuu ja alkaa."

  Oon 26 ja mul on tää sama kriisi edelleen!! +valmistumiskriisi päällekkäisenä bonuskriisinä!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!