HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

paskahommissa

Siis ai jumalauta mua ärsyttää sana "paskahomma" sitten niin pirusti. Paskahommana yleensä åidetään työtä, joka on joko likaista, alipalkattua tai se ei vaadi valtavaa kouluttautumista. Myyjät, siivoojat ja vaikka mitkä kesänsä autokorjaamolla kädet öljyssä viettävät saa niskaansa tän paskahomma-mussutuksen, mm. minä.

Ajattelin tossa syksyllä, että mullon sen verran vapaa-aikaa, että voisin ottaa kakkostyön iltojeni ratoksi. No, löysinki suht helposti siivoojaan pestin läheisestä kaupasta ja innoissani laitoin lappua siihen suuntaan. Noo, sain homman ja tykkäsin ihan sikana! Näki heti kätensä jäljen, työ oli nopeetemposta, muttei uuvuttavaa ja ei todellakaan mitään superhankalaa. Lähipiiristä moni kauhistu tästä "paskahommasta" ja yritti lohduttaa että "kyllä sä vielä saat jonkun siistin kivan homman" ja että "ehkä tää poikii sulle paremman duunin". Siis mitä? Miks sitten en hakenu johonkin siistiin paperinpyörittelyhommaan, jos sinne olisin halunnu? Miks hain just siihen siivoomisduuniin? Ainiin, siks, koska musta se oli kivaa! Että aikuset ihmiset voi olla idiootteja!

Pääsääntöinen duunini on näkövammaisten parissa, laskujenhoitoo, paperitöitä ja kaikkee peruspuuhailua. Homma on iisipiisi, tosi mukavaa, tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja maailmankatsomuski ei voi olla avartumatta. Silti monesti saan kuulla joltain vitun valopäiltä, että on varmaan paskaa olla jonku sokeiden mummeleiden kanssa, ja että kuinka tylsää sekin homma voi olla. Öö? Mä joskus oikeesti hämmästelen, miten 20-50-vuotiaat ihmiset voi oikeesti olla niin jälkeenjääneitä tai tynnyrissäkasvaneita, että edes kehtaa sanoo jotain tollasta! En mäkään sano, että voi veljet sullon varmaan ihan vitun paskaa siellä puhelinmyyntifirmassas, tai että onneks en oo sellasessa duunissa ku sää.

Minkä takia kaikkia duuneja ei pidetä arvokkaina? Miks kaikkien pitäis olla jotain rentoja farkkupukusia meikkiesittelijöitä tai vaikka geelikynsitaiteilijoita? Ei kellään oo oikeutta arvostella toisen työtä, tai ainakaan sitä työympäristöä jossa toinen on!! Herätkää urpot. Jokasella duunilla on tarkotuksensa; kyllä teitäkin ottais päähän, jos roskiksia ei tyhjennettäis tai putket olis tukossa. Tai että kaupan kassalla ei oliska ketään. Tai että joka paikassa olis ihan paskasta. Eikä ketään pakoteta mihinkään hommaan, jokanen ihan itte lähettää ne työhakemuksensa ja menee sinne haastatteluun JA TEKEE sitä duunia.

Kun lopetin siivoomisen (selkä sano niks ja naks), sain kuulla "jaa sää kyllästyit siihen paskaan!"-mussutusta. Hmm, vai lopetinko siks, kun selkärankaa särki ja öisin en voinu nukkua lapaluukivun takia? Ei se ketään kiinnostanu, kaikki näki asian niin, että Prinsessa-Jennille tuli mitta täyteen lattiakaivojen pesun ja jukurttitahrojen hinkkaamisen suhteen. "Ethän SÄÄ Jenni sellasta hommaa halua tehä" mulle väitettiin. Mun teki mieli kiljua ja soittaa siivousfirmaan että vittu mää tuun takasi, noi idiootit ei tajua mitään. No en kuitenka tehny niin.

Edelleen joskus nään unia ex-työpaikastani ja viihdyn pitkään kauppojen siivoustarvikehyllyillä. Ehkä vielä jonain päivänä palaan...........)

Mutta siis tehkää sitä duunia ku haluatte, välittämättä muista taulapäitä. Jokasessa työssä on plussat ja miinukset, ja niitä ei tiedä muutaku alalla olevat ihmiset! Ei ne ulkopuoliset hemmotellut kermaperseet, joiden isoin työsarka on ollu kaks viikkoo isin toimistolla paperisilppurin päävalvojana.

10 kommenttia:

 1. Taas niin asiaa!
  Ja yks juttuehdotus olis (tosin en kyl oo varma ooksä täst jo kirjottanu) asiasta mistä ollaan aika usein porukassa puhuttu, et kun puhutaan tulevaisuudesta ja joku sanoo ettei halua naimisiin, joku sanoo ettei halua lapsia ja joku sanoo ettei halua perhettä ollenkaan ja sit joku heittää siihen et "kyl sun mieli vielä muuttuu kun kasvat aikuiseks!!1" ja sit tietyst olis kiva lukee myös mielipidet rasismista, jos siis et oo tästäkään jo kirjottanu... :-D

  VastaaPoista
 2. nea tosi hyvä idea, koska toi on ollu kans tosi ajankohtanen juttu munkin kaveripiirissä! meinaan on asiasta sanottavaa :D!! laitanki sen heti toteutuslistalle :>!!

  VastaaPoista
 3. siis niin totta! mä oon ollu siivoojana (ja oon taas ens kesänä) ja mä ihan oikeesti tykkään siitä työstä! mut siis miten vaikeeta ihmisten on ymmärtää sitä, koko ajan tulee jotai vittuilua aiheesta o.O siis onhan se joo paskaduunia sanan varsinaisessa merkityksessä mut entäs sitte, oispa vähä ikävää jos kukaan ei sitä tekis :D

  ai nii ja mul on ihan vitun hyvä palkka siinä, kai sekin jotain jyrsii :D

  VastaaPoista
 4. mno äläpä!! ja mullaki oli siivotessa suht ok palkka, tien eräitä tyyppejä, jotka oli vuosia eräässä duunissa, ja palkka nousi huimaan 9 euroon lopulta:DDD

  VastaaPoista
 5. Mä en tajuu tota, et miten myyjän työ on paskaduunia :D ite oon myyjänä hyvässä tavaratalossa, palkka on ainakin mun mielestä hyvä ja mä suorastaan rakastan mun duunia :D eihän kaikki voi olla jotain toimitusjohtajia..

  VastaaPoista
 6. Olya, oon miettiny samaa! Koska oon haaveillu ihan sikakauan että pääsisin johonki kauppaan myyjäks, se olis niin kivaa! Mikä sitte ei oo paskaduunia, jos kaikesta naristaa:D varmaan just toimitusjohtaja on ainoo oikee työ...:D

  VastaaPoista
 7. Joillain ihmisillä tosiaan on outo pakkomielle kertoa kaikille tärkeä mielipiteensä siitä mikä työ on paskaa ja mikä ei. Nykyään oon myyjän työssä isossa tavaratalossa ja tottakai huonoimpina päivinä mietin että ei tällasta kukaan jaksa, mutta ne onkin vaan ne huonoimmat päivät joita on jokaisessa työssä. Aikaisemmin tein ravintola-alan hommia ja eräässä paikassa aina tanssi-iltojen jälkeen jaettiin siivoushommia. Muut huokas helpotuksesta kun varasin aina vessojen siivoukset itelleni, ei sillä että niitä varata tarvinnut olisi, kukaan muu ei siitä tykännyt. Ei oo mitään palkitsevampaa kuin siivota tanssilavan miesten vessat juhannustanssien jälkeen, sitä paskan määrää ympäri paikkaa........... Mutta sitten kun näkee heti työn jäljen ja lopulta siistiksi pestyt paikat, tulee niiiin tyytyväinen olo ja huomaa tehneensä jotain. Sama grillin pesussa, rasvaa löytyy pinttyneenä joka puolelta mutta kunnon siivouksen jälkeen eron huomaa. Ah, nyt tuli ikävä töitä joissa pääsi kunnolla siivoamaankin!

  VastaaPoista
 8. totta tosiaan! Ite teen siivoushommia ja huonoja päiviä ja tehtäviä löytyy, mutta mistä ei löytyisi? Yrityksen johtajakin joutuu kuuntelemaan iniseviä asiakkaita jotka eivät ole tyytyväisiä. Ei sillä ettäkö paskoja vessan seiniltä ja sitä voisi verrata toisiinsa, mutta ei sekään mukavaa ole! Ja sitäpaitsi vaikka joutuisikin jynssäämään törkyisen vessan, mitä sitten? samaa tavaraa jokasesta ihmisestä tulee.

  Sen huomaa heti monista ihmisistä miten ne suhtautuu siivoomiseen ja siihen ammattina. "sitä tekee kaikki jotka ei muualle kelpaa". hohhoijaa. Siivoustyöntekijöitä kohdellaankin usein eri tavalla kun muita. jos siivoaa jotakin myymälää niin sen työntekijät kohtelevat kun ihmisenä, mutta sitten usein monet myymälän asiakkaat kohtelevat kuin yhteiskunnan pohjasakkana. ite viihdyn hommassani, etenkin rappukäytävien siivoojana, koska se on rauhallista, itekseen puuhaamista, eikä kukaan ole hengittämässä niskaan että pyyhitkö varmasti joka neliösenttimetrin lattiapinnasta. hah ehkä vähän liiottelin mutta kuitenkin. Homma on fyysisesti raskasta joten usein voi huoletta syödä suklaalevynkin päivän päätteeksi jos siltä tuntuu. Koska siivoushommahan ei vaadi mitään koulutusta, on sen palkkakin varsin alhaista vaikka ajoittain raskasta hommaa onkin. Siinä ehkä se pieni miinus. Onneksi siivoojien palkkaa on alettu nostamaa.

  Siivoushommathan ovat tunnettuja juuri väliaikaisina töinä, kunnes löydetään sitä "kunnollista". Nostan hattua niille jotka ovat olleet siivousalalla monia kymmenia vuosia, koska homma on varmasti pitemmän päälle hyvinkin raskasta.

  VastaaPoista
 9. "Mutta siis tehkää sitä duunia ku haluatte, välittämättä muista taulapäitä. Jokasessa työssä on plussat ja miinukset, ja niitä ei tiedä muutaku alalla olevat ihmiset! Ei ne ulkopuoliset hemmotellut kermaperseet, joiden isoin työsarka on ollu kaks viikkoo isin toimistolla paperisilppurin päävalvojana. "

  Aamen.

  t: puhelinmyyjän urastaan ylpeä!

  VastaaPoista
 10. Vanha postaus, mutta kommentoin silti (operaatio: lue koko blogi läpi).
  Mulla just amkista valmistuminen kohta edes ja laitoon kesätyöpaperit S-markettiin. Äitee oli aiva kauhuissaan, että MIKSI MÄ, VALMIS TRADENOMI, menisin johonki rupuiseen kauppaan ku voisin päästä paljo parempaan duuniin kaupungille palkanlaskijaksi.

  MITÄ VITTUA? Mä oon aina ihaillu kaupan alaa ja musta kassalla olo, hyllyjen täyttö, muu ns. näkymötän työ kaupassa olis tosi mielenkiintoista ja inhoon sitä, että pitäis alkaa selitteleen muille kuinka mua vois vähempää kiinnostaa palkanlaskenta.

  "-mutta sehän on sun alaas!"
  "VITTU TRADENOMILLA ON IHAN HELVETIN MONTA ALAA" :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!