HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 9. toukokuuta 2011

arjenpakoilijat

Elämä ei voi olla pelkkää juhlaa. Tai ruusuillatanssimista. Että työn pitää olla paskaa ja kuluttavaa ja vapaa-ajan pitää koostua tiskivuoren kanssa hengailusta tai imuroinnista. Koska sitä se arki ny vaan sattuu oleen.

EIKU?

Ite oon/olin valtava arkipelkuri. Ajatus perusarjesta lapsien, pyykkivuorien, siivousvälineiden, kauppalaskujen ja lainanlyhennyksien kans höystettynä saa mut pelkään kuollakseni! Ja siihen kun lisää tän suomalaisen hienon perusajatuksen, että kaiken pitäis olla saatananmoista tuskaa ja kärsimystä. Ihme, että porukka hakee lohtua Senssin tiskiltä tai juhlii vaikka Ilkka Kanervan synttäreitä, että vaan SAIS SYYN JUHLIA.(Tätä on muute harrastettu Bonitan kanssa aika helvetin kiitettävästi, ollaan juhlittu Kirkan kuolemaa, Paulan mummon kuolemaa ja sitten kaikkia epämääräisiä ilonaiheita, vaikkapa kaunista ilmaa tai jotain yli-ihanaa tekstaria. Jaa arjenpakoilua?).

Mutta nyt oon pääsemässä pakkojuhlasta ja paska-arjesta miellyttävän arjen puolelle! Oon eka sisäistäny, että kaiken ei tarvi olla huikeeta paskaa ja vitutuksenviitan harteille asettelua. Päivän voi pelastaa aika pienillä jutuilla, esim jätskillä (ihme, että ekana tuli mieleen ruoka) tai kynsienlakkaamisella. Ja täytyy myöntää, että saan aikamoista mielihyvää puhtaasta tiskipöydästä...

Jotenki arkee haukutaan ihan liikaa ja annetaan sellanen ihme kuva, että sen pitää olla aivan järkyttävää eloonjäämiskamppailua. Nojoo, on se sitäki joskus, mutta ei sen tarvi olla sitä koko vitun hela tiden! Ite joskus pelastan itteni pyykkivuoreen hukkumiselta ja vittumaisilta veroilmotuksilta pelkästään sillä, että laitan kahvin tippuun ja sulatan sen seuraks vierasvarapullista (kiitti mutsi ku leivot niitä aina lisää) ittelleni naminamipullan. Tai katon pari jaksoo Paavo Pesusienee.

Mulla on pari yksinkertasta neuvoo, jotka sisäistämällä arjesta tulee paljon iisinpää:

1. Mun suosikki-itsekusetus: Vaihda huonekalujen järkkää ja siivoo siinä samalla. Yleensähän tää tehään siten, että "siivotessa vaihdoin sohvan tohon". EI, vaan järjestät ihan uusiks koko kämpän ja SAMALLA siivoat. Eli ajatusmalli nurinpäi. Siis uskomattoman hieno tapa kusettaa ittensä imurin varteen. Toimii täällä osoitteessa...

2. Älä ressaa. Kukaan ei kuole, jos tyyliin sun likapyykkikori ei tyhjene samaan tahtiin ku jollain megasiivoojaperfektionistillä! Iha oikeesti, älä painosta ittees mihinkä supersuorituksiin, että tänään mä kyllä pesen kaikki ikkunat ja lattiat ja ihan mitkä vaan! Miksei kotihommia vois muka hajauttaa? Tänään pyykkipäivä, huomenna taas sitte järjestellään liinavaatekaappia. Viikossa siivoo huomaamattaan koko kämpän...

3. Arjessaki voi olla luksusta, vaikka se on vaan arkee. Juo kahvi hienoimmasta mukista mitä himasta löydät, pukeudu lempivaatteisiin tai syö kakkua. Ei kaikesta tarvi ajatella, että "viikonloppuna sitten", "juhliin vasta", "vieraita varten". Ite meinaan olin ennen ihan ylinuuka, mutta sitten tajusin: on aivan turha pölyttää kaapissa hienoja astioita sitä varten, että jos vaikka joskus joku helvetin herttuatar tulee kylään. Arjesta tuli paljon luksuksempaa, ku syö päivällisen juhlalautasilta ja ottaa parhaat Iittalat esille. Tai miksen vois muka iskee perusarkena ihan suosikkimekkoo päälle? Totta kai mää voin! Miks odottaa jotai erikoisjuhlapäivää, ja oho ku sellasta ei tuu, ni loppujen lopuks koko lempivaate jää käyttämättä. Ja se on väärin sitä vaateta kohtaan!

Eli itsekusetus, ressittömyys ja luksus on ne kolme avainta mahtavampaan arkeen. Ei tarvi olla viikonloppu ja synttäripileet, että vois olla KIVAA. Eli --ttuun "ELÄMÄN EI KUULU OLLA RUUSUILLATANSSIMISTA"-sönkötys ja syöksytään kohti helmeempää arkee!

4 kommenttia:

 1. "Tai katon pari jaksoo Paavo Pesusienee."

  Hahhaha, voooooi 8---------------------------D

  VastaaPoista
 2. aivan :D enää ei vituta ku luin tän<3

  VastaaPoista
 3. harmi ku sulla ei oo tykkää-nappia näissä kuten naamakirjassa :D

  VastaaPoista
 4. Lotta, se on p a r a s t a ! :DD

  anonyymi, siis eihän mun jutut ny vitutusta poista, mut pyrin lieventään! ;D

  Minka, se olis kluuuh saako sellasen jostain:D?

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!