HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 21. toukokuuta 2011

"kato mitä tol läskil on päällä!"

Tänään olin reipas tyttö ja puin päälleni lenkkivaatteet juoksutrikoot ja urheilutopin, siis sellasen rintsikoiden ja topin yhdistelmän. Yleensä mua ei hävetä mikään, mutta nyt mua jännitti saatanasti mennä ulos! Olin ihan satavarma, että ohikulkevat ihmiset kelaa "eikö toi pullero ois voinu laittaa edes hupparia päälleen...". No, mä selvisin lenkistä ilman herjaavia huutoja mun selkäläskeistä tai senssimahasta, mutta oli se aika pelottava kokemus.

Ei ihme, että mua pelotti; aika usein kuulee jonkun sanovan jopa normaalipainoisesta ihmisestä, jolla on vähän tiukkaa yllään (hui!), että ois toiki voinu laittaa kunnolla päälleen. "Kato mikkä makkarat tolle tulee ku se istuu". Tai että jättäis noi kuteet hoikille. Ja aina jossain näyttelijälaulajasensaation haastattelussa mainitaan "hänen ihanan solakka vartalonsa, joka oli verhottu sifonkitunikaan, joka korosti hänen hoikkaa olemustaan", KIITOOOOS, mulle riittää!

Siis mikä ihme oikeus vaan hoikilla ja laihoilla on pukeutua nätisti? Keskiverrot, pyöreet ja ylipainoset saa iskee jonkun teltan päälleen, kato ei niiden kroppaa varmaan kukaan haluu kattella. Tai sitten toinen ääripääajatus: "Siis ihanaa, että Leena 74 kiloo uskaltaa pukeutua niinku haluaa!:):) Tosi rohkeeta, vautsi, upeeta paljastaa muotonsa!". Siis ihan ku joku olis sankari tai tarvis jotain kunnioitusta siitä, että pukeutuu niinku haluaa! Mua ainakin on vaan alkanu hävettää, ku joku on tullu mulle selittään jotain "hei vau, oot uskaltanu laittaa tollasen mekon päälles, tosi rohkeeta, sehän istuu yllättävän hyvin!" (ja pystyn kuvitteleen, kuinka tohon lauseeseen lisätään mielessään "...vaikka sun reidet onkin aika isot tossa..."). Tulee fiilis että jee, oon varmaan tosi rohkee läski sitte. Oikee edelläkävijä.

Aina, kun johonkin keskustelupalstalle linkitetään vähän pyöreempi tapaus (tai ei tarvi olla edes pyöree, vaan normaali, naisellinen, kaunis nainen), niin iskee nää kaks kommentoijajoukkoo: "LAIHANA OLISIT KAUNIINPI" & "SÄÄ OOT NIIN IHANAN ROHKEE!". Tai jos joku julkkis lihoo pari kiloo, niin siitä tehdään kahdenlaisia juttuja: "Leena-Petteri McCow lihoi -katso kuvat selluliitistä tästä linkistä!" & "Leena-Petteri McCow upena myös pyöreänä, muodokkaat kuvat sivulla 7!". Ja sittekku laihtuu, niin etsitään syytä riutumiseen. Hei, eikö vaan voitais olla?

Mikä siinä on, että pyöreet ihmiset kerää pukeutumisellaan eniten silmäpareja? Vai luulenko vaan? Harvoin kuulee kommentoitavan hoikan ihmisen asuvalintaa. Parasta on, että harvoin kommentoijia on nää itse hoikat. (Nojoo, ihan ku vois luokitella, että hoikat puhuu näin, läskit näin ja muut näin. Mullon liikaa värikynää tänää näissä jutuissa.) Ei, ne kommentoijat on yleensä tällasia munkokosia telttaanpukeutuneita tyttöjä. Sellasia "itse ainakin tajusin, että en voi pukeutua muuhun kuin löysiin verkkareihin, tajuaisivatpa muutkin punkerot sen!"-asenteella. Tai ehkä se on joku "uskaltaisinpa minäkin olla oma itseni"-haikeus, joka puhkeaa kukkaan morkkaamisen merkeissä. Entiä.

Ihan ku olis valtava suoritus, että pyöreä ihminen usaltaa olla kaunis. Tai no, kieltämättä media ja aivopestyt teinit tekee siitä kyllä suorituksen. Pelottihan muakin mennä lenkkivermeissä ulos. Mun mielestä sillon joku tässä maailmassa kusee pahasti, jos M-kokoista ihmistä pelottaa liikkua ulkona juoksukuteissa. (Onneksi kukaan ei tullut kehumaan mun rohkeutta, olisin varmaan lyöny nenän poskelle.) Vieläki oon ihan varma, että joku ohimenevässä autossa on kommentoinu mun reisiä. Tai mahaa. Mutta mä toivon, että ketään ei kiinnostais niin paljoo. Eihän?

12 kommenttia:

 1. Tulipas hyvään aikaan, meitsi on lähös tänää reivittää ja ekaa kertaa ever maha paljaana ! >:) katotaa paljonko jengi järkyttyy ! :D

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava teksti, oon sun kanssa niin samaa mieltä tästä! :D

  VastaaPoista
 3. Loistavaa tekstiä, mutta oot siinä väärässä, etteikö hoikkia ihmisiä arvosteltais! Itse oon tälläisen anorektisenlaiha ja iha vituttaa kuunnella toisten _kauhisteluja_ mun hoikkuudesta ja xs kokoon mahtumisesta.

  VastaaPoista
 4. Toi sun Leena 74 kiloo kohta on aika kyseenalainen, ilman pituutta, jos tarkotus oli tehdä Leenasta hieman pyöreä :D. Nim. Pituus melki 180 ja paino noilla hujakoilla, enkä todellakaan koe olevani pyöreä....

  VastaaPoista
 5. "Ei ihme, että mua pelotti; aika usein kuulee jonkun sanovan jopa normaalipainoisesta ihmisestä, jolla on vähän tiukkaa yllään (hui!), että ois toiki voinu laittaa kunnolla päälleen. "Kato mikkä makkarat tolle tulee ku se istuu". "

  Tuostapa tuli mieleen yksi omakohtainen kokemus parin vuoden takaa:

  http://tliitu.blogspot.com/2009/05/no-johan-pomppas.html

  Lyhyesti siis, vähän isompikokoisena tyttönä kävin kaupassa shortsit jalassa, ja eräät teinit kokivat oikeudekseen huudella perään kommentteja mun "hölskyvistä reisistä".

  VastaaPoista
 6. Oot oikee söpötin tuutko kanssain naimisiin AIPRKL olit varattu... no saitpa uuden lukijan...saakeli

  VastaaPoista
 7. Tässä tekstissä oli asennetta! :) Tykkään kovasti sun tyylistä kirjoittaa, osaat höystää jutun kuin jutun huumorilla niin, et meikäläisellä on kohta oikeesti sikspäkki kun hirnun päivät pitkät. Thank you :)!

  VastaaPoista
 8. Mää oon 180 senttiä pitkä, en ylipainoinen mutta en kyllä mikään anorektinen mallikaan. Joo, mulla on pömppömaha, levee lantio ja isot reidet. Mutta mulla on myös tissit, perse ja pitkät sääret. Uskallan pukeutua mustaan tuubimekkoon kun meen baariin, VAIKKA on riski että joku ehkä huomais että mun mahani ei ole litteä ja VAIKKA joku tajuais että mun reidet ja nilkat ei oo saman paksuiset. Niin että opetetaan me niitä teinejä vähän ja pukeudutaan just niinku huvittaa!

  VastaaPoista
 9. opri: epäilen, että porukka ei ihan kauheesti järkyttyny ;D

  anonyymi: totuudesta en tiiä mutta aika lähellä kuitenki! :D

  kaisa: kiva kuulla! :>

  anniina: ei sillä etteikö laihoja arvisteltais, mutta lähinnä tässä pukeutumisasiassa kääntyy katseet pullukoihin. laihoilla on sit toi ihan oma "voikauheesyöksääkunnolla"-paska :D Ja no, ketäpä täällä ei arvosteltais; oli sitten isot korvat, pienet jalat, ohut ranne,kookas pää..... aina löytyy sanottavaa ;s

  anonyymi: en usko mihinkään normipainoihin tms ("nyt kun olet tämän ja tämän pituinen, sinun kuuluisi painaa tämän ja tämän verran" ...ja vitut!), eli niinku sanoit Leena 74 kg ei oo välttämättä pyöree :D jos pituutta on 180 senttiä tai lihasta löytyy, niin 74 kiloo ei oo yhtää mitään!

  Tiina: täytyyki käydä lukasemassa :P ihmiset osaa joskus olla niin julmia ja urpoja! ja missä käytöstavat?

  anonyymi: mun täytyy kyllä vähän harkita tota kosintaa ;D

  Victoria, mukava kuulla että tykkäät! :>Kiitos kehuista!

  anonyymi:juuri noin!! siis jos kaikki lähtis tolla asenteella, maailmassa ei varmaan edes olis mitään ulkonäköpaineangstia!

  VastaaPoista
 10. ehdotus: kirjoita niistä ihan saatanan ärsyttävistä saarnaajista jotka on joka vitun keskustelupalstalla elämöimässä että jeesus pelastaa. en siis tarkota että uskonnossa ja uskomisessa sinänsä olis mitään pahaa tai väärää, mutta mulla käy ihan helvetisti hermoille se, että kaikki ongelmat ratkee jonkun mielestä uskomalla jeesukseen.

  VastaaPoista
 11. anonyymi, laitan korvan taakse ja toteutuslistalle! :>

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!