HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

juhannus, suomalainen sielunmaisema

Oon jo juhannusfiiliksissä, joten kivasti se onkin päivän aihe. Juhannus, oi juhannus. Aina ku mä ajattelen juhannusta, nään silmissäni auringonlaskun ja kokon ympärillä toisiaan halailevan ystäväporukkani. Pystyn kuvittelemaan kukkien tuoksun, iloiset hymyt ja öiset naku-uinnit, tulikuuman ja höyryävän saunan, kihisevän grillin. Vanha rätisevä mankka soittaa suomirokkia menneiltä vuosilta ja kaikki on ku jostain turisteille suunnatusta Suomi-oppaasta. Eli aivan täysin vastoin totuutta.

Totuus on se, että kalja maistuu heti aamusta asti suurelle osalle joukkoa. Joku voi yrittää sivistyneempää linjaa, eli rakennella jonkinlaista boolia (kossua ja kokista saunaämäriin). Humalanhakuisuus ei oo tarpeeks kuvaava sana, ku puhutaan suomalaisesta juhannuskansasta. Siis kännitoikkarointihan on lähes pakollinen! Näistä jutuista ei "Welcome to Lapland/Tampere/Finland/Kuopio!" -vihkosissa taideta puhua...

Mitä enemmän iltaa kohti mennään, sitä vaarallisempaa meno on. Grillin edessä oksentavia kloppeja, saunasta kieltäytyviä kännisiä ämmiä ("meikit lähtee ja järvivesi on kylmää") ja liian lähelle "kokkoa" (vanha kurkkupurkki, joka on täytetty makkarapaketin kuorilla ja sytytetty) sammuneita pässejä. Vesisateessa ja kuralätäköissä toikkaroineet pojat heittävät kännitikkaa saunan seinään (ilman tikkataulua) ja uhkailevat toisiaan vesurilla. Ämmät itkee keittiössä bilemekkosissansa paskaa juhannusta ja haastavat riitaa poikaystävilleen. Siis mikäli sammuneelle ja oksennuksessa pyörineelle, täydessä unessa olevalle miehenalulle voi edes haastaa riitaa. Mut siis kuitenki.

Ei merkkiäkään siitä ihanasta kesäfiiliksestä! Siitä, ku lasketaan montako kokkoo vastakkaiselta rannalta näkee. Tai siitä, ku paistetaan lättyjä ja isketään päälle ihan liikaa mansikkahilloa. Tai kun istutaan laiturilla saunapuhtaana ja huljutellaan varpaita. Se tunne, kun tietää, että on koko yö aikaa saunoo, uida, grillata, ottaa rennosti. Ei helvetissäkään, noihan on jotain lapsuuskuvitelmia ja sokeroituja mielikuvia muiden ihmisten juhannustarinoista. Juhannus on kännissä ja paskasena rämpimistä kaatosateessa, oksennukset "Suomi on uusi maailmanmestari 1995"-paidan rinnuksilla. Voin jo kuvitella, kun juhannus menee kännissä laulaen Mökkitietä. Kaatosateessa. Ilman saunaa. Ja grilliä. Vittu jes.

Mites teidän jussisuunnitelmat? Tai hauskimmat juhannusmuistot? Ehdoton juhannusbiisi?

(PS.

Tässä viä pari vinkkiä juhannuslevylle:

Arttu wiskari - Mökkitie
Klamydia - Ota vaatteet pois
Klamydia - Juhannuksena
Aknestik - Suomirokkia
Ilona - Kesäpano)


PPS. Mä en pysty kommentoimaan ku joskus harvoin, joten mä kyllä luen kaikki kommentit, mutta en vedä ylimielisiä ja jätä piruuttani vastaamatta :D Blogger vaan vihaa mua.

10 kommenttia:

  1. Hehee, tulee muutamasta kohdasta (esim vesuri) mieleen meidän juhannus pari vuotta sitten siellä Karin mökillä :D Noh, ehkä ei siitä sen enempää tässä ;) T Minerva

    VastaaPoista
  2. Mua jotenki vähän ärsyttää tällaset pakolliset juhlapyhät jolloin on niinsanotusti pakko juhlia ja ryypätä tai oot vähintäänkin jonkin sortin erakko vailla sosiaalista elämää. Tänäki vuonna on luvattu kaatosadetta, missään ei oo mitään meininkiä jonne ei ois tarvinnu varata lippuja vuotta etukäteen ja kukaan ei keksi mitään toimivaa suunitelmaa. =( Innostu siinä nyt sitten ryyppäämisestä...
    Voi kun pääsiskin viettää tollasta kivaa mökkiviikonloppua niin ku kuvailit!=)

    VastaaPoista
  3. mäki haluisin viettää mökkijuhannusta mutta eipä löydy mökkiä! :( millaset suunnitelmat sulla on juhannukseks?:)

    VastaaPoista
  4. Mulla on edessäni aika legendaarinen (sitten alaikäisyyden) juhannus, mennään nimittäin vesilinjalla. Sunnitelmmissa oli mennä, kuten joka juhannus, miehen kaverin mökille ja viettää 3 päivän kestokännit (tai siis poikien 3 päivän kesstokännit, meidän eukkojen tehtävä on yleensä pysyä edes sen verta kuosissa, että katsotaan ettei känniset aja veneellä karille tai muuta yhtä nerokasta), mutta mun mahani päätti sitten mun puolesta, että tänä vuonna juodaan vaan limukkaa :) Eli totesin miehelle nyt päivä ennen lähtö, että menkää keskenänne, eihän teitä hullukaan katso täysin selvin päin.

    Eli juhannus kaksistaan kanin kanssa. Aika outoo.. :DD

    VastaaPoista
  5. me vietetään edelleen (oon 18) tollasta "lapsuuden juhannusta"! huomenna nokka kohti mökkiä sukulaisten kanssa ja siellä mummu paistelee lättyjä ja pappa lämmittää puusaunaa! juoksevasta vedestä ei tietookaan, ihan oikea kokko pystytetään kivikasan päälle ja keskiyöllä olis tarkotus pulahtaa kylmään järveen :) en jaksa odottaa!

    VastaaPoista
  6. Kuten joulu, uusvuosi, vappu ja muut: blogeja lukien tietenkin... No ei! Lähden kohta tutustumaan Rooman iltaelämään.

    Lauri mobiilin internetin voimalla

    VastaaPoista
  7. Minerva, siis se juhannus oli just sellanen kauhee perusörvellysjuhannus!:D Mutta siellä oli onneks hyvää naisseuraa ;D

    Essi, se on just niin sitä ;S onneks juhannuksen sää ei kuitenka ollu ihan pahin :>

    anonyymi, äläpä ;S no me oltiin laivalla ja pileissä ja siellä sun täällä :D ei oikein juhannusfiilistä ollu kyl :(

    prinsessa, toi kuulostaa suoraan sanottuna aika hyvältä:D Miten juhannus suju limulinjalla?;D

    anonyymi, kuulostaa niiiiiiiiin parhaalta :o

    Lauri, senkin rontti!

    VastaaPoista
  8. Limu-juhannus oli itse asiassa aika jees. Sai maata röhnöttää oman äidin sohvalla ja grilliruokaa tuli syötyä enemmän kuin laki sallii. Eikä tarvinnut kärsiä aamuisista rapuloista :DD Vähänkö olin muita kohtaan vahingoniloinen! ;)

    VastaaPoista
  9. Uutisista päätellen on ollut vaisu jussi. Kaksi hukkunutta on melkein normi viikonloppu.

    Tää nyt ei liity jussiin, mut suostuuko suomalaismuijat jakamaan huoneen vieraiden jätkien kanssa? Yövyin meinaan hostellissa kuuden hengen jaetussa pikkuhuoneessa, jossa oli oma suihku+wc. Siinä ehti itseni lisäksi nukkua kymmenen henkeä, kaikki amerikkalaisia ja puolet tyttöjä. Jätkät käyttäytyivät hyvin siivosti ja kaikki oli täysin luontevaa. Itselläni on fiilis, että harva muija täällä suostuis vastaavaan suomalaismiesten kanssa. Muun maalaisten kanssa saattais suostua, osittain positiivisen syrjinnän takia, osittain koska useimmissa maissa jätkät käyttäytyvät oikeasti hiukan fiksummin.

    VastaaPoista
  10. huhhuh, onneks oon ite saanu viettää 19/20 täydellistä suomi-idyllimökkimakkarahyväfiilisjuhannusta, tän vuotinen ei ehkä päässy yhtä hyville tasoille mut olipahan sekin kokemus :/ onneks meillä (ja kai melkeen kaikkialla muuallakin?) sentään oli täydellinen kesäsää, aurinko paisto koko viikonlopun täydeltä taivaalta :)

    VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!