HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

ku Samu Sirkka aukasee suunsa väärässä paikassa

Monilla naisilla (ainaki mulla) on aivan uskomaton omatunto! Siis ihan erilainen ku lapsilla tai miehillä tai kirjojen ja leffojen päähenkilöillä. Naisten sisäinen ääni ilmottaa vääristä jutuista vääriin aikoihin.

No kelatkaa ny kummasta tulee huonompi omatunto: kahden päivän herkkujen mässäilystä vai päänaukomisesta syyttömälle? Kumpi on pahempi, punttisalin vaihto kahviin ja munkkiin, vaiko bestiksen feidaus? Liian kallis kenkäpari vai vanhempien synttäreiden unohtaminen? Justni. Mä ainakin tunnen suurempaa häpeää liikaisosta henkkamaukkalaskusta tai karkkipussista, ku kaverin feidaamisesta. Hyi minä.

Ettekä voi väittää, että olisin ainoo! Tytöt tytöt, ette pääse pakoon, tiän kyllä että meitä enemmänki ku mää! Meni sitten keskustelupalstalle, luki naistenlehteä tai jutteli kaveriporukassa; selväks käy että suurin omantunnon kolkutus tulee esim. läskeilystä tai jostain muusta vastaavasta, eikä siitä, että jättää vastaamatta isovanhempien soittopyyntöön.

Itseään "vastaan" tehdyt jutut vituttaa paljon enemmän ku muiden ihmisten mielenpahottaminen (Siis tällasessa pienessä mittakaavassa, nyt ei puhuta mistään suuremman luokan petoksesta!). Voin harmitella päiviä sitä, että menin hissillä portaiden sijaan. Tai jos napsuttelin liikaa "lisää ostoskoriin"-nappulaa netin ihmeellisessä maailmassa. Tai viikottainen vierailu Alkossa... Se valtava häpeä ja omantunnon kolina ja vikinä! Mutta ku sanon hoitavani jonku pikkujutun kaverin puolesta, lupaan soitella tai laitan itteni jonkun muun edelle... Se kirpasee niin paljon vähemmän! Mikä meitä naisia vaivaa?

Älkää pelästykö, että luulen kaikkien naisten olevan tällasia kylmä-kalleja ja tunteettomia hirviöitä! Ei ei ei. Mä vaan sanon, että meitä on monia, oikeesti. Ja älkää pelästykö, että mun koko elämä kuluu omien minimokien harmitteluun sen sijaan, että tuntisin myötuntoo muita kohtaan tai häpeisin ratkaisujani ihmissuhdeviidakossa. Todellakin mulla on aivot ja empatiakyky! Joskus se empatiakyky ja tunneäly vaan laskee pirun alhaiseks, kun se kuuluisa henkkamaukan lasku pamahtaa postiluukusta...

Pointti ja punanen lanka tässä ylitsevuotavan epäselvässä tekstissä on se, että monesti me leidit isketään ittemme etusijalle täysin. Toki miehetkin tekee niin (!!!), mutta ihan eri tavalla. Vai tunnetko montaki poikaa, jotka tuntee enemmän huonoa omaatuntoa jäätelön syömisestä, ku kaverin mollaamisesta? Niinpä.

5 kommenttia:

 1. En voi samaistua esimerkkeihisi, mutta kieltämättä hyvä pointti. :D

  VastaaPoista
 2. Kiva ku oot alkanu postailla useemmin, ku tätä on sillai kiva lukee :)

  VastaaPoista
 3. Samperi kerranki ihminen joka on meikän kans sammaa mieltä!! Aivan liian tutun kuulosta :DDDD
  Huippuja juttuja kirjottelet!

  VastaaPoista
 4. Toi on kyllä totta, mutta mitä miehiin tulee, ne ei tunne huonoo omatuntoo niin jäätelön syömisestä kun kaverin feidauksestakaan:D (tai siis monet, ei pidä yleistää)

  VastaaPoista
 5. Filosofista pohdintaa. Onneks olkoon...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!