HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

kun järjenkäyttö muuttui köyhän piheilyksi

Ensinnäkin aion hivenen vuodattaa henkisestä tuskastani ja suhteestani tietokoneeseeni. Ai saatana (anteeksi kaikille rumasta sanasta) mua ottaa päähän tää hiton kuussataa vuotta vanha paska joka hurisee ihan viimesiä hurinoitaan! Huuurr huuurrr huurrrr, tää pitää pahempaa ääntä ku... en ees keksi mikä pitäis kauheempaa ääntä. Joku nukkuva karhu. Ja sen lisäks sammuu noin kolmen minan välein ja postauksen tekemiseen kuluu kolmesta tunnista kolmeen päivään, JEE! Ja kun tän käynnistää...... tää esihistoriallinen raakki aukeaa noin vartin! Kyllä, melkein viisitoista minuuttia. Pitäiskö ostaa uus? Kyllä, mut ku oon niin pihi.

Piheys, omien menojensa kartottaminen ja taloudellisen tasapainon pitäminen nähdään aina huonona asiana. Jos joku ei halua maksaa perusteepaidasta kolmeekymppiä, ostaa kalliimman jauhelihan sijasta halvempaa tai seuraa plussatarjouksia ja kilohintoja, niin se on automaattisesti pihi, yleensä myös köyhä. "Vittu onko välii maksaaks noi farkut 75 vai 90 euroo!" KYLLÄ, sillä on sen verran väliä, että tolla viidentoista euron erotuksella ostaa jo aika paljon ruokaa!

Mä olen uskomattoman pihi. Tai en pihi, mä vaan mielummin ostan saman asian halvemmalla, mikäli se on mahdollista. Mun mielestä kyse on silkasta järjestä, mutta kaverit yleensä pyörittelee silmiään, ku ruokakaupassa vertailen kilohintoja ja pakkauskokoja. Tai jos odotan unelmamekon tulemista alennusmyyntiin... Sitä ei moni kestä. "Siis mikset voi ostaa sitä jo nyt?!" No siks helvetin pässi, että kahden viikon päästä se on -50%!

Koska olen tarkka, vertailen ja punnitsen asioita, palautan kotoo tyhjät pullot ja käytän aivoja, mulla on sitten yleensä varaa tehdä jotain kivaa, eikä tarvi elää loppukuuta spagettimössön voimin. Ja jumantsuikka minkä ilon se tuottaa, kun säästää rahaa! Yks päivä ostin eräitä keittiönpuhdistusaineita alennuksesta, 2 kpl/3e. Viereisessä kaupassa kyseiset aineet olivat yli 5 euroo puteli. Suurista summista ei oo kyse, mutta voi veljet kuinka onnellinen mä olin! Tai siis oon näköjään edelleen, ku jaksan kyseisen asian raportoida. Mutta siis, kaikki tajus pointin. Se tuottaa valtavaa mielihyvää, ku säästää! Sama fiilis ku voittaa arvasta kympin.

Mutta se on toki uskomattoman tyhmää, jos ostaa halpaa vaan koska se on halpaa. "Paska laatu mutta hintaa ei juuri yhtään, pakko ostaa!!11" tai "Tää on ihan sairaan pahaa leipää, mutta ostetaan ku se on alennuksessa! Ei sitä kyllä kykaan syö, mutta kuitenki!". Vai onko kui paljon järkee ostaa kuudet 15 euron paskat lakanat, vai kerralla yhdet hyvät, vaikkaki hintavammat? Niinpä! Entisenä Sulo Vilen-"ku halvalla sai"-tyyppinä todellakin tiän mistä puhun.

En oo ollu aina pihi, en todellakaan. Ennen olin sellanen Miss Kulutusjuhla, että oksat pois. "Tää on kiva, tää on söpö, onpa hauskanvärinen, mikäs tää on, pakko saada, otetaan vielä toiki!" Ja huh huh sitä turhan romun määrää! Joka paikasta tunki ulos käyttämättömiä vaatteita, kenkäpareja, kasseja pusseja ihan mitä vaan. Mutta sitten ku menin töihin, ni kyllä muuttu tällä tytöllä ääni kellossa! Jokanen penni oli ite tienattu, joten niitä varjelikin ihan erilailla ku iskältä saatua viiskymppistä. Ja sama homma jatkuu. Oon suuri Lidlin ystävä, odottelen alennusmyyntejä ja mietin, että mitä voi tehdä ite ja mikä kannattaa ostaa. Ja se tarkoittaa sitä, että on aina rahaa tilillä. Että ei oo sitte siitä kii, jos tulee jotain kivaa vastaan.
"Mennääks leffaan?"
"Ei pyge, ku mullei oo yhtään rahaa, ku ostin kahen viikon ruuat elintarvikekioskilta ja ajelin taksilla ympyrää."

Ei se oo mikään rikkausmittari, jos vähä tsekkailee hintoja. (Se just tekee susta vielä rikkaan!) Että "ei oo fygest kii, ostan läpällä kalleinta, heh hee!" voi luoja. Sitä kutsutaan järjeksi ja aivotoiminnaksi. Vaikka olis miljonääri, ni tuskin yksikään älykäs yksilö on sillai et hei, vois ihan läpällä ostaa koiralle tietokoneen. Tai meidän vauva tarvii moottoripyörän. Meillä ku tätä rahaa on, vaikka sitä vähä jakelis köyhille ja plussakortteja vingutteleville pihipettereille.

Joten nyt kehotan teitä kaikkia tsekkailemaan niitä hintalappuja ja odottelemaan alennysmyyntejä. Monesti ei enää edes halua sitä mekkoa, farkkuja, laukkua tms. ku se on alennuksessa. "Äääh, emmä enää tosta tykkää" ja siinä taas säästettiin kuuskybää! Ja jos pariki viikkoo "piheilet", oot säästäny baari-illan tai shoppailureissun verran. Kui helmee!

4 kommenttia:

 1. mä oon ihan samanlainen ton ruoan suhtee, tosin vähän pakko olla ku raha ei kasva puissa eikä töitä ole tarpeeks et vois olla laskematta joka penniä. Sitäpaitsi, kuten ite jo sanoitki, sillä säästää aika helvetin paljon kun ei osta ihan mitä tahansa. Koneenkin kanssa pihtailin niin kauan kun voin, melkee 10 vuotta vanha kone sano ittensä nyt kuitenki irti ja ostin uuden, odotellen sen saapumista ens viikolla. Silläki kesti sen vartin käynnistyä ja jokainen nettisivu aukes sen 5min. Kuitenkin kärsivällisesti sitä käytin kunnes se heti käynnistyttyään sen vartin ylikuumeni ja sitä ei voinu enää käyttää. Voi sitä luksusta kun saa nopean ja uuden koneen<3

  VastaaPoista
 2. Voi jestas toi teksti on ihan kun mun suusta! 15-vuotiaasta asti oon ite maksanu ruokani, lukiokirjat (tiiät varmasti että niihin menee rahaa aika hyvin vaikka ostas käytettynä) yms. kesän aikana kertyneistä tienesteistä eli oon kyllä joka sentin perään kattonu tarkasti. Juoksen plussatarjousten perässä ja ostan ennemmin isosta marketista ku naapurin pikkusiwasta. Harmi vaan, että nyt kun oon muuttanu poikaystäväni kanssa yhteen nii miekkonen onki ihan erilainen! :D (toki tiesin sen siis) Esimerkiks tällä viikolla sen piti ostaa pienestä K-Extrasta leikkelepaketti ja maitoo, no eikun jätkä tulee takasin kassillinen ruokaa mukanaan. Esim jääteetä, "nokun oli jano nii juodaan tää tässä matkalla" niin ja kotiin oli valehtelematta alle 400 metriä. Se tee on muuten vieläkin jääkaapissa. :D

  Mä en varmaan mitään inhoo niin paljon kun ruoan heittämistä roskiin. Mielummin niin että ostaa ruokaa liian vähän, kun se loppuu niin kyllä sieltä kaapista aina jotain löytyy, tekee vaikka puuroo. Mut ruokaa EN halua heittää roskiin.

  Tulipas tekstiä, olisko kannattanu tehdä oma postaus aiheesta? Anyway, oot iha huippu tyyppi ja etenkin tää postaus kolahti kunnolla! Kiitos ja aamen.

  VastaaPoista
 3. ootko sattumoisin käyny tässä blogissa > http://womppiksen.blogspot.com/ jos et ole,niin kannattaa käydä tsekkaamassa :)vähän samanlainen kiero huumorintaju kun sulla ja muutenkin ihanan sarkastista tekstiä ! :D

  VastaaPoista
 4. Parasta pihistelyssä on just se, että voi joskus toisinaan huoletta ostaa jotain kivaa ja vähän kalliimpaa ilman, että kuluttaa vimoset pennosta tilitä. Tulee sitä itekin vertailtua kilohintoja ja ostan lähes kaikki ruokatarvikkeet Rainbowna tai X-trana tms. "halpis"merkkisenä, koska ne nyt vaan on yhtä hyviä, ku kallis Saarioinen tai Atria, mutta maksavat vaan vähemmän.

  Hei, Hyvää jussia Jenni! :)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!