HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Tää on teille, yläasteikäiset (no toki myös muille!)

Olispa joku takonu mulle järkee päähän ja painottanu elämän reaaliteettejä, ku olin jotain yläasteen korvilla. No, en halua että te nuoremmat (miksei myös vanhemmatki) lukijat jäisitte ilman elämänohjeita, JOTEN... Voitte kai arvata, että mä hoidan tän asian kuntoo. Ei mitää, mää tarjoon. (Tää ei oo sitten millään tavalla edes hauska, vaan kurjaa saarnaamista, mutta koen oikeudekseni joskus läpäläpän sijaan hiukan saarnatakin. Muahahahhaaa.)

Ensinnäkin, kaikkein tärkein: älkää koskaan ikinä milloinkaan muuttuko toisen takia. Älkää alkako laihduttaan, että rinnakkaisluokan mopojaakoppi kiinnostuis susta, älkää polttako röökiä päästäksenne piireihin, älkää lopettako koulunkäyntiä ollaksenne so fuckin' cool. Jos poika ihastuu sun hoikkiin lanteisiin, ystävät arvostaa sua vaan ku heität sille röökin ja ainoo rispekti mitä saatte, tulee nelosrivistä todistuksessa... Ootte vitun väärässä seurassa.

Nauttikaa elämästä ja arvostakaa sitä. Joo, on vaikee arvostaa mitää jos on päällä kauhee teinikriisi, mutsi on perseestä, kaverit feidaa ja tekis mieli viillellä. Peilikuva on ihan vituillaan, kaikki on muka paljon kauniimpia, itsevarmempia ja muutenki parempia tyyppejä. Mutta yrittäkää edes saatana, ei se päivä murjottamalla parane! Hirttosilmukkaohjeiden etsimisen sijaan kannattaa ajaa polkupyörällä hetken aikaa ympyrää ja rauhottua. Teiniangsti menee ohi, oikeesti. Tai ainaki mä oon päässy yli pahimmasta vitutuksesta.

Älkää ettimällä ettikö ittestänne vikoja suurennuslasin kanssa, että voi paska, oon tänään ihan liian hyvännäkönen, jostain ny JOKU vika on löytää. Jee, ny löyty; mullon väärät sääret ja vino pää. Ei helvetissä. Niin kauan kaikki on loistavasti ku pystyy tanssiin aamuun asti, juokseen futiskentällä pallon perässä ja käveleen jätskikioskille. Ku pystyy tarttuun ihastusta kädestä, halaan kaveria ja ottaan pikkusiskon kainaloon. Sillon ei pitäis olla mitään hätää sen kropan kanssa. Sitä pitää arvostaa ja siitä pitää pitää huolta. Vikojen ettiminen vie niin pirusti aikaa, että jää tanssit tanssimatta ja juoksut juoksematta.

Antakaa muiden elää ja tulla onnellisiks. Sä et voita siinä mitään, jos kiusaat teidän luokan hissukkaa ja pilaat sen koko nuoruuden. Sä et saa ittelles mitään hyvää siitä, että kuiskailet toisen kiloista, tavasta puhua tai pukeutumistyylistä. Vai onko helmi kelata aikuisena, että joo, yhen tytön ajoin masennuslääkehelvettiin, ku jaksoin tuhlata energiaani vittuilemalla sille joka ikinen päivä koko yläasteen? Että olipa tosi jees syrjiä sitä ja pilata sen jokanen ilo -oli se sitten uus kaveri tai hyvä koulumenestys- kuiskailemalla ja aukomalla päätä.

Älä huomiohuoraa. Oikeesti. Tissikuvat kuvakkeessa tai joka toisen amisjantterin panemisen Corollan takapenkillä ei vie sua hirveesti kohti sun unelmaa tai parempaa elämää. Vai haluutsä, että sut muistetaan 14-vuotiaana säälittävänä lissuna, jonka galleria-avautumiset ja huvittavat duckface-poset saa vuosienki päästä koko kaupungin repeileen? "Puhu vaan paskaa, teet must kuuluisan!"

Sit on yks sellanen asia, jota ei koskaan saa takas, ku se kerran lähtee ja viheltää mennessään: neitsyys. Oon ehkä jotenkin tylsä, mut mun mielestä sitä ei kannata heittää hukkaan jonkun päähän tulleen, puoliks ajattelun idean takia. Että määpäs nyt meen ja annan tolle amisjantterille, ku oonhan mää jo viistoista ja ensikännissä. Sitte kaduttaa ja tekee mieli viillellä ja voi voi. Völjyssä on myös kuppa ja kuus muuta ja menkat myöhässä ja voi hitsi, ku en uskalla kertoo äidille.

Älä petä kaveria ja vaikka tulis riita älä levittele sen yksityisasioita pitkin kyliä kostonmerkeissä. Tosiystäviä ei saa niin vaan että hupsistakeikkaa, eli kannattaa kynsin ja hampain pitää kiinni vanhoistaki. Ja vaikka se ylemmällä luokalla oleva nuorisokodista karkaileva, kaupasta näpistelevä ja liimaahaisteleva Leena-Anelma tuntuis tosi huikeen jännältä uudelta bestikseltä, niin kantsii vähän pohtia.

Nauti yläasteiästä, se ei koskaan enää tuu takas ja vaikka kuinka yrittäis, sellasta ihanaa teinifiilistä ei vaan voi kokee enää. JOTEN älä istu koko teini-ikää koneella lukemassa niitä hirttosilmukan ohjeita, vaan perse ylös ja vähä toimintaa. En käytä tätä vanhaa kunnon "elä täysillä"-paskaa, koska en tiä mitä se tarkottaa, mutta kuitenkin kannattaa ylipäätään elää. Kyllä sä vielä tuut ikävöimään niitä tylsiä hetkiä kavereiden kanssa puistonpenkillä tai jotain muuta vastaavaa.

21 kommenttia:

 1. huikeeta taas, sulta kyllä irtoo ihan superhyvää matskua :---)

  VastaaPoista
 2. kiitos! osu kyl just kohallee taas, mäki haluun olla tollane kakskymppisenä XD

  VastaaPoista
 3. Tää oli oikeesti ihana postaus!!
  Jotkut kohat nauratti ja jotkut sai oikeesti leveen hymyn kasvoille!! :)

  VastaaPoista
 4. Älä huomiohuoraa. Oikeesti. Tissikuvat kuvakkeessa tai joka toisen amisjantterin panemisen Corollan takapenkillä ei vie sua hirveesti kohti sun unelmaa tai parempaa elämää. Vai haluutsä, että sut muistetaan 14-vuotiaana säälittävänä lissuna, jonka galleria-avautumiset ja huvittavat duckface-poset saa vuosienki päästä koko kaupungin repeileen? "Puhu vaan paskaa, teet must kuuluisan!" itehän sulla oli yläasteella nimenomaan noita ihania melkein alastonkuvia joka puolella ? ja koulukuteetkin aina semmosia että just ja just peitti ne kohdat mitkä koulussa ei näkyä saa.. kuinkas nyt sit neuvoit muita tekemään toisin :D puhutko kenties itsestäsi tässä kertomuksessa yläasteikäisenä ?

  VastaaPoista
 5. jjaaaa on sulla vieläkin sellasia tissikuvia joka puolella että voivoi :D

  VastaaPoista
 6. haha tää oli hyvä postaus, sai nauraa ! siis oon ite justiinsa 16 vuotias tyttö, ysi loppu ja naurattaa ku välillä justiin kattelee peilii ja on 'VOI VOI MUSTA TUNTUU ET MUN HUULI ON TOISELTA PUOLELTA VÄHÄN VINOMPI KU TOISELTA, OON IHAN EPÄMUODOSTUNEEN NÄKÖNEN KUKAAN EI RAKASTA ÄÄ' =D mutta elämästä kannattaa nauttia tän ikäsenä niiiiiiin saatanasti kun voi, tää on sitä parasta aikaa elämässä :> oon niin onnellinen ja toivon että moni muukin mun ikäinen tajuis nauttii joka hetkestä, ja aattelis ettei elämä siihen lopu vaikka tuliskin jotain vastoinkäymisiä

  VastaaPoista
 7. Anonyymi 22:52, tuollahan lukee että "Olispa joku takonu mulle järkee päähän ja painottanu elämän reaaliteettejä, ku olin jotain yläasteen korvilla."

  VastaaPoista
 8. 3 ekaa anonyymiä: kiitos paljon kehuista, ihana kuulla että tykkäsitte! olin satavarma että tää on jotenkin masentava teksti :D

  4. anonyymi: tiiätkös sellasta, että omakohtaisista kokemuksista on kovin paljon helpompi kirjottaa ku muiden? toki meni vähän metsään tuo kouluvaate-kohta, ellei mun farkut+huppari-yhdistelmä oo ollu jonkun mielestä härski :D en ees omistanu mitään pimppipaljaanabailaamaan-vaatteita yläasteella :D ja jos sä jotenkin yrität mustamaalata mua tai tunnet jotain katkeruutta vuosienkin jälkeen, niin voi voi! :D ja kantsii mennä kattoon mitä nyky-yläastelaiset galleriaan tunkee, on meinaan niin härskiä että edes mää en olis yläasteella kehdannu :DD! (mua jäi myös kiinnostamaan noi mun alastonkuvat ympäri nettiä? öö? no, mullon kyl pari bikinikuvaa galtsus ja faces :// jaiks).

  6.anonyymi: hyvä että osu ja uppos suhun! ja ihana kuulla, että noin tervepäisiä naisia vielä löytyy jotka kelaa tollai! =)

  7. anonyymi: ei se varmaan huomannu lukee tekstiä kunnolla, ku se etti niin kiihtyneenä musta tissikuvia :D

  T: JENNI, bloggeri taitaa taas nikotella sillai, että laittaa mut anonyymiks :(

  VastaaPoista
 9. susta tulee ehkä maailman kauhein äiti. ja muutenki nää sun kirjotukset on ihan helvetin ärsyttäviä, ku arvostelet vaa muita.

  VastaaPoista
 10. ^ mitä :D:DDDDDD HUHHUH kyl on ihmisillä pokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitaa toi tyyppi olla samanlainen kuin tekstissä kerrottiin, jos noin pahasti kolahti :DD Musta kirjotat just aivan loistavaa tekstiä!

   Poista
 11. miten mikään liittyy siihen millanen äiti olisin? :DDD ou nou. ja siis ketä mä arvostelen? Ei kannata kommentoida jos ei oikein ymmärrä :D

  VastaaPoista
 12. Tosi offtopic mut just tossa pari päivää sit http://enitenvituttaakaikki.blogspot.com/ -blogia lukiessani kiukuttelin sitä miten ihmiset tuntuu lukevan blogitekstejä aika paljon sillai kyrpä otsassa vastalauseita miettien. Heti jos joku teksti ei oo kirjotettu pilkkua viilaten ja poliittisesti korrekteilla maailmanparannuksilla hivellen ni heti tulee joku Noora Norsunvittu jostaan et "SÄ OOT TYMÄ OOT VÄÄRÄSÄ SENKI PAKSA" Ainoot blogit mitä vissii ei erityisemmin tallota on jotku ruokablogit. :''D

  Eli älä Jenni välitä trolleista ja idiooteista, kuka tahansa aivoillaan aatteleva näkee kyl metsän puilta ja arvostaa sun blogia. : D

  VastaaPoista
 13. ei ollu kiire etsiä kuvia niitä ihan tätäkin selailemalla löytyy =) ja ei muuta mutta jotenkin vain hauskaa että olet tuollaisen tekstin kirjottanut ja korjaan anteeksi puolialastomat mitä on ollu kuvakkeessa ja kalleriassa jne en tiedä onko enää mutta eihän suakaan sillon kiinnostanu vaikka olisit saanu ja taisit saadakin ? joiltain kommenttia niistä niin miten luulet että tämä sun teksti sit teineihin vaikuttaa poistamaan kuviaan :D enkä yritä mustamaalata, jotenkin vain kovin huvittavaa tälläinen kirjoitus

  VastaaPoista
 14. no ei se varmaan keltään oo pois, vaikka mitä kirjoittaisin? Ja se mitä mulla on päällä tai ei ole päällä, on mun oma asia, eikä pitäis kiinnostaa ketään :D ja kkcrow kiitos kannustavasta kommentista, sä oot ihana lukija siks, että vaikka et olis samaa mieltä et vedä hernettä nenään vaan päinvastoin! :)

  VastaaPoista
 15. ja piti vielä sanoa, että mä olen täysikäne ja tajuan riskit, ku ittensä laittaa nettiin, 13-vuotiaat ehkä ei.

  VastaaPoista
 16. sussa on asennetta. ja nää "kun mä nyt haluan aukoo päätäni tolle ja olla vattumainen niin saan respectiä ja kaikki kiinnostuu musta ja pitää mua mahtavana" jne. jne. ihmiset* nähdää täällä intternetin ihmeellisessä maailmassakin.
  *kts. muutama kommentti ylöspäin.

  VastaaPoista
 17. Mä yhdyn kyllä tähän,et millä ne teinit sais tajuamaan että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei :D

  Itse en ollu mistää pahimmasta päästä teininä,en pannu corolla-pojuja 14-weenä vaikka villiä aikaa vietinkin. En opetellut ikinä polttamaan vaikka muutaman siiderin känneissä muutamat tuli aina poltettua.

  Omasta mielestäni käyttäydyin suhteellisen fiksusti(Ainakin kun vertaa mun kavereiden käytökseen) ja se lähti aina omasta ajattelusta. En mä mun vanhempia kuunnellut tai muuta. Että kyllä niillä lapsilla täytyis olla itsellä sitä järkeä päässä,että osaisivat pitää hauskaa mutta eivät pilaisi "mainettansa" :)

  VastaaPoista
 18. Oon onnellinen että SUHT hyvin osasin pitää järjen päässä vaikka silloin tälle tupakoinnin tiellle jouduinkin missä oon edelleen mutta kuitenkin voin sanoo et olin melko fiksu teini :)

  Se teiniangsti oli IHAN KAUHEETA. Muistan ku kaikki asiat vitutti ja itketti ja oli perseestä ja yhyy mut sit tajusin jossain vaiheessa ite et hei tää on sitä paljonpuhuttuu teini-iän angstii ku kaikki on niin syvältä perseestä. Pikkuhiljaa se sit ajan myötä helpotti :D Joinakin hetkinä kyl tuntuu uskonmattomalta miten maailman näki sillon niin erilaisena ja sitähän se olikin, erilaista elämää. Joskus sitä ikää kaipaa mutta toisaalta ei :D

  Kiva postaus ja kilometrikommentti, mut en oo koskaan kommentoinut vaikka oonkin pitkään lukenut niin pakko oli ottaa vähä takas ;>

  elli

  VastaaPoista
 19. Hah, meen just seiskalle kuha koulut alkaa. On mullaki nyt tän kevään puolella ollu semmosta teiniangstia että ollu siitä kavereitte kans jo riitaa... Muttajuu tietäisin pariki nykystä kasille menevää jotka voi tän lukee ni tajuaisivat lopettaa sen esittämisen. :D Saatan nyt kuullostaa siltä, että tiiän kaiken ja ite en tuu tekemää virheitä jne. mut toivon todella et musta ei tuu semmosta, mitä munki koulussa näkkee just noita seiskoja ja kaseja ja kyllä, jopa niitä "fiksuja ja vanhoja" ysejä. EN NYT YLEISTÄ, muttaku tää on totuus joistaki tuntemistani ihmisistä. Juu en tiiä mikä tän kommentin pointti oli mut halusin sanoo jotai. :|

  VastaaPoista
 20. P.S. Aijon ottaa nyt kaiken irti tästä hetkestä ja nuoruudesta, koska sitä ei saa koskaa takas. Onhan sen nyt "cool" ku pääsee yläasteelle! :D ;) Toivotaa ettei musta tuu sitä heruduckfacetenucooltupakoivaajakorasiaa. Noh, koitan kynsin ja hampain olla järkevä, mutta silti ihan pikkusen tenu. :)


  PP.S. suosikkeihin > vakuutuin tän kirjotuksen perusteella. :0

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!