HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kellään ei voi olla niin rankkaa kuin mulla

Ton "kaikki haluu mua"-harhaluulon lisäksi teinien keskuudessa on pari muutaki harhaluuloa, ja yksi niistä on tää vakio "kellään ei voi olla niin rankkaa ku mulla". Siis wat, luuleeko joku kermaperseinen mopoautosankari tosiaan, että sillä on about Suomen rankin elämä ku lemmikkihamsteri heittää henkensä tai pitkäaikainen (noin kaksi viikkoa kestänyt) säätö ihastuksen kanssa lopahtaa? Joo voi se ny pahalta tuntua ja jokanen ottaa surut ja murheet yksilöllisesti ja läpäläpä, mutta hei haloo... Että ihan koko koulun/paikkakunnan/Suomen/Demi.fi:n/kaveriporukan/köksänryhmän vaikein elämä? HERÄÄ PELLE!

Jos kaikki ympärilläolijat ei vielä oikein tajua tän tyypin yliraskasta elämäntilannetta (kyseessähän ei toki ole murrosikä ja sen aiheuttama vitutus, vaan vähintään vaikea, lääkehoitoa kaipaava masennus), kirjoitetaan faceen tai galtsuun pari riviä McManen supersurullisesta biisistä ja pari vihjailevaa lausetta perään, tyyliin "en jaksa enää". Jos tää ei vielä saa kaveripiiriä paniikkiin, on aika ottaa järeemmät aseet: vihjailut itsarista ("Ois vaan parempi, jos pääsisin pois.......") ja viiltely. Nyt en puhu siitä, kun ihmiset joilla on oikeasti mielenterveysongelmia viiltää ranteitaan siks että sais sitä henkistä kipua pienemmäks. Vaan mä puhun näistä säälittävistä pintanahan rapsuttelijoista. "Toivottavasti kaverit huomaa ku pikkusen rapsuttelen tätä ihoo tästä tällä hammastikulla! Oon varmaan vitun sielukkaan ja kohtalokkaan näkönen ny!!11"

Voi jeesus oikeesti! Miten teinit voi olla niin naiiveja, että ihan oikeesti uskoo oman kohtalonsa olevan jotenkin todella rankka verrattuna muihin? Joo, hei totta kai sulla on sairaan paha olla ja päässä alkaa flippaan, ku sun mutsi on niin epäreilu, ku oot kotiarestissa ku jäit röökistä kii! Tai ku et saakaan sen väristä skootterii ku halusit!! Siis vähemmästäki alkaa mieli halajaan veitsihyllylle ja viiltelypuuhiin, puhumattakaan siitä omassa tuskassa piehtaroinnista.

Mun täytyy paljastaa teille syy tähän valtavaan vitutukseen ja alakuloon: teini-ikä, hormonit ja lapsellinen oletus maailmasta. Kyllä, suurimmalla ohalla kyseinen vaihe menee ohi (tunnen kuyllä niitäkin, jotka ovat kivasti jumittuneet kyseiselle aikakaudelle) ilman suurimpia kipuja. Kyllä, murrosiässä vellova valtava alakulo-masennus-ahdistus-kkukaaneirakastamua-mikskukaaneitajuamua-haistavittumaailma-fiilis jossain välissä vaihtuu normaaliin tasapainoiseen ajatusmalliin! Se vaatii jokusen iskun vasten kasvoja, henkistä kasvua ja vitusti pettymyksiä, mutta melki jokainen siitä selviää ja jokainen sen kokee. Usko pois, sä et ole ainoa.

8 kommenttia:

 1. ..mulle tuli tosi koominen mielikuva tosta pintanahan rapsuttelijasta :'D

  VastaaPoista
 2. tää on nii totta ! :D "mä en ikinä saa mitää haluun ja mun elämä on vaikeeta, mut meen nyt ajeleen mautolla jonka iskä mulle osti" voi huhhuh, näitä sais jokku pikkase sivistää :D:D

  VastaaPoista
 3. tässä vois myös olla aihe sulle kirjottaa jos haluut: tää kun kaikki goottiteinit luulee et ne on erilaisia ja haukkuu ns."pissiksiä" et ku ne on massaa mutta yhtä lailla on maailmas miljoona goottiteiniä jotka kuuntelee jotain angstimusaa haistatellen v*tut maailmalle :D

  VastaaPoista
 4. Kaiken lisäksi niiden goottipissisten (jep, jep) lempi bändien solistit näyttää ihan tytöiltä :DD Tosin niin taitaa näyttää kaikkien muidenkin teinibändien nykyään. OT, miksi kaikki poika- ja miesartistit näyttää nykyään ihan työiltä?

  VastaaPoista
 5. Jokaisella on toki oikeutensa oman elämänsä pieneen tragediaan, mutta kieltämättä teini-iässä koetaan yleisesti tarvetta olla traaginen, väärinymmärretty omanelämänsä sankari ja koko muun maailman uhri. Marttyyrikulttuuri kukoistaa.

  Tokkiinsa jollekin pumpulissa eläneelle ne elämänsä suuret kurjuudet saattavat olla tyystin erilaisia kuin kadulle päätyneellä ongelmanuorella. Sanoisin että murrosiän heittelemänä olleet sieluparat kokevat melkoista tarvetta tulla huomatuiksi ja tunnustetuiksi, vaikka sitten ollen "se tyyppi jolle on tapahtunut ihan vitusti paskaa elämässä ja siinä se vielä porskuttaa". Yleensä "paskalla lapsuudella/nuoruudella/viime joululla perustellaan omaa paskamaista käytöstä yhteiskuntaa kohtaan. U know "siis ttu mähän rikon nämä julkisen rakennuksen ikkunat koska yhteiskunta ei ole antanut mulle yhtään mitään ja mutsiki on ihan paska"

  Traagisella menneisyydellä tavoitellaan myös shokkiarvoa huomionrippeiden toivossa. Yleensä ne verhotaan mystisyyden verhoon
  "Sä et tiedäkään mitä kaikkea mä olen kokenut elämässäni ni että pidä pääs kiinni!"
  "No, kerros, mitä olet kokenut?"
  "No vittu vaikka ja mitä ei kuulu sulle!!1!1ONE!!1"

  Muistan omalta yläasteajalta ne tyypit jotka matikantunnilla nihkuttivat harpilla punaisia naarmuja käsivarsiinsa ja käärivät hihat ylös jotta kaikki nämä näki.

  Jollain hassulla tavalla huvittaa se, että loppujen lopuksi tuntemistani ihmisistä eniten lapsuudessaan vääryyttä ja suorastaan hirveyksiä kokenut oli kaveriporukasta se iloisin ja joka ei todellakaan halunnut tuoda kokemiaan asioita päivänvaloon millään lailla. Ja myöhemmässäkin elämässäni olen huomannut että ihminen jolle on oikeasti tapahtunut jotain traagista, ei mainosta asiaa eikä avaudu siitä puolitutuille saati todellakaan vihjaile siitä mukasalaperäinen verho murheidensa yllä.

  Pistää vain miettimään, että mitä ihmeen hienoa on esittää olevinaan joku maailman kärsinein ja kovia kokenein, sillä selvästi haetaan jotain kunnioituksensekaista myötätuntoa, mutta teinien näkyvät angstit ovat niin läpinäkyviä että kukaan saman tuhanteen kertaan jo aiemmin nähnyt ei jaksa asiaan reagoida enää kuin taputtamalla päälaelle ja toteamalla että kyllä se siitä sittenkun se murrosikä hellittää.

  VastaaPoista
 6. nyt tuntuu kyllä helvetin ilkeeltä sanoa mut mun paras ystävä on just tällanen... ja myös se ''miks kaikki haluu mua'' tyyppi.

  VastaaPoista
 7. "Toivottavasti kaverit huomaa ku pikkusen rapsuttelen tätä ihoo tästä tällä hammastikulla! Oon varmaan vitun sielukkaan ja kohtalokkaan näkönen ny!!11"

  haha, toi on niin totta koko teksti! ja kiitos, sait mut nauraan, ja pelastit mun tylsän päiväni! :D

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä totta. On kuitenkin surullista että monestin yleistetään ja kaikki laitetaan teiniangstin piikkiin.... ja toisinaan paljastuu että kyse onkin oikeista ongelmista. Koska kuitenkin tuo ajattelutapa on yleinen vanhempien keskuudessa.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!