HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

kun elämä pelkurina pilasi urahaaveeni

Mä olen uskomattoman kiinnostunut katoamisista, suomalaisista murhamysteereistä ja erikoisista rikoksista, siis niin kiinnostunu, että voin helposti viettää tunteja tutkien jotain epäselväksi jäänyttä kohtaa jossakin rikosvyyhdissä. Musta olisi mahtavaa olla poliisi (vaikkakin mahdollisuus isompien jättimysteerien tutkimiseen täyspitkän konstaapelin uran aikana onkin minimaalisen pieni :D) ja murha.info-sivustolla tulee vietettyä aikaa niin Bodomin, ku parin muunkin jännän jutun takia. Mutta tässä kaikessa on sellanen pieni probleema: mä pelkään kaikkea saatanasti.

Olisin varmaan loistava rikospoliisi! Hivenenkin pelottava ohjelma (Dexter on mahtava, mutta...) saa mut pelkään kuollakseni; yöunet ovat muisto vain, ku Jenni venaa jotain murhaajaa sängyssään! Arvatkaa kui "hauskoja" unia nään viiden tunnin nettikeskustelujen ja lehtilinkkien selailun jälkeen? Pekka on myös jokusena yönä saanut selittää mulle eri äänien syitä: "Toi on koiran ääni. Toi on auto. Joo, joku katsoo naapurissa telkkaria. EI, SE EI OLE SARJAMURHAAJA." Kerran porukoilla ollessamme Pekka teki massiivisen virheen. Pekka tiedusteli ilkikurisesti hymyillen isän asekaapin avaimen sijaintia "jos murhaaja tulee sisälle taloon". Itkin kaks tuntia putkeen ja Pekkaa lievästi sanottuna kadutti hauska vitsinsä.

Oon myös muutenki aika varovainen (lue: pelkuri), vaikkaki joskus aamuisin kauhulla muistelen öisiä kilometrin kännikävelyitä jossain helvetin syrjäkujilla. Mutta pääsääntöisesti en kävele milliäkään yksin pimeellä ilman, että puhelin on melkein valmiiks yhdistettynä 112:een ja mielessä oo noin sata erilaista pakomahdollisuutta ja karateliikettä, jos joku hullu tappajaraiskaaja aikoo mut kyytiinsä napata. Että tiedoks vaan perverssit, mullon pari salaista asetta. Ei kantsi yrittää!

Että juu, olisin varmaan superhyvä kyttä, ku en uskalla edes yksin lukee dekkaria, saatikka kattoo Virta-ohjelmaa pimeessä. Tai pystyn ja HALUAN, mutta sanotaanko näin, että mun mielikuvitus on villi ja pelkäämisprosentti on aika huikeen suuri verrattuna muihin ihmisiin. Jos luen jotain jänskää, se on suoraan pois sitten yöunista tai mielenrauhasta. Että ihan helmi sillai!

Ja muutenki. Tosi helmi jossain poliisikoulun haastattelussa paljastaa olevansa saatananmoinen lälläri. "Joo, tää on mun haaveala, ainoo pikkuongelma on se, että pelkään vähän niinku kaikkee. LUOTILIIVIT? Mihin mää niitä tarvin? Voiko siis joku YRITTÄÄ AMPUA MYT??????" Muthan naurettais sieltä ulos!


Nyt aionkin käyttää hyväksi teitä lukijaparkoja ja kysyn: onko kaupungissasi tapahtunut joskus jokin erikoinen katoaminen, murha, tapaturma tms? Tai liikkuuko kaupungissasi huhuja, urbaanilegendoja tai muita hurjia juttuja vuosien takaa? Mikä on omasta mielestäsi jännin rikosmysteeri Suomen rikoshistoriassa? En panis pahakseni, jos jonkin näköstä keskustelua saatais aikaan! Kaikki jutut kelpaa, sen ei tarvi olla joku Bodominkokone huikee mediamyllytys.

29 kommenttia:

 1. Hah, oot IHAN samanlainen ku mä! Mentäiskö yhessä poliisikouluun ja siirryttäs siitä johonkin murharyhmään? :D terveisin nimim. minfon vakiokävijä, vaikken siitä 'julkisesti' kellekään kerrokaan... Ja niin, aina minfon selailun jälkeen nukun valot päällä ja toinen silmä auki. Hehee.

  Tässä mun kotikaupungissani on tapahtunu tasan kaks katoamista, joista toinen erään tutun puolesta. Tää juttu ratkes sit aikoinaan itestään, mut tää toinen kuuluu siihen sarjamurhaaja-vyyhtiin josta myös Minfossa paljon puhutaan. Mun mielestäni yks kiinnostavimmista tapauksista on kuitenki Raisa Räisäsen tapaus - tosin muidenkin kadonneiden tapaukset houkuttelee jotenkin erityisesti, koska mulla ei vaan mene tajuntaan, kuinka joku voi kadota noin ku tuhka tuuleen.

  Ihanaa, että joku vihdoin ja viimein jakaa tän rikoskiihkon mun kanssani, aiettä! :D

  VastaaPoista
 2. Haha kuulostaa tutulta! :D Mä itse rakastan kaikkia kauhuleffoja ja muita jännäreitä, mutta sitten ohjelman jälkeen pelkään ainakin kaks päivää ihan kaikkea :D Silti mun on vaan pakko katsoa ne kaikkein kamalimmatkin leffat :D Jaa että hulluko? :D

  Anniina

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen minfon päivittäinen lukija monen vuoden "kokemuksella"! =D Poliisin ammatista oon mäkin haaveillut, mutta jänönen luikkisi pöksyyn jos oikeesti sitä hommaa tekisin kuitenkin ennemmin tai myöhemmin ja tuskin läpäisisin psykologisia testejäkään kun olisin "liian kiltti". Että se siitä, taidan pysytellä kauneusalalla. Siellä tuskin hurjia murhaajia ja ryöstäjiä hyppelee, eikä asetta tarvitse pitää kädessä!

  Bodom kiinnostaa muakin, muttei enää samalla tavalla kuin ennen. Jimiltä on kai tulossa aiheesta jokin ohjelma jossain vaiheessa, tai ainakin mun haukan silmät bongasivat jotain sen tapaista Jimin mainoksesta muutama päivä sitten! Eniten mua kiinnostaa nimenomaan Suomen selvittämättömät henkirikokset, Järvenpään sarjamurhaaja ja nämä tuoreet säkkipaloittelut näin esimerkkinä mainittaen.

  Apua ei saa villitä mua rikosjutuilla! =D

  VastaaPoista
 4. hahahaha täällähän on innokkaita rikostutkijoita!!! :D mahtavaa! mää ihan hymyilen suu auki ku luen teidän kommentteja ja innostun, jee en oo yksin!! :DD meidän täytyy perustaa tällanen "Tyttöjen Murharyhmä" tai "Typykät pohtii rikoksia -club" :DDDD

  VastaaPoista
 5. Mää voin jo kuvitella meidät rikosnörtit sellaseen savuseen huoneeseen pyöreen pöydän äärelle, jokasella kuubalainen sikari suupielessä ja kakkulat nenällä. Kello vaan tikittää seinällä puoltayötä ja me tytöt siinä perseet hikisinä mietitään jotain DNA-näytteitä...

  Nojoo.. :D

  VastaaPoista
 6. Ei voi muuta sanoo kuin huhhuh, ihan kuin olisin ite kirjottanu tän terveisin Minfon vakiolukija jo parin vuoden takaa. Noi jutut on ihan uskomattoman mielenkiintosia ja porukat kuuntelee aina ihan huuli pyöreenä kun selitän jotain tosi yksityiskohtasia juttuja jostain tietystä tapauksesta. Esimerkiks rikosprofiloija olis ihan törkeen kiintoisa ammatti, mutta as if uskaltaisin ottaa pääroolin jonkun sarjamurhaajan tutkimisessa. Sehän saattais hyvinkin saada mun henkilöllisyyden selville ja tulla eliminoimaan mut ! Minfon luku on yks mun rakkaimpia harrastuksia, mutta voi jumalauta jos erehdyn lukemaan sitä yksin omassa kämpässä viikonloppuiltana/-yönä. Ei ihan heti tuu muuten uni.

  Jotenkin mua ei toi Bodomkaan jaksa samalla tavalla kiinnostaa, kun noi katoamisjutut. Myös lapsiin kohdistuneet rikokset tulee luettua tarkasti, vaikka aina tuleekin yhtä pahoinvoiva olo sen jälkeen. Silti pitää lukea ? Voi moro.

  VastaaPoista
 7. Kata, kiitos loistavasta mielikuvasta :DDD voin niiiiin kuvitella hämyisen huoneen ja pari nivaskaa käsitekarttoja ja tilannekaavioita :DDD

  juulia, mulle on kans katoamisjutut tullu ihan ykköseks! Raisa on mietityttäny jo jokusen vuoden...

  VastaaPoista
 8. Mulla oli joskus ala/yläaste-iässä ihan kauhee fiksaatio Kyllikki Saaren murhaan. Oon lukenu varmaan kaiken mahdollisen ko. aiheesta kirjoitetun läpyskän. Se jotenkin koukutti mua.. Aina kun vierailen mummon luona pikkukylällä Kainuussa ja ajan mummon luota kylälle pyörällä (matkaa n.5km) tulee väkisinkin mieleeni Kyllikki Saaren-murha ja kummasti polkemiseen tulee vauhtia :D
  Jammu on legendana ihan ykönen ja arvaa oliko mielenkiintosta käydä vierailulla Niuvanniemen mielisairaalassa (oon lähihoitaja) kun siellä tapasin kyseisenkin legendan :D

  Oon kuullu pienestä pitäen legendaa, että täällä Kainuussa liikkuis sellanen mies, Mökkimieheksi kaikki sitä taitaa kutsua.. Kyseinen tyyppi olis aikoinaan joskus 70-luvulla murtautunu järven rannalla oleviin kesämökkeihin ja jos niissä lomaili naisia niin se olis hukuttanu ne naiset siihen lampeen/järveen.. Koskaan sitä ei oo saatu kiinni tai mitään, eikä kadonneita naisia koskaan oo löytyny, eikä missään oo kirjoitettu asiasta.. Liekkö siis urbaanilegenda?

  Täällä kaupungilla pyöräilee yks tyyppi , joka on vähän sellasen kylähullun maineessa. Porukka väittää että se olis se Mökkimies... Never know..

  VastaaPoista
 9. Meidän luokalle opettaja kertoi joskus kutosluokalla tytöstä, oisko ollu 13, joka oli raiskattu ja heitetty johonki turvekasaan ja se oli määnny sielä kaks viikkoo enneku se oli löydetty. hyiii. Tää oli siis tapahtunu joskus kauan sitte, oisko seki 70-luvulla?

  -J

  VastaaPoista
 10. "Mutta pääsääntöisesti en kävele milliäkään yksin pimeellä ilman, että puhelin on melkein valmiiks yhdistettynä 112:een ja mielessä oo noin sata erilaista pakomahdollisuutta ja karateliikettä, jos joku hullu tappajaraiskaaja aikoo mut kyytiinsä napata"

  ^ vähä sama juttu :DDD

  VastaaPoista
 11. Mulla tulee vähän sama efekti noista paranormaaleista ilmiöistä. Ei siis sillä, tottahan järki sanoo että hei, tuskin sielä just sun vaatehuoneessa on jotain pahantahtoista henkeä piilossa, mut kyllä noita kaikenmaailman kummitusjuttuja lueskeltuaan jää ihan karmee fiilis aina pitkäks aikaa. (esim. tämä jäi ihan hirveeks mieleen joskus useampi vuos takaperin: http://www.youtube.com/watch?v=YZ79FJzi1ao siis kyllä joo, onhan tuo totta lavastettu tilanne, mutta sit tuli perästä tutkittua sitä ja tuosta löytyy ihan totta kaikki asiakirjat ja haastattelut ja lehtileikkeet vielä verkostakin. hyi.)

  VastaaPoista
 12. no just täs kuukausi sitten mies oli ampunu vaimonsa ja lopuks ittensä :s näin meillä päin.

  oli iltalehdessäki se uutinen, en ny jaksa ettiä linkkiä..

  VastaaPoista
 13. Mäku olin pien (~6v) ni kerran mentii naapuritielle leikkimään, ja siellä oli ihan valtava verilätäkkö ja veriset jalanjälet jonku omakotitalon pihaan. Kysyttiin joltaan pihalla olleelta äijältä et "mitä ihmettä!?" ja se vastas et varmaan koira jääny auton alle. Seuraavana päivänä lehessä luki et nakkikioskin täti oli tapettu siinä. \o/ Happy childhood is happy!
  Sit kans joskus vähän vanhempana (~11v) oltii uutenavuotena pihalla kattoos rakettei, ku joku juos meiän pihaa (kerrostalon) ja hihkas et viereisen kauppakeskuksen pihassa on just puukotettu jotaan. Ja äkkiä vaan koko naapuruston voimin kattomaan ku piipaa-autot ajaa paikalle etc. :'D HURJA LAPSUUTENI

  VastaaPoista
 14. Täällä Joensuussa murhattiin reilu kymmenen vuotta sitten sairaanhoitaja. Poliisi kävi minulta ja exältäni eräs ilta kyselemässä olemmeko huomanneet ympäristössämme jotakin poikeavaa, esim. maassa lojuneita naisen tavaroita kuten käsilaukkua. Emme olleet, mutta käynti ihmetytti. Sitten luimme lehdestä sairaanhoitajan murhasta. Siitä n. vuoden kuluttua selvisi, että meidän asuntoamme vastapäätä olevan kämpän omisti ko. murhaaja. Tuli pikkuisen kylmä olo...Joo, ja minäkin olen ihan hulluna kaikkiin murhajuttuihin, ja oikeassa elämässä kuitenkin pelkään kaikkea mahdollista, esim. en mielelläni kävele pimeän tultua yksin ulkona.

  VastaaPoista
 15. joo tää kuvaus sopi muhun täydellisesti !! ihan kaikki, ja dexteriä yms muita katson aina ja arvuuttelen murhaamysteerejä.
  mul on vähän outo juttu, en pelkää mitään kauhuleffojen 'monstereita' vaan pelkään oikeesti paljon paljon tosi elämän ihmisiä, just jotain et jos joku murhaaja olis vapaana tms.

  mun sellanen ns 'tuttu' tai olin vaan kerran joskus sen kanssa tuplatreffeillä hehe, niin sellanen tyttö katos moneks viikkoo täällä kaupungissa, lopulta se löytyi kuolleena metsästä :( kukaan ei tiedä miten se sinne päätyi mut alkoholia oli juonut. siis mua vuotta nuorempi tyttö, samassa koulussa ja ihan älyttömän kauniskin vielä. olis niin helmi saada tietää mitä sille oikeesti tapahtui.

  pakko omistaa tää yö muuten noide katoamisjuttujen ja murhajuttujen lukemiselle ! :D

  VastaaPoista
 16. ainiin ja täällä meidän kylässä liikkuu sellanen urbaanilegenda että joku olis murhannut jtn naisia/tyttöjä jonnekkin mökkitielle sinne järveeeen :/

  ja meidän kylässä on siis sellanen välle joka esim palotteli jonkun miehen ja vei sen pään puuhun roikkumaan, hukutti monia järveen yms.

  tässä juttua muuten siitä tytöstä
  http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2009/02/794797/nora-bhatia-loytyi-kuolleena---vieressa-vodkapullo
  ei ehkä silleen ulkopuoliselle kovin mielenkiintoista mutta itse kun asun samassa kylässä/saman ikäsenä niin kiinnostaa.

  ja tässä tosta hullusta vällestä juttua
  http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=9172&start=60

  VastaaPoista
 17. Yhdistäisit Jenni tän senssaukseen, susta vois tulla Suomen ensimmäinen baarietsivä joka jäljittää kadonneita käsilaukkuja ja seuralaisia... mutta ehkä hyvä näin. Mä olen Jennin vastakohta, puoliduudsoni, mutta kaikista ammateista vähiten haluaisin silti olla rikospoliisi, se vaatii todella veronsa (näkyy tilastoissa). Ja tänä päivänä poliisi saa todella pelätä turvallisuutensa puolesta. Virka-asetta saa käyttää suunnilleen siinä vaiheessa kun omat suolet repsottaa pellolla. Todella suututti se kouluampumisjuttu, kun ilmeni partion jääneen kykkimään ja odottamaan uhriluvun nousua. Kaksi säännöllisesti ampuvaa miestä ei kykene taltuttamaan pikkuaseella varustautunutta nuorukaista?

  VastaaPoista
 18. Hei anonyymi missä päin täällä Kainuussa liikkuu se "mökkimies"?! Ite asun täällä enkä oo kuullu mitään tuollasta...

  Ja tämä minun juttu ei oo mikään hirveen pelottava niinku jotkut muut täällä, mutta kuitenki.
  Ihan vastikään tänne mun kotikaupunkiin tuli joku uus pitsapaikan pitäjä ja se perusti pitserian, tietenkin. Aika moni ihmetteli, että miksi se tuli tänne, kun sillä oli naapurikunnassa menestyvä bisnes, että miksi se jätti sen eikä tee täällä vaan sivubisnestä. Nyt liikkuu juttuja, että se joutu lähtemään sieltä koska se oli raiskannu nuoria tyttöjä siellä pitseriassa ja ne uhkasi antaa sen ilmi tai jotain... Että tällasta.
  Tosiaankin en sitten yhtään tiedä että onko näin, mutta näin ainakin täällä teinit uskoo asioiden olevan. Toki inhottavalahan tämä kuulostaa...

  VastaaPoista
 19. täällä on ihan hullun pelottavia juttuja teillä :D oon saanu kyllä googletettavaa, kiitos teidän ;D

  VastaaPoista
 20. sattupas hyvää aikaa tää sun postaus! ollaa just viimisen viikon ajan käyty paikallisen hylätyn kartanon pihalla aina öisin, muttei vielä kertaakaa olla uskallettu lähellekkään sitä. :-D se on keskellä metsää, minne ei pääse auton kans ollenkaa vaan pitää kävellä keskel pimeetä metsää. hrrr, kylmiä väreitä.....

  mutta siis, kartano on ollu tyhjillää jo pitkää, eikä kukaa tiiä minkä takii. kuka sen omistaa, miks se on tyhjillää eikä siel oo asun ketää piiiiitkää aikaa, miksei sitä oo purettu jos kukaa ei asu siellä?? tahtoo tietää!

  sanoin kaverilleni, että kartanossa on varmaan ollu joku mielipuoli-isä, joka on tappanu kirveellää perheen ja vetän sit ittensä hirteen tai jotain. sitte pari päivää ton jälkeen keksin googlettaa tietoja siitä ja kappas kummaa: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=8519&p=291929

  luin silmät kiiluvana noit juttuja ja vähänkö nyt ainaki tahon sinne yöllä tutkimaa sitä paikkaa!! vaikka selviski että se tapahtu kartanon viereisessä talossa, niin silti. miks se kartanokin on tyhjillää eikä vaa se talo? täh, häh?
  mulla on sama juttu ku sulla, tahtoo tietää ja nähä kaiken, mutta oon hirvee lälläripelle :-D ehkä tää tästä....

  VastaaPoista
 21. Joskus mun kaveri kerto ala asteella jutun että joku äiti oli viikatteella leikannu kaksostyttöjen päät irti 1900 luvulla siis heiluttanu ja siististi lähti irti. Kyllä näin painajaisia pitkään! :D en tiedä oliko totta vai näitä kauhutarinoita mut kukaan ei oo uskaltanu mennä lähellekään sitä taloa edes. Ite oon aikalailla arkajalka! En uskalla edes ulkohuusiin yöllä mennä ilman että joku tulee vartioimaan! :D naurettavaa minun mielestä mutta en voi mitään että pelkään! Halusin joskus poliisiksi mut haaveeksi jää. Mun serkku on sotilas afganistanissa ja komennuksella näissä muissa maissa ja kaikki sukulaiset, kaverit, perhe on että "on se tuo tyttö niin pelkuri toisin kuin hänen serkkunsa joka on sankari"... Joo-o paljon saa kuunnella. Tuo katan ehdotus sikarit suussa sai mut nauramaan... :'DDD

  VastaaPoista
 22. Mulla on oma suosikki se Ilmajoen erakon murha, pääsin kattomaan sitä sen mökkiä ja se oli ihan supercreepy jopa ihan kirkkaassa päivänvalossa. hyyyyy.

  VastaaPoista
 23. Kiitos tämän postauksen, menin minfoon pitkästä aikaa, ja kuinkas kävikään... Näin toissayönä ihan järkyttävää unta niistä jutuista, mitä luin sieltä. Sit heräsin keskellä yötä ja kämpässä vinku ja nitisi.. mnyy.. Onneks oli mies vieressä ni sain uudestaan nukuttua, tietenkin vasta sitten kun kämppä oli tarkistettu salamurhaajista tyhjäksi:)

  VastaaPoista
 24. tykkään kattoo kauhuleffoja mut...katon sormien läpi, äänet niin minimaalisen alhaalla etten vaan kuulis mitään kiljumista saati jotain hengitysääntä. ja aina on katottava jakso Muumeja tai jotain koska muuten näkisin painajaisia. erehdyin Sawin jälkeen menee suoraan nukkumaan. heräsin ainakin 5 kertaa siihen tunteeseen et 'kuka tääl vittu on'
  enkä älyä miten joku voi kuunnella musiikkia iltaisin kotimatkalla. mä en pysty, haluan kuulla kaikki askeleet lähelläni.

  VastaaPoista
 25. lueskelin taas vanhoja postauksia ja nyt oon aivan kuset housuissa yksin kotona - muutenkin pelottaa aivan perkeleesti. eiköhä tuolta ikkunasta kohta hyökkää joku ja rappusia laskeudu joku murhaaja. saattaa myös olla että ovesta tulee joku koska se ei ole lukossa, mutta hyvä yritys olis yrittää saada mut menemään tonne rappusten alapäähän, avata toi ovi ja sulkee se. tarviin oikeesti jonku ammattilaisen apua :D emmä näillä hermoilla voi lähtee jenkkeihin opiskeleen kun sielä on kymmenkertasesti näitä kaikkia juttuja pahempia stooreja D:

  VastaaPoista
 26. hyi saakeli kun alkoi pelottaa kun luin näitä kommentteja... tuli oikeen kylmä. löysin sun blogin tänään ja tää on kyllä mahtava.
  tässä vain yritän miettiä että missäs nukun tämänyön kun poikaystävä on intissä. varmaankin menen sitten äidin viereen kuset housussa ! täällä on tapahtunut esim. laukkusurma, ja ammuskeluja on ollut paljon. sekä puukotuksia.

  VastaaPoista
 27. Hei mä niiiiin samaistun suhun tän suhteen! Tykkään tutkia kaikkia tollasia juttuja, oon kiinnostunu sarjamurhaajien mielen tapahtumista yms. Dexterit on mahtavia (omast hyllyst löytyy 1-6 tuottarit) mut tosielämäs jopa pien rasahdus saa mut pomppaamaa peiton alle piiloo murhaajaa :D

  VastaaPoista
 28. Näiden kommenttien jälkee, en tuu saamaan unta. Lälläri kun oon :D

  VastaaPoista
 29. Meidän pikkukylässä o kadonnut tyyppi josta kukaan ei tiedä mutta tiedetään että se on murhattu

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!