HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

suositusmorkkikset

Mua niin vituttaa kaikki suositukset! Koko elämä menee suositusten perässä juoksemisessa ja panikoinnissa! Päivässä pitäisi syödä noin 6 kpl kuitupitoista leipää, päivässä pitäisi urheilla vähintään puolen tunnin ajan, kerran viikossa tulisi syödä kalaa... Huh huh! No mitäs tapahtuu jos en tee nii? Iik, kuoleksmä?

Mullon aina kauhee liikuntasuositusmorkkis! Just noin kolme minaa sit viiltelin mielessäni, ku en oo kahteen päivään tehny mitään, mikä viittais etäisestikään urheiluun ja hikoilemiseen. Päin vastoin, oon syöny karkkia ja nyt kirjottelemisen lomassa väännän pizzaa. Viimeisen parin viikon aikana on myös tullut pari kiloa kivasti tohon mahanseudulle. Suositusten mukaan mun pitäis vetää lenkkikamat päälle ja lähtee ulos. Mun myös pitäis vaihtaa toi mun pitsanalku salaattiin ja täysjyväsämpylään, huuhdottuna toki alas rasvattomalla maidolla. Mutku on sunnuntai. Löysäilypäivä. Ja mä en halua! Mutta suositukset... ne ei tunne sellasta termiä ku "sunnuntailöysäily".

Mä en myöskään syö kalaa, viimeks söin kalapuikon 8-vuotiaana itkien ku opettaja pakotti. Voitte arvata kuinka helvetin monta kertaa oon saanu kuulla tän saman "Hei ihan oikeesti sun pitää syödä kalaa!"-mussunmussun. MÄ VIHAAN KALAA! Se haju, ulkonäkö ja maku (muistaakseni...:D) oksettaa mua! Eli en syö! Mä syön kalanöljykapseleita, mulle se ainaki riittää, toistaseks oon vielä ihan elossa. Tai ku en juo maitoo... "Kai sä syöt edes jugurttii? Ja juustoo?" Joo syön, vielä, mutten kauaa jos toi sönkötys ja suositteleminen ei lopu!

Suositukset on niin valtavaa ihmisten kiusaamista! Että joo sää ny kuolet, jos et tee päivittäin 10 minuutin hölkkäharjoitusta ja vartin lihaskunto-osuutta ja syö seittemääsataa eri viljaa ja kolmee piste kahta millilitraa kasviöljyä jajajaja... Kai ny oma keho tietää? Kai sulle tulee mieleen, et vois niitä kalsiumnappeja alkaa veteleen, ku jalka menee kaks kertaa poikki viikon sisällä? Tai jos sulla on jano, ni kai sä älyät juoda sen verran vettä ku kroppa tarvii?

JOTEN! Mä aion irtautua nyt suosituksista ja sanoo että morjes vaan teillekki. Mun tarvi alkaa vetään jotain huikeeta morkkista siitä, että nyyh tänään otin rennosti. Että voihan viiltely, ku jäi kaks desiä päivän vesiannossuosituksesta juomatta.

(Letkeä ajattelutapani voi johtua kesälomastani, joka alkoi eilen! JEE!)

Mä meen ny iskeen pitsareppanaan täytteet ja sen jälkeen nauran lattialla makaavalle jumppamatolle. Ja sen lisäks haluisin kuulla teidän lukijoiden mielestä tylsimpiä/kurjimpia/turhimpia suosituksia ja kehotuksia mitä tiiätte. ;)

c ya!

7 kommenttia:

 1. sait mut just tilaa pizzaa ku puhuit siitä :DD sitä odotellessa :D

  VastaaPoista
 2. Kai sulle tulee mieleen, et vois niitä kalsiumnappeja alkaa veteleen, ku jalka menee kaks kertaa poikki viikon sisällä?

  :DDDDDDDDDDDDDD kuolen!!

  VastaaPoista
 3. Ehkä vähän OT, mutta mä vedän nyt esille kaikkien suosituksien, kehoituksien ja kieltojen natsi-kortin -raskauskortin. Ei sillä, että kun pitäisi syödä sitä ja tätä, ei saisi syödä sitä tai tätä, tai tehdä tätä tai tuota itsensä takia, vaan sen vauvan! "Muista syödä kaksi kiloa pupun kakkaa päivässä äläkä vaan syö makkaraa tai sä tapat sun vavuan"- jorinaa kestääkin sitten vuoden loppuun saakka.
  Tässä tilassa, et osaa tehdä mitään suositusten mukaisesti, sillä suosituksest muuttuvat niiden antajan, päivän, kuunkierron ja tähtien asennon mukaan :D Aina sä tulet tekemään väärin. Piste.

  T: Maailman paskin äiti

  VastaaPoista
 4. " Tai ku en juo maitoo... "Kai sä syöt edes jugurttii? Ja juustoo?" Joo syön, vielä, mutten kauaa jos toi sönkötys ja suositteleminen ei lopu!"
  - Maitohan on tosiasiassa vaan huonoks ihmiselle ja sen kalsiumin saa kyllä muualtakin. Itse asiassa mein maito on tehty sellaiseks, ettei se anna kalsiumin ym. edes imeytyä elimistöön.

  VastaaPoista
 5. Minka: noni, jotain hyvää määki saan aikaan!!:D

  randomkisu: älä helvetissä!:D

  Prinsessa: voi luoja en ees ajatellu noita raskausajan läpäläpä-suosituksia... mä en koskaan uskalla pamahtaa paksuks, ku voin kuvitella kaikki "hei sun påitäuis tuossa tilassa syödä kamelinperseöljyä!" "hei kun sä nyt odotat niin sun ei missään nimessä kuuluis...mussunmussun"-läpäläpäohjeet :E

  Anonyymi, kiitos mää alan käyttään tota ja sanon seuraavalle tyrkyttäjälle!:P

  VastaaPoista
 6. joo ja sit sellaset ristiriitaiset suositukset, esim. toi syö 6 palaa leipää - vältä liikoja hiilihydraatteja!

  VastaaPoista
 7. Ei niitä suosituksia turhaan anneta, en toki itekään ymmärrä mikrogrammojen tarkkuudella annettuja suosituksia esim. d-vitamiinista, kun kukaan ei edes kerro mitä se saantisuositus käytännössä tarkoittaa, harvemmalle tavalliselle tallaajalle kun tuskin avautuu joku kuuden mikrogramman suositus ties mistä ainesosasta.
  Mutta, pointtini on siis se, että yleensäkin noi suositukset on siis vain ja ainoastaan ihmisten hyväksi. Vaikka ei juurikaan millin tarkkuudella niitää noudata, niin ees jotain sinne päin :) Esimerkiksi kalsiumia on oikeesti tärkee saada riittävästi, ja jos ruokavaliosta puuttuu maito ihan vain juomana, tulis se sit korvata muilla maitotuotteilla. Täysjyvätuotteet taas auttaa painon hallinnassa, vaaleesta leviää perse :D

  Kuulostiko hirveeltä saarnalta, ei ollu tarkotus! Herkuttelu silti kunniaan, ei kukaan joka päivä jaksa elää niin justiinsa.

  T: Terveysalan opiskelija

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!