HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 5. elokuuta 2011

MUA RAIVOSTUTTAA sgfuyashf (luvassa raivoavautumista)

Joka helvetin päivä lehdessä lukee, kuinka "elinkautisvanki pakeni avovankilasta" tai "kolmoismurhaaja jäi saapumatta vankilaan viikonloppulomallaan" SIIS MITÄ VITTUA! Jos joku on ottanu joltain hengen kerran tai pari, jopa useemmin, NI KUULUUKO SELLASEN PAINELLA PITKIN KYLIÄ? Vitun avovankilat ja "lomat".

Ja mikä helvetin elinkautinen se sillon on, jos sää ensikertalaisena tappajana pääset tyyliin viiden vuoden jälkeen "koeajalle" hyvän käytöksen takia (jonka aikana varmaan taas listit jonkun)? Jos joku on taipuvainen henkirikoksiin, ni eikös sellasen kaverin pitäis olla ihan koko loppuelämä jossain omassa pikkupaikassaan? En ny tarkota, että jonkun vahinko-kuolemantuottamuksen (esim. hätävarjelun liiottelu tai vaikka joku kävelly punasia päin suoraan auton alle) takia pitäis istua 30 vuotta, VAAN nää väkivaltaset sekopäät, joilla on pieni kynnys uusia rikos.

Joojoojoo ei oo rahaa, liian pienet resurssit jnejne, TIEDÄN. Mutta mielummin maksaisin veroo siitä, että vangit pidetään siellä missä ne kuuluu olla (TELKIEN TAKANA, ei jossain "itsenäisellä päiväkävelyllä" tai "iltalomalla!), sen sijaan että kustantaisin jonkun puistokemistin päiväjuopottelut ja kotona piruuttaan makaavien aikuisten ihmisten elämän.

Eihän tuolla kohta uskalla kulkee saatana, ku jotkut viistoistakertaset palottelusurmaaja-kannibaalit painaa tuolla tyytyväisenä parin vuoden linnatuomion jälkeen vähän "perhevapailla" sen ah-niin-hyvän-käytöksen takia. Kuten kaverin kanssa puhuttiin, että me eletään aikaa jollon eläinten tappaminen on raaka rikos, mutta ihmisten teurastaminen ok.

NYT HEI JOKU TOLKKU TÄN ELÄMÄÄN, KIITOS!

ps. vähän tilastotietoja lopuks:

Vuonna 2004 vapautuneista vangeista 63 prosenttia teki alle kolmessa vuodessa uuden rikoksen, joka johti vankeuteen tai yhdyskuntapalveluun. Kahden seuraavan vuoden aikana uusijoiden osuus kasvoi huomattavasti hitaammin, ja se oli 67 prosenttia.

Miehet uusivat rikoksia useammin kuin naiset ja nuoret useammin kuin vanhat. Mitä vakavampi rikos, sitä epätodennäköisempää sen uusiminen on. Esimerkiksi elinkautisen tuomion suorittaneet tekevät harvoin uutta murhaa.


Näin kertoi Iltalehti. Mun mielestä ykski henkirikos on liikaa, vaikka IL hommaa vähätteleeki.

18 kommenttia:

 1. oon miettiny ihan samaa! sitä koskaan tiedä kuka vastaantulija on joku murhaaja joka on vaan hippasen lomilla :D armeijasta kuuluu päästä lomille, ei vankilasta!

  VastaaPoista
 2. "armeijasta kuuluu päästä lomille, ei vankilasta!"

  TODELLA hyvin sanottu, anonyymi!

  VastaaPoista
 3. Tää helvetin paska järjestelmähän suorastaan kannustaa tekeen rikoksia! Jos tuntuu siltä, niin murhaat pari ihmistä, pääset kivaan avovankilaan eleleen ilmaseks, käyt töissä ja lomilla, ja sitten kun ei enää kiinnosta palata takasin, niin voit ihan rauhassa pidentää lomaas, ei pelkoo etsintäkuulutuksesta tai tuomion pitenemisestä! :))))))

  VastaaPoista
 4. avovankilaanki pääsee takas temppuilun jälkeen "kun saa luottamuksen takaisin" ÖÖ se on vankila, ei mikään vitun parisuhde???

  VastaaPoista
 5. Olen niin samaa mieltä. Suomen oikeusjärjestelmä on suoraan sanottuna perseestä.

  Varastelusta ei joudu vankilaan eikä sakkojakaan tarvitse maksaa. Itsepuolustuksesta tulee tuomio, mutta hyökkääjä ei välttämättä saa kuin hassut sakot. Eikä todellakaan kannata mennä auttamaan ketään, vaikka virkavallan saapumisen aikana uhri olisi jo hakattu tohjoksi. MINÄ EN YMMÄRRÄ.

  Yhdysvalloissa olot vankiloissa ovat mitä ovat ja tuomiot myöskin rikoksen mukaisia. Elinkautinen on oikeasti koko loppuelämän kestävä tuomio ellet sitten saa jopa kuolemanrangaistusta.

  MITEN on mahdollista, että innoissaan ja iloissaan nuoria kylmäverisesti teloittanut henkilö pääsee luksusvankilaan pariksikymmeneksi vuodeksi? (tämä tosin Norjassa, mutta kuitenkin) Ja miten vitussa on mahdollista, että ihmisiä KIDUTTANUT ja SYÖNYT pääsee lomille ja saa lyhyen tuomion?!

  Turha vedota siihen, ettei tiedä mitä on tekemässä. Tottakai henkilö saattaa olla päästään vähän pipi, mutta taatusti ymmärtää mitä on tekemässä. Myös puhtaasti pahoja ihmisiä on olemassa.

  Aivan sairasta.

  VastaaPoista
 6. Ja talousrikolliset istuvat oikeesti siellä linnassa "hyvällä" tuurilla koko loppuelämänsä. Henkilöt, jotka eivät konkreettisesti ole tehneet mitään pahaa kenellekään, vaan ahneuksissaan yrittäneet saada itselleen extramiljoonan lakipykälien ulkopuolella ja hyvällä tuurilla vielä joltain Roope Ankalta, jonka mielenterveyttä ei tuskin ole moinen teko hirveesti horjuttanut.

  Sitten henkilö, joka on tehnyt erittäin julman ja raa'an tapon istuskelee linnassa ensikertalaisena 3-4 vuotta. Henkilö, joka on riistänyt toisen ihmisen hengen oli syy mikä tahansa ja jonka teosta liian monet uhrin läheiset joutuvat kärsimään loppuelämänsä. En ymmärrä.

  VastaaPoista
 7. Mä oikeesti kannatan kuolemantuomiota murhaajille. Pohjanoteeraus oli tää palottelijamurhaajasatanistimuija, joka vapautu muutamissa vuosissa vankilasta, oli pari vuotta vapaalla jalalla, ja sit murhas taas. Oikeesti mitä vittua??

  Tollanen perseily oikeesti kuvottaa. Asialle pitäis tehdä jotain hetinyt.

  VastaaPoista
 8. mietin tätä yks päivä kun oli juttua siitä terhi tervashonka tyypistä.
  sehän 17 vuotiaana tappoi kaverinsa ja söi sen ruumiinpalasia ja lopulta pilkkoi ruumiin ja piilotti roskiksiin, se oli kai vankilassa sillon 4 vuotta ja pääsi ehdolliseen vankeuteen kolmeksi vuodeksi, enskertalaisena ja nuorena henkilönä ei niin kauheen pitkää tuomioo.
  sitten tappaa uudestaan jonkun toisen ihmisen, tuomitaan siitäkin ensikertalaisena vaikka tappanu kuitenki ennenkin, ja sitten pääsee avovankilaan MISSÄ SAA MENNÄ JA TULLA =D pääsee esim kaupungille yksikseen tekemään töitä, niin joopajoo ?

  tosi kiva tietää et joku vastaantulija voi olla joku murhasta pariin kertaan tuomittu tyyppi ketä on päässy iltalomille ettei vaan vankilassa istumine ala puuduttaa !! :(

  VastaaPoista
 9. Mutta Kata,

  onko se sit susta ok että ne murhaajat vaan tapettais ja päästettäis hengestään, eikä niitten tarvis kärsii mistään mitään? Ne vaan pääsis "parempaan paikkaan" (?) siitä hyvästä että pisti jonkun jalan ja käden eri roskiksiin. Ei sekään oikein ole.

  LOPPU IKÄ VANKILASSA ja jep, nimenomaan _vankilassa_.

  VastaaPoista
 10. Pauliina, tossa vankilassa kitumisessa on kyllä pointtinsa. Tosin Suomessa ehkä just kuolemanrangaistus murhaajille ois sopiva, koska meillähän "ei oo varoja pitää vankeja vankiloissa"... eli jos tää tulis valtiolle halvemmaksi ja ainakin suurempi osa kansalaisista ois tyytyväisiä menettelyyn?

  Mut joo, parastahan tässä ois se että vangit pysyis niissä vankiloissaan, avovankilat helvettiin ja sitä rataa. Tiesittekö muuten, että vangit saavat keskimäärin parempaa palkkaa kuin perussuomalaiset työssäkäyvät aikuiset? =D

  VastaaPoista
 11. Just eilen illalla(yöllä) luin iltalehteä. Tyttöjä kadonnut, vankeja kadonnut, kahta murhaajaa ei ole saatu kiinni... Mikä tätä maapalloa vaivaa, ihan oikeesti ! :D Pelottavaa ajatellakkin että pitää tulla treeneistä puol 11 aikaan illalla, yksin.

  VastaaPoista
 12. Mä oon sitä mieltä että kaikki sarjamurhaajat ja -raiskaajat ja muut mielipuolet Siperiaan vankilaan loppuiäkseen ja piste. Ei mitään lomia tai armahduksia. Eikä telkkareita, tietokoneita tai muita mukavuuksia. Ehkä saattaa kuulostaa joo raa'alta mutta tarviiko sit vttu murhata ketään?

  Luulis että rikosten määrä laskis aika reippaasti jos otettais kunnon rangaistukset käyttöön. Mutta joo ei ole rahaa ja blaablaablaa...

  VastaaPoista
 13. Tää on kyl aivan totta

  VastaaPoista
 14. Hanna, ei ne laske kunnon rangaistuksilla. Vrt. Suomi vs. Jenkit, rikokset suhteutettuna väkilukuunsa (siis järeämmät esim. murhat, raiskaukset, törkeät pahoinpitelyt, isomman luokan talousrikokset ja sitä rataa) ovat aivan saman verta. Se uhka isosta sanktiosta vaan ei toimi, tiedä sitten miksi. Ite murhaisin mieluummin Suomessa, kun olis tsäänssi vapauteen :P

  Mä uskon itse toiseen mahdollisuuteen, mutta mun mielestä nää tarvitsis vankiloihin omat terapeuttinsa tai vastaavat, jotka viime kädessä tekis päätöksen, onko juuri se kyseinen vanki valmis pääsees pois vankilasta, vai onko aihetta pitää kaveri edelleen sisällä (ja siis niin että nämä ihmiset keskustelis vankien kanssa alusta saakka sinne vapautumispäivään, miksei sen jälkeenkin. On varmaan aika kulttuurishokki päästä vapaaksi). Meneekö tämä ja uusii rikoksensa - vai onko ihan totta ottanut opikseen ja ainakin tosissaan yrittää parempaa? Mites nyt sitten jatkossa?

  Enemmän mua harmittaa pikkurikosten tuomiot. Siis anteeks nyt, mutta että parista hassusta kannabis-kasvista sama tuomio, kuin pahoinpitelystä? Siis KASVISTA - VEETEEÄF?! (ylipäätään mitä vittua ne jahtaa jotain kotikasvattajia? keskittyis niihin isompiin tekijöihin). Pienestä varkaudesta sama tuomio, kuin raiskauksesta? Hei ihan oikeesti?!
  Tonne vois mennä kadunkulmaan raiskaa ja pahoinpitelee jonkun, ja siitä selviäis kevyesti 3kk ehdollisella, näin niinkun ensikertalaisena. Poltapa jointti kadunkulmassa, saat sen 3kk ehdotonta, sakot ja H-merkinnän. Hyvä meininki (noin niinkun itse en kyllä kannabista polttele, mut enpä mää siinä pahaakaan nää. kaippa mää polttelisin, jos se jotenki toimis :D)

  VastaaPoista
 15. Mielestäni rikoksen laatu jo kertoo, ansaitseeko tyyppi toista mahdollisuutta. Jos kidutat ja syöt toisen ihmisen, olisi minun mielestäni oikeanlainen rangaistus about sitä luokkaa, että ripustetaan jaloista johonkin kirkontorniin roikkumaan loppuiäkseen. (jota ei siis kauan kestäisi ja päästäisiin siitäkin samalla)

  Ei ihme, ettei ole varaa pitää vankeja telkien takana kun rahat käytetään kaikenmaailman mukavuuksiin! Pakko olla Pleikkarit ja taulutelkkarit ja design-huonekalut. Huhhuh.

  En sitten tiedä, että eivätkö päättäjät välitä koska nämä jutut eivät kosketa heitä itseään. En tietenkään toivo kellekään mitään pahaa, mutta jos nämä sekopäät tekisivät hyökkäystä vähän sinne ylemmälle tasolle niin johan niitä oltaisiin lähettämässä johonkin Siperiaan.

  Minä en ymmärrä, millä perusteella tuollaisia sairaita paskiaisia pitäisi kohdella yhtään inhimillisesti. Hekin varmaan ajattelivat kiduttamiensa henkilöiden ihmisoikeuksia?

  VastaaPoista
 16. Kerranki asiaa!
  Ihmisten turvallisuus hei kunniaan. Vaikka yleistitkin aika paljon, niin peruspointti on iha kohillaan; vankien pitäis OIKEASTIoikeasti olla hyvässä valvonnassa... eihän tuolla muuten enää ilta kaheksan jälkeen uskalla kulkee, voi jösses...

  VastaaPoista
 17. Vanha postaus, mutta pakko kirjoittaa nyt tähän.

  "Ja mikä helvetin elinkautinen se sillon on, jos sää ensikertalaisena tappajana pääset tyyliin viiden vuoden jälkeen "koeajalle" hyvän käytöksen takia (jonka aikana varmaan taas listit jonkun)?" - Jenni LFI

  Suomessa ei "hyvä käytös" vaikuta tuomion pituuteen. Täällä ei saa tuomion alennusta "hyvän käytöksen" takia. Se on Jenkeissä, ei Suomessa. "Hyvä käytös" voi vaikuttaa muihin seikkoihin, mutta ei tuomion pituuteen. Sen minkä tuomion käräjä/hovi/korkein oikeus sulle määrää on se minkä sä istut eikä se lyhene vaikka miten nuolisit vartijoiden perseitä.

  "Jos tuntuu siltä, niin murhaat pari ihmistä, pääset kivaan avovankilaan eleleen ilmaseks, käyt töissä ja lomilla, ja sitten kun ei enää kiinnosta palata takasin, niin voit ihan rauhassa pidentää lomaas, ei pelkoo etsintäkuulutuksesta tai tuomion pitenemisestä! :))))))" - Anonyymi

  1. Jos sä murhaat "pari ihmistä" niin sä et todellakaan pääse mihinkään avotaloon samantien, vaan istut suurimman osan tuomiostasi kivitalossa. Sieltä siirrytään pikkuhiljaa avotaloon kun vapautuminen alkaa häämöttämään ja aloitetaan kuntoutus ja yhteiskuntaan sopeuttaminen. Nykyään elinkautisvangit ei pääse vapauteen ilman avotalon kautta kiertämistä - kivitalo > avotalo > koevapaus > vapaus. Ei ihmistä joka on ollut vuosia suljetussa talossa, voi vain potkaista vapauteen kun tietty päivämäärä tulee. Sen takia ne kierrätetään avotalon kautta ja on olemassa koevapaus, että saadaan totutettua tämä vuosia pois yhteiskunnasta ollut ihminen taas siihen yhteiskuntaan. Se on ihan helvetin pelottava ja ahdistava kokemus jos tosta noin vaan heitetään pihalle ja käsketään pärjäilemään päänsä kanssa, maailma on voinut muuttua paljonkin sillä välin kun on vankilassa ollut. Eikö sana KOEvapaus jo itsessään kerro aika paljon?

  2. "eleleen ilmaseks". Pitäiskö vankien vielä maksaa siitä että ne on vankilassa? Mut ei nehän ihan PÄÄSEE vankilaan ja SAA olla vankilassa, kun se on niin helvetin mukava ja kiva paikka elellä ilmaiseksi.

  3. "ei pelkoo etsintäkuulutuksesta". Mun tekis mieli tähän sanoa vain, että mitä helvettiä? Ai ihminen, joka on murhannut monta ihmistä (kuten tekstissä luki "pari ihmistä"), niin sitä ei etsintäkuuluteta jos karkaa vankilasta? Nyt puhut kyllä anonyymi sellaista paskaa, että kannattaa harkita vaippaa tohon suun ympärille. Kyllä niitä karanneita murhamiehiä etsitään ihan kunnon voimin. Sen takiahan ne saadaan kiinni melko lyhyen ajan jälkeen karkaamisesta.

  "Tiesittekö muuten, että vangit saavat keskimäärin parempaa palkkaa kuin perussuomalaiset työssäkäyvät aikuiset? =D" - Kata

  Ei muuten tasan tarkkaan saa. Kivitalossa puhutaan jostain 60snt/tunti, jostain sai jopa 1.20e/tunti. Tätä ne vitun iltalehden ja -sanomien "näin leveästi vangit elelevät"-artikkelit saa aikaan. Ihmiset lukee niitä ja uskoo kirkkain silmin ihan kaiken ja sitten kyrpä pystyssä messuaa sitä Iltalehden ilosanomaa muille ja levittää vaan äärimmäisen vääristeltyä tietoa eteenpäin. Niihin artikkeleihin on valittu TARKOITUKSELLA avotalon parhain selli ja väitetään sen olevan kivitalossa ja joka vangilla muka samanlaiset. Ne tavarat siellä sellissä on vankien omia. Omaiset tuo sinne telkkarit ja pleikkarit ja muut pelit ja vehkeet. Joillain ei ole tällaisia omaisia tai kavereita tai he eivät yksinkertaisesti kykene niitä kustantamaan, niin ei niillä vangeilla ole sellissä mitään sängyn lisäksi. Vankilalta saa VUOKRATA telkkaria ja digiboksia RAHAA VASTAAN eli vanki joutuu käymään töissä jos haluaa sen telkkarin selliinsä. Jos "perussuomalaiset työssäkäyvät aikuiset" saa jotain euron tuntipalkkaa niin sitten mulla on ollut aina ihan helvetin hyvät työpaikat ja oon saanut yli 10 kertaisesti enemmän rahaa IHAN NORMAALEISTA TÖISTÄ. Missä vitussa nää sun tuntemat ihmiset sitten oikein on töissä?

  VastaaPoista
 18. Mä en pysty käsittämään miten ihmisillä voi olla noin typeriä käsityksiä vankiloista, vangeista tai mistään niihin liittyvistä? Jotain valoja nyt sinne tauluun. Jos siellä vankilassa sitten kerran on NIIN KIVAA olla, niin menkää jumalauta sinne itse sitten asumaan. Saatte kuule asumisen, ruuan ja kämppiksen IHAN ILMAISEKSI. Ja paljon, paljon uusia kavereita. Hei haloo?!

  Ja mikä helvetin juttu tää on olevinaan, että ihmiset joutuu pelkäämään liikkua kadulla kun "ei tiedä mikä murhamies vastaan tulee". En edes viitsi sanoa tohon mitään vaikka mieli tekisi. Jos ei "ilta kahdeksan jälkeen" uskalla liikkua enää ulkona, niin kannattaa miettiä onko muutenkaan henkisesti valmis itsekään sinne yhteiskuntaan, kun tarvii pelätä kaiken maailman murhamiehiä puskasta hyppimään ja tappamaan jokainen vastaantulija. On vähän tainnut kauhuelokuvat maistua, kun luullaan että pimeän tullen kaikki hirviöt ryömii varjoista ja kivien alta tappamaan ja raiskaamaan kaikki ketkä ovat vielä ulkona. Viekää naiset ja lapset turvaan ja lukitkaa ikkunat ja ovet heti hämärän tultua ettei mörkö vie.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!