HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 16. elokuuta 2011

siis mun porukat on niiiiiin noloja ...

Melkein jokaisella ihmisellä elämässään on hetki, kun ne omat porukat tuntuu tyyliin joiltain esihistoriallisesta museosta karanneilta muinaisjäänteiltä. Muumio ja dino tai jotain. Ihme kyllä, mä oon aina ollu ihan bestistä porukoiden kanssa ja sillonki ku on ollu hivenen eripuraa ("MÄ VIHAAN SUA MUTSI, KUOLE POIS!"), oon aina pitäny porukoita kuitenki helmeinä. Yleensä. Silti moni meistä on sellanen, joka kävelee metrin äitinsä edellä, eikä suostu tuleen iskänsä auton kyytiin.

Mikä niissä porukoissa voi olla niin kamalaa? Iik, isi kävelee himassa rumissa pitkissä kalsareissa ja äiti laulaa nuotin vierestä suomi-iskelmää? Äiti puhuu kaupassa kovaäänisesti sun rintaliivitarpeesta ja iskä ei anna sun seurustella narkkari-linnakundin kanssa? Siis hei, apua. Kuinka sä pärjäät?

Ajatusmaailma on jotain tyyliin "No ku iskän vanha ooppeli on nolo (kaverin isillä on uus Volvo!), äiti ei anna mun painaa pillu paljaana yöllä pitkin kyliä (muut saa olla niin myöhään ku haluu!) ja meidän koti on vanhanaikanen (meil ei oo ees tauluteeveetä)!". Mutta kappas kappas, ne tyypit joiden superporukoita sä palvot, häpee usein samanlailla omia vanhempiaan, esim. "Äääh, äitillä on niiiiiiin tyhmä nauru ja iskällä on kaljamaha jota se raapii ku hakee postin!". Päästään siis sellaseen johtopäätökseen, että kaikkia aina välillä jossain tilanteessa hävettää ne omat vanhemmat. Oli sitten hauskat, nuivat, rikkaat, köyhät, pelleilevät, tiukat, vanhat tai nuoret porukat, AINA keksii syyn hävetä.

Tuttu lause -varsinki yläasteella- oli "Et sä voi tulla meille, ku meidän äiti on niin nolo". Öö mitä? Sun äiti on SUN ÄITI? Se on synnyttäny sut, käy töissä, et saisit ruokaa naamaan ja vaatteita niskaan, kuskaa sua kaverille ja rakastaa sua maailmassa eniten. Mun mielestä tollasten juttujen jälkeen mutsi saa ehdottomasti käyttäytyä vähän nolosti, vaikka sitte kulkee vanhassa rispaantuneessa tuulipuvussa ja puhua lujaa.

Mun oma perheeni on vähän omituinen (no, kenen ei olis), eikä oo mitenkään kummallista, että äiti leipoo bikinit päällä kakkua, traktorilla revitään iskän "ojaan suistunutta" (lue: iskäni luulee olevansa rallikuski)  autoo ojasta ja veli keittää kuollutta lintua nuotiolla vanhassa kattilassa (äiti kylläkin lopetti sen touhun alkuunsa). Kyllä silti oon aina kaikki meille päästäny, eikä toistaseks kukaan oo esim. juossut järkyttyneenä oman mutsinsa luo. Se on mun oma perhe ja sovin kyllä siihen sekopääsakkiin paremmin ku hyvin.
Toisissa perheissä on toiset jutut, niin se vaan on.


Siinä vaiheessa, ku häpee kuollakseen omia vanhempiaan, kantsii pohtia sitä omaa käytöstä. Tuskin sunkaan mutsi on innosta hyppiny, ku oot kakarana heittäny kassajonossa härskiä tarinaa isin ja äitin yöjumpasta, tai ku oot tullu pää jäässä 14-vuotiaana vappuna himaan. Tai ku oot angstannu sukujuhlilla ja pukeutunu ku pieni portto mummon 8kymppisille. Totta kai aina välillä kokee pientä häpeää muista ihmisistä, mutta se, että häpee jotain vaan siks että se on synnyttäny sut, on saatanan lapsellista. Oisit vaan tyytyväinen; monissa kodeissa ryypätään ja hakataan, eikä ne oo välttämättä ees ne isoimmat huolet niiden seinien sisällä. Että unohda ihan tosissaan niiden iskän uusien kumisaappaiden häpeeminen ja hanki oikee ongelma.

12 kommenttia:

 1. Oi jes odotin tätä postausta! Enkä todellakaan pettynyt, ihan loistavaa tekstiä!:D

  VastaaPoista
 2. Sun porukathan kuulostaa hauskoilta. Itse olen kyllä joutunut ala-asteella ihan oikeasti häpeämään, kun iskä maannut kännissä kerrostalon pihalla. Mutta rakas se silti oli.

  VastaaPoista
 3. Siis ei vittu sul on loistava asenne! Ihailen :D

  VastaaPoista
 4. "Oisit vaan tyytyväinen" Entä jos häpeää porukoita just sen takia, että ne on väkivaltasia juoppoja? Kun ne käy päälle, uhkailee ja tulee sössöttämään kavereille 10promillen kännissä. vähintään... hakkaa ja nussii toisiansa minkä kerkeävät.
  ja sitten ne ihmettelee selvinpäin, kui noloja ollaan kun ei tuoda viikonloppusin kavereita meille. nii-in. Ja meillä kotona ryyppääminen alkaa TO päivä klo 13 ja loppuu MA.

  VastaaPoista
 5. ja tuli muutenkin tekstistä mieleen, että kaikki sun lukijat olisi pinnallisia ja vihaa idiooteista syistä vanhempiansa, kun joillain jopa SUN blogin on oikeasti ongelmia...
  en tiedä mutta pisti vituttaan, vaikka oon jokaisesta muusta postauksesta tykännyt. :(

  VastaaPoista
 6. sun blogin lukijoista*

  VastaaPoista
 7. kirjotat tosi harvoi?

  VastaaPoista
 8. Kuroine, Kiitos paljon vaan itsellesi! :>

  Anonyymi, just noi tilanteet on sellaisia, joissa mä ymmärrän täysin sen häpeän; kuka nyt haluis uusille koulukavereille esitellä känniset porukat tms. ;s mutta oikeassa oot, rakkaita ne silti on, vaikka mikä tulis.

  Riikka, kiitos paljon!


  Anonyymi, mun mielestä kirjotuksessa just puhuin näistä "turhaan" häpeöijistä, enkä tarkoittanut, että tollasissa tilanteissa häpeeminen olis ns. kiellettyä?

  Anonyymi, en kai nyt erotellut, että kellä on vaikeeta kotona ja kellä ei? yritinkin nyt postauksella takoa niiden turhaan kitisijöiden päähän, että joillain voi olla oikea syy hävetä. kurjaa, että se on jääny monelta huomaamatta :s


  Anonyymi, miten niin? useinkin postaan joka päivä? nyt vaan on koulukiireiden takia jääny postailematta. enkä mä en viitsi postata, jos ei oo ns. asiaa =)

  VastaaPoista
 9. Eiei, kukaan ei voi enää parikymppisenä hävetä vanhempiaan, vai voiko? Muistan kyl ton vaiheen, olisinkohan ollut 13-vuotias, vai ehkä jopa 14? Sillon vähän hävetti kulkee kaupassa äitin tai iskän kans, mut cmoon ei kukaan voi ihan oikeasti ja tosissaan hävetä niinkun 15 veestä ylöspäin porukoitaan.

  Tai okei joo, grounded, voi siinä tapauksessa, että ne porukat todella käyttäytyy hyvin poikkeavalla tavalla. Siis esim pyörivät humalassa jossain tai kailottavat yksityisasioitaan kaikkien kuullen, mut tarkotan sitä, ettei kai kukaan häpeä vanhempiaan ihan vaan koska on noloo kulkee niiden kans julkisilla paikoilla. Näin minä ajattelin teininä. Nykyään ei tietty hävetä yhtään, eikä oo hävettäny enää moneen, moneen vuoteen :) mut kertokaa ihmeessä jos joku parikymppinen aikuisuuden kynnyksellä pomppiva vielä häpee muuten vaan omia rakkaita vanhempiaan?!

  Ja ei, ei mua edes hävetä vaikka yhden yön säätö muutti vanhempieni naapuriin aivan viereen ja voi siis näin ollen kuulla joka päivä kaikkee jännää niiden suusta, vain taivas on rajana.

  Minä oon ylpee ainaki omista porukoistani!

  VastaaPoista
 10. anonyymi, ei kai tässä iästä puhuttukaan? tai no, ei häpeemisellä mitään ikärajaakaan oo, oli sitten 12 tai 20.

  VastaaPoista
 11. Muistan joskus ala-asteella hävenneeni isääni.
  Äitiä en ole hävennyt ikinä. Tai ehkä sen takia, että on naimisissa isäni kanssa :D
  Yläasteella en enää hävennyt isää, sinänsä aika ihme, kun yläasteella minua kiusattiin joka asiasta, myös isästäni.

  Niin typerältä kun tämä kuulostaakin, niin uskon että minulla jos kenellä on häpeämisen varaa. Isäni ei ole alkoholisti eikä hakkaaja, rehellinen, suomalainen, töissäkäyvä mies. Eli sinänsä kaikki on ihan ok.

  Mutta kuvailempa hiukan isääni.
  Lyhyt ja laiha pian viisikymmentä täyttävä mies. Pitkät, alaselkään asti ulottuvat, oranssiin vivahtavat hiukset, joita usein pidetään ponnarilla.
  Isän vakiovaatetukseen kuuluu joko perseestä revenneet farkut, tai violetinpinkit (kyllä) tuulihousut.
  Paidoista hän käyttää yleensä harmaata Betty Boob-kuvalla varustettua college-paitaa tai erittäin kirjavaa, saunatakkia muistuttavaa kaapua.
  Kengät on joko polveen asti ylettyvät perus bootsit taikka kukkakuvioin varustellut puukengät.
  Takki on yleensä vähän alle polvien yltävä, armeian vanha, harmaa villakangastakki.
  Ja päässä VR-lippis, kirkkaanvihreällä lipalla
  tahikka karvahattu.
  Vielä pari vuotta sitten hän ajoi taivaansinisellä Fort Transitilla, jonka kyljessä oli oransseja ja valkoisia pilkkuja, peittämässä ruosteläikkiä.

  Kyllä, mieleesi muodostuva kuva on isäni.
  Olen jopa saanut kuulla että hän olisi transu, pitkien hiuksien ja värikkään kaapunsa vuoksi :D
  Viimeisin kommentti isästäni tuli miehen kaverin suusta. Mieheni oli kaverinsa käymässä kaupassa. Kohta kaveri kommentoi jotain miestä, että melko juopon näkönen ukko. Mieheni kääntyi katsomaan ja kah. Appiukkohan se siellä. Vieläkin naurattaa tuo kommentti kamalasti :'D

  Vaikka isäni on hiukan omalaatuinen henkilö, olen erittäin ylpeä hänestä ja hän on (tietenkin) maailman paras isukki :)

  VastaaPoista
 12. Korjaus: Mieheni oli kaverinsa kanssa käymässä kaupassa.

  Se unohtui sanoa, että olen kuullut jopa lukiolaisen tuttavani suusta, että ei tänään voi tulla käymään kahvilla, kun äiti on kotona.
  Kysyin, että mitä se äiti haittaa, niin vastauksena että se on niin nolo.
  Olen tämän jälkeen nähnyt ko. henkilön äidin ja ihan normaalilta ja mukavalta vaikutti.
  Paljon nolompaa kuin nolo äiti, on väittää että äiti on nolo, vieläpä melkein täysi-ikäisenä..

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!