HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 24. elokuuta 2011

siivoustuska

Siivoaminen, oi siivoaminen. Ilmaista terapiaa, vai valtava vitutuksenlähde?


Joskus on mahtavaa hakea roskasäkkirulla ja alkaa heitteleen raivon vallassa tavaraa pois, putsata kylppäri ihan pesukoneen takusia myöten ja siivota vaatehuone lattiasta kattoon. Mutta sitten taas joskus...


Kuka ihan oikeesti on keksinyt niin veemäisen vehkeen, kuin imuri? Se paholaisen siittämä laite saa mut vakavasti harkitsemaan jotain kamalaa. Se tyytyväisenä imee kaiken mahdollisen lattialta; kolikot, korut ja sukat. MUTTA EI ROSKIA! Ku eka on imuroinu puoliomaisuuttaan ja lopulta saanu vietyä sen kapistuksen siivouskaappiin, huomaan aina, että juu; lattia on edelleen roskan ja hiekan peitossa. Eikä unohdeta sitä tunnetta, kun se paskan suulake (?) ei mahdu pieniin koloihin, johto irtoo seinästä noin kakskytä kertaa ja 90 asteen kulmassa imuroinnin jälkeen selkä on ku piñatalla kolmenkymmenen kakaran lyönnin jälkeen.

Pölyjen pyyhintä. Voi perse mitä paskaa! Siis miten kukaan voi nauttia hommasta jossa pölyä hangataan hyllystä, jossa on noin kolmesataa koriste-esinettä (kaikkia kivoja posliinienkeleistä valokuvakehyksiin)? Se on niin aikaavievää ja turhauttavaa! Hohhoijaa.

Tavaroiden järjestely & paikoilleenpano. Juu, muuten ihan jepa, mutta jos tavaroille EI OLE paikkoja!? Helppo! Itse  säilytän tulostinta keittiössä, Petjan vaatteita lakanakaapissa ja kenkiä kulmahyllykössä. Mun tekis mieli tehdä jauhelihaa niistä, jotka asuu yskin valtavissa kämpissä ja tulee päteen "siis sun kannattais varmaan keksiä näille tavaroille oikeat paikat". HEI RIPOTTELE SÄÄ NE KOLMET BOKSERIS VAIKKA JOKASEEN ETEISENKAAPPIIS JA PIDÄ TURPAS KII! Mullei edes OLE sellasia kaappeja!

 Tän postauksen jälkeen mun on ehkä hivenen hankalaa alkaa puuhasteleen siivousjuttuja, mutta kai se on pakko...

psssst! Mikä on sun suurin siivousvitutus?

7 kommenttia:

 1. Meillä on kans sama ongelma kaappien kanssa. Koko asunnossa on yhteensä neljä ovinen vaatekaappi, johon pitäs ängetä koko omaisuus!! Ei onnistu. Joten mitä erikoisimmista paikoista saattaa täälläkin löytyä joskus tavaraa :D

  Anniina

  VastaaPoista
 2. Pölyjen pyyhkiminen on kamalin ja vituttavin kotityö ikinä. Myös olohuoneen krooninen rumuus häiritsee - pitäisi vain pieraista muutama satanen ja lähteä Ikeaan ostoksille, että pääsisi eroon noista ihanista kasaria henkivistä säilytysratkaisuista. </3 Oksettaa.

  VastaaPoista
 3. Se kun ei tiedä mistä alottais! Aaargh!
  Ja se kun vaatteita ei mahdu kuivaan missään, varsinkin sateisella säällä on tosi helmee jos talouden kaikki vaatteet (ja etenkin pikkarit) on likasina.......
  JA se kun on kaivanut sen saatanan imurin kaiken ryönän takaa nurkasta (kun se ei mahu muualle) ja imuroinut raivolla kaikki nurkat ja matot, niin ku kissa kävelee kerran sen puhtaan maton poikki jättäen kaikki irtokarvat ja muut kivat roskat siihen ja oon just kerenny laittaa sen imurin takasi. Kivaa....

  JA SE kun lattialaatat ym. pinnat suunnitellaan sellasiks ettei niissä näy lika niin herkästi = ne näyttää AINA likasilta ku se kuosi on semmonen likanen epätasanen epäväri... Aaaahhh oon kerran jos toisenki jynssännyt lattiaa epätoivosena ku lika ei lähe kunnes oon kynnellä raaputtamalla todennu et se "lika" onkin lattian oikee väri. :---)

  VastaaPoista
 4. Siis vittumaisin siivoushomma on ehdottomasti ikkunoiden / peilien pesu. Vaikka miten jynssäät, niissä on aina skraiduja. Vittu.

  Meillä kanssa tajuton tilan puute. Asutaan siis kolmiossa, jossa yhdessä makuuhuoneessa vaatehuone, joka on mun käytössä kokonaan (ja silti joudun viemään aina kesä/talvivaatteet varastoon ja vaihtamaan sesongin mukaan..), toisessa makuuhuoneessa vaatekaappi missä 2 ovea, joka on miehen käytössä yksistään, eteisessä kaappi, jossa luonnollisesti ulkovaatteet ja työkalut kun ei muuta paikkaa keksitty ja kylppäri/kodinhoitohuoneessa jonku verta säilytystilaa missä meillä lakanat, pyyhkeet ja siivoustarvikkeet. Meillä ei siltikään mahdu tavarat käytännössä mihinkään. Lapselle ollaan jo hankittu oma lipastonsa, että saa sen vaatteet sinne, mutta ko ei mahu nekään. :( Mulla on jätesäkillinen laukkujakin varastossa, kun ne ei mahdu sisään. Ja talvikengät (kesäkengät sisällä, vuorottelen niitäkin :D). Meillä on joku sata rahia, jotta saadaan tavaraa piilotettua niihin, ja silti meilläkin esim. keittiössä tulostin (ja sohva?!), eteisessä hiustenkuivaus ja kiharrusjutut ym. :E

  Musta näitä asuntoja vois ruveta suunnittelee niin, että ihan totta olis sitä samperin säilytystilaa. Mitä nääkin on ajatellut (kun lapsiperheille rakennettu talot), että äitin ja isän vaatteet menee YHDESSÄ tuonne pikku vaatehuoneeseen, ja lapselle 2-ovinen vaatekaappi? Hei haloo.

  VastaaPoista
 5. Tää tuli niin oikeeseen väliin. Siis helvetti kun asuu yksiössä... Kuinka helppoa sen sotkeminen on!!! Kun sun kaikki tavarat on yhdessä huoneessa ja ainoot paikat piilottaa ne on vaatekomero/-kaappi tai joku lipasto. Mun lattia on tällä hetkellä täynnä vaatteita. Vittukun en jaksa pistää niitä vaatekaappiin takasi. Oikeestaan en vaan halua edes avata koko vaatekaappia ku se on yks helvetin kaatopaikka. Sit jos/kun sen siivoo niin se on siisti max. 3 päivää.

  VastaaPoista
 6. Tiskaus.
  Siis notta voi jeesus.
  Siihen ei löydy inspiraatiota IKINÄ.
  All I can say is hyi helvetti.

  VastaaPoista
 7. pölyjen pyyhkinen. siis joku lasipöytä mihin jää AINA johonki pieni häiritsevä vana pölyä ja vaikka mihin syyntää jynssäisit tai ovelasti sitä rättiä kieputtaisit ni aina se jää siihe.
  keväinen auringonpaiste. kiitti kun muistutat joka päivä pitkän pimeän talven jälkee että tumma parkettilattia on pölynen. joo luuttua vaa, huomenna on se on ihan samannäkönen.

  ps. ainut hyvä puoli siivotessa on se ihana ääni ku pikkukivet menee imurii. en tiedä. eteisen matto on jotain niin parasta imuroitavaa : ) hih

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!