HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

tavallisen arkipäivän veemäiset hetket osa 1. AAMU

Oon koonnut perusarkipäivän vittumaisia hetkiä kuvitteellisen tarinan muotoon, tuntuuko tutulta?

Aamuherätys. Kellon ruudussa vilkkuu 7:00 ja se ääni... siis se on niin raskas ääni, että tekis mieli ottaa vauhtia ja hypätä ikkunasta. "ZIII-ZIII-ZIII"... Nouset ylös pehmeästä sängystä kylmään maailmaan ja kävelet kylppäriin unenpöpperössä. Peset naaman ja hampaat vahingossa liian kylmällä vedellä, virkistyt vähän. Olet virkeämpi, mutta sitäkin v-ttuuntuneempi. Puolessa välissä kahvikuppia (jonka kuumuuden takia poltit kielesi) tsekkaat pihalle -oudon pimeää!- ja sen jälkeen vilkaset oven päällä olevaa kelloa. Huomaat, että eiperkeleenhelvetti. Kello on oikeesti viis. AAMUYÖLLÄ. Kivakiva, herätyskello oli sitte päättäny seota. Yritäppä enää mennä nukkuun! Ensinnäki, aivan turhaa ja toiseks: onnistuisko muka enää kahvikupin ja kylmän naamapesun jälkeen? Ei.

Telkkarista tulee joku BB-Nikon surkuhupaisa chat, jossa on huikeet kaks osallistujaa kyselee seksiseuraa PK-seudulta. Kello matelee, matelee ja matelee. Kohta sä kuitenkin havahdut, että sä oot myöhässä. Miten vitussa? No varmaan siten, ku aloit puuhaileen kaikkee, tyyliin "Lakkaampa kynnet ku on aikaa! Ja tiskaan. Ja maalaan taulun. Perustan lahkon. Ja pelastan kaikki nälkäiset afrikkalaiset! Kun kerranki on turhaa aikaa!" Valtavan tuskanhien noustessa iholle sä heität vaatteet päälle (lempipaitasi on likainen ja toinen kenkä on toki hukassa, lopulta löydät sen kymmenen sentin päästä jalastasi.) ja lähdet kiitään bussipysäkille. No, se on suhteellisen hankalaa, kun kaikki koirankusettajat ja aamuinnokkaat polkupyöräsankarit EI TIEDÄ OIKEAN JA VASEMMAN EROA! (välirage: MIKÄ siinä on niin vaikeeta tajuta, että POLKUPYÖRÄT MENEE OIKEALLA ja KÄVELIJÄT VASEMMALLA?! Sitten ne urpot ei edes väistä, "tää on mun tie!")

Bussissa pääset istumaan viinan- ja hiensekaisen hajun omaavan sedän viereen. Takanasi istuu ärsyttävä ekaluokkalainen, joka potkii penkkiä ja kuuntelee jotain reggearekka-soittaria kännykästään koko matkan ajan. MAHTAVAA! Susta tuntuu siltä, että haluaisit avata takaoven ja hypätä ojaan. Tajuat myös, että unohdit noin 4/5 päivän tavaroista himaan, kivasti siihen kahvikupposen viereen keittiönpöydälle.
Joo, kotona on sitten kaikki kännykästä koulupapereihin ja reenikamoista kotiavaimiin.

...jatkuu huomenna...

12 kommenttia:

 1. MAHTAVA! Kuvastaa niin mun aamuja...

  VastaaPoista
 2. Älä nyt hei, mulla herättää ihan oikeesti melki joka päivä herätyskello viideltä :D Ja sillonkin tulee kiire aina välillä!

  Anniina

  VastaaPoista
 3. onneks mun rytmi on sellanen et meen viidelt aamul nukkuu... en pysty nimittäi toimimaan tohon aikaan aamusta, muutenki vituttaa kaikki PIRTSAKAT AAMUIHMISET siihen aikaan...hyi!

  VastaaPoista
 4. AAAAAA oot niin hyvä kirjottaa! Mist sä keksit nää jutut, tää on ihan suoraan mun elämästä oikeesti. Kuulostaa tutulta! Ps, Perustan lahkon. < mitä helvettiä xD

  VastaaPoista
 5. joo vakoiletko mun elämää, tää on ihan suoraan mun aamu :D

  VastaaPoista
 6. Täällä ärsyttävä pirtsakka aamuihminen!
  Aamu alkaa klo 5-6 lapsen ruokinnalla, jonka jälkeen lapsi nukkumaan. Itelleen on tippunu sillä välin kahvi ja kone auennut. Ite juomaan 3 kuppia kahvia, Face, Blogilista, Lily ja uutiset auki. Kolmen kahvikupin aikana kolme tupakkaa, jonka jälkeen suihku, tukka, meikit (no ripsari..), vaatekriisi. Näistä kun on selvitty, alkaa asunnon järjestely, tiskaus, aamupala itelle ja miehelle. Sitte jos jää aikaa, lisää koneilua. Yleensä likka heräilee siinä oman aamupalan aikoihin.
  Aamut on ihania <3 Että juu, en kyllä yhtään samaistu tähän.
  Mulla kulkee aamusta paremmin ajatus, mä olen paremmalla tuulella ym. Että joo. Aamuihminen. Tosin löysin tämänki puolen itestäni vasta raskauden aikana kun tuli mentyä ajoissa nukkumaan. Maailma on ihan sairaan kaunis aamulla, valo on pehmeetä ja kaikki viel nukkuu. Jeah (;
  (Avokki parka, ei ole yhtään aamuihmisiä, ja mää alotan rupattelun ja päivän suunnitelmien pohtimisen heti herätessä. :D)

  VastaaPoista
 7. HuhHuuh ! Kaveri oli mainostanu tätä sun blogias maan parhaaksi, niin päätin tulla sitten ittekkin tsekkaamaan! JA KIITOKSIA,miten paljon tämä piristääkään ja saa jopa kohdittain nauramaan ääneen ! Tekstien perusteella kyllä niin oikeella asenteella liikkuva, että hattua täytyy nostaa! Varmasti tulen lukemaanjatkossakin !

  VastaaPoista
 8. Toi kohta missä kerroit ylimääräisen ajan aiheuttamasta yhtäkkisestä ahkeruuskohtauksesta pitää niin paikkansa! Just joku kynsien lakkaus; mä alan lakkaamaan niitä, sit huomaan että kellohan jo vaikkamitä, sit rupeen pakkaa kamoja laukkuun ja voalá: kynsilakat on hevonvitulla.

  Kiitos tästäkin kirjotuksesta, kyllä sulla asiaa riittää!

  VastaaPoista
 9. Ida ja Anniina, en ole siis ainoa jonka aamut menee ihan vituilleen:D

  Iina, mäki käännän viikonloppusin rytmin noin ;) mut joo, varsinki baarista tullessa se pirtee postimies ei oo se suosikkinäky rapun edessä...

  anonyymi, mää en keksi vaan mä kerron tosiasioita oikeasta elämästä ;) tai sit mullon vaan liikaa aikaa miettiä

  vilma, siis mä stalkkaan sua! :D

  Laalia, miks oi miksi mä en voi olla kuin sä...

  anonyymi, kiitos paljon kehuista ja sano kaverilleski iiiiso kiiitos! <3

  anonyymi, siis se menee juurikin noin!!:D

  VastaaPoista
 10. Mulla menee aina välillä niin kivasti, että herään ite ihan paniikissa, että voi vittu oon nukkunu taas kellon yli, ja juoksen vessaan meikkaan ja tekeen muut aamutoimet ja sitten vasta tajuan kattoo kelloo että no vähän yli viis...

  VastaaPoista
 11. "No varmaan siten, ku aloit puuhaileen kaikkee, tyyliin "Lakkaampa kynnet ku on aikaa! Ja tiskaan. Ja maalaan taulun. Perustan lahkon. Ja pelastan kaikki nälkäiset afrikkalaiset! Kun kerranki on turhaa aikaa!""
  ^on pakko kommentoida, että tossa kohtaa en voinu enää pidätellä naurua :D:D ihana ! <3

  VastaaPoista
 12. !!! Kyllä se niin on, että mennään tien oikeeta puolta ja vastaantulijat kävelee/pyöräilee vasenta puolta vastaan. Pääsee keskeltä ne pyöräilijät/juoksijat/nopeemmin kävelevät ohitte. :-D
  Haha mut aivan mahtavaa, näinhän se menee. Yleensä jos joku asia menee perseelleen niin sen jälkeen menee toinen ja koko loppupäivä tuntuu jatkuvan samaa rataa.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!