HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 29. syyskuuta 2011

asioita, joita ei saa sanoa ääneen

Mua ärsyttää, että ollaan niiiiin avoimia ja on niiiiiin hienoo tää sanavapaus, mutta silti on asiota, joiden ääneen sanominen aiheuttaa pahennusta ja mussutusta.

"En oikein pidä eläimistä"

Toi lause jos mikä nostaa vihan pintaan. Kyllä mä ny ymmärrän, että jos sää laukaset jossain kissanäyttelyssä "MÄ VIHAAN NOITA KARVAPERSEITÄ!", niin vastaanotto on tuskin kovin lämpöinen. Mutta jos sulta kysytään, että hei tykkäätsä eläimistä, niin ainoa oikea vastaus on "kyllä". Muuten saat "siis etsä muka haluis ihanaa pientä koiravauvelia kotiis!?"-mussutuksen niskaas. Vaikka joku oliski söpö, ei se tarkota että sellanen olis pakko haluta himaan! Tai että kaikista olis mahtavaa ravata koiranpaskapussit kädessä pitkin pururataa ja leikata jonkun lemmikkiapinan kynsiä.

Viinasta kieltäytyminen.

Siis on se kumma, ku nykyään ei saa jättää juomatta! Siis sairaan vituttavaa, että aamulla on joku meno ja muut alkaa nassuttaa "OTA NY HEI PARI, KYL SÄ OOT AAMULLA IHAN FREESI!" Voi jestats, kai mä ite tiän haluanko olla kännissä vai en!? Ja kenenkään ei todellakaan tarvi kuunnella "Hahaha ootsä vähä löysä, tuu ny hei mukaa! No, jos sä oot tollane mamis..."-paskanlätinää!

"Oon vetäny koko viikon vaan pitsaa ja kaljaa!"
Tähän ei tarvi sanoo muuta ku: "Hei tajuatsä kui oksettavaa ja epäterveellistä toi on?! Ite oon ainaki ollu kaksataa kertaa salilla ja lenkillä ja syöny ihania vesi-omena-seoksia!! Ite en vois koskaan elää tollai!"
No vittu sori!

"Mua ei erityisemmin kiinnosta vapaaehtoistyö/rahanlahjoittaminen/tms."
Se on vaan sellanen juttu, että kaikkien pitäis olla kiinnostunut (edes feikkikiinnostunut, sekin riittää!) mm. Itämerestä, Afrikasta, liito-oravista, ilmastonmuutoksesta ja orvoista kissoista -toki näistä kaikista samaan aikaan. Pitää tuntea syyllisyyttä siitä mitä omistaa ja heitellä spurguille kaljarahaa! Sitten sä olet kunnon ihminen.

"Me tavattiin netissä"
Aika usein netissä alkaneet suhteet lytätään heti alussa: "Se on salee joku pervo", "joku vika siinä täytyy olla ku ettii seuraa netistä", "voi ei, kuinka säälittävää...". HEI TERVETULOA NYKYAIKAAN! Me istutaan koneilla muutenki puolet hereilläoloajasta, niin... Ja jos jotakuta ei kiinnosta paskaakaan ravata baareissa ja etsiä sitä oikeaa lenkkipoluilta, niin mikä helvetti estää deittipalstat? Sieltähän vaan voi just löytää samantyyppisen henkilön! On se helvetti kumma juttu.

Tuleeko sulle mieleen juttuja, joita ei vaan voi ääneen sanoa ruokapöytäkeskustelussa?

20 kommenttia:

 1. Oon aina miettiny sitä ku läskille ei se saa sanoo et kannattaisko laihduttaa, mutta sitte meille tupakoitsijoille tullaan koko ajan vinkumaan ETTÄ AI SUN KANSSAS TIIÄTSÄ MITÄ TOI SULLE TEKEEE yms skeidaa. Tiiän kyllä varsin hyvin tupakoinnin haitat. Mikä siin on niin hirveesti eroo, kerta kummatkin on omia valintoja ja liittyy elämäntapoihin? Pistää kyrsimään -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TUpakoitsijalle VOI kyllä sanoa tupakoinnin vaaroista, mutta sitä ei saa sanoa, että se tupakansavu on aivan helvetin ärsyttävää ja haisee pahalle. Kehtaisin kyllä häiritä muita ihmisiä näyttämällä läskiltä, mutta en polttamalla tupakkaa edes lähimain.

   Poista
 2. ei vittu en oo kyl asennevammasempaa teiniä nähny :DDDD päivän naurut kiitti

  VastaaPoista
 3. "Kyllä mä ny ymmärrän, että jos sää laukaset jossain kissanäyttelyssä "MÄ VIHAAN NOITA KARVAPERSEITÄ!", niin vastaanotto on tuskin kovin lämpöinen."

  hahahahaa, helvetin loistavaa :D
  Olen aspa, mulla on siis aika paljonkin asioita, joita en saa sanoa ääneen :D

  VastaaPoista
 4. Kiva tukka, mul on kans tollane sivusiili :)

  VastaaPoista
 5. Helmi, aika hyvä pointti. Ehkä se on kuitenkin niin, että ulkonäön arvostelu koetaan paljon rankempana, ku toisen elämäntapoihin puuttuminen... Ma en tieda.

  Anonyymi, siis nyt SÄ vaikutat asennevammaselta :D etkä oikein tainnu tajuta tän postauksen pointtia :D mutta myönnän usein olevani kyllä kovin asennevammainen:D

  Baby Jane, joo ehkä välillä sun tapauksessa kannattaa olla hiljaa ettei tuu mitään ikäviä välikohtauksia :D

  randomkisu, kiitti! sivusiili on jotain parhautta :>

  VastaaPoista
 6. Ekalle pakko sanoa, että yleensä tupakointi aloitetaan täysin omasta aloitteesta, mutta lihavuudessa ei kyse välttämättä ole läheskään aina pelkästään niistä "omista valinnoista" ja elintavoista, vaan esim. sairaudesta. :) Että sellasta.

  Se tosin vituttaa, että ihmisen lihavuuteen ei muka saisi puuttua tai huomauttaa siitä mitään, mutta jotain todella laihaa saa kyllä piikitellä vaikka kuinka paljon. "Herranen aika syötsä ikinä mitään, ota tästä uppopaistettu ranskanperuna!!" Mutta lihavuutta (tai langanlaihuutta) en vertaisi tupakointiin.

  VastaaPoista
 7. Just tuo "tavattiin netissä". Mulla tulee kuukauden päästä täyteen viisi vuotta miehen kanssa, jonka tapasin netissä. Vahingossa! Omituista, että netissä alkaneiden suhteiden kuvitellaan aina alkaneen jostain deittipalstoilta - vähän kuin väittäisi kaikkien IRL-suhteiden alkavan jossain Tivolin tasoisella lihatiskillä (mitenkään tätäkään väheksymättä) :D kamoon, ei ihmiset enää hengaa missään toreilla! Normaalitkaan sellaiset!

  VastaaPoista
 8. anonyymi, joo toi on myös totta! Mun mielestä kenenkään ulkonäköä ei ole kenenkään oikeus piikitellä tai arvostella; oli sitten laiha/lihana omasta tahdostaan tai ei.

  Foxie, onneksi olkoon teille! Ja siis osuit niiiiin oikeaan tolla tori-vertauksella. Me eletään nyt aikaa, jolloin internetti on jäätävä osa meidän elämää jossa ihmisiä tavataan (deittipalstoilla, feisbuukissa, keskustelupalstoilla, pelisivustoilla, jenjnejnejnejnejne).

  VastaaPoista
 9. Mä oon tavannu nykysen avomiehen sekä yhden parhaista kavereistani netissä. No mies on kyllä vähän pervo mut :D

  Ja jos ennen haettiin seuraa joiltain sanomalehden lauantaipalstoilta, ni se on sama ku nykyaikana netin deittipalstat.

  VastaaPoista
 10. Mä en oo ikinä juonu alkoholia tai ees maistanu koska mua EI VAAN KIINNOSTA! ja se ei mee ihmisille jakeluun ollenkaan! useimmiten illan alussa ihmiset on viel suht vieraskoreita jos oon uus porukassa j kaikki hihkuu kilpaa miten hyvä oon ku pystyn pysyy tollases päätköses. Sit mitä enemmän kaljaa ne kittaa sitä ärsyttävimmäks kommentit muuttuu! eka alkaa se no maista nyt vähä... maista maista nyt... ei se sua tapa! ehkä viel tykkäätki...ota ny ees vähä jne jne jne

  sit tulee se seuraava vaihe, täys pakottaminen! Mikään ei oo ahdistavampaa ku kokonainen huone täynnä ihmisiä huutamassa juo juo juo kuorossa! vittuku ei kiinnosta joten turpa kii!!

  useimmiten baariin asti päästyä alkaa ne sellaset kyselyt että miks en juo... Useimmiten syyks luullaan et oon ex-alkkis tai raskaana... Kukaan ei TAJUA ettei mua vaan alkoholi kiinnosta! ei mulla oo sitä mitään vastaan mut se nyt vaa ei tunnu mun jutulta!

  sit tulee seuraavaks se käännyttämisvaihe! mistä sä tiiät ettei se oo sun juttu jos et oo kokeillu? no vittu pitääkö heroiiniaki piikittää ennenku tajuu ettei se oo mun juttu?! tai sillalta hypätä?! haloo...

  vimesenä (ja tää tulee etenki muille naisille) tulee se maailman noloin täsyromahdus: VITTULUULETSÄETOOTPAREMPIKUMÄKUETJUOHORO?!?!?!!? huuto raikaa ympäri baaria! TIIÄNETVITTUOONLÄSKIJAKÄNNISMUTÄLÄTUIJOTASAATANANABSOLUTISTI yms yms....


  viimeseks vielä sellanen: jumalauta että kyrsii ku ihmiset kutsuu absolutistiks?! en oo mikään kieltäytyjä! ei vaan kiinnosta se juominen! jos ei tykkää vaikka herneistä ni et sä silloinkaa oo mikää herne-aboslutisti tai herneistäkieltäytyjä... sä et vaa DIGGAA sitä...

  et nii. Sori et tuli näin pitkä valitus! sä saat mutki tuohtuu maailman parhailla paasauksillas :D

  VastaaPoista
 11. http://www.iltalehti.fi/viihde/2011092814472509_vi.shtml

  miä niin tipahdin! sara sieppi on paha ihminen.

  VastaaPoista
 12. Mä tapasin mun poikaystävän netissä, enkä voi kuvitellakaan että parempaa olis löytyny baarista tai jostain saatanan lenkkipolulta (joo ihmiset hölkkää pitkin pururataa piuhat korvissa ja kattoo johonki mettään mielummin ku vastaantulijan silmiin, oikein hyvä paikka etsiä elämänkumppania). Vastaanotto oli sit aluks vähän sitä että "oot sä ny varma?" ja "muista ny ettei se välttämättä oo sitä mitä antaa ymmärtää". Että kiitos.

  Toinen on sit tää "erosin muuten kirkosta/aion erota kirkosta". Heti lyödään pöytään pakanakortti, epäillään saatananpalvojaksi ja sössötetään jotain että en saa kirkkohäitä ja maistraatissa on ikävä mennä naimisiin kun on vaan pieni ja ahdas toimisto. Nekö on ne ainoat vaihtoehdot?

  Yks on kans tatuointien ottaminen. Siinä on toki kyse myös ihmisen iästä, mutta jos täysi-ikäiselle hoetaan tää perusvirsi että tatuointi (saattaa) vaikuttaa töiden saamiseen tulevaisuudessa, et välttämättä tykkää siitä sit ku oot vanhainkodissa, sen ottaminen sattuu jne...eikö tule mieleen että se aikuinen ihminen osaa käyttää omaa harkintaa?

  Ja sit toi mitä muutkin täällä jo kirjottaa, että et ole joka viikonloppu hirveessä kännissä = olet absolutisti. Mä juon kyllä alkoholia, mutta en tykkää olla humalassa, eli juon kohtuudella. Ilmeisesti se joidenkin mielestä tarkoittaa sitten sitä että en juo koskaan yhtään mitään ja vaan humaltumistarkoituksessa/humalassa juotu alkoholi lasketaan.

  VastaaPoista
 13. Tapasin yhden tuttavan netissä, kenen kanssa oli vähän säätöä ja sain sit kuunnella ties mitä selitystä ja kyselyitä siitä, että missä deittipalstoilla mä oikein pyörin 15 vuotiaina. Ihan kun missään muualla netissä ei vois tavata ihmisiä, kuin deittipalstalla..
  Omalla kohdalla myös tuo "vitu absolutisti" huutelu on jokseenki tuttua. Vaikka ei sitä kovin usein kuule, mut jotkut kattoo kieroon, kun sanon etten tahdo juoda. Kyl mä joskus saatan vähän maistella, mut miks kaikkien pitäis juoda ittensä känniin, ettei oo absolutisti?

  VastaaPoista
 14. Löysin blogisi tänään ja voin sanoa, että ihan HUIPPU! :D

  Voisit ruveta stand up -koomikoks! Tulisin eturiviin kattomaan! :D

  VastaaPoista
 15. En pidä lapsista...En ole uskaltanut sanoa tätä ääneen oikeastaan kenellekään koskaan. (Kaikilla mun kavereilla on jo lapsia.) Jos tuollaisen uskaltaisi sanoa ääneen katottaisiin varmasti kuin friikkiä! Toisekseen ihmetellään miksen seurustele vaikka olenkin ihan nätti. Sitäkin pidetään sitten ihan outona, kun olen sinkku vapaaehtoisesti ja olen sanonut ettei vain kiinnosta (olen seurustellut kyllä useampaan otteeseen ja ollut jopa naimisissa)...Hohhoi!

  VastaaPoista
 16. Haha, oon huomannu myös tuon ekan. En ole kamalan eläinrakas ihminen: toki pienet eläinvauvat on söpöjä, mutta en halua itselleni mitään lemmikkiä, eläintarhasta puhumattakaan. En siis vihaa eläimiä, en vaan halua mitään lemmikkiä, mutta usein tämän takia leimataan joksikin hulluksi eläinvihaajaksi ja kamalaksi ihmiseksi. Mun mielestä ihmiset muutenkin oottaa lemmikkejä vähän vastuuttomasti... Joku koirakin ihan oikeasti usein elää 15 vuotta, ettei pientä söpöä hauvaa kannata ottaa ihan hetken mielijohteesta.

  Miksi kaikkien pitäisi haluta itselleen joku eläitarha?!

  VastaaPoista
 17. mulla kans tuli mieleen tuo jos erehtyy joskus sanoon ääneen "en tykkää vauvoista" heti joku kiljuu vieresä "MITÄÄ OMGGG EKSÄÄ OIKEESTI TYKKÄÄ IHANISTA SÖPÖISTÄ PIKKUVAUVOISTA???!!!!"
  hmm oksentavista, kuolaavista, märisevistä, limasista, paskovista, haisevista pikku ihmisistä? tietenkään unohtamatta maailman ärsyttävimmän kuulosta vauvan naurua.
  juu en tykkää.

  VastaaPoista
 18. Okei, poistun. Blogisti heittänyt kommentteissan jo sanat parhautta ja jäätävä ... en taida jatkaa enempää.

  VastaaPoista
 19. Annika: "Ja jos ennen haettiin seuraa joiltain sanomalehden lauantaipalstoilta, ni se on sama ku nykyaikana netin deittipalstat."

  No just ton takiahan niille nettisuhteille nauretaankin! Lehtien seuranhakupalstoille on naurettu iät ajat, niin kauan kuin niitä on ollut ja sille on syynsäkin.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!