HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 8. syyskuuta 2011

ootsä aina koneella? eiks sulla oo mitään sosiaalista elämää?

Otsikkona lause, joka saa mun vitutusmittarin vinkumaan. Siis jos vähänkään pidemmän aikaa viettää FB:n ihmeellisessä maailmassa tai on edes kirjautuneena kyseiseen palveluun, joku ihmettelee "ootsä aina koneella!". Öö, joo siis en edes nuku.

Kerran en ollu käyny koneella moneen päivään ja sitten kun oli aikaa, istuinkin siinä jokusen tunnin hyvillä mielin. Noo, tsekkasin uutiset, taisin kattoo jonkun ohjelman Areenasta, maksoin laskuja ja luin pari keskustelua. Kävin välillä syömässä, pesin pyykkiä ja hengailin himassa koneen ollessa päällä. Sitten eräs ihminen tunsi oikeudekseen kysyä: "Siis ootsä ollu koko tän ajan koneella? :DD". Vittu hei ihan oikeesti! Kellottaako joku mun paikallaolo- ja kirjautumisaikoja tai jotain?! Siis onhan se itekki ollu siinä koko sen ajan, ku tietää munki olleen!?

Varsinkin, jos teen koneella jotain pidempää projektia, esim. tsekkailen valokuvia tai kirjotan, niin sehän tarkottaaki, että istun perse homeessa koko loppuelämäni siinä ja pelaan jotain timanttipeliä kunnes kuolen. Että joo, nyt ku tässä teen tätä koulutehtävää tietsikalla, niin oon himodatis , jolla ei oo ees kavereita.

Enkä tajua sitä, että tietokone = kuollut sosiaalinen elämä. Siis monet ihmiset juttelee juurikin tietokoneen välityksellä (itekin mieluummin juttelen naamakirjan keskustelussa, ku tekstailen näillä hervottomilla prinssinakkisormilla) ystäviensä kanssa ja pitää yhteyttä. Onko se jotenki vähemmän sosiaalista, ku jatkuva vitun turhien tekstareiden näpyttely ja ostarilla seisoskelu? Pitäiskö kaikkien painaa tuolla pihalla ja notkua kylillä ihan vitun turhaan koko saatanan päivän, vaan koska se on "sosiaalista elämää"?!

Tai että jos viettää perjantai-illan kattellen vähän leffoja koneella, niin aina on joku urpo, joka tulee mussuttaan mesessä tai facessa! "Me ollaan tääl Stogen ja Dipen ja Logen ja Dampen bileis, vitun siistiiiiih, mikset oo tääl, vai dataatsä koko illan kaksoispiste dee kaksoispiste dee!?" Öö, miks ite dataat bileissä, tyhmä?

Antakaa mun datata. :(

6 kommenttia:

 1. antakaa jennipolon dataa rauhassa :(

  mutta toi koko juttu on kyllä niin totta, itekki ko teen esim. jotain kouluhommaaa ja naamakirja nyt sattuu viihteen vuoksi olemaan siinä sivussa auki, niin tottakai löytyy aina joku ihana kaveri joka muistuttaa minua siitä huimasta puolesta tunnista jota en viettänytkään kampissa <3

  VastaaPoista
 2. haha totta! vaikka on se mun mielestä sosiaalisempaa nähdä kavereita oikeesti kun pelkästään netissä jutella:D mua ärsyttää ihmiset jotka on ihan hiljaa aina livenä nähdessä mutta sitten netissä niistä tuleekin yhtäkkiä ihme sosiaalisia ja juttua lentää joka puolelle - miksei sitten voi puhua ihan kasvotustenki?

  VastaaPoista
 3. mua taas naurattaa, kun nyt kun sai lapsen, yhtäkkiä kaikki moiset "ootsä ollu koko ajan koneella"-lässytykset on lakannut. Vaikka se kone n ihan totta melkein 24/7 auki ja minä kirjautuneena Faceen/meseen/irkkiin. Siis enhän mäkään tietenkään istu jatkuvasti koneella, vaikka se auki oliskin, en edes silloin kun se lapsi ei ole tässä vieressä, tai sillon aikasemmin kun ei lasta ollutkaan. Nyt ihmiset on ilmeisesti keksinyt, että mulla ehkä vaan jää tai että vaan jätän koneen auki, vaikka tekisin muutakin :D

  VastaaPoista
 4. mua ärsyttää ihmiset jotka on ihan hiljaa aina livenä nähdessä mutta sitten netissä niistä tuleekin yhtäkkiä ihme sosiaalisia ja juttua lentää joka puolelle - miksei sitten voi puhua ihan kasvotustenki?

  Mitä ärsyttävää tossa on? Jotkut katsos rakas anyymi ovat "livenä" hiljaisempia ja/tai ujompia kuin muut, mutta silti jopa heillä saattaa olla ihan yhtäläiseen asiaa maailmalle niinkuin sullakin. Netti on ihan hyvä kanava purkaa niitä ajatuksiansa, jos naamatusten ei tohdi suutaan avata.

  VastaaPoista
 5. hahahaha mulle ei kukaan sano ikin mitään vaikka roikun FB:ssä varmaan pari tuntia päivässä lähinnä pelaamassa tetris battlee, sitten alkaa jo itseäni hävettää ja on pakko kirjautua ulos :---------D

  VastaaPoista
 6. Tuli semmonen fiilis että tää aihe olis jotenkin arka paikka sulle kun tuommoiset raget päälle vetelit.(:
  Itse en tuota kommenttia niin kauhean hirvittävänä pidä, enkä sitä pahasti ottaisi... Luultavasti tyyppi ei ole ajatellut lausahduksessa olevan mitään pahaa.
  Vietän paljon aikaa koneella ja hoidan sen ääressä opiskelu- ja työjuttuja, laskuja, ostoksia, pidän yhteyttä kavereihin, luen ja julkaisen, kyttään blogeja,twiittauksia, youtube-tilauksia ja sarjoja, joita ei täällä perähikiällä näytetä. Koneella siis tulee käytyä ja oltua paljon ja se kuuluu totisesti jokapäiväiseen elämääni. Joillakin siis tosiaan tulee käytettyä läppäriä usein (ja tarpeesta), mutta eihän se tarkota ettei sulla olisi mitäään muuta elämää.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!