HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

:( PERSEEN PERSE

Onko täällä yhtään tietotekniikan taitajaa? Koska mulla on niin veemäinen ongelma, että voi veljet ja niiden perseet!!! Ongelma on siis se, etten pysty lisäämään kuvia nettiin (FB, Tinypic, etc.) ilman, että niiden laatu menee pilalle! (Bannerin pystyn vaihtaan ilman suurempia muutoksia kyllä.)VITTU! Siis sairaan raivostuttavaa, en oo pystyny kuukauteen postaan toiseen blogiin, koska kaikki kuvat menee ihan vituilleen; näyttää joltain kamerakännykkäpikselimössöltä! Kamerassa, näytöllä ja muokkausohjelmissa kuvat on niinku kuuluu, mutta HETI ku lisää niin vittu laatu karisee! Tietääkö kukaan mistä homma vois johtua?


tässä kuppanen esimerkki... ja niin, se ei suostu myöskään kääntymään oikein päin! MAHTAVAA, muutan kohta johonki vitun kuusen alle ja heitän kaikki vähääkää elektroniset laitteet vittuun!

11 kommenttia:

 1. mitä kautta sä lisäät kuvat ?

  VastaaPoista
 2. siis blogiin tinypicin kautta tai ihan vaan bloggerin... ennen kaikki oli ok ja sit PAM! kaiiiiiiiiiimitä lisään Facebookiinki kuseee! arhofihoröth vittu

  VastaaPoista
 3. Siis kerro se koko järjestys mitä niille kuville teet, siitä asti ku lisäät ne koneelle :D tyylii lataan koneelle > muokkaus > lisäys jonkun kautta > plaaplaa :D

  VastaaPoista
 4. Mää oon huomannu että flickr pitää kuvien laadun parhaimpana kaikista tollasista latausohjelmista mitä oon käyttäny=)tinypic oli ennen hyvä, mutta siinä on ollu viimeaikoina hirveesti ongelmia just kuvanlaadun kanssa, ja blogger ny on tunnetusti sellanen että se tekee kuvista mössöä =( En tie voiko olla vaan siitä mitä kautta lataat mut kannattaa koittaa!=)

  VastaaPoista
 5. kai sä pienennät ne kuvat? :D koska siis tuli mieleen että jos et, ehkä nää ohjelmat pienii niitä itekseen vähän tyyliin pikseli sieltä ja toinen tuolta ja sit se menee semmosseks rakeiseks.

  VastaaPoista
 6. tinypic raiskaa kuvat, käytä flickriä :) ootko muuten aatellu vaihtaa ton sun yläpalkin väriä?

  VastaaPoista
 7. Minka, siis ihan normaalisti lataan niinku oon aina ennenki tehy: laitan koneelle kamerasta, muokkaan (pienennän jne) ja sitten lataan vaikkapa facebookiin :D siis ihan niinku aina ennenki, mut nyt kuukaus sitten kaikki yhtäkkiä meni vituilleen :D ja joo oon kelannu ton tinypicin vaihtoo, mut siis miks esim. facebookissaki kuvat raiskataan?? :o en tajua

  ja anonyymi, kyllä mä pienennän kuvat :D en mä ihan ekaa kertaa kuitenkaan oo tietsikalla... :D

  ja anonyymi, en oo ajatellu ny mitään yläpalkkien väriä :D kaippa vaihdan ku saan motivaatioo :D

  VastaaPoista
 8. aaa mulla paukkuu ihan täysiä hermo, älkää ottako henkilökohtasesti mun avautumisia, oon vaan nyt NIIIIIIIN raivoissani:D

  VastaaPoista
 9. mihi tiedostomuotoon tallennat ne kuvat sen jälkeen ku oot muokannu? .jpg ja .jpeg saattaa just joissain paikoissa heittää muokatun kuvan suttuseks ja rakeiseks. ite oon huomannu et jos tallennan .png muotoon, niin kuvat pysyy joka paikassa yhtähyvänlaatusina, kuin oli tarkotuskin.

  ja tohon kuvan käänätymiseen. jos käännät kuvan esim windowsin sen oman kuvankatseluohjelman kanssa niin en oo ihan varma, et kääntyykö se välttämättä "oikeesti", se vaan näyttää niinkun ois kääntyny ja heti kun sen lataa koneelta muualle niin onkin takas kenossa. tietty, jos oot jo aiemmin käännelly ne kuvat kuvanmuokkausohjelmien avulla niin sit en osaa auttaa ://

  VastaaPoista
 10. joumy, kiitos vinkistä, mä koitan tiedostomuodon vaihtoa! toivottavasti auttaa... joo, siis kuvat käännän aina photoshopilla tai muulla muokkimisohjelmalla, koska windows tosiaan ei aina käännä niitä kuitenkaan. Kiitos paljon avuista, toivottavasti tää alkaa workkia pian! :)

  VastaaPoista
 11. Helpot kysymykset 10 senttiä, vaikeat 50 senttiä... :-)

  Noi web-palvelut raiskaavat kuvat automaattisesti liiallisella jpeg-pakkauksella, sille ei oikein mahda mitään. Ainoa mistä voi olla iloa on skaalata kuva web-kokoon kokoon ja tallentaa jpeg:nä itse laadulla ~85. Jos tiedosto on valmiiksi kyllin pieni se voi mennä läpi sellaisenaan. Jotkut palvelut kuten Imageshack antavat ladata korkealla laadulla.

  Kuvien kääntämisestä: digikamerat tallentavat kuvien bittikartan aina vaakaformaatissa. Sen lisäksi tallennetaan metadataa, esimerkiksi järkkärit tallentavat poikkeuksetta kameran asennon (vaaka/pysty). Avattaessa kuva Photoshopin kaltaisella softalla se lukee metadatasta kameran olleen kuvaushetkellä pystyasennossa ja kääntää kuvaa 90 astetta katselun ajaksi. Web-palvelut sitä vastoin eivät ymmärrä metadataa, jolloin kuva jää väärään asentoon ellei sitä tallenna eksplisiittisesti pystyformaattiin (jolloin metadata häviää). IrfanView'tä olen käyttänyt viimeiset 13 vuotta tällaseen pikkueditointiin.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!