HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

bloggauskliseet

Bloggaamisen räjähdysmäinen nousu harrastuksena on saanut liikkeelle jos jonkinnäköisiä blogeja ja monista piirteistä on muodostunu jo suorastaan huvittavia kliseitä. (ennen kuin vedätte nenäänne herneen ja puolen kilon wok-vihannespussin, muistutan että olen itsekin syyllistynyt/syyllistyn edelleen näihin samoihin blogimokiin)

"15-vuotias tyttö Lapualta kirjoittelee lifestyleblogia elämästään, johon kuuluu shoppailu, musiikki ja koulu."
"Kaksi 24-vuotiasta merkonomiopiskelijaa Vantaalta bloggaavat kaikista ihanista asioista, sydäntä lähellä ovat kynttilät, pimeät talvi-illat ja meikit."
"Lukion ekaluokkalainen tytöntyllerö kirjoittelee koulupäivistään ja hamstereistaan Lillistä ja Lallista"

Siis 95% blogien kirjoittajat esittelee bloginsa noin. Idea on kuulostaa vitun henkevältä ja erilaiselta kuin muut, mutta ainiin! Kaikki kirjoittaa saman tappavan tylsän faktaboksin itsestään kolmannessa persoonassa. Mulle ei ainakaan kerro blogista YHTÄÄN MITÄÄN, jos se esitellään noin värittömästi tyyliin nimi, ikä ja asiat "jotka ovat lähellä sydäntä". Itseasiassa tein äsken pienen testin: Laitoin hakusanoiksi Googleen "15-vuotias tyttö kirjoittelee omasta elämästään". Arvatkaa kuinka monta hakutulosta sain? 439 000! Että ei se ny kaikkein harvinaisin mainosteksti oo...

Sitten kaikkia bloggaajia kiinnostaa shoppailu, muoti, kengät, meikit ja valokuvaus. Mitä vittua? Yhtäkkiä valokuvaus on nyt noussu valtavaks hitiks naaman ehostamisen ohelle. Ku mä olin yläasteella, valokuvaus oli nörttien ja elämättömien emotyttöjen juttu. Nykyään sä oot cool jos sä valokuvaat satunnaisia esineitä pöydältäs isin 550D:llä ja ilmoitat haaveilevas valokuvaajan ammatista.

Ei unohdeta tappavan tylsiä, kilometrin pituisia blogitekstejä tyyliin "Tänään heräsin 8:02, söin aamupalaksi leipää -kuva leivästä- ja meikkasin. Kuvii en asusta ottanu, ku meikkasin huonosti. xD Sitten bussiin ja kouluun. Koulussa oli koe -_- en osannu _MITÄÄN_, huoh! :( Noo sit olin Kaisan ja Pirkon kaa Vero Modas ja ostin paidan -kuva paidasta- ja sit menin koneelle ja olin siinä. Sit tein läksyt. Muuta ei tapahtunu, moikka kullat <3" Mä ymmärrän, että pitää päiväkirjamaista blogia itelleen ja kavereilleen, se on tosi terapeuttista ja mukavaa. MUTTA jos sun jutut on tollasia (ulkopuolisen ihmisen silmissä saatanan tylsiä), älä rakas ihminen pety ku useista mainostamisyrityksistä huolimatta sun blogistas ei tulekaan mikään tuhansien lukijoiden muodin temppeli. Se on musta huvittavaa, että jos sä kirjotat blogitekstin jossa on max. kaksi kuvaa (toinen niistä usein tärähtänyt) ja kuussataasanainen selostus sun koulupäivästä, niin sitä mainostetaan pitkin kyliä laadukkaana lifestyle-blogina tai jopa tyyliblogina. EI SE OLE! SE ON SUN PÄIVÄKIRJA!

Sitten tää "meillä on kaikki hyvin"-kusetus. Joo emmäkä jotain huolia ja murheita blogissani ala jakamaan, mutta emmä kyllä kusettamaankaan rupea! "Tänään olen vain shoppaillut ja käynyt mutapersehieronnassa ja laminoimassa mun ripset ja söin kilinvittusalaatin parilla karambolalla höystettynä. Kotona odotti alusvaatemallipoikaystäväni, joka makasi parasta aikaa olohuoneemme solariumlaitteessa, sillä välin kun 2-vuotias tenavatähtemme harjoitteli silmät kiinni pianonsoittoa tulevaa Talent-ohjelmaa varten. Koiramme Rickhard oli käynyt maskeeraajalla ja hänen rintakarvansa oli kiharrettu hyvin taidokkaasti. Tällainen on Von Kermaperseiden perhe!" Voi vittu! Sitten kaikki pikkutytöt luulee, että tollasta se muotibloggarin arki ny on, ne ei käy edes kusella tai pese hampaitaan! :D en tiä miks laitoin hymiön mutta hymyilytti.

Ei unohdeta "tahdon lukioita" ruinaavia urpoja. Minkäs lukion haluaisit, ite kävin ton Nokian Lukion, mut mitäs sulle sais olla? Hei jos et osaa taivuttaa sanaa "lukija" älä vittu rakas ihminen mainostele sitä sun blogikyhäelmääs...


PS. Mikäs on susta hupaisin klisee blogimaailmassa? ;)

PPS. miks kuulostin hirveen aggressiiviselta koko tekstin ajan!? :D

36 kommenttia:

 1. paras toi lukio juttu:D

  mut joo aivan totta...mua ärsyttää ihan suunnattomasti blogit joissa on 1000 lukijaa ja sitku selaa tarkemmi nii se blogi on ainaki mun mielestä iha paska:D siis pari kuvaaa koulukirjoista,omasta naamasta peruspose ja sitte vielä pari muute niin taiteeellista kuvaa..MITEN IHANA POSTAUS!

  VastaaPoista
 2. MUA NIIN RIIPASEE TOI VALOKUVAUS JUTTU!
  Kaikki on niin nuoria valokuvaajia kun omistaa järkkärin ja fisu objektiivin.
  Hitto ei kukaan sano itteensä hitsaajaks, jos osaa hitsata jonku rautapötikän kiinni toiseen ni minkä helvetin takia kaikki tituleera itteensä valokuvaajaks tai ees valokuvauksen harrastajaks kun tähän kaikkeen vaaditaan yksi napin painallus! Kuka tahansa pystyy painaan yhtä nappia.

  Terveisin minä ja koitan tehdä oikeesti töitä lukiossa, että pääsen opiskeleen valokuvausta.. Ei sinne ihan pelkillä muki ja ben & jerry purkki kuvilla haeta.

  VastaaPoista
 3. "...kun 2-vuotias tenavatähtemme harjoitteli silmät kiinni pianonsoittoa tulevaa Talent-ohjelmaa varten"

  kuolin.

  VastaaPoista
 4. "Koiramme Rickhard oli käynyt maskeeraajalla ja hänen rintakarvansa oli kiharrettu hyvin taidokkaasti." Ahhahahaa, aika hajottava mielikuva tuli tosta :D Hyi ärsytys noita 16-v Tiinu Helsingistä -lässytyksiä, ETENKIN jos siihen sisältyy sana 'lifestyle'... totaalinen turn off. Tai toi valokuvausjuttu hrrr perkele, pari päivää sitte itekki tunsin suurta tarvetta avautua aiheesta blogissani :D

  VastaaPoista
 5. Kiesus että nauroin tolle Von Kermaperse -jutulle :D

  VastaaPoista
 6. tolla fiialla, mikä lie.. on IHAN samanlaisia blogi kirjotuksia kun sulla!!
  http://fia-nyholm.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-26T03%3A40%3A00-07%3A00&max-results=7

  VastaaPoista
 7. aahhahahahhahah :DDDDDD Ihana, kiitos tästä :DDD

  VastaaPoista
 8. IHANAA et sä otit esille nuo "esittelen blogini"-boksitekstit.. koska ne on aina ihan helvetin samanlaisia. tai voisko edes kirjoittaa minä-persoonassa :D

  lueskelen mun yhden kaverin kahta blogia, tai no toisessa on lähinnä valokuvia ja se kirjoittaa siihen englanniksi, ja toiseen se kirjoittaa suomeks ihan kaikkea ajatuksia ja sellaisia tapahtumia, joista on tullu tosi hyvä mieli, vaikka ne olis ihan pieniäkin juttuja. se siis kertoo tosi aidosti ja ihanan sujuvalla kielellä omista mietteistään ja tunteistaan, ja mä rakastan lukea niitä tekstejä, koska a)tää mun kaveri on tosi hyvä kirjoittaja b)musta on ihan mahtavaa et saan lukea niin hienoja ja viisaita ajatuksia, ne saa mut itekki pohdiskelee kaikkea.

  siis just sellaista mä haluaisin lukea enemmän, nimenomaan sitä pohdintaa ja mitä asioita rakastaa ja mitä ei ja miksi. mä en oikeesti jaksa lukea sellasta selostusta että joo heräsin aamulla ja söin sitä ja tätä ja tällanen oli päivän asu ja koulussa oli ruotsin sanakoe. tai siis tarkotan että jos on ollu ihan tavallinen päivä joka ei omasta mielestä tunnu mitenkään poikkeukselliselta tai sellaselta et haluais ehdokertoa muillekin, nii tuskin kukaan muukaan jaksaa sitä lukea..

  VastaaPoista
 9. ^mikähän ehdokertoa-sana tonne pääsi :D varmaan olin kirjottamassa et haluais ehdottomasti kertoa

  VastaaPoista
 10. anonyymi tossa yläpuolella, kerro ihmeessä kaverisi blogin osoite :)

  VastaaPoista
 11. hebsuu kirjoitti...
  paras toi lukio juttu:D

  mut joo aivan totta...mua ärsyttää ihan suunnattomasti blogit joissa on 1000 lukijaa ja sitku selaa tarkemmi nii se blogi on ainaki mun mielestä iha paska:D siis pari kuvaaa koulukirjoista,omasta naamasta peruspose ja sitte vielä pari muute niin taiteeellista kuvaa..MITEN IHANA POSTAUS!

  ^ TÄMÄ!! Siis jumalauta miten tollasilla blogeilla voi olla parikin sataa lukijaa, vitun vähän tekstiä jossa kerrotaan juurikin päivän tapahtumat, miljoona tekotaiteellista kuvaa ja se on siinä. MITÄ VITTUA?!

  VastaaPoista
 12. SIIS NIIN ASIAA! oon miettiny samaa jo kauan ja melkein päättäny pariin otteeseen lopettaa koko bloggailun ku alkaa hävettää tää massateinien uudeksi muoti-ilmiöks tullu touhu:D vaikka itte koitan noita kliseitä mahdollisuuksien mukaan välttääkki.. Mutta siis asiaa taas kerran puhut!

  VastaaPoista
 13. Haha toi Sitten tää "meillä on kaikki hyvin"-kusetus - on ihan paras kohta kirjotuksessa. : D Ei voinu muutaku hymy pyllyssä lukea tota kohtaa, jotenki niin osuvaa. : D

  Siis tottahan toi on, kaikkien ihailemat blogit kertoo nimenomaa tosta niide kermaperse elämstä.
  "moi tänään tilasin lentokoneen kotiinkuljetuksella"

  VastaaPoista
 14. Ei helvetti, taas niin hyvää tekstiä! :D

  VastaaPoista
 15. Ainiin, sait mut muuten muokkaamaan esittelytekstiäni.. :D Siihen on vaan niin vaikeeta keksiä mitään kirjotettavaa ku kaikki kuulostaa niin tyhmältä tai sitten kirjotan romaania :D Ny se on ehkä hiukan parempi vaikka ihan massaa edelleen, nyyh :D

  VastaaPoista
 16. Oon huomannu saman tossa esittelytekstijutussa, ja mä oikeesti kammoan niitä. Ne useimmiten saa mut sanomaan moikat sille blogille heti. Siks en ite oo uskaltanu ees pistää esille blogiini esittelyboksia :D

  Ja sit kans toi, ku pitää aina olla nii saatanan positiivinen ja ilonen eikä saa kirjottaa huonoina päivinä. Vaan sillon on hyvä bloggaaja. Miks vitussa? Kyllä mä ainaki jaan mun nii hyvät ku huonotki ajatukset blogin puolelle (en tietenkään mitään liian henkilökohtasta), ja ihan ite ne lukijat päättää lukeeko ne vai ei mun blogia. Se on mun, ne on vaan sivustakatsojia, menkööt ja tulkoot niinku tahtoo.. Vituttaa monen bloggaajan ainainen HEHEE OLEN AINA VITUN ONNELLINEN JA ELÄMÄ RULLAA HYVIN EIKÄ MULLE IKINÄ KÄY MITÄÄN HUONOA. Saatana! Tosi aitoo.

  VastaaPoista
 17. http://amherstpandemonium.blogspot.com/

  Ehkä parhain ikinä, en muista koska oisin nauranu yhtä paljon jollekin! Toi blogin tynkä on ihan kuin sun kirjotukses kuvina, hahahaha! :D

  VastaaPoista
 18. En nyt tiedä kliseistä, mutta itse ärsyän suuresti sitä jos blogilla alun alkaenkin pyritään huvittavan epätoivoisesti hakemaan "julkisuutta". Halutaan saavuttaa se 1000 lukijan rajapyykki, saada oma fanikunta ja ilmaiskrääsää yrityksiltä. Halutaan että tulee kehuja jokaiseen postaukseen satamäärin ja että saa niille parille vikisevälle anolle sanoa että hankkivat elämän ja miten blogiaan pitää _vain_ itseään varten. Kuitenkin samalla on auki välilehti kymmenelle eri foorumille jonne spämmätään bloginsa osoitetta otsikoilla "Ala mun lukijaksi niin alan sun" tai "käykää katsomassa blogini PLIIS!" TAI "kommentoi blogiini niin saat sieluni!!!11ONE"

  Ihmettelen tätä lukijamäärän pakkomielleomaista kasvatusta. Lukijanumero on saatava isoksi, riippumatta siitä kiinnostaako niitä ihmisiä oikeasti _lukea_ blogia. Halutaan blogimaailman keisarinnaksi hinnalla millä hyvänsä. Liikaa vaadittu on kuitenkin pitää aidosti kiinnostavaa ja hyvää blogia. Tekemällä tehty blogi kun tuppaa olemaan hajuton ja mauton ja ennenkaikkea näkymätön. Blogista halutaan niin epätoivoisesti kuuluisa että se hukkuu auttamattomasti niiden miljoonan muun "jonain päivänä tyyliblogien ykkönen" -kandidaattien sekaan. Lähinnä tulee mieleen että koko blogin perimmäinen tarkoitus on ainoastaan huomiohuorata mahdollisimman laajasti. Harvassa blogissa loppujen lopuksi on mitään persoonallista tai oikeaa asiaa. Yleensä pohdiskelevatkin blogit taipuvat aneemiseen mukasyvälliseen, tekotaiteellisten kielikuvien rikastuttamaan verbaalihöteikköön jossa ei ole päätä eikä häntää. Pointtia kaikista vähiten.

  Epätoivoisuuden nimeänkin itselläni eniten silmiinpistäväksi kliseeksi.

  VastaaPoista
 19. Haha ihana postaus taas kerran. :D Kaikista kamalinta on just noi pissisblogit, missä on enemmän hymiöitä ja sydämiä ku itte sitä tekstiä :DD

  Ja sit just toi "meillä on kaikki hyvin": ulkomailla käydään kerran kuussa, rahaa on ku paskaa, ostetaa koko ajan vaan jotain kamalan kallista, tai joka toinen postaus alkaa sillee "mä sain tänään tämmösiä tuotteita testattavaks", on koiraa ja kissaa ja oma kämppä ja kaikilla KAIKILLA on täydellinen poikaystävä. MISTÄ NIITÄ SAAA?!! Ai joo ja ei unohdeta sitä 23130 hengen pientä kaveripiiriä jotka on kaikki tuntenu ala-asteelta asti. :D

  kiitosanteeksnäkemiin, www.katya-liketobeme.blogspot.com

  VastaaPoista
 20. Itekin kirjotin just blogikliseistä, ja mä kyllä kuulun siihen perusmassaan. En mä edes yritä tehdä mun blogista mitään erikoista, ei mua kiinnosta saada miljoonaa lukijaa. Yks naurettavimmista ilmiöistä on tää "lue mun blogii nii mä luen sun". Mitä iloa on saada lukijoita, jotka ei kuitenkaan lue/ole kiinnostuneita siitä blogista? Siellä sivupalkissa vaan hengaa 300 sielunsiskoo samanlaisine ginan toppeineen, pitää samanlaisii blogei ja yrittää päästä blogimaailman huipulle.

  VastaaPoista
 21. Voihan mutapersehieronta kun oli hyvä teksti.

  VastaaPoista
 22. siis miksei voi painaa Tykkää -nappia teidän kommenteille!? :D ootte ihania kun jaksatte heittää läppää ja kirjottaa pitkiä kommentteja! ps. mun poikaystävä on varmaan ilonen ku kommentoitte mulle näin paljon, luen meinaan iltaisin sille parhaita paloja kommenteista sille iltasaduks :DDD

  VastaaPoista
 23. Kiitos Jenni taas mahtavasta tekstistä!
  "Tänään olen vain shoppaillut ja käynyt mutapersehieronnassa ja laminoimassa mun ripset ja söin kilinvittusalaatin parilla karambolalla höystettynä." << toi lause pelasti iltani sain piristävät naurut! :D

  VastaaPoista
 24. http://jokusaatietaa.blogspot.com/

  sun teiniblogi-kuvauksen ruumiillistuma :D

  VastaaPoista
 25. Musta tää asukuva-villitys on niin raivostuttava. Laitat päälles farkut ja jonku h&m:stä ostetun perustopin nii se on sit asu joka tarvii esitellä kaikille? Miksi? Joissakin blogeissa on oikeasti hyviä ja kekseliäitä ja persoonallisia asukuvia, ei siinä mitään, mutta miksi KAIKKIEN pitää ottaa niitä kuvia?
  Ja sit ku ne blogit on vaan niiden lukijoiden (sori, siis LUKIOIDEN) takia. Kaikista ei voi tulla jotain blogimaailman julkkiksia. Miks pitäis? Miksi se on itse tarkoitus? Ja sit ku lukijoita ei osata arvostaa vaikka ne kerran on niin tärkeitä. Oon nähny monta sellasta noin 12-vuotiaan kakaran blogia jossa on just näitä asukuvia (ku kaikilla muillaki on...) ja jotain muita kuvia huonekasveista ja pyyhekumeista ja sitte kitistään ku "MULLA ON VAAN SEITTEMÄN LUKIJAA". Kivasti sanottu niiden lukijoiden kannalta.

  VastaaPoista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. http://jokusaatietaa.blogspot.com/
  outoo jotenki jos joku haluaa postata, koska tykkää kuvata eikä oo missää vaiheessa väittäny et ois kuvaaja, tai kuvat hyviä, niin ei tarvi haukkua nimettömänä varsinkaa? ihan päin naamaa voi sanoo. ja en kyllä mainosta mitenkää blogiani. ja teiniblogin merkityksen voi sitten vapaasti sanoo, kun on koko blogin selannu läpi ja lukenu tekstit. kiitos.

  http://jokusaatietaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 28. Aloin heti miettii et onko mun blogi jtn hirveetä massaa - tulin tulokseen että oli tai ei, nii ainakin se on just sellanen ku mä :D

  Mut kyl mun mielestä täältä suuresta blogimaailmasta löytyy niitä hyviä, asiaa kertovia blogeja, jotka ei oo sitä "tekotaiteellista hörhelöä ilman pointtia" vai mitä joku aikaisempi kommentoija tuolla ilmaisi.

  VastaaPoista
 29. sori ku kommentoin näin vanhaan postaukseen, tuleekoha sulle ees tieto tästä. enivei, oon nyt tänää alottanu tuolta uusimmista jutuista sun blogin ja nyt oon tässä menossa ja oon nauranu iha vitusti :DDD oikeesti ei oo totta. sun pitää alkaa stand-up koomikoks! ismoleikola vittuu ja teikä sinne stagelle :D hahahah. paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vasta löysin tän blogin (2012!!) ja suurta nautintoa ja mielihyvää tästä saan. Haistakaapa muna ne, jotka kitisee liiallisesta negatiivisyydestä, mimmillä on huumorintajua ja osaa vielä kirjottaa. Jos ikinä lopetat tän blogin (siis muu syy kuin maailman vääjämätön loppu) tuun henkilökohtaisesti hakkaamaan sut :3 <3

   Poista
 30. Ei moro, aivan uskomattoman hyvää settiä taas, erityisesti toi kermaperse-osio... :D Ja näitähän riittää, niitä on ihana lukea, mut välil pitää yrittää sit palautua maanpinnalle :D

  VastaaPoista
 31. "Tänään olen vain shoppaillut ja käynyt mutapersehieronnassa ja laminoimassa mun ripset ja söin kilinvittusalaatin parilla karambolalla höystettynä. Kotona odotti alusvaatemallipoikaystäväni, joka makasi parasta aikaa olohuoneemme solariumlaitteessa, sillä välin kun 2-vuotias tenavatähtemme harjoitteli silmät kiinni pianonsoittoa tulevaa Talent-ohjelmaa varten. Koiramme Rickhard oli käynyt maskeeraajalla ja hänen rintakarvansa oli kiharrettu hyvin taidokkaasti. Tällainen on Von Kermaperseiden perhe!" Kiitos , sain vuoden naurut tästä :D:DDD mut toi on kyllä täyttä totta !

  VastaaPoista
 32. Sit ne teinipeilikuvat... VOI JUMALAUTA! Kaks teinipeilikuvaa blogissa, ni lopetan lukemisen. Paitsi jos se on erityisen hyvä blogi. Siis ihan toooosi erityinen.

  VastaaPoista
 33. Itsekin löysin tän blogin vasta hiljattain ja oon melkein kerralla ahminu koko sisällön, ihan mahtavaa tekstiä! Ei vaan se, että oikeesti osaat kirjoittaa, mutta myös toi sun asenne on loistava, sulla on hyviä mielipiteitä ja kykyä ilmaista ne niin ironisesti, että vähänkin lukutaidottomampi ihminen tukehtuu purkkaansa. Jatka samalla tyylillä äläkä ikinä lopeta tätä blogia!

  Ja sitten näihin massablogeihin.. Muistan kun vuonna 2008 aloin ekaa kertaa seuraamaan "muotiblogeja" ja ekana google-hakuun pomppas kaiketi Nelliinan vaatehuone ja suurin osa näistä nykyisistä indiedays-blogeista. Pakko vaan sanoa, että huomaa miten suureksi osaksi mediaa tää blogikulttuuri on muotoutunut ihan muutaman vuoden aikana. Just se, että nykyään kaikilla on blogi, on niin coolii olla bloggaaja, kato sain sitä ja tätä tuolta ja täältä että voin esitellä nää blogissani, just tippu postiluukusta 752 eri punaisen sävystä huulipunaa, testaan ne kaikki ja teen sit postauksen mistä tykkäsin eniten, tänään kävin hakee postit kattokaa millanen kivi tossa tiellä oli waaaau.. Huoh. Eniten ehkä ärsyttää noissa "suosituimmissa" blogeissa se tuote-esittelyn määrä. Ei riitä, että kertoo mikä vaate on mistäkin liikkeestä, vaan lisäks pitää joka kynsilakasta, irtoripsestä, korkolapusta ja korvakorun lukosta kertoa mistä liikkeestä, koska hankki, paljon maksoi, onko saatu blogin kautta, TÄÄ EI SIT MUUTEN OO BLOGIN KAUTTA SAATU, jnejne..

  Ja lisäks tää kaikkein suurin klasikko, vitutuksen aihe ja koukku millä saada lukijat tulemaan kyseiselle sivulle uudestaan.. "Nyt on tapahtumassa pari superhyperjännää juttua, oon niin fiiliksissä, uujea, mut en voi kertoo vielä!!" NO SHIT, KIVA KUN MAINITSIT ASIASTA, OON NIIIIN HAPPYHAPPYJOYJOY SUN PUOLESTA! wtf?!

  Sori tuli vähän pitkä kommentti, enkä tiedä luetko näitä vanhoihin postauksiin tulleita kommentteja ees enää, mut oli pakko kommentoida, koska tää blogi on pelastanu tähän mennessä mun kolme tappavaa ja turhauttavaa duunipäivää, ja uskon, että tulee pelastamaan vielä monta lisää;) KIITOS!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!