HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

feissausmokat

Ensinnäki: MIKSI JOKU ON LÖYTÄNYT MUN BLOGIIN HAKUSANOILLA "lapsi vähissä vaatteissa"? Hyi, menkää pois pervot!

Noniin ja sitten asiaan! Mun piti kertoo teille jo aikoja sitten tämä todella vitutusta herättävä kohtaamiseni feissaajan (jos mietit että mikäs vittu se on, tsekkaa tää Wikipedian artikkeli ) kanssa Hämppärillä.

F: Oisko sulla hetki aikaa jutella perheväkivallasta?
J: No mun bussi tulee kohta, mutta annappa tulla.
F: -selittää noin puoli minuuttia naisten hakkaamisesta ulkomailla-
J: Joo, onhan se tosi ikävää.
F: No elikkäs rupeetkos lahjottajaks, tohon vaan nimi alle ja yhteystiedot!
J: Onko teillä mitään nettisivuja tai onko sulla jotain esitettä? Mieluummin vilkasisin himassa vaikka jotain teidän nettisivuja ja perehtyisin asiaan, ja ku se bussiki tulee ihan kohta.
F: Ei mul oo mitää esitteitä. Ja ei niist nettisivuist oo mitää hyötyy et laita vaan nimi alle, siin ei mee kauaa!


SIIS MITÄ VITTUA!? Mut aivan täysin jyrätään, ku haluan esitteen ja/tai vilkasta nettisivuja ja ottaa selvää et mihin, kelle, minne ja milloin ne rahat menis! Koska niistähän se aktivistimamma ei sanonu sanaakaan, yritti vaan vedota säälittävästi mun tunteisiin näyttelemällä jotain traagisia kuvia ja katsomalla mua surusilmin. Voi jestas! Parasta tässä koko paskassa oli, että bussipysäkillä tuli toinen kaveri aivan samalla asialla mussuttamaan:

F:Perheväkivallasta saisinkos kertoa?
J: Just kuule juttelin toisen teikäläisen kanssa ja sanoin vilkasevani teidän nettisivut.
F: Aha. Just. No ne on ihan huonot sivut.


Joo no kannattaiskos niille teidän nettisivuille sitte tehdä jotain, jos ne on aivan paskat kaikkien mielestä?

Ihan oikeesti, jos toi on se kutsumustyö niin sillon luulis kiinnostavan jaella niitä vitun esitteitä ja sivustojen osotteita! Uskomatonta miten läpinäkyvästi vaan yritetään ottaa ihmisiltä rahat pois, ei niinku mitään hienotunteisuutta. Yrittäis edes peittää sen rahankinuamisen jonkinnäköseen ammattimaisuuteen, eikä lähtis sellaselle "kissoi kohdellaan huonosti Uruguais, eiks oo kurjaa, vaan viiskybää kuussa, nimi alle"-linjalle.

Kai ny ihmisiä vituttaa feissaus, ku se on noin tökeröä ja ahdistavaa! Sitten suututaan, ku ei kahden minuutin juttutuokion jälkeen ollakaan lahjottamassa koko opintotukee Vammautuneet Kanadanhanhet Ry:lle. Kai ny ihmiset haluaa rauhassa ottaa vähä selvää; ei mulla ainakaa oo rahaa lahjottaa jokaselle nälkäänäkevälle mastodontille.

Onhan sekin työtä ja varmasti tulee tarpeeseen, mutta mun lahjoittamisfilis ja auttamishalu meni aivan samantien noiden feissaajien asenteen takia. "Aha, et lahjota vai, just OK, selvä, aha, ei sitte, angst!" Kannattaisko opetella piilottaan pettymys, jos jotain ei sun tuputtaminen kiinnosta? Kannattaiskohan opetella pari faktatietoo, ennenku lähtee kadunvarteen mussuttamaan?RAIVOSTUTTAVAA

16 kommenttia:

 1. "kissoi kohdellaan huonosti Uruguais, eiks oo kurjaa, vaan viiskybää kuussa, nimi alle"-linjalle... SÄ olet paras! Mä tukehdun nauruun!! :D

  VastaaPoista
 2. Vammautuneet Kanadanhanhet Ry :DDDD

  VastaaPoista
 3. Repesin nälkäänäkeville mastodonteille... Koska ne on kuolleet sukupuuttoon:DD hahhah ei herrajumala ku oli taas loistava postaus!

  VastaaPoista
 4. Hahhah, ei hyvänen aika noita "aktivistimammoja" :D Tykkään sun tyylistä kirjottaa!

  VastaaPoista
 5. :D Feissareilla on varmaan sama ku puhelinmyyjillä; jos ei tuu tarpeeks myyntiä niin se on sitten soronoo.

  VastaaPoista
 6. Jees, oon samaa mieltä. mul ei sinänsä oo mitään feissaajia vastaan ja kyllä mä ihailen niitä jotka ihan oikeasti yrittää tehdä asioille jotain ja kerätä avustusta vaikka niille naisille joihin kohdistetaan väkivaltaa. mut mä ainakin haluan tietää enemmän taustatietoa ja et mihin ne mahdollisesti munkin lahjoittamat rahat menis. tollanen puolihuolimaton sepustus on munkin mielestä aika epäkohteliasta, ja tulee kans tunne et pitäis vaan mukisematta allekirjoittaa nimensä johonkin paperiin ja antaa massii, vaikka haluais tutustua koko avustuskohteeseen ihan rauhassa..

  VastaaPoista
 7. Feissaajienki pitäis tajuta, että ne on asiakaspalvelijoita ja musta on erittäin huonoa palvelua, jos niiden tarjoamaan "palveluun" ei saa tutustua rauhassa! Eihän tollasesta jää ku paska maku suuhun ja sillon ei varmana tule mieleen lahjottaa rahaa millekään mastodontille tai kanadanhanhelle :P
  Toisaalta mua käy sääliks ne feissarit. Samaa sarjaa puhelinmyynnin kanssa; en ikinä suostuis siihen työhön, joten aattelen et muutkin on pakon edessä tekemässä sitä duunia.

  VastaaPoista
 8. tää oli taas ihan helmee :---D mua tuli tamperee rautatieaseman tunnelissa vastaa tällane nuori jantteri, rastat päässä ja unicefin esitteitä ja jotain kuvia kädet täynnä. "Hei, oisko sulla kiinnostusta olla maailmanpelastaja ja samalla ajaa ittes vararikkoo lahjottamalla 100 euroo tanzanialaisnaisten rintaliiveihi ja rumien nenien leikkauksii"- hössöttäjiä on iha liikaa. tää nuori herra oli hetken hämillää kun sanoin, että ei kiitos. mulla olis just nyt vähän kiire junalle. se oli iha masentunu ja missas pari takana tulevaa mummoo järjestellessää kyyneleet silmissä lappujaa. HEI HALOO. sitten ku seuraava sano sille ei, se teki saman tempun. SÄÄLILLÄKÖ NIITÄ TANZANIALAISIA PELASTETAA ? voi vittu. eiköhä ihan jokaine osaa ite halutessaan kirjottaa googlen ihmemaahan, että unicef ja tsadam - nykyajan netti auttaa lopussa.

  mutta okei, kyllä mua vähän hellyyttää kun kaks seittemänvuotiasta partiolaistyttöö seisoo kaks tuntia samalla kadunkulmalla ja pyytää että "oissko ssulla pajia eujoo meille, ku meillä on tälläne kejäyss ?" hei, jos lapsi on ässä- ja ärrävikanen ja se uhraa pientä lapsuuttaa keräämällä rahaa julmille, isoille välistä vetäville sedille tietämättä ees kunnolla mitä tekee, alkaa vähäsen surettaaa ja kuitenkin hellyyttää. voi että, meenpä tästä ettiin feissarin ja syljen sitä naamalle.

  ~

  VastaaPoista
 9. Kerkesin itsekin rahapulassani kokeilemaan feissausta tossa viimekesänä, ja sen haluan sanoo et varmaan aika harvalle on kutsumushommaa mokoma. <: D Tai siis, ei sitä työtä varmaan kukaan tee piittaamatta pätkääkää siitä tuputtamastaan asiasta, mut kyl siitä se auttamisenilo katoaa aika nopeesti kun pomo piiskaa perään et "VÄHINTÄÄN KOLME PÄIVÄSSÄ SAATAVA MUKAAN TAI LENNÄT." Lensinkin 2,5vk päästä pihalle sieltä "tulostavoitteen täyttymättömyyden vuoksi".

  Ymmärrän kyl ton sun fiiliksen; en voi väittää ettenkö olis itte hepuloinu suuhun tunkevien feissareiden takii. Halusin vaa inistä et jos nälkäsille opiskelijaparoille olis tarjolla jotaan hehkeempää hommaa ku ihmisten tahaton vituttaminen ni olis kyl ihan jees. <: D

  VastaaPoista
 10. kiitos kommenteista, kehuista ja syntyneestä keskustelusta! =) hyviä pointteja heittelette! ja viimesin anonyymi, kiva kuulla kokemuksia myös itse (ex-)feissarilta! =)

  ja anonyymi 14.48, ne kuoli ehkä siks ku en alkanu lahjottajaks..........

  VastaaPoista
 11. http://www.lily.fi/juttu/hyvyysonanointi

  VastaaPoista
 12. Feissarit on ihan hyvällä asialla, mutta pysyisivät jotenki aisoissa. Siis jos mä köyhänä opiskelijana ihan rehellisesti sanon että joo, voin liittyä lahjoittajaksi sitten kun mulla on säännölliset tulot jotka siihen riittää, niin mä jumalauta myös tarkoitan että SITTEN KUN MUN TULOT RIITTÄÄ. Raivostuttavaa kun ruvetaan sössöttämään että "niin mut ei se oo mikään velka, se menee vaan niinä hyvinä kuukausina ku sulla on sitä rahaa."

  Sitte näiden maailmanparantajafeissarien lisäksi on vielä ne hiton Elixialaiset sun muut. Niiden kohdalla mua raivostuttaa jo pelkkä näkeminenkin. Tyyli on sellasta päällekäyvää että katotaan niinku jotain haisevaa rumaa ötökkää, vedetään äkkiä tekohymy naamalle ja kailotetaan isoon ääneen että "MOIKKA, HARRASTATKO SÄ TARPEEKSI LIIKUNTAA?" siihen sävyyn että vitun läski et oo kuntosalia kyllä nähnykään. En tykkää olla epäkohtelias, mutta niiden kohdalla on pakko aina töksäyttää että mä en nyt jaksa.

  VastaaPoista
 13. OON NIIN SAMAA MIELTÄ KUN VAAN VOI OLLA! Mullekin joku tuli jostain hyväntekeväisyysjutuista puhuun, no ihan kiinnostunut sinänsä olin että kyllä auttaminen tietysti on tärkeetä. Mutta kysyin sitten kanssa esitettä: no ei mitään semmossii oo. No sitte sanoin että mun täytyy nyt kyllä miettiä tätä asiaa (ne siis sano jotain että tililtäs lähtee n.30e joka kuukausi sinne jonnekkin että nimi alle vaan). No ei mitään miettimis juttua, esitteitä, ei mitään. Öööööööö ei kukaan oo niin tyhmä että laittaa vaan nimen alle ja tilinumerot ja kaikki kun joku niitä tulee kysyyn kadulla, mitä hittoo oikeesti:D:D:D:D:D::D:D:D??? Ja sitten kun sanon että en nyt kyllä laita niin hirveetä syyllistämistä että miks et jne.jne.jne. Vitsit meni hermot!:D Sanoin vaan että mulla ei ihan oikeesti oo 30e antaa kun oon opiskelija ilman minkäänlaisia tuloja, se vaan että joo mäkin oon opiskelija. No jes?? En kysyny ooksää opiskelija, sanoin vaan ettei mulla oo rahaa:D
  Kyllä oikeesti mieluusti lahjotan omastani, mutta jos ei oo mitään mistä lahjottaa niin se ei oo niin helppoo. Enkä kyllä jaa tilinumeroitani kellekkään tuntemattomalle kaupungilla, kiitos vaan. Vaikka ihan hirveesti houkuttelis.

  VastaaPoista
 14. Mahtava postaus :'D

  Onneksi täällä Oulunseudulla ei noita ihan hirveästi pyöri, mutta pari kertaa on kyllä itekkin saanut repiä hiuksia noiden takia.

  Kerran tuli joku jätkä kadulla vastaan, katoin ensin että helvetti ei tuo aio väistää, väistin
  ja se väisti samaan suuntaan. Tämä alkaa huutamaan! HEI! ON SUN ONNENPÄIVÄS!
  Tuijotin sitä suu auki ja totesin fiksuna että aijaa. Tämä työntää jonku Jeesuksesta kertovan manga/gootti/sarjakuvakirjan käteen, SINÄ SAAT TÄMÄN! Pitelin vaan suu auki sitä kirjaa. Se selittää mitä se kirja kertoo ja miten tärkeää sanaa hän levittää jakelemalla noita kirjoja.
  Sain sitten johonki väliin sanottua että ois jo vähän kiire niin tämä vaan että joo ei mitään hauskaa päivän jatkoa vaan. Se kirja muuten maksaa kolmekymmentä euroa.
  Mitä?? En minä etes tätä halua. O.o
  "Aha", vetäsee kirjan mun kädestä ja marssii pois.
  Koko päivän kaupunkiin oli semmonen mitä vittua tapahtu olo. Kaikki tapahtu niin saatanan äkkiä että piti oikein tarkastaa että maksoinko sille sitten loppujen lopuksi vai en. Onneksi en..

  VastaaPoista
 15. Amesty Internationalaisia on ainakin täällä kyttäämässä joka nurkalla. Se nainen selitti mulle naisten väkivallasta ja kun sanoin ettei mulla ole varaa, alko heti "se on 2,50 € viikossa"-angst. No sori, mut kun opiskelijan rahat ei riitä sellaseen!
  Perkele!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!