HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 8. marraskuuta 2011

epäreilua osa 2

Oon loistava etsimään maailmasta epäreiluja asioita, ja niitähän sujahtelee mieleni sopukoihin kiitettävällä vauhdilla aikalailla koko ajan. Tässähän näitä on taas kourallinen:

Se, että äiti antaa kauheelle ylivilkkaalle ja aggressiiviselle lapselleen jonkun kuppasen luunapin ja saa siitä vitulliset sakot ja paikan Iltalehden etusivulta Maailman huonoimpana äitinä. Sitten nää sairaat lapsenpanijat ja -raiskaajat saa tuomiokseen pari kuukautta hautausmaan kukkienkastelijana ja jotkut minimaaliset sakot uhrin tuskiin verrattuna. No kerrankos sitä lasta himoitsee! Eiku.

Se, että naisilla on joku "oma oikeus" mäiskiä miehiään pikkupienissä, mutta auta armias ku mies edes puolustautuu tällaselta skitsoilijalta! "Ei vittuuuh, toi on kauhee naistenhakkaaja!" Siis mikä vitun ero on siinä, että ämmä läimäsee avokämmenellä, ku että mies läimäsis? Ei sillä, että ketään sais lyödä, mutta naisten viuhtomista ei edes oteta tosissaan.

Se, että nykyajan kakaroita ei pidetä kurissa. Vapaan kasvatuksen hedelmät tuolla painaa ja huorittelee ja käy päälle, mut ei se mitään kato! Meidän Mauri on vaan vilkas! Ei puhettakaan säännöistä, rajoista, rangaistuksista tai yhtään mistään. Ainahan kauhukakaroita on ollu, mutta viimesen parin vuoden aikana näiden sekopäämukuloiden määrä on lähteny nousuun. Ku millään ei oo mitään väliä ja eletään ku pellossa. Vittuku mää olin kakara, niin kotiin tultiin ku käskettiin ja perustoiminnot hampaidenpesusta läksyjentekoon tehtiin ilman erillistä maanittelua ja houkuttelua! "Mauri hei, laitas nyt se kone jo kiinni, pliis Mauri...   

Se, että nykyaikana telkkarista tulee vaan jotain vitun huonoja tosi-tv-sarjoja tyyliin "Roska-auton omistajalle yhdenillanpano!" & "B-luokan julkkikset kokkaa kumisaappaista aterioita!". Ennen tuli sellasia ohjelmia, jossa oli NÄYTTELIJÖITÄ. Näyttelijöitä, ei itsensä BB:ssä läpilyöneitä tyrkkypissiksiä. Ohjelmissa oli JUONI ja kunnolliset VUOROSANAT. Ei mikin kautta annettuja paskoja ohjeita ja hermostunutta kikattelua suorassa lähetyksessä. Hynttyyt yhteen, Blondi tuli taloon, Tankki täyteen, Faktahomma... Minulla on ikävä teitä.

13 kommenttia:

 1. Mulla on vähän sellanen fiilis et toi kolmas liittyy vahvasti tähän ekaan... Ei vaan sillä fyysisellä kurituksella, vaan myös sillä, että nykyään tuntuu ettei mitään saa tehä ku muuten sä oot 'huono vanhempi'. Vittu kyllä mä aion kasvattaa mun lapsen niin, ettei se notku kaheksan veenä tuolla sittarin pihassa ettimässä hakijaa ES:lle rööki huulessa. Vaikka se meinais sitä että mun pitää joskus antaa luunappia tai vähän tukistaa.

  VastaaPoista
 2. Musta kans on jotenki kauheeta kattoa, et miten jotku 5.luokalla olevat pojat kiroaa ku viimmestä päivää, vetää ES'ää rööki huulessa. Samoin se, että mua parivuotta nuoremmat 7.luokkalaiset on saanut itselleen jo kirjaimellisesti huoran maineen, juo joka viikonloppu, polttaa ja tytötki työntää nuuskaa huuleen, hirvee pakkelikerros naamassa vittuillaan kaikille, luullaan et ollaan maailman omistajia, selitellään kovaan ääneen ryyppyreissuista, panokavereista ja kuinka joutuu sossuille. Mua ainaki hävettäs.

  VastaaPoista
 3. Vapaa kasvatus = kuriton kasvatus. Kyllä ne napsii sieltä joukosta helposti kenen vanhemmat ei paskaakaa välitä missä niide lapset huitoo. VITTU JEE, SIDUKKAA JA BONARIN PUNNUU. Ei tää oo todellista .. Nyt kusee yhteiskunnassa joku ja pahasti !

  VastaaPoista
 4. Mua naurattaa se, et ite ku oli kersa ni pukeuduttii just niihi ropparin alekorista löydettyihi rääsyihi sun muihin ja oli kunnon reput sun muut ja meikkauski alotettii siinä ku meni yläasteelle. Nykyää jollaa 3 luokkalaisil on jo pakkelit naamas, Vero Modast ja Ginast ostetut vaatteet sekä joku ihkuihana Guessin laukku.. öö mitä.

  VastaaPoista
 5. meiän perheessä on ollu ns. vapaa kasvatus, mut ihme ja kumma meiän kaikista lapsista on tullu tosi fiksuja ja me _oikeasti_ käyttäydytään hyvin. tai ainaki äiti sanoo et on meillä aika vapaa kasvatus ollut, ku ei meil oo koskaan ollu varsinaisia kotiintuloaikoja ja ollaan saatu tehdä monessa asiassa oman mielen mukaan. mut kyllä meille se on opetettu et mikä on oikein ja mikä väärin, ja etenki mitä on hyvät käytöstavat.

  mun mielestä noissa nykyisissä 8-12v-ikäluokissa on niiiiin vastenmielistä sakkia, ku olin samanikänen eli jotain 10 vuotta sitte nii ei lapset todellakaan käyttäytyny noin. siis että tytötki ala-asteella meikkaa ja kaikki kiroilee ku paremmatki merimiehet!! meiän kaveriporukassa oli TOSI paha juttu jos sano vaikka paska :D
  musta on vaa niin älyttömän surullista, ettei sen ikäset oo enää oikeesti lapsia, eikä ne puhu mistää lasten jutuista. pikkusisko joka on kuudennella luokalla, kertoi ettei nuoremmatkaa lapset enää leiki välitunneilla :O mä muistan et 6.luokalla oli parasta ku leikittiin poliisii ja rosvoo POIKIEN kanssa, se oli nii jännää ;DD

  VastaaPoista
 6. Itsehän suosin vapaata kasvatusta, MUTTA:
  mä koen, ettei vapaakasvatus tarkoita sitä, etteikö olis kuria, rajoja tai yhteisiä pelisääntöjä. Vaan että vapaakasvatus olis enemmänkin sitä, että se lapsi saa opetella pienestä pitäen tekee omia päätöksiä, että ne otetaan huomioon, vaikkakin että vanhemmat viime kädessä sen päätöksen tekee. Että se lapsi "opetetaan" käyttää omiakin aivoja, eikä mielipiteitä tai asioita istuteta sen päähän kasvatuksella jo valmiiksi. Että lapsi saa olla eri mieltä kuin äitinsä tai isänsä asioista, mutta aina lopulta päätösvalta on vanhemmilla.

  Mut on itteni kasvatettu "vapaasti" (siis yllämainitusti). Ei silti puhettakaan, etteikö olis ollu kotiintuloaikoja, ettäkö röökiä olis saanu vedellä tai skipata koulu, ihan vaa ku ei tänää ny huvita. Hitto mä joskus lykkäsin pöytäni siivoomista ("iha kohta"), nii faija tuli ja lykkäs siinä mun silmien edessä vaan tavarat pöydältä jätesäkkiin ja vei roskiin. Kyllä nuorta tyttöä korpes, mut enpä jättäny enää siivoomatta :D

  Kaikkein älyttömintä musta on toi puhelimen käyttö. Suomi24 oli just juttua kakarasta, joka käyttäyty ihan sekopäisesti, siis aivan hukassa ja noin. Sielä oli mm. juttua, miten sitä lasta yritettiin laittaa aina kotiarestiin, mutta se ei noudattanu sitä eikä sitte vastannu enää puhelimeen. Siis mitä. Puhelin pois, jos ei osaa hitto käyttää! Kyllä mua korpes ainakin penskana, kun puhelin napattiin. Se oli paitsi pirun iso kolaus egolle (kivat mennä teini-ikäsenä kertoo kavereille, et faija otti puhelimen pois, ku en osannu käyttää sitä...), myös tuntu että jää jostain muka jotenki paitsi.
  Nykyajan neropatit taas tuntuu aina vetoovan siihen iän kaikkiseen: entä jos lapselle tulee hätä, eikä sillä ookaan puhelinta. Siis täh, kyllä ne penikat on aijemminki pärjänneet. Ja vielä tosi nuorenakin menny ilman puhelinta, eikä sillon ole moista mietitty! Nii että tokkopa sitä hätää tulee, urpÅt.

  VastaaPoista
 7. arvasin, että termi "vapaa kasvatus" kerää oikean vapaan kasvatuksen lapsia puolustamaan tätä kasvatustyyliä. Mutta lähinnä tarkoitin tätä "meillon vapaa kasvatus, eli meil ei oo rajoja!"-äitejä ja isejä :D ja ei se oikeanlainen vapaa kasvatus -josta ylempänänä puhutaankin- kuitenkaan sekään kaikille sovi.

  VastaaPoista
 8. Olin järkyttyny ku luin joku aika sitten jostain Iltalehden sivuilta niitä päiväkotien työntekijöiden kertomuksia. Siis että 5-vuotiaat huorittelee? Sen ikäinen ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä tajua että huoraksi nimittäminen ei ole kovinkaan ystävällistä. Veikkaisin että on kyse mallioppimisesta ja todennäköisesti vielä niin että vanhemmat on vaan naureskellu kuullessaan kullannuppunsa suusta jotain törkyä.

  Mulla ei sinänsä ole vapaata kasvatusta vastaan mitään, kunhan siinä on mukana myös se kasvatus-osa. Nykyään tuntuu että vanhemmat muistaa siitä vaan sen sanan vapaa, ja se tuntuu olevan synonyymi välinpitämättömyydelle. Muistan joskus vuosi takaperin kun oli jo aika kylmiä säitä ja itellä tyyliin toppatakki päällä, istuttiin kaverin kanssa jossain mäkkärissä, niin sinne tuli kaks noin ehkä just 10-vuotiasta pikkutypykkää t-paidoissa ja minihameissa. Ei puhettakaan takeista yms. kyseiseen säätilaan kuuluvista varusteista.

  VastaaPoista
 9. kaheksanvuotiaalla leggingsit, korkokengät, herutustoppi eikä mitään mitä heruttaa. mä NIIIIN kauhistuin kun tää tyllerö tuli mua vastaan. adidaksen massalaukku näytti hirveen isolta ja mulla ei edes ollut sen ikäsenä omaa käsilaukkua - paitsi jostain prinsessalehdestä sellanen vaaleenpunanen. meikkiä sai laittaa vasta yläasteella ja biitsille lähtee yksin vasta kutosella. siivottiin just sillon kun isukki tai äiti käskee ja ruoka-aikana kotona. kotiintuloajoista pidettiin kiinni ja vaatteita ostettii vaan sillon kun niitä OIKEESTI tarvittiin. ei niistä vaatteista mitä sai nii maristu vaikka ei ollukkaa pinkkii. kuitenki sain valita ne vaatteet ite - ja koulurepun osto oli aina ihan SIKAKIVAA. porukoitten kanssa kävin vielä yläasteella kaupassa ja ala-asteella ei ollu kyllä mitään toivoo saada lupaa mennä kauppaa yksin - se aina salaa. kuitenki mun mielestä meillä oli ihan jees kasvatustyyli eikä mitenkään tiukka. ja mun yläastevuosista on vaan 2 vuotta.

  VastaaPoista
 10. Se, että nykyajan kakaroita ei pidetä kurissa. Vapaan kasvatuksen hedelmät tuolla painaa ja huorittelee ja käy päälle, mut ei se mitään kato! Meidän Mauri on vaan vilkas! Ei puhettakaan säännöistä, rajoista, rangaistuksista tai yhtään mistään. Ainahan kauhukakaroita on ollu, mutta viimesen parin vuoden aikana näiden sekopäämukuloiden määrä on lähteny nousuun. Ku millään ei oo mitään väliä ja eletään ku pellossa. Vittuku mää olin kakara, niin kotiin tultiin ku käskettiin ja perustoiminnot hampaidenpesusta läksyjentekoon tehtiin ilman erillistä maanittelua ja houkuttelua! "Mauri hei, laitas nyt se kone jo kiinni, pliis Mauri...

  toi on niiiiiin asiaa ! vaikka oon itekki vast 15v, mut kyl mä porukoitani kunnioitan. miulle ei tulis koskaa mieleekää huoritella tai muuta vastaavaakaa heittää, ei ikinä.

  VastaaPoista
 11. hei ois kiva tietää et mitä mieltä oot siitä ku ihmiset menee muitten koteja arvostelemaan ( entiedä ootko jo kirjottanu siitä joskus) mut esim muutamat mun kavereista on joskus tullu meille et "hyi teille on tosi pölystä siivoisit useemmin" tai "noi verhot on tosi vanhanaikaset" yms :)

  VastaaPoista
 12. Kun ajattelee niin ennenvanhaan kun oltiin tuhmia kakaroita tulihan perseeseen jo vyötä, mutta nykyisin....cmoon missä on kuri ja rajoitukset? Se on sitten varmasti kivaa vanhempien suhteen etsiä sidukan takia tullutta humalaista lastaan jostain randomin patun kotoa. Se on niin tätä kun nykyisin ei jakseta sitten välittää yhtään missä menee nuoret ja lapset jne. Jos edes karkasi kotoa kerran niin hetihän oltiin arestissa. Nykyisin silläkään ei ole enään väliä missä se oma muksu on. Olkoot sitten vaikka ojassa tai jossain helvetin perseessä "Se meidän lapsi on vaan vilkas, antaa kokea nyt millaista on olla aikuinen" Joo todellakin tullaan aikuisiksi kun karataan kotoa ja päädytäänkin ojaan ties missäkin kunnossa

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!