HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 21. marraskuuta 2011

hyväksymiskatkeruus

Ennen oltiin katkeria siitä, miltä toiset näytti.
Nyt ollaan katkeria siitä, mitä toinen tuntee.

Netin keskustelupalstoja, sekä useiden naistenlehtien "lukijan kynästä"-palstoja epätavallisen paljon seuranneena voinkin tuoda ulos mielipiteeni tästä suht uudesta katkeraakin katkerammasta ajattelumallista, joka pohjautuu siihen, ettei kyetä terveesti käsittelemään toisten ihmisten tyytyväisyyttä ulkonäköönsä.

Oon törmänny viime aikoina epätavallisen paljon "tänään musta tuntuu hyvältä ja olen sinut itseni kanssa näiden vuosien jälkeen"-julkistamisiin siellä sun täällä pitkin mediaa. (Ja musta se on mahtavaa!) Samalla myös "just no vittu onnee sulle"- ja "ite en noin pulskana/laihana/pitkänä olis onnellinen"-vastalauseet ovat kasvaneet. MITÄ HELVETTIÄ? Parasta on, jos vielä tungetaan ne omat mitat siihen toisen iloiseen "hyväksyn itseni tällaisena"-keskusteluun ja lällätellään. Menkää ny vittu kotiinne...

Oon myös huomannut, että ulkonäköihanteissa on tapahtumassa muutos laajempaan skaalaan, ja muodokkuus ja jopa lihavuus ei enää oo este kauneudelle muiden silmissä. Sepäs monia vituttaa! Oon  jopa törmännyt kommenttiin joka meni suurin piirtein näin: "Siis toi muodot kunniaan -juttu loukkaa meitä laihoja, ei me voida sille mitään jos me ollaan laihoja! Miks meitä haukutaan!" Juu, jos jotain toista kehutaan sehän TIETENKIN on vastakkaiselta ryhmältä heti automaattisesti pois. (Ja kyllä sää lihot, jos syöt enemmän ku kulutat. Jos et, sullon todennäköisesti joku sairaus tai matoja. Tai sun murrosiks on kesken. Kyllä ne kilot sieltä tulee vielä...)

JA KUINKA KAUAN ONKAAN MOLLATTU NÄITÄ ei-mallin-mitoissa-olevia verrattuna hoikkiin! Annetaan nyt edes pieni hetki isommille naisille parrasvaloissa! Ei se ole yhdenkään alipainoisen ongelma, jos joku tykkää myös jossain muussa kokoluokassa painivasta. Ja kyllä jokainen sen tajuaa, että "ootpas sä lihava" on lähes poikkeuksetta haukku, toisin kuin "ootpas sä hoikka"...Että pidetään se mielessä.

Ja jos jossain mainitaan, että onpas Leena ihanan naisellinen, eikä mikään luuviulu, kyllä JOKU sen ottaa loukkauksena. Tai jos sanotaan, että sä oot niin ihanan laiha. "Siis toi yleistäminen loukkaa mua." MITEN VITUSSA SE ON SULTA POIS? Miten se ikinä voi olla keneltäkään pois, jos joku rakastaa itseään lihavana, laihana, lihaksikkaana, pyöreänä, pehmeänä, poikamaisena, lyhyenä tai pitkänä? Miks täytyy olla niin saatanan katkera, jos joku tuntee olonsa hyväksi? Jos sä et tunne, niin voi voi, turha sitä on muihin purkaa tai laskea niiden itsetuntoja, jotka ovat just vasta sen kasaan keränneet.

Ihanaa maanantaita kaikki isot, pienet, keskikokoiset, pitkät, lyhyet, tummat, vaaleat ja kaikki siltä väliltä. Olette ihania.

Ja pikkuvinkki teille, joille se oman kropan ja naaman hyväksyminen on vaikeaa: kannattaa alkaa tehdä asian kanssa hommia, niiden kanssa ku on koko elämä elettävä.

9 kommenttia:

 1. this is so true!

  mulla itellä on välillä isompia ja välillä pienempiä asennevammoja tähän omaan naamaan ja kroppaan, mut herranjumala kuinka mä oikeesti ihailen niitä jotka on ylpeitä itsetään juuri semmosena ku ne on! ja eihän se tosiaan oo keltään pois jos joku on sinut ittensä kanssa :)

  VastaaPoista
 2. http://vilmalaura.blogspot.com/2011/10/vastakohdista.html?m=0

  Tässä kuukauden takaista pohdintaani kyseisestä asiasta, eli ihan samoilla linjoilla mennään!

  VastaaPoista
 3. Vähän OT, mutta..."Ja kyllä sää lihot, jos syöt enemmän ku kulutat. Jos et, sullon todennäköisesti joku sairaus tai matoja. Tai sun murrosiks on kesken. Kyllä ne kilot sieltä tulee vielä..." ei ny ihan pidä paikkaansa! Ite syön enemmän kuin kulutan, ja mulla ei todellakaan oo mitään sairautta/matoja saati murrosikää enää :D Paino vaan ei nouse. Se on myös perimästä ja aineenvaihdunnasta kiinni, lihooko vai ei.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi kirjoitti...

  Vähän OT, mutta..."Ja kyllä sää lihot, jos syöt enemmän ku kulutat. Jos et, sullon todennäköisesti joku sairaus tai matoja. Tai sun murrosiks on kesken. Kyllä ne kilot sieltä tulee vielä..." ei ny ihan pidä paikkaansa! Ite syön enemmän kuin kulutan, ja mulla ei todellakaan oo mitään sairautta/matoja saati murrosikää enää :D Paino vaan ei nouse. Se on myös perimästä ja aineenvaihdunnasta kiinni, lihooko vai ei.


  Et näyttävästi ole täysin käsittänyt lausetta "syödä enemmän kuin kuluttaa". Sinä et ilmeisestikään syö silloin enemmän kuin kulutat, jos perimäsi ansiosta ainenvaihduntasi on nopeaa -> kulutat enemmän/saman verran kuin syöt -> et liho. Kyllä varmasti lihoisit, jos söisit _säännöllisesti_ enemmän kuin kuluttaisit eli ruokamäärä päivässä ylittäisi perusaineenvaihduntasi kulutuksen + muun kulutuksen päivän aikana.

  VastaaPoista
 5. Joillekin ei vaan kelpaa mikään:

  * Oot hoikka/laiha --> sulla on anoreksia
  * Oot muodokas --> oot ylipainoinen
  * Et pidä ulkonäöstäsi --> ryvet itsesäälissä/kerjäät kehuja/oikeesti tykkäät naamastas muttet uskalla sanoo sitä
  * Olet tyytyväinen ulkonäköösi ja sanot sen --> olet itserakas/oot oikeesti tosi ruma/todellisuudessa sulla on tosi huono itsetunto ja viiltelet ittees

  Netissä on oikeestaan ihan turha ilmaista mitään mielipiteitä kenenkään ulkonäöstä. Saa vaan paskaa niskaan.

  VastaaPoista
 6. Pakko sanoo, et vaikka lihois, se ei tarkota, että tulis kauniita muotoja. Etkö muka oo ikinä nähnyt isokokoista naista, jolla EI VAAN OLE TISSEJÄ? Kaikilla varastoituu rasva eri paikkoihin ja täytyis oikeesti muistaa että muotoja on erilaisia, niitä hyviä mistä kaikki tykkää/kadehditaan ja sitten "minä istun mäkissä pömppömahakin on kaunista"-muotoja...

  VastaaPoista
 7. anonyymi, totta, mutta ei se laihtuminenkaan aina tarkoita, että ihmisestä tulisi automaattisesti hyväkroppaisempi?

  VastaaPoista
 8. oooo tuo vimppa anonyymi. Palautti mieleeni kuullun keskustelun baarissa, jotai just 18 täyttäneitä sällejä arvostelemassa tyttöjä. "Ei oo kaunis, eihän sillä oo ees tissejä". Jaa, nekö ne on ne kauneuden mitta? Ja siis pienet rinnathan ei voi olla kauniit, ei toki.

  VastaaPoista
 9. Voi Jenni kulta, vaikka ootkin ihana bloggaaja, pakko oikaista neljännen kappaleen viimeisimpiä lauseita. On ihan oikeasti olemassa ihmisiä, jotka_eivät_vaan_liho. Ei siksi, että heidän murrosikänsä on kesken, heillä on matoja tai joku kalvava sairaus. Äitini on hyvä esimerkki. Ja hän muuten täyttää 50v, eli murrosiästä tuskin on kyse. Hän vain on luonnostaan niin hoikka, vaikka söisi miten paljon tahansa. Siinä on kyse pelkästään aineenvaihdunnan nopeudesta.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!