HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 3. marraskuuta 2011

maailman epäreiluimmat asiat

1. Se, että alalle soveltuvaa ihmistä ei kutsuta edes pääsykokeisiin, koska koulunumerot on semejä. Ne ällärivistön omaavat alalle epäsopivat taasen pääsevät suoraan koulunpenkille. Vittu! Mua ottaa päähän, koska munkin luokalta lakin sai moni mainio ja lahjakas ihminen, mutta koska suurimmalla osalla keskiarvo hipoo seiskaa, niin koulunovet pysyy kiinni. Sitten nää jotka oppii kaiken tosta noin vaan pääsee ihan mihin vaan, vaikka ei varsinaisesti sopis opettajaks, lääkäriks, fysioterapeutiks tai vaikka kauneudenhoitoalalle esim. sosiaalisten taitojensa takia. Saatana! Ny muutoksia niihin hakulomakkeisiin!

2. Se, että kotona makaamalla ja pummeilulla pärjää taloudellisestiparemmin, ku opiskelemalla ja/tai töitä tekemällä. Oikeesti, tiedän tyyppejä jotka makaa isoissa kämpissään ja pelaa pleikkaria ja sossu maksaa elon ja olon täysin; risteilyt, hesesafkat, puhelinlaskut ja vuokran. Haistakaa paska!

3. Se, että opiskelijaa tavallaan rangaistaan siitä, että painaa duunia koulun ohella siten, että tukia lasketaan. HEI SE TEKEE NIITÄ TÖITÄ SIKS, ETTÄ SAIS LISÄÄ SITÄ VITUN TASKURAHAA?

4. Se, että asuinkumppanin tulot vaikuttaa tukiin. Hei varmaan jonkun iltatöissä olevan 18-vuotiaan poikaparan täytyis elättää opiskeleva perseaukinen tyttöystävänsä!? Ihan oikeesti, toi on saatanan epäreilua! Ei se toinen varmaan duunia paina, että vois elättää tyttö- tai poikaystävänsä!

5. Se, että köyhä ei voi syödä terveellisesti. Vai onko sun mielestä makaronimössö 7 kertaa viikossa ravinto-opillisesta vinkkelistä katottuna oikeeta superfoodia? Juu ei puhettakaan herkkusalaateista tai hedelmien nassuttamisesta; sikanautaa ja makaronia kattilaan vaan.

6. Se, että kaikki herkullinen on epäterveellistä. MIKSI SUKLAATA EI SAA RASVATTOMANA JA MIKSI SIPSIT EI VOI OLLA TERVEYSRUOKAA? Olis niin mahtavaa, jos karkkipussissa ei olis sitä kuuttasataa kaloria vaan vaikkapa parikymmentä, plus tietenkin kaikki protskut ja hivenaineet ja vitamiinit mitä vaan tarvii!

7. Se, että illalla ei väsytä, mutta aamulla väsyttää. Juu, kyllä yötä myöten  vois painaa pitkin kyliä ja datata virkeenä, mutta sitten aamulla onki aivan vitullinen kooma.


Mikä on susta maailman epiksintä?

43 kommenttia:

 1. Ei avopuolison tulot vaikuta opintotukeen, luojan kiitos!

  VastaaPoista
 2. mutta asumislisään vaikuttaa? ainaki meille muodostuis mun mielestä se ongelmaks isommassa ja kalliimmassa kämpässä :o?

  VastaaPoista
 3. ei meilläkään opintotuen asumislisään ym vaikuta toisen tuet millään tavalla, sossun tukiin vaikuttaa.

  VastaaPoista
 4. Esim. luokanopettajakoulutukseen on soveltuvuuskoe, johon pääsee kirjalliseen pääsykokeen jälkeen. Eli yo-todistuksen vaikutus on melko minimi, tällä on siis yritetty just estää täysin opettajaksi sopimattomien tyyppien sisäänpääsy pelkällä lukupäällä :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaikuttaa avopuolison tulot, niitähän kysytään siinä opintotuki + asumislisähakemuksessakin :) Ihan perseestä on se, että avopuolison tuloilla pitäis elättää myös itsensä tai oletetaan että se puoliso automaattisesti elättää sua! Omista tuista menee kaikki eurot vuokraan ja laskuihin ja jään aina miinukselle. Sit pitäis nostaa opintolainaa ja sehän vasta persiistä onkin! Ja kaikilla ei oo mahollisuutta olla opintojen ohella töissä, koska koulupäivät on 8-10 tuntisia ja siihen päälle vielä tentit sun muut läksyt ja projektit :) ARGH!

  VastaaPoista
 6. Asumislisässä on raja, täälläpäin se on enintään sen reilu parisataa kämpän vuokrasta riippumatta. En usko puolison tulojen siihen vaikuttavan.

  En tietenkään ole 100% varma!

  VastaaPoista
 7. En nyt tiiä onks tää suoranaisesti "epistä" mutta pistää vituttaan aina säännöllisin väliajoin. Oot opiskelija, teet töitä takalisto hiessä jossain kahvikuppilan kassalla, ja si joku mummo tulee mussuttaan "kun on niin kallista ja hänen pieni eläkkeensä ja plaaplaa".. Tekis mieli kiljua että NO KUULE MÄ OON OPISKELIJA, ELI KÄYN KOULUSSA SEN 8 TUNTIA PÄIVÄSTÄ JA ILLAT OON TÄÄLLÄ PALVELEMASSA TEITÄ PIENITULOISIA ELÄKELÄISIÄ, JA SAAN SILTI VITUSTI VÄHEMMÄN RAHAA KUUSSA KUN SINÄ HYVÄ MUMMO!
  Vaikka tykkäänkin usein vanhuksista niin kun aletaa puhuun pienestä eläkkeestä, nii alkaa kiehuun. Mulla on varmasti suuremmat menot mutta pienemmät tulot, helvetti. :D

  VastaaPoista
 8. Joo siis tää opintotukiasia kyllä nyppii. Mä maksan sen verran kovaa vuokraa mun kämpästä, että opintoraha + asumistuki riittää just ja just, kaikki muu pitää maksaa jollain muulla rahalla. Toistaiseksi säästöt on riittäneet, mutta aika pian ollaan siinä tilanteessa että tarttis joko saada töitä tai alkaa nostaa sitä vitun lainaa. Ja kuka haluaa ottaa velkaa tälläsenä talousaikana? Ei kukaan mutta kun valtio pakottaa.

  Se on ihan selvä asia että kukaan ei elä reilulla 500 eurolla kuussa (siis sillä mitä opintotuesta jää käteen verojen jälkeen), eikä siinä kai sit mitään jos opiskelee ja tekee töitä samaan aikaan, mutta sitä mä en siedä, että samaan aikaan painostetaan, että pitäis opiskella ja valmistua nopeammin. Onnistunee sekin, mutta mitäs sitten tehdään kun meillä alkaa tulla työelämään järjestään jo valmiiksi burn outissa olevia nuoria naisia ja miehiä? Täältä tullaan, varhainen työkyvyttömyyseläke!

  Ja entäpä nämä opiskelijoiden tukien ynnä muiden parannukset? Haettiin opintotuen sitomista indeksiin ja niin edespäin, saatiin kiristyksiä suoritusvaatimuksiin, päätös siitä että asumislisän nostaminen kuluttaa opintotukikuukausia ja että se opintotuki sidotaan indeksiin sitten joskus...jos sidotaan. Moneen kertaan on jo rakkaat päättäjämme todenneet, että jos (= kun) joudutaan tekemään leikkauksia taloustilanteen kiristyessä, niin tekemättömistä asioista on helpompi säästää. Rivien välistä voimme siis lukea, että opintotukea ei todellakaan sidota indeksiin vuonna 2014.

  Miksi mä puran kiukkuani tänne kun voisin lähettää ton saman vuodatuksen jollekin kansanedustajalle? :D

  VastaaPoista
 9. Hei haluutko kertoo enemmän tosta että jos keskiarvo on 7 lukiossa niin ei aukee opiskelupaikat?:O

  VastaaPoista
 10. en ite oo tähän tilanteeseen törmänny, mutta kaveri muutti tänne pikkusee kaupungireppanaa ja isukki ja äiti maksaa puolet kämpästä, mutta ei yhtää ekstraa. Kaveri on nyt 16 ja saa siis lapsilisät - 100 euroo kuussa - ja tukirahat menee kämppää. Ite vielä turvallisesti isin siivellä nii nää opintotuet ja asumistuet ei oo mulle kovin tuttu juttu :> tosiaa, joskus vähä haikeet fiilikset kaverin puolesta - se ei paljoo herkuttele ynnämuuta, joten joskus ostetaan sille kimppalahjana suklaata ja mättöö kauheet kasat ja se punastelee et ei teiän ois tarvinu. Okei, se varmaa luulee et me pidetää sitä iha perseaukisena pummina, mut ei - se vaa elää sillai pienellä rahalla ja that's okay, silti se on mun kaveri. Ei raha solmi ystävää tai jotai viisasta :D

  VastaaPoista
 11. Voin kertoa keskiarvoista kyselevälle anonyymille että ammattikorkeakoulujen kohdalla se on valitettavan totta. Pääsykokeisiin otetaan todistusten perusteella tietty määrä ihmisiä, ja valitettavasti monilla aloilla on nykyään niin, että niiden valittavien hakijoiden todistukset on ihan huippuja. Siinä mielessä yliopistot on tasa-arvoisempia, niiden pääsykokeisiin pääsee kaikki. Ja usko pois, myös yliopistoihin on menty ihan naurettavilla keskiarvoilla vaikka yleensä kuvitellaan että siellä on vaan ne kympin tytöt.

  VastaaPoista
 12. https://www.facebook.com/event.php?eid=168339479926777

  sinne osallistumaan! :)

  VastaaPoista
 13. se on pyllystä, että avopuolison tulot ja omaisuus vaikuttaa toimeentulotukeen, jos semmoista joutuu hakemaan. mitä vittua?? nii ja opintolaina tulee nostaa ennen toimeentulohakemusta. mitä jos en halua maksaa lainaa opintojeni jälkeen takaisin?

  epäreilua on se, että koulussa otetaan silmätikkuja.

  VastaaPoista
 14. epiksintä :D mikä sana!

  no se, että tiedän niin monen monta maailman ihaninta tyttöä joilla ei oo poikaystävää :( ja tarkoitan sellaisia jotka ihan mieluusti tapais jonkun kivan ja mukavan pojan, mut ei oo tullu vastaan. sitte tiedän niitä suosittuja tyttöjä jotka on hirveän äänekkäitä ja viinaanpäin meneviä ja niillä sit poikia riittääki. missä on kaikki rauhalliset ja tavikset naapurinpojat? mä en oo vieläkään törmänny sellaseen :(

  VastaaPoista
 15. Numero 2 on jotain kaiksita epiksintä. :D Siis ihan oikeesti, yks mun kaveri on työtön ja tienaa about 900 kuussa - suunnilleen saman verran kun mä ja painan kuitenki duunia ainaki 20 päivää kuussa ja välillä 9 h päiviäki?!

  VastaaPoista
 16. epiksintä on se kun toiset saa kaiken. Miksen mä oo laiha, megakaunis, uskomaton laulaja, jäätävä älykkö, trapetsitaiteilija, kymmenen kielen osaaja ja luonteeltani supermukava. Oon vaa vittumainen, lyhyt, pyöreä ja mun erikoistaito on polttaa pinaattikeitto kattilanpohjaan.

  VastaaPoista
 17. Epiksintä on:
  1. Vuokra nousee tammikuussa kuuteensataanvitunviiteenkymmeneen euroon.
  2. Sitä ainoaa kämppää joka on vapaana, pidetään VARALLE, jos joku sattuu haluta muuttaa jostain kauempaa tänne vitun perähikiälle.
  3. Joku helvetin pappa vei 320 euron ihanan asunnon meidän nenän edestä jo näytössä! Me ei saatu sanoa mitään. Helvetti.
  4. Se, että kirjotin kaksi ylioppilaskirjoitusta sairauden kanssa, joka vaikuttaa hyvinkin oleellisesti jaksamiseen ja järjen juoksuun.
  5. Se, että ylipäätänsä sairastan tuota paskatautia, eikä kukaan muu koko paska kylästä sairasta tätä tautia (lukuun ottamatta sisko-raukkaani)
  6. Se, että täytän parin päivän päästä 18, eikä ole rahaa käydä baarissa.
  (Tosin baari tarjoaa synttäripaukun, mutta sillä ei ihan kamalasti juhlita, kun sisäänpääsykin pitää maksaa. Eli sama ostaa yks koffi ja mököttää yksin kämpillä)

  VastaaPoista
 18. Puolison tulot on vaikuttaneet aijemmin opintotukeen, nyt tilanne on vasta muuttunut. (: Muihin tukiin tulot vaikuttaa edelleen.

  Mulla on epiksin tilanne: lapsi, äitiysloma ja opiskelut kesken. Asun pienellä kylällä ja koulumatka kestää meiltä toiseen kaupunkiin 2,5-3h.
  Mä menisin mielelläni opiskelee, mutta kun mä opiskelen aikuispuolella (amiksessa), eikä koulua ole kun 2 päivää viikossa, mikä ei riitä opintotukiin. MUTTA mä en myöskään sais täyttä kotihoidontukeakaan, joka ei täytenäkään ole kuin n. 350€. Mulla on osaketili tulevaa asuntoa varten, jonka takia esim. sossukaan ei voi auttaa ja musta on täysin absurdi ajatus pistää puol vuotiasta vielä täyspitkää päiväkotipäivää tekemään,- varsinkin kun ne päivät venähtäis aina n. 13-14 tuntisiks. Näin ollen töihin menokin on vähän kun poissuljettu vielä toistaiseksi.
  Että semmonen loukku. Aivan älytöntä.

  VastaaPoista
 19. Miten kun asuit siellä "landella " milloin muutit pois ja minne?:D

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Kommentoin tähän eka, että mitä meinaa sensseily. Sitten se lamppu sytty, sitä baarii? Tääl päin se on hirvee teinihelvetti ainaki 8--O

  VastaaPoista
 22. Mua kanssa on tässä jonkin aikaa naurattanut ton opintotuen kanssa ihan urakalla. Mä siis opiskelen tällä hetkellä, mutta vuoden vaihteessa menee opinnot jäihin kun jään äitiyslomalle. Kaikista parasta on se, että mä saan enemmän rahaa siitä, että olen kotona pienen vauvan kanssa, kuin siitä että opiskelisin ahkerasti ammattiini, johon valmistumisen jälkeen olisin työelämässä oleva isoja veroja maksava kunniallinen kansalainen. Ei käy jotenka järkeen yhtään :D

  VastaaPoista
 23. 1. se että oon ihan in love maailman ihanimpaan ihmiseen, ja oon tyriny koko paskan ja muutenki asfasfas
  2. lukio meni päin persettä, et siwan kassa odottaa
  3. patteriperse hiket, jotka ehtii hikettään ja kiskoon kymppejä, harrastaan ja treenaan, kuvaileen ihkuja kaverikuvia blogeihinsa ja roikkuun aktiiveina jossain oppilaskunnassa tms. ja mää vedän koulua paskasti läpi ja istun himassa dataamassa ja syömässä.
  4. baareihin menee aina ihan liikaa rahaa
  5. morkkis

  VastaaPoista
 24. Mä oon työttömänä ja ukon tulot vaikuttaa työmarkkinatukeen niin, että saan vaan himpun yli 200e/kk :( Eli ukon on pakko vähä avittaa muissa laskuissa, toinen vaihtoehto olis että pitäs muuttaa erilleen niin saisin pitää omat rahani.. Töitä etin koko ajan, tänääki vein hakemuksen yhteen paikkaan.. Vituttaa, että joku kela päättää, että mun ukon pitää elättää mut!

  Parasta että sit ku käyn keikkatyötä tekemässä niin kelan rahajutut menee ihan sekasin,esim. rahat tulee myöhemmin mitä yleensä, koska ne maksaa eka tietyn osan ja sit ku saan palkkatodistuksen toimitettua niin loput. Ja sitä todistustaha saa oottaa aina 2-3vk.. Sit ne tarkastelee sitä vielä muutaman pvän jne :D

  VastaaPoista
 25. yhdyn niin tuohon suklaa+sipsi linjaan! MIKSIMIKSIMIKSI? Ei se mun vika ole, että olen mitä syön tai ehkä pikemminkin syön mitä olen.... eli siis superherkku ;]]

  dancing elefant

  VastaaPoista
 26. Opiskelijana olo on saatanan epäreilua. Vuokrat nousee TAAS ja nouseeko opintoraha? Paskanmarjat...sen sijaan kansanedustajat laskevat palkkojaan, jotka itseasiassa nousevat entisestään, mutta nousevat vain vähemmän, mitä ennen palkanalennusta. Vittu mitä perseilyä. Sitten siellä istuu vielä näitä saatanan Hakkaraisia sun muita valopäitä, mm. tyyppejä, jotka ei osaa painaa oikeaa nappia äänestyksessä. Sitten nämä urpot selittää jälkikäteen, että EREHDYIN NAPISTA. Mitä helvettiä, kuinka vaikeaa on painaa oikein, kun valittavissa on joko KYLLÄ tai EI vaihtoehdot? Pitääkö siihen väärään nappiin laittaa joku sähköshokki toiminto, ettet saatanan apina paina sitä väärää nappia?

  Ja itsehän en edes voi työskennellä koulun ohessa kuin lomilla, kaikki vapaa-aika menee koulujutuissa, koska opiskelen alaa, joka sitoo kaiken vapaa-ajan. Ja sitten jotkut idiootit mussuttaa, miten opiskelu on helppoa, istut vaan perseelläsi ja ryyppäät tuet. Mitkä vitun tuet? Jos tuet menee vuokraan ja laskuihin, niin mitä sinä ryyppäät? Naapurin spurgun kusikiljutko?

  Jos joku opiskelija omistaa rikkaat ja hyväuskoiset vanhemmat, jotka lähettävät ahkeralle mussukalleen joka viikko 500 euroa opintokuluihin ja elämiseen (eli ryyppäämiseen), niin ne rahat ei vitussa ole opintorahoja ja todellakaan kaikilla opiskelijoilla ei ole niitä vanhempia, jotka haluvat lahjoittaa osan perinnöstä jo ensimmäisenä opiskeluvuotena. Ja jos joku lusmuilee koko oiskeluaikansa, niin se ei helvetti tarkoita sitä, että opiskelu olisi helppoa, JOS HALUAA MENESTYÄ.

  Ja vituttaa nämä saatanan fossiilit, jotka mussuttaa "miten entisaikaan opiskeltiin toinen jalka haudassa ja syötiin pelkkää pettuleipää ja sekin kustannettiin lainalla ja tehtiin kahta työtä siinä samalla ja valmistuttiin viidessä kuukaudessa". No joo, joskus elettiin luolissa ja tainnutettiin saaliseläin paljain käsin, oot sinäkin eläny ihan saatanan helppoa elämää siihen verrattuna.

  Että epäreilua on myös se, miten opiskelijoihin suhtaudutaan ihan kun suurin osa muka vaan lusmuilis ja ryyppäis. Jos pari idioottia tekee niin, niin se ei tarkoita suurta osaa valopää. Opintotuista ollaan melkeimpä kateellisia! Oikeesti ihmiset...oon minäkin tosi kateellinen Afrikan lapsille, kun ne vaan vittu makaa ja kuolee nälkään. Saatanan laiskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon minäkin tosi kateellinen Afrikan lapsille, kun ne vaan vittu makaa ja kuolee nälkään. Saatanan laiskat.

   Hajosin :D

   Poista
 27. Oli tässä vastikään lukion yhteiskuntaopintunnilla puhetta tästä asiasta, että miksi avopuolison tulot vaikuttavat omiin tukiin yms. No me päätettiin sitten kysyä sitä suoraan KELAlta, kuten myös sitä, miksi tyttö+tyttö/poika+poika -suhdetta ei katsota avoliitoksi. Saimme sieltä vastauksen, että enää avopuolison tulot ja tuet ja mitkä muut lie EI VAIKUTA omiin tukiin, että kumpikin saa omaa tukea ja piste. Toki jos kämppä on yhteinen niin tapauksessa, mutta muuten ei.
  Huoh, saikohan tästä kukaan mitään selvää. :D

  VastaaPoista
 28. Avopuolison hlötunnuksia sun muita kysytään vain, että tarkistetaan ettei toinen osapuoli asu tämän omistamassa asunnossa (=maksa puolisolleen vuokraa). Ja opintotukeen ei vaikuta ollenkaan, asumislisään vain siinä mielessä että on maksamassa 50% asumiskustannuksista (kellä taas avokki maksaa kaiken, jää käteen se satanen tai pari itselle(; )

  Mutta siis jos asuu vuokra-asunnossa avopuolison kanssa niin ei vie tukia pois :)

  VastaaPoista
 29. Sinulla on just samoja maailman epäreiluimmat asiat mitä minullakin on.


  Esim toi 3 kohta. Minustakin se on todella väärin että opiskelijalta viedään tukia pois. Millä helvetin ne luule että me eletään.

  Ja sitten toi 2 kohta. Tässä meidänkin talossa asuu semmoisia 20-22 vuotiaita ketkä ei käy aina töissä. Ja niillä on kaikki hienot autot millä helvetillä ne saa semmoisia.

  VastaaPoista
 30. Puutun mäkin nyt tähän tukikeskusteluun...
  Muutin just poikaystävän kanssa yhteiseen kämppään ja poikaystävän tulot ei vaikuta mun asumis/opintotukeen MUTTA tadaa, saankin vähemmän tukia, koska mun ÄIDIN palkka vaikuttaa niihin. Vaikka just muutin sieltä pois? Tais mennä niin, että jos vanhemmat/vanhempi tienaa vuodes yli 40 000e niin jokasesta yli menevästä 1000e (suunnilleen) menee -5% MUN tuista. Jotenkin en vaan ymmärrä.

  Tää taitaa olla siis silloin jos on alle 20v, koska vanhemmilla on elätysvelvollisuus tai joku siihen asti. Oon kuitenkin täysikänen ja lapsilisät yms loppunu jo aikapäiviä sitten.. Jotenkin ei vaan tunnu reilulta, kun en kuitenkaan saa vanhemmiltakaan mitään rahaa. Saisin varmaan 10e jos olisin asunu kummankin vanhemman luona. "Onneks" ne eros.. Jee.

  VastaaPoista
 31. musta on epistä miten ihmiset saa töitä tuttujensa kautta ja niin kiilaa paljon osaavampien hakijoiden eteen :/ löysin blogis ja vähän oot mahtava :D piristit mun unetonta yötä oikein kunnolla, täällä vaan käkätän itsekseni sohvalla ja vietän kermapersetyötön elämää :''D

  VastaaPoista
 32. Se on kyllä niin totta ja niin vitun epäreilua että sossun tuilla elää paljon leveemmin kun opintotuella ja asumislisällä. Sossu makso kesällä ison vuokran ja anto lähemmäs tonnin mulle ja avopuolisolle käyttörahaa mun tilille, nyt saadaan paljon vähemmän tukia ja vuokranmaksun jälkeen rahaa jäää vähän päälle 300e jolla pitää maksaa molempien ruoat, koulunkäynti, harrastukset, bussimatkat, kaikki. Miten helvetissä pitäs riittää jos pitääkin mennä esim lääkäriin ja munki kouluun tarvii jtn ? Kun ruokaan pelkästään menee helposti se 300e yksinään.

  VastaaPoista
 33. Ihan niinku Anna tuol edellä sano, niin epiksintä on just se että kaikki saa kaiken. Tai, että jotkut on hyviä kaikessa! Loihtii Hollywood-kampauksia ja meikkejä puolessa tunnissa, löytää kaikista parhaimmat vaatteet, niillä on paljon ihania ystäviä joka puolella. Ja just ku ite osaa tehdä ehkä ponnarin ja siihenki menee aikaa 10 minuuttia, mulla on paska luonne ja sitäki paskempi itseluottamus, ja muutenki oon ihan nössö. That's fuckin nice !

  VastaaPoista
 34. Hmmm, itse asun kämpässä, jossa vuokra on reilut 600 euroa hyvin tienaavan mieheni kanssa, ja saan maksimi opintotuen ja asumislisän. Varmasti siinä tapauksessa asumislisä rajoittuu, jos molemmat saavat sitä, koska asutaan yhdessä niin eivät molemmat tietenkään saa maksimeja, tietääkseni? :o

  VastaaPoista
 35. 9 ihmistä pisti vituttaa tää sen takii ku ne käy sossun luukulla!!

  VastaaPoista
 36. Opintorahoihin puolison tulot eivät vaikuta, mutta toimeentulotukeen vaikuttaa. Kelassa seurustelukumppani ei ole enää elatusvelvollinen, mutta sosiaalitoimistossa on. Mikä ihanan suloinen ristiriita <3.

  VastaaPoista
 37. yks epiksimmistä asioista maapallolla on se, että vanhusten ei tarvi laittautua. jos vanhus laittautuu, se menee yleensä sillai yli - sinistä luomiväriä peukalolla ja kirkkaanpinkkiä huulipunaa. vanhat arvokkaat hienot leidit +70 voi päästellä kaupungilla ja metsässä samoissa kamoissa eikä kukaan erota että mistäs toi gäpe on tullu. jos meikäläine lähtee kaupungille, pitää vähän kattoo peilii. jos mettään, pitää kattoo mitä pukee päälleen. mummot on lineraalisella linjalla kaapujensa kanssa ! mä tahdon kanssa olla mummo :/

  VastaaPoista
 38. Oon samaa mieltä ja toi ensimmäinen on niin asiaa!! Loistava blogi muuten :)

  VastaaPoista
 39. Ei ainakaan mulla koulun ohella tehdyt työt tai mun avopuolison tulot vaikuta mun tukiin millään tavalla :) Tosin oon 18-vuotias ja saan asumislisää niin vähän, etten saa maksettua omaa osaa vuokrasta ja opintotukee en saa PORUKOITTEN tulojen takia. Mutta nämä asiat mie oon ainakin Kelalla selvittäny ja noin ne on sanonu. Ja sitten joku SAKKI tms sellanen opiskelijajärjestöfirmamikälie on vaikuttanu ton asian muutokseen, eli siis opiskelijan pitäs tienata vuodessa ihan LUONNOTON määrä palkkaa että se vaikuttas siihen saatko tukia :) Mun mielestä ihan hyvä juttu sinällään, sitäpaitsi eihän kukaan kerkii tienata mitään 1000 000 00 000 000 0 0 € vuodessa jos opiskelee samalla.. :D

  VastaaPoista
 40. epäreiluinta on se, että työharjoittelusta ei makseta palkkaa! vaikka meillä ei olekaan mitään koulutusta, niin kyllä se viikon työharjoittelu on silti töiden tekemistä, ja töissähän käydään,jotta pystytään elättämään itsensä, niin ei vittu rahaa saa sentinsenttiä! ei täs muutenkaa oo mitää tuloja,nii et kyllähä sitä ylimääräistä rahaa kaipais.ainoa mist saa rahaa,on omilta vanhemmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on niin totta saatana. Ite puolen vuoden ilmaistyövoimalla hyväksikäytettynä niin kyllä kiristi välillä hermoja. Varsinki ku vuosi jälkeen päin kuuli, että jolleki toisen alan harjoittelijalle oltiin sit kuitenki se palkka maksettu. Että kiva. Kiitti. Ja haistakaa paska.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!