HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

musta tulee kohta valepotilas

 Taas on päällä kauhee valelääkärikohu. Äijä pyörittää vitullista bisnestä, läpäsee pätevyystentit ja hoitaa asiakkaita. Mitä helvettiä! Siis jos jätkä vetää noin hyvin tappamatta yhtäkään potilasta (päin vastoin) ja osaa hommansa, niin antakaa ny olla!

Esimerkiks mun omalääkäri ei oo (oletettavasti) valelääkäri, mutta sen ja mun tietotaito on aikalailla samaa tasoa ("Oon yskiny verta kolme viikkoo..." "Öö, no juo kuumaa ja lepää." VAU, ITSEHÄN EN OLISI MOISTA KEKSINYT!). Käytännössä mäkin voisin mennä kaupunkini terveyskeskukseen ja jaella "no sun kantsii ottaa burana"-ohjeita.  Jos löytyy tollanen häiskä, jolla on liuta tyytyväisiä asiakkaita ja toimiva firma, niin eikös sillon kyse oo jo jonkinlaisesta lahjakkuudesta? SEHÄN OSAA HOMMANSA! Kyllähä ennenvanhaanki tiettyjä duuneja teki ne, jotka osas. Joku oli kulmakuntien kovin noitatohtori ilman mitään helvetin superkorkeakoulupapereita ja läpäläpätutkintoja! Saatana.

Karua, että taidoista ja lahjakkuudesta rangaistaan. Joojoo, ei oo kauheen mukava väärennellä papereita tai muuta vastaavaa. Tiedän saatana. Mutta kuitenki todistetusti kyseessä on kova jätkä, jolla on kaikki mitä kyseisellä alalla tarvitaan. Jos muita pelottaa, niin minä voin kyllä mennä valelääkärin vastaanotolle! Samaa paskaa ne kaikki kuitenki sulle mongertaa buranasta ja kuumanjuomisesta.

PS. Loppuun vielä päivän "No shit Sherlock!"-uutiset. Lähes päivittäin saamme lukea uutisia, joihin tekisi mieli vastata että hei ihaks oikeestii...  Tässä tämän päivän oh really-otsikot:

"Syömishäiriöt yleisiä mallimaailmassa", kertoo Suvi Koponen Iltalehdessä. Siis eihä? Että ihan malleilla olis taipumusta oksenteluun ruokailun jälkeen tai kokonaan ruokailematta jättäminen? Ei vittu, en olis uskonu... Miten sellanen työympäristö (pakko olla laiha, ympärillä laihaakin laihempia työkavereita, sopimus jäihin jos et laihdu, pitää olla laiha laiha laiha, koska muuten joku muu vies sun duunis...) muka vois aiheuttaa moista?

&

"Papilloomarokotus ehkäisee kohdunkaulan syöpää". Nyt tekis mieli sanoa, että WANHA! Ihan oikeesti  Aamulehti ...  Siis kohdunkaulansyöpähän ei johdu papilloomaviruksen aiheuttamasta infektiosta, ei toki!  Sama ku uutisoisin "HUOLLA JARRUSI -PYSTYT PYSÄHTYMÄÄN PAREMMIN!"

Hyvää yötä kaikki!

30 kommenttia:

 1. ahahahah sain kunnon naurut :D:D

  VastaaPoista
 2. Hahahah ei hitto piristit mun iltaa :D oon ollu tänään vittuuntunut suurinpiirtein kaikkeen pienistä isoihin asioihin, mutta tää piristi! Kiitti!! :D

  VastaaPoista
 3. Joskus sitä tulee tosiaan mietittyä että minkä hiton takia meillä on vähintään 6 vuoden koulutus siihen että ihminen osaa sanoo että ota toki burana. Sitä ku menee lääkäriin ni toivois tietysti saavansa ihan apuakin.

  Äiti kerto mulle joskus että sillä oli kerran ollu monta päivää ihan hirvee kurkkukipu, oli syöny kurkkupastilleja ja kipulääkkeitä vähän enemmän ku mitä suositusten mukaan sais ja käyttäny kaikki itsehoitokeinot mitä terveydenhoitajan koulutuksellaan osasi. Sit kun ei auttanu niin oli päättäny mennä kysymään korkeammin koulutetulta neuvoa. Lääkäri kattonu kurkkuun ja todennu että tulehtuneelta näyttää, kuulemma miettiny hetken ja sanonu "Mitäs jos hakisit kaupasta Mynthonia?"

  VastaaPoista
 4. "Mutta kuitenki todistetusti kyseessä on kova jätkä, jolla on kaikki mitä kyseisellä alalla tarvitaan."

  Valitettavasti tän jäbän duunikaverit olivat kertoneet, ettei hemmo juurikaan tiennyt mitä oli tekemässä ja että kävi tyyliin googlettamassa hoito-ohjeensa potilaille. Sen verran kova jätkä kyseessä siis.

  VastaaPoista
 5. Mutta siis joo, en toki kiellä etteivätkö "pätevätkin" lääkärit osaisi harjoittaa ammattiaan kuin valepuoskarit... Terveisin minä, joka vuoden kestäneen vaivan takia maksoin itseni sairaa(mma)ksi yksityisellä enkä saanut mitään muita elämänohjeita kuin "emmä ny osaa toho mitää sanoo, ei se varmaa mitään vaarallist oo".

  VastaaPoista
 6. Mä en ymmärrä tätä lääkärivihaa ollenkaan. Ehkä johtuu siitä, että pääsen lähipiirissäni seuraamaan, mitä siellä kulissien takana oikeasti tapahtuukaan.

  Kääntöpuolena näissä ylläolevan kaltaisissa tilanteissa on usein se, että porukka tulee lääkäriin valittamaan kipeää kurkkua/nuhaista nenää ja vaatii heti ovella antibiootteja. Joo-o, todennäköisesti kyseessä on virusinfektio, eikä lääkäri välttämättä ehdi tutkia jokaista nuhanenää, kun tahti on kuusi potilasta tunnissa. Tällöin päädytään juurikin tuohon buranan tarjoamiseen, jotta terveyskeskukset on tyytyväisiä ja säästävät rahaa <3 Sitten kaikki onkin lääkärin vika, kun ei osaa muuta tarjota!!11 Valitettavasti osa vaivoista nyt vaan yleensä kestää joitakin päiviä ja paranee itsestään, mutta joidenkin tuntuu olevan vaikeaa käsittää, ettei se Juho-Petterin yskä yleensä vaadi minkäänlaisia hoitotoimenpiteitä.

  Eivät ne lääkäritkään mitään ihmemiehiä ja -naisia ole. Toki heissäkin on elämäänsä kyllästyneitä luusereita, mutta eivät he turhaan ole kouluja käyneet. Diagnoosin teko kun yleensä vaatii vähän enemmän kuin taitoa googlettaa. Itse näkisin, että lääkiksen pääsykokeisiin pitäisi ottaa mukaan soveltuvuuskokeet - sairaanhoitajilla on, miksei sitten lääkäreillä?

  VastaaPoista
 7. mulla ei ole ainakaan lääkärivihaa, terveyskeskusvihaa kylläkin :D mä en tiä kuka ny ottaa tosissaan mutta mää en ainakaan KOSKA NYT ALKO MUN VIIKONLOPPU, täältä tullaan tallinna

  VastaaPoista
 8. Lähinnä kommentoinkin tuohon anonyymin vuodatukseen.. :D

  VastaaPoista
 9. NIIN SAMAA MIELTÄ! :-------D JOKA SANA.

  VastaaPoista
 10. Ehkä se lääkäriviha tulee ihan omista henkilökohtaisista, paskoista kokemuksista, eikä siinä valitettavasti paljoo lohduta/auta, vaikka joku inttäisikin, että "määä tiedän kun mun äiti on lääkäri ja mä tiiän oikeesti". Niin tietää nekin ihmiset, jotka on saanu paskaa palvelua ja nehän siitä vasta kärsiikin, ei se helvetin lääkäri.

  Esimerkki: menen arvauskeskukseen valittamaan kurkkuakipua ja huonoa oloa/kuumetta. Lääkäri huitoo pikkusen kurkkuun päin ja sanoo, ettei sinua mikään vaivaa. Olo on paska, joten seuraavana päivänä joudut maksamaan itsesi kipeäksi yksityisestä lääkäristä, joka (TADAA) toteaa sinulla nielutulehduksen, poskiontelotulehduksen sekä molemmissa korvissa välikorvan tulehduksen. Puhumattaakn eräästä lapsuuden ystävästäni, jolta jouduttiin amputoimaan murtunut jalka, koska se oli laitettu luutumaan päin helvettiä.

  Tai kun valittelet jatkuvia, kovia vatsakipuja ja lääkäri arvailee, että se johtuu joko siitä, että A) olet nainen B) ryyppäät liikaa tai C) olet jatkuvalla dieetillä. Vuosi myöhemmin, kun itkien vaadin päästä tutkimuksiin, löydettiin ihan oikea (parantumaton)sairaus, joka olis löydetty jo aika päiviä sitten, kun jotain olisi kiinnostanut ottaa tosissaan. Jos tätä sairautta ei hoida, voi aiheuttaa syöpää, että jess...

  Helvetti, ei ihmiset yleensä tahallaan esitä olevansa vuosi tolkulla kipeänä. Ja on joo varmaan henkilöitä, jotka vaatii antibiootteja kaikkeen, mutta se ei saatana tarkota sitä, että ketään ei tartteis tutkia, vaan kaikki hoituu buranalla.

  VastaaPoista
 11. "Ehkä se lääkäriviha tulee ihan omista henkilökohtaisista, paskoista kokemuksista"

  On minullakin paskoja kokemuksia lääkäreistä, kuten myös esimerkiksi bussikuskeista, psykologeista ja raksamiehistä. En kuitenkaan näe sitä perusteena vihata ammattikuntaa koko katkeruuteni voimalla. Lääkärinä olemisesta olen nähnyt _myös_ kääntöpuolen, enkä todellakaan aio inttää kanssasi yhtään mistään.

  Ja luithan kommenttini kunnolla? :)

  "eikä lääkäri välttämättä ehdi tutkia jokaista nuhanenää, kun tahti on kuusi potilasta tunnissa. Tällöin päädytään juurikin tuohon buranan tarjoamiseen, jotta terveyskeskukset on tyytyväisiä ja säästävät rahaa <3"

  ja

  "Eivät ne lääkäritkään mitään ihmemiehiä ja -naisia ole. Toki heissäkin on elämäänsä kyllästyneitä luusereita".

  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 12. menin lääkäriin jatkuvien päänsärkyjen ja pahoinvoinnin vuoksi - sain antibioottikuurin virtsatulehdukseen. tää autto mua miten ?

  VastaaPoista
 13. En tiedä sinusta, mutta niin paskoja bussikuskeja tai psykologeja en ole eläessäni tavannut, mitä lääkäreitä ;). Bussikuskeissa verrattavissa olisi, että tyyppi ajaa kerta toisensa jälkeen päin honkia tai kolareita harva se päivä. En toki vihaa lääkäreitä koko katkeruuteni voimalla (voi pyhä sylvi sentään :D), mutta en ymmärrä, jos joku kertoo huonoista kokemuksista lääkäreiden kanssa, joku aina pyrkii torppaamaan toisen kokemuksen kommentein
  1) Lääkäreillä on kiire (ja kuka siitä kärsii, POTILAS)
  2) On potilaita, jotka oikeasti eivät tarvitse apua
  3) Voisit arvostaa vähän enemmän lääkäreitä, ei sinulla ole ammattitaitoa kyseenalaistaa. (en väitä sinun vetäneen tätä korttia esille) tai
  4) Olet itse aiheuttanut hoitamattomuutesi omalla asenteellasi (tätä korttia et sinä myöskään esittänyt, melkein jo odotin sitä).

  Huom. en ole koskaan käyttäytynyt törkeästi lääkärissä, koska joku mulkku saattaisi jättää tutkimatta jo pelkästään "väärän asenteen" takia. Olen aina ollut ystävällinen ja kohtelias, vaikka se kohtelu toisinaan on ollut aivan jäätävää.

  Potilastahan se hirveästi lohduttaa, että sori, oli vähän kiirus päivä, en oikein ehtinyt tutkia ja nyt kärsit hoitovirheestä :D. Eikä potilaan TARVITSE näitä asioita ymmärtää/sietää, sillä on asiakkaan omasta hengestä ja terveydestä kyse, ei sen lääkärin.

  Että voi voi pikku lääkäri parkaa...ketään ei kiinnosta ihminen, joka vammautuu/kuolee/kärsii hoitovirheen takia ;). Kyllähän nuita potilaita tulee ja menee!

  Eipä mulla muuta.

  VastaaPoista
 14. Hahaa hahaa :D Ja vielä tohon valelääkärihommaan, mielummin menisin sinne ku paikalliselle tohtorille - täällä ne ei ees puhu suomea! Siis sä meet täällä terveyskeskukseen ja sanot että tarvisit vaikkapa e-pillerit; 'mita pilleri mika pileri? mina laita sinule burana pileri tasa ole huva'. Ja en siis oo ainoo jolla on tää ongelma, tuolla terveyskeskuksessa on lähes kaikki jotain minapuhuhuonosuomi-lääkäreitä :D ketuttaa ku ei ne ees tajuu mitään mitä niille sanoo.

  VastaaPoista
 15. jenni R A K A S T A N blogiasi ja luen sitä joka ikinen päivä ja uus postaus aina piristää päivääni. oot aivan loistava kirjoittaja ja jokainen kirjoitus saa mut nauraan! MUTTA.. nyt tämä kirjoitus.. lääkärin työ on paljon muutakin kuin nuhanenien hoitamista. kyllä muakin vituttais opiskella 6 vuotta ihmisen anatomiaa ja päätyä kirjoittamaan antibiootteja ihmisille joka päivä. ja yleensä kun ihmiset tulevat lääkäriin ja kertovat kärsineensä yskästä, nuhasta ja pääkivusta ja lääkäri määrää kuumaa juotavaa ja lepoa niin tämä hoito toimii. vaikka potilas olisikin itse osannut hienosti diagnosoida itselleen flunssan ja lääkäri vahvistaa tämän niin ei siitä sitten lääkärille kannata suuttua.

  " "Oon yskiny verta kolme viikkoo..." "Öö, no juo kuumaa ja lepää." VAU, ITSEHÄN EN OLISI MOISTA KEKSINYT!" mitä olisit halunnut lääkärin tekevän kun lepo nyt sattuu olemaan oikea hoito tähän? magneettikuvaukseen, syöpäseulontaan ja suoraan vaan leikkaukseen? ehkä se olis yhden ihmisen kohdalla mahdollista, mutta entäs sitten kun sata ihmistä valittaa samaa asiaa viikottain? lääkärillä on todennäköisesti enemmän tietämystä ihmisestä ja taudeista joten en heitä ihan heti lähtisi kritisoimaan. ja after all: siellähän säkin vielä hengissä istut.

  myönnän kyllä että tää valelääkäri juttu on lähteny ihan käsistä. jos hän hoitaa hommansa mallikkaasti niin mikäs siinä, mutta entäs kun ensimmäinen ihminen tulee ja kuolla kupsahtaa? helppohan se olis vaikka mun hoitaa vanhuksien selkävaivoja ja flunssia, mutta ihminen joka ei oo käyny lääkistä ei kerta kaikkiaan voi olla yhtä pätevä lääkäri JA pakko olla päästään edes pikkasen vialla. miksei hän käynyt lääkistä?

  nyt lopetan tän vuodatuksen ja päätän sanoihin että vaikka otin tän kirjotuksen henkilökohtasesti (olen siis opiskelemassa lääkäriksi jos sitä ei viel tajuttu kannastani)niin huikeampaa blogia saa kyllä etsiä kissojen ja koirien kanssa :D

  -Riia

  VastaaPoista
 16. Toivon, että postaus oli tarkoituksella hieman provosoiva ja kärjistetty :D
  Haluaisitko esim. valelääkärin tekevän sinulle jonkin pienkirurgisen operaation? Useamman terveyskeskuslääkärinkin toimenkuvaan kuuluu paljon muutakin kuin buranan määräämistä.

  Tykkään blogistasi, mutta ehkä tämä postaus ei nyt ollut aivan fiksuimmasta päästä :D

  VastaaPoista
 17. milloin mun lukijat on hukannu huumorintajun :D herraisä millon mun tekstit olis ollu totisia faktapostauksia ilman provosointia ja läpänheittoa? :D kyllä huomaa keillä on lääkäreitä perheessä... ;)

  VastaaPoista
 18. En tiiä ootko jo tietonen mutta eräs surullisenkuuluisa neiti Fia Nyholm kopioi aika suorasukaisesti sun tekstejä omassa blogissaan:
  http://fia-nyholm.blogspot.com/2011/09/ku-ei-menny-seitteman-oikein.html

  Tuli esim tota tekstiä lukiessa sellanen deja vu-fiilis että tää on kuultu ennenki. Sitteku huomasin että se ei ollu ees viittiny vaihtaa omaa nimeään sinne tekstiin vaan esiinty jenninä ni laskin yhteen 1+1 ...

  VastaaPoista
 19. ^ wanha, kaikki tietää että Fia kopsaa Jennilta tekstejä... >:(

  VastaaPoista
 20. Missä olet töissä ? :)

  VastaaPoista
 21. Voi ei tää on ihan kamalaa , mun äidin ystävä joka oli mullekkin tuttu kuoli tänä aamuna. No tulin vähän aikaa sit koneella käymään ja löysin sun blogin. Nyt oon noin tunnin lukenu tätä läpi ja jopa NAURANUT ääneen , oon ihan hirveä ihminen enkä edes uskalla julkasta tätä kommenttia nimellisenä niin huono omatunto tulee siitä että pystyin vielä nauramaankin tänään. Aivan mahtava blogi sulla !

  VastaaPoista
 22. Itsehän olen tuolla valelääkärillä käynyt (se jonka kasvotkin julkaistiin netissä), osaa hommansa todella hyvin ! 2 viikon sairastelun jälkeen muut lääkärit oli perusflunssaa LEPÄÄ vaan, sit päivystyksessä törmäsin kyseiseen valelääkäriin tokas, että mulla on kuumeeton keuhkokuume ja määräs jos jonkinnäköstä pilleriä labrojen jälkeen ja johan mun ns perusflussa katos ! :D Joten VALELÄÄKÄRIT kunniaan!!


  Ai Jennikin on huomannut nää tooooosi hienot uutisoinnit, mäkin oon kyllä naureskellu, että ette voi olla tosissanne !! :DDDDD


  -P

  VastaaPoista
 23. toisiks vika anonyymi, voi ei kamalaa :D anteeks mutta naurahdin :D mutta otan osaa, ei todellakaan mukavaa :(
  Ja viimeinen anonyymi, OIKEESTI! Mahtavaa kuulla tällänenki puoli kuulla :D

  VastaaPoista
 24. Mun kaverilla on myös kokemuksia tästä valelääkäristä. Oli mennyt näyttämään kipeetä jalkaansa lääkäriin peräti kahteen kertaan, käännytetty buranan kanssa aina takas. Kolmannella kerralla tää valelääkäri kattoi, lähetti kuvauksiin ja KAPPAS: se jalka oli v*ttu murtunut. "ota buranaa". Jee.
  Sai hoidon tavattuaan tän valelääkärin.

  VastaaPoista
 25. "Että voi voi pikku lääkäri parkaa...ketään ei kiinnosta ihminen, joka vammautuu/kuolee/kärsii hoitovirheen takia ;). Kyllähän nuita potilaita tulee ja menee!"

  Sinulla on luetunymmärtäminen nyt kyllä niin hakusessa, että turha edes yrittää sanoa mitään. :D Mähän oon koko ajan vaan yrittänyt sanoa, että LÄÄKÄRITKIN ON IHMISIÄ, mutta sulle se näyttäisi automaattisesti ynnäävän sitä, että potilaalla ei mun mielestäni ole mitään arvoa tai väliä. Mä en ymmärrä, missä niin lukee, mutta antaa olla.

  VastaaPoista
 26. Kellähän se luetun ymmärtäminen on hakusessa? Missäs vaiheessa väitin, että SINÄ olisit sanonut noin? Pitääkö jokaisesta, ironisesta ja kärjistävästä kommentista heti kirjoittaa perään, että FOXIE ei sanonut näin, ettei neiti taas vaan vedä niitä rantapalloja nenäänsä :D? Voi hyvänen aika...

  ...lisätään nyt tähänkin perään, että Foxie ei sanonut, että näin pitäisi tehdä, mutta teen sen silti, ettei taas pallot karkaile vääriin aukkoihin ;).

  VastaaPoista
 27. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011111614765442_uu.shtml


  Nii, että toivottavasti kukaan EI oikeesti LUULE, että se mies osas hommansa.. Näit tarinoita tulee viel lisää ihan varmasti ja mun mummo oli yks uhreista.. Kiitos valelääkärille, mummon hautajaiset on sitte 19.11..

  VastaaPoista
 28. Anonyymi: lainasit kuitenkin minun tekstiäni ja tulkitsin tekstisi varsin aggressiiviseksi kirjoitustyylisi takia, joten oletin, että viittasit myös myöhemmin minun kirjoituksiini - ilmeisesti näin ei kuitenkaan ollut. :) Pahoittelen väärinymmärrystä. Neiti Foxie kiittää myös ruumiinaukoistaan huolehtimisesta, vaikkei niistä ole toistaiseksi mitään sinne kuulumatonta löytynytkään.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!