HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 30. joulukuuta 2011

hyssyttelymaa

Nykyaikana pitäis elää sellasta sananvapauden kultakautta ja ottaa kunnon harppauksia rehellisyyden ja avoimuuden suhteen. Mutta ei, vittu hyssytellään vaan.

 Jo pelkästään nykyinen arvosteluasteikko amiksissa (1-3) on uskomatonta hyssyttelypaskaa. Ykkönen, ni sä oot semi, kakkonen ni sä oot semihyvä ja kolmonen, ni sä oot hyvä. Kenellekään ei tuu minkäänlaista mielipahaa, kun tokareiden keskiarvot on siinä kakkosen pintaan, eikä tuu myöskään noloja "meidän luokan KA on 5,9"-hetkiä koulutarkastajien läsnäollessa. Ei välttäviä tai kohtalaisia, vaan kaikille sellaset kivat numerot että kaikilla on sitten hyvä mieli!

Sitten vielä ne nyt tosiaan miettii, että pitäis ny laittaa kaupoissa bisset tiskin alle, pois näkyviltä. Ettei kato vaan kukaan muista sitä faktaa, että tälläkin hetkellä moni vetää elämänsä perseet -joko sillä kaljalla tai ikkunanpesuaineella- ja nostelee kakaroitaan seinälle. Mutta poissa silmistä, poissa mielestä. Mitäs sellasia muisteleen, kurjia asioita!

Mitä helvettiä sellanenkin ratkaisu hyödyttää? Kakaroita vaan alkaa enemmän kiinnostaan se tiskin takaa nostettava pahvinen salkku ja voin kuvitella niitä kyräilytilanteita ruokakaupassa, kun kuiskaten myyjältä pyydetään kahdenkymmenenneljän pullon pakkausta Koffia. Helvetti mitä hyssyttelytouhua! Kalja on pahaa, kalja pois. Lahjanaruunkin voi kuristua, et pitäsikö seki laittaa tiskin alle? Oon myös joskus nielaissut purukumin, suosittelen senkin piilottamista.

Vaikka Suomi on sinänsä muita edellä ja hyvinvointivaltio, niin joku tässä ny kusee. Lainvalvojat-sarjan mukaan yksi arkipäiväisimmistä duuneista on vastailla itsemurhapuheluihin ja juoksennella niiden perässä pitkin kyliä (kyseisesä jaksossa eräs henkilö kulki naru kaulassaan tarkoituksena hirttäytyä). Mutta ollaan tästäkin ihan hissukseen. Mitä sitte, jos Suomi on pullollaan  syrjäytyneitä ihmisiä, jotka puukottaa nakkikioskilla, uhkailee aseella, hukuttaa koiransa ja linnoittautuu himaansa?

Jos joku epäilee hyvinvointivaltiomme tilannetta, vedetään mukaan vaikkapa Afrikka! "Kyl niinku Suomen kuolleisuus on pienempi ku Angolan!".  No sepäs tieto helpotti. Tai vertaillaan jotain koulumenestystilastoja. "Suomessa osataan paremmin ruotsii ku Tsekeissä!" Aijaa, aika vitun jännä sinänsä.

MITÄ SITTEN, JOS SUOMESSA KOULUTTAUDUTAAN HYVIN TAI LAPSIKUOLLEISUUS ON TYYLIIN PIENIN MAHDOLLINEN? Tuolla on vitusti ihmisiä, jotka kärsii mielenterveysongelmista ja jotka kaipaa hoitoa, että pääsis kiinni elämään. Tuolla on yksinäisiä vanhuksia kuset housuissaan vanhainkodeissa ja kodit pullistelee hakattuja lapsia! Siinä vaiheessa mulle on ihan vitun sama, että onkos Suomessa insinöörit Pohjoismaiden parhaat vai ei.

Mua vituttaa tällanen "noh noh, ei puhuta rumista asioista, puhutaan vaan kivoista jutuista!"-ajatusmaailma NIIIIIIIIIIIIIN paljon.

18 kommenttia:

 1. toi on oikeest niin totta! jonku pitäis oikeest puhuu ääneen huonoista asioista, eikä vaa kertoo kuin hyvin kaikki on ja mussunmussun-.-
  iha vitun hyvä blogi sul muute! se on hyvä et jollaki on noin vahvat mielipiteet ja pystyy esittää ne julkisesti!!

  VastaaPoista
 2. Muuten samaa mieltä, mutta pakko tunnustaa, että eipä paljoa mun persettä raastais vaikka ne kaljat ja sidukat nyt piilossa olisikin. Itse asiassa niiden koko asettelu kaupoissa tuo helposti sellaisen heräteostos-fiiliksen, vähän niin kuin lehti- ja karkkihyllyt jotka on sijoitettu juuri siihen kassan tuntumaan -on helppo vielä muuttaa mieltään ja napata ne parit sauna sidukat messiin siinä jonottaessa.
  Ja joo, ongelmaiselle ihmiselle se piilotus olisi parempi vaihtoehto, tuotteen ollessa näkyvillä nenän edessä houkutus kasvaa entistä helpommin ylitsepääsemättömäksi. Vai väittääkö joku, että karkkilakkoisen on mukava vieralla karkkikaupassa?

  VastaaPoista
 3. laura, onhan nää tällasta tuttujen asioiden pyörittelyä eikä mitään rakettitiedettä, mutta alko vaan vituttaa! :D ja kiitos :)

  Prinsessa, musta tuntuu, että kyllä alkoholisti aina juomansa hankkii, oli ne piilossa tai hyllyssä, kiljua tai lasolia (ainakin alkkis-naapurimme on 2477 pää jäässä, eikä poistu kotoaan muutaku joskus harvoin roskat viemään :D). ja miten tollanen piilotus olis edes käytännössä mahdollusta?! :D sen mä haluisin nähä, ku tuhat lavaa kaljaa on jossain piilossa :D mutta tokihan se aina houkuttaa, jos sattuu ohi kulkemaan...

  VastaaPoista
 4. Mää jo pelkäsin että kirjotat tästä "maahanmuuttokriitikoiden" julistamasta hyssyttelystä. Mutta väärässä olin ja hyvä niin. Mää oon vähän sitä mieltä että alkoholin myynnille tarttee tehä kyllä jotain, tai ainaki mielikuvamainonnalle. Kyllä ne täysi-ikäiset osaa ne viinansa ostaa ilman mainoksiakin. Mutta tää pullot piiloon -ajatus on kyllä hölmö. Miksei vaikka kaikki pullot Alkoon niin ei tarvi ruokakauppiaiden vaivata asialla päätään ja kaikki on tyytyväisiä?

  VastaaPoista
 5. luin just äsken tosta "kaljat tiskin alla"-jutusta kans ja oon ihan samaa mieltä. Ei niille alaikäisille sen kummemmin sitä alkoholia myydä nytkään niin saa vanha hakija-kulttuuri siinä jatkuis kuitenkin...

  Ja tosi mahtavaa että otit puheeks tän hyssyttelyn yhteiskunnassa, luulin olevani ainoa joka siitä paasaa ihmisille:D Justiinsa se asenne ettei kenellekään saa tulla paha mieli ei johda mihinkään. Muistan tällasen Ruotsissa toteutetun kokeilun joskus männävuosina, missä kokonainen koululuokka suoritti peruskoulun ilman että opettaja antoi kertaakaan negatiivista palautetta, onnistumisista sai toki kehuja. Tulos oli se, että peruskoulun suorittamisen jälkeen oppilatten osaaminen testattiin; juuri kukaan ei osannut lukea eikä laskea.

  Rakentavaa kritiikkiä pitää pystyä ottamaan!:D

  VastaaPoista
 6. mä oon amiksessa ja oon niiiin samaa mieltä tost 1-3 jutusta, siin ei oo mitäään järkeä! sit viel varmaa yli puolet kursseista arvioidaan hyväksytty/täydennettävä, ni sit siin tulee semmone olo et iha vitun sama mitä kirjotan tähä kokeeseen kuhan jotai viittin sinne kirjottaa, ei siel ees tarvii osata mitään ni tulee hyväksytty! ja sit noi 1-3, se riippuu TÄYSIN maikasta, saaks 1 vai 3, monet antaa vaa suoraa 2 ku ei ees muista kuka niistä nyt olikaa se Maikki Mansikkamaa?? ja sit yks luokkalainen kuka on kaikessa tyylii luokan paras jne ni sai työharjottelusta 1 koska sil oli vittumainen ohjaaja siellä ja sit yks kuka saa yleensä 1 ni sai sielt 3 koska sen ohjaajan oli semmone nuori ja ne vaa sattu tulee hyvin juttuu! tulipas pitkä valitus mut joo ojfnsaogfndskmo ärsyttää vaa tommone :DDD

  VastaaPoista
 7. Täyttä asiaa! Tätä blogia kyllä alan seuraamaan :)

  VastaaPoista
 8. Mä yksinkertasesti piän tästä blogista ihan perkeleen palio! Sää puhut täälä kaikkia niitä elämän suuria vittumaisia asioita mistä kukkaa muu ei julkisesti uskalla aukasta turpaansa. Sää aukaset kaikki nämä kliseet mitä täsä meijän hyvinvointiyhteiskunnassa ei sais äänee puhua! Simple the best, ei mulla muuta

  VastaaPoista
 9. kyl ihan asiatekstii. iten kuulun hieman noihin syrjäytyneisiin & masentuneisiin tapauksiin, ja voi kuinka vaikeeta on saada OIKEETA apua? ei muutaku lääkkeet kouraa ja menoks. no jouduin sit sairaalaa ja sain vihdoin psykiatrille ajan..

  VastaaPoista
 10. äläpä, vaikka tilastotiedot näyttäs että suomessa vähiten sitä ja tätä, kukaan lapsi ei ansaitse tulla hakatuksi, kukaan vanhus ei ansaitse vanhoilla päivillään istuu siä pikkusesa huoneessa ilman ruokaa. aivan järjetöntä touhua. eniten vituttaa kun ei itse voi asialle juurikaan mitään tehdä. mutta se on mun mielestä kyllä hyvin sanottu että hyvinvointivaltio ja pahoinvointikansa.

  VastaaPoista
 11. Hyssyttelyä on kans ihmissuhteissa. Muistan lapsesta asti, aina jos mulla ja mun siskolla tuli vähänkin erimielisyyksiä, tai kerroin jostain mikä mua ärsytti niin vanhemmat oli aina et "noh noh, älkääs nyt". Nykyään mun on ihmissuhteissa älyttömän vaikeeta ottaa puheeksi asioita jotka painaa mieltä. Kyllä mun mielestä lapsesta asti pitäis olla oikeus näyttää tunteensa, sekä oppia riitelemään&sopimaan. Ei ihme että ihmiset voi pahoin kun pienille perttiliisoille opetetaan et no kerroppas naapurin tädille miten kiltisti olet tänään ollut mutta älä vaan kerro miten eilen kiukuttelit ja riitelit simojohannan kanssa!

  VastaaPoista
 12. RÖÖKIHYSSYTYS! Sain oikeesti melkein raivarit, kun huomasin kaupassa, että siinä röökitaulussa, josta painetaan aski itelle, on nykyään NUMEROT. Ja sun pitää kysyä tiskiltä, mikä on minkäkin röökin numero. JA NE EI EES OO SAMAT KAIKISSA KAUPOISSA.

  Mua ois mukulana ainaki kiinnostanu, mitä numerotaulua aikuiset painelee kassalla :D Tästä varmaan tulee vielä aika monet "äiti mitä noi numerot on saanks mää painaa"-keskustelut, emmää vaan tajuu.

  VastaaPoista
 13. niiin totta!!

  ps. rakastan sun blogia ku kirjotat niin usein =)

  VastaaPoista
 14. ite jouduin jäämään tunnin jälkeen puhumaan opettajan kanssa yläasteella, kun tunnilla sanoin, että maahanmuuttajat saa enemmän rahaa kun alkuperäset suomalaiset ja me jäädään ihan vaille tarvitsemaamme apua koulussa kun mamut tukkii kaikki erityislinjat ja tukiopetukset. sain tästä huomautuksen kuriiriin ja opettajan rasisti- leiman. vaan siks, että kerroin sen totuuden joka me kaikki nähdään kun tullaan pois sieltä vaaleenpunasesta hyssyttelyhattarastamme.

  VastaaPoista
 15. korjaan tota ^ kun jotkut työttömät alkuperäset suomalaiset. hehe jää sanoja välistä (:

  VastaaPoista
 16. Osuit naulan kantaan tällä postauksella :) :(

  mutta säki voisit soittaa 24/7alkoholistinaapurilleskin apua kyllä etkä jauhaa täällä.

  VastaaPoista
 17. mä oon niiiin samaa mieltä ton hyssyttelyn kanssa (jos ymmärsin postauksen oikein sikäli mikäli en oikein tajunnut tämän postauksen päätä enkä häntää, blaming myself)

  VastaaPoista
 18. totta! Mulle on aina sanottu asiat niinku ne on ja joskus 6.luokalla erehdyin kertoo naapurille ketä lesbot/homot/heterot on ja siitähän soppa synty kun se mutsi kuuli tän... Ei saatu hengaa hetkeen :D Tosin röökien piilotus on hyvä juttu! Oon monesti sortunu siihen ku käyn ostaa safkaa ja sieltä ne kassalta tuijottelee houkuttelvasti, nytpä onki jo 3 röökitöntä päivää takana! :))

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!