HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

ihmiset, joita pelottaa syödä muiden seurassa

Taas mulla on mielessä tällainen asia, jota en vaan voi ymmärtää: teini-ikäiset, joita pelottaa syödä koulussa (POIKIEN NÄHDEN!!!11) tai jopa parhaiden kaverien kanssa ulkona. MITÄ?

Korostan, että nyt puhun tästä teinityttöjen ilmiöstä, en sosiaalisia tilanteita pelkäävistä, ahdistuneisuushäiriöstä kärsivistä henkilöistä. Ettei tarvi taas tulla nassuttamaan siitä, kuinka "SE VOI OLLA SAIRAUS!", vaan nyt puhun just näistä "ei vidduuh, vähäks noloa"-tyypeistä.

Mitä helvetin noloa on hakea sieltä ruokalinjastolta se kauhallinen makaronilaatikkoa ja syödä se parin sadan muun ihmisen tapaan? Miten joku voi olla niin urpo, että kuvittelee jonkun tarkkailevan tai vahtivan juuri hänen syömistään? Eiku joo, melkein unohdin näkkärin nakertamisen ja haarukalla makaronimössön työntelyn ("mä en ainakaan tällasta hiilaripaskaa syö, must tulee kauhee possu!") tuovan tietynlaista kunnioitusta ja arvostusta vieressä ruokailevilta!

Varsinkin nää, joita pelottaa nimenomaan poikien seurassa syöminen... Sellanen 15-vuotias vähänkin urheileva jätkähän syö tyyliin hevosen, jos se sille sallitaan. Sellasta tuskin vittuakaan kiinnostaa syökö vieressä istuva pikkulikka puolikkaan perunan vai kolme! Mun nähdäkseni "siis hyi, mul ei tod oo nälkä"-pissistely lähinnä aiheuttaa myötähäpeää ja huvittuneisuutta, ei niinkään kateutta toisen itsekurista tai jotain muuta vastaavaa. Vai valitseeko jätkät soidinkumppaninsa jonkun vitun annoskoon perusteella?!

Syöminen on joku maailman luonnollisin asia! Tää voi tulla yllätyksenä, mutta USKOKAA TAI ÄLKÄÄ, jos ei syö KUOLEE. Syöminen on vähän niinku pakollista, mikäli kiinnostaa elää jokseenkin tervettä elämää. Että jos jonkun mielestä on HUVITTAVAA tai NOLOA syödä koulussa tai jopa kavereiden kanssa ravintolassa, niin voi jumalauta mitä urpoilua! Sit on varmaan helvetin noloa hengittää tai käydä lenkillä, vedenjuominenkin on jokseenkin so last season.

Mä ainakin syön koulussa, vaikka olis kuinka paskaa ruokaa tahansa; 10 tuntia on aika kurja olla syömättä. Plus, että se on ilmaista ja onhan olo huomattavasti virkeämpi ja energisempi, ku käy syömässä sen pinaattikeittonsa (namnamnam). Eikä tarvi kikatella luokassa murisevalle mahalle. (hahahaa, mikään ei ole niin hauskaa, kuin "mul ei oo todellakaa nälkä"-lausetta hokevan pikkutsirbulan muriseva maha!) Enkä ole koskaan havainnut kenenkään tuijottavan ruokalautastani, en edes niiden kuumien ja hottiksien lätkäjätkien.

Jos joku tosiaan väittää jonkun kyttäävän sun syömistä, kehotan sanomaan tälle kyttääjälle, että maistuis varmaan sullekin.

38 kommenttia:

 1. itellä oli joskus tollane vaihe mut pääsin siit yli (onneks) nyt vaa nauran sille et kui pelle oon ollu :DD:D

  VastaaPoista
 2. Tää on niin totta ! Pari kaveria on sellasia, että välillä meinaa pää räjähtää. "Varmaan syön kun noi kattoo"- lause saa mut niin kiehumaa. Nii, tässä me muutkin 400 yläastelaista ja lukiolaista syödään ihan tavallisesti eikä musta ainakaan tunnu että kukaan vahtii mua. Mut mun mielestä on jotenkin tosi ahistavaa stödä yksin. Esim. mäkkipäkillä tamperehoodseilla tuntuu että KAIKKI tuijottaa ! Vaikka ei ne sitten tuijota, mutta kun on vainoharhanen niin on vainoharhanen. En mä silti oo skipannu syömistä ikinä sen takia, että ahistaa syödä yksin. Eihän siinä loppuenlopuks muuta kun availla suuta ja niellä sitä massaa se noin 5-10 min. jos nopee haluaa olla.

  VastaaPoista
 3. Mulla on aina itelläni ollu sellanen, että mua ahistaa jos joku kattoo kun syön, ja siitä mun on pakko huomauttaa! :D mutta kun olin viel koulussa niin ei se mun syömiseen mitään vaikuttanu jos joku sielt muista pöydistä saatto kattoa ihan muutenvaan. Etten todellakaan alkanu itkee et vittu yhyy toi tuijottaa en voi syödä :D

  VastaaPoista
 4. :DD kirjota joskus ujosta pissasta :DD

  VastaaPoista
 5. Meidän koko koulun valtasi joskus yläasteaikoina toi vaihe ja allekirjoittanut kuului siihen hihittelevään massaan :D

  VastaaPoista
 6. Meidän ylä asteela on todettu ihan sama ilmiö! Sielä on vielä tällänen kovis meangirl-pomo joka arvostelee kavereittensa syömisiä ja nauraa nille päin naamaa. Ite olen lukiossa ja lappasin lautasta kukkurallee hymy korvissa kun pelokkaat uudet seiskat otti toisella puolella linjastoa kolmas osan minun ateriaan verrattuna kommentein ''hei nyt kyllä mennään jonekki tonne nurkkaan et kukaa ei nää miten paljo me syyään'' itsehän astelin keskellä ruokalaa luokkalaisteni poikien eteen mässäämään!
  jos ei syö saattaa kuolla.

  VastaaPoista
 7. :DD muistan ku yläasteella ei nimenomaan otettu ku jotain salaattia ja näkkäriä ja katottiin halveksivasti kun joku tyttö jopa söi sitä ruokaa. mitä??tosin yläasteella kun olin todella yksinäinen ja piti käydä siis ruokalassakin yksin, nii se että suositut tytöt nauraa sille kun joku syö kunnon lounaan + se että pitäis yksin vallata joku pöytä ja koittaa nopeasti hoitaa syöminen ennen ku ne tytöt kulkee siitä huvittuneina ohi... se oli ihan hirveetä. nykyään lukiossa yksin syöminen ei oo ongelma ja nyt mulla on jopa kavereita joiden kanssa istua pöydässä, mut yläasteella oli maailman nolointa käydä yksin syömässä.

  siis itse ainakin syön koulussa ainaki kaksi annosta ruokaa, jos se sattuu olemaan tosi hyvää. mitä vittua, en mä ainakaan muuten jaksais 8h koulupäivää jos en söis mitään? vielä ku meidän koulu muutti uuteen rakennukseen vanhan rakennuksen remontin ajaksi ja siellä on eri ruokavalmistaja ja se ruoka on aivan järjettömän hyvää ottaen huomioon sen miten pienellä rahalla se tehdään, nii ah <3 <3

  ja siis musta tuntuu et aina ku näen mun ihastusta jossain koulun käytävällä nii syön jotain sämpylää tai banaania tai jugurttia (otan usein pientä evästä kouluun ku ruokailuaika on niin myöhään) ja se ihan varmaan ajattelee et syön koko ajan ku käyn hakee ruokailussakin lisää ruokaa lähes aina :DD MINKÄ SILLE VOI KU ON NÄLKÄ?? kaikki varmaan tietää miten pahantuulinen on ku nälkä kalvaa eikä sillon pysty keskittymään mihinkään opetukseen.

  VastaaPoista
 8. itse olen myös törmännyt sellaiseen ilmiöön että tyttöjen mielestä on tosi noloa käydä esim. koulussa vessassa. pissallakäyminen ei oo niin paha, mutta se että joku käy IIIIIK _paskalla_ koulussa.
  DDDDDDDDD:: mitä pelleilyä? siis ei kai nyt moni mee kailottamaan ku tulee vessasta takaisin tunnille että kävin kakalla, mutta jos vaik kysytään jossain demi.fi-keskustelussa että käyttekö koulussa/kaverilla/poikaystävällä paskalla, nii todella moni sanoo ettei kehtaa käydä. nii siis eihän tytöt käy paskalla ollenkaan ja jos käy nii pönttöön tipahtelee ranskanpastilleja!
  no itse kyl mieluummin käyn hoitamassa tarpeeni vaikka missä yleisellä paikalla missä wc löytyy, hirveetä itsekidutusta odottaa siihen että pääsee kotiin. huh. varsinki ku omaa tulehduksellisen suolistosairauden minkä takia maha on jatkuvasti ripulilla ja sitä on oikeasti mahdotonta pidättää monta tuntia kotiinpääsyyn asti.

  olen puhunut.

  VastaaPoista
 9. minuu ärsytti ylä-asteella ihan hirveesti mennä tiistaisin syömään, koska söin juurikin tuollaisten voi noloa syödä-tyyppien kanssa. Muuten ne riehu, laulo, jopa tanssi ruokalassa ja kälkätti niin kovaa että omaa ääntään ei kuullut, mutta syöminen oli huh miten noloa ! Ite hain tonnikalapasta-päivänä kolmatta lautasta, eikä tuntunut että kukaan kiinnittää huomiota MINUN syömiseeni, enemmänkin siihen huomionhakuseen kälinään. :-)
  Mutta hei, pakkohan sitä huomiota siihen pöytään oKATTOKAA, ME EI SYÖDÄ ! li hakea koska

  VastaaPoista
 10. Voi kun olisikin ongelmana vain yläasteella.. itse olen ainakin törmännyt samaan ilmiöön vielä amiksessakin! Ruokalassa tulee monta tyttö vastaan pelkät mehulasit kädessä ja auta armias kuinka he mulkoilevat omaa tarjotintani, johon en yksinkertaisesti ole saanut mahtumaan enempää ruokaa :D Kyllä minullekkin ilmainen ruoka (jonka joku muu on kaikenlisäksi mulle valmistanu) kelpaa ja yleensä tasapainottelet tarjottimellani ruokalautasen, salaattilautasen, pari kolme leipää, muutama lasi ja lisäksi vielä mahdollinen jälkiruoka :D Olen ilmeisesti näitten tyttöjen mielestä sitten hirveä possu, mutta eipä raavi mun persettä :)

  VastaaPoista
 11. Mä oon onneksi aina ollut niin ruuan perään, että lappaan lautaselle puolet salaattia ja lisäksi mahdollisimman paljon lämmintä ruokaa. Toki se oli lukioaikoina käyännössä pakollistakin, kun urheilin niin paljon :) Kyllä jotkut tytöt ruokia skippaili, mutta eivät ainakaan päin naamaa uskaltaneet vinoilla. Nykyään köyhänä opiskelijana mättää koulussa mahdollisimman paljon ruokaa myös siksi, että kotona ei tarvitsisi sitä päivän pääateriaa enää syödä, kalliiksihan se tulee kun vertaa 2,50e ruoka ja kaikki tilpehööri!

  VastaaPoista
 12. Onneks sanoit tossa alussa, että et nyt puhu niistä jotka oikeasti kärsivät ahdistuneisuushäiriöistä (kuten minä). Olisin muuten tullu valittaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ootpas ahdistuneen olonen huomionhakuisuutes kanssa

   Poista
 13. mul on kaveri joka ei kehtaa syödä missää julkisil paikoil tai meil :D kerran se oli meil yötä ja sille tuli huono olo ku se ei kehannu syödä mun äitin nähden vaikka äitihän ei sillon ollu ees kotona :--)

  VastaaPoista
 14. Juu voi helvetti kuin tyhmää.. muistan että olisin vähän ollu itekkin tommonen! Tai yksin syöminen ruokalassa!! Se vasta oli hirveetä. :D Voi nolous. Tai jos mentii kaverin kans johonkin syömään ni piti ottaa samaa ku olis ollu noloo syödä eriä! xD Välillä on vieläki sillai ku täällä paikkakunnalla on semmonen liikenneasema missä on kahvilan puoli ja sit hesen puoli mutta kuitenki usein monet syö sitä hesemättöä siellä kahvilan puolella missä myös joka päivä istuu kylän tyypit, kahveella, se on semmonen tapa et sinne mennään joka päivä istuun. Ni sit sillai "Kehdataaks me mennä tonne syömää ku noi tua kattoo." Mitä noloo siinäki on ku ne itekki siä mäysää! -.-

  VastaaPoista
 15. nautin kyllä enemmän yksin syömisestä ku seurassa, se ruoka ja maut ansaitsee mun jakamattoman huomion :'D on tosi rasittavaa jos joku kyylää ku syö, välillä ihmiset ihmettelee sitä miten "järjestelmällisesti" ja siististi syön

  VastaaPoista
 16. nyt on pakko sanoo et kirjotat kyllä ihan vitun hyvin ja osuvasti! kiitos siitä<3 on kiva lukee näitä ja arvostan sitä miten suoraan sanot, tai no, kirjotat asioista!

  VastaaPoista
 17. Jälleen kerran asiatekstiä! Oon huomannut aivan saman ilmiön,vielä kun opiskelin amiksessa.Eräs toisia todella pahasti ja nenän varttaan pitkin katsova ylimeikattu pissis ei syöny melkein koskaan mitään.Kyllähän se ruokalassa istui,mutta sen ajan se käytti sitten toisten ihmisten mulkoiluun.Iik eihän se voinu syödä,kun kaikki olis varmaanki ajatellu että se on kauhee herkkusuu tms.
  Luuleeko nää pissikset,että kaikki pojat on kiinnostuineita niistä :D raukkojen pitää sitten miettiä ihan syömisistä lähtien miten käyttäytyy,että tekisivät hyvän vaikutuksen jätkiin.Voi lol sentään :DD

  VastaaPoista
 18. Mun entinen poikaystävä itse asiassa piti aina kauheeta vahtia, että syön koulussa tarpeeks ja sit ku se lähti armeijaan, nii se sano laittavansa jonku muun vahtiin että syön tarpeeks. :D no onneks siä ei kukaa vahdannukkaa mun syömistä, ja herra itekki lopetti aika pian sen kyttäämisen. :D

  VastaaPoista
 19. Itse muistan varmaan ikuisuuksiin yhdeksännellä luokalla olleen tilanteen, meillä sattui olemaan biologian tunnit aina ennen ruokailua ja kaikillahan siinä mahat murisivat jo.

  Minähän sitten reippaana tyttönä kysyin opettajalta: "Miksi maha murisee?"

  Ja opettaja tokasi : "Siellä se pieru kiertää"

  Voin kertoa, ettei enää murissut tyttöjen mahat tunneilla ja porukka meni punaiseksi kuin tomaatti.Jokaisella oli jatkossa jotain välipalaa mukana. :D

  VastaaPoista
 20. Edelleenkin (yläasteella) on TODELLA vituttavaa kun kahden parhaan kaverin kanssa ollaan ruokalassa: toinen ottaa vesilasin ja näkkärin, toinen JOPA LAUTASEN JA TARJOTTIMEN, johon ottaa sitten kipon pienimmän perunan ja puolikkaan snapsilasillisen kastiketta. Sitten valittaa koko ruokailun ajan, kun mulla kestääääää sen ruoan syömisessä niiiiiin kauaaaaaan (n. 5min...)

  VastaaPoista
 21. Me syötiin aina yläasteella kilpaa kalapuikkoja! Yksin mua kyllä ahdistaa vähän syödä jos kukaan muu ei syö "mä otan vaan fantan kun söin just kolme tuntii sitten tortillan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meki vedettiin kilpaa kalapuikkoja! Niitä haettiin ihan tajuton kasa lisää kokoajan :D

   Poista
 22. Asiaa! Luulenpa, että ihmiset/ruokalan viherkasvit kiinnittävät enemmän huomiota siihen, miten syö, kuin siihen, kuinka paljon syö tai syökö ollenkaan. Tavallinen lounaan syöminen on erisuuri kuin sikailu.

  VastaaPoista
 23. Eräs kesä meni mulla silleen et aamulla n. 9 aikaan heräsin, meikkasin, ja syömättä aamupalaa lähin polkemaan pyörällä poikakaverin tykö 10km päähän. Siellä olin ilta 9 asti jonka jälkeen pyöräilin takas kotiin, söin, ja nukahdin ja seuraavana päivänä sama juttu. Ikinä en poikaystävällä syönyt, kun ei tarjonnut ruokaa enkä kehdannu sitä pyytää. Olin 6. luokalta menossa 7. luokalle. Voin kertoa että olin pikkusta vaille laiha sen kesän jälkeen.. Sairasta.

  VastaaPoista
 24. En voi millään ymmärtää tätä ajattelutapaa et koulussa ei syödä? Miks vitussa ei syö? Ne tytöt menee kumminki heti koulusta päästyään jääkaapille kotona ku on nii nälkä. Mä oon itte rakastanu aina ruokaa ja varsinki ku on hyvää ruokaa ollu ni syön itteni ähkyyn asti. Kaverit oikeen vitsaili mulle lukiossa kuinka paljon syön ja miten sä jaksat syödä, mut mitä sil on väliä kun kaikki näkee et jokatapauksessa oon hoikka ihminen ja pysyny samassa painossa teiniajoilta lähtien? Jos söisin sitä salaattia ja puolikkaan näkkärin ni varmaa laihtuisin iha alipainoseks:D Nykyään varsinki köyhänä opiskelijana koulussa syön niin paljo ku vaa jaksan koska 2,5e on oikeen sopiva hinta opiskelijana, eikä tartte koulun jälkeen ite valmistaa enää massiivisia ruokia ja siten säästää rahaakin =).

  VastaaPoista
 25. Voi että, ilmaista kouluruokaa! Ja saako sitä hakee lisää? Meillä ammattikorkeessa ruoka maksaa 2,43€ ja sehän on se yksi lautasellinen. Esim tänään kalapaloja, sai ottaa 2kpl. Jos on lihapullia, niitä saa ottaa 6 kpl jne. Voi luoja arvostakaa sitä ilmasta ruokaaaa! :-D nojoo ei liittyny tähän postaukseen mitenkään, eikä toi kaks ja puol eurookaan paha hinta oo, mutta ku sitä ei saa ees lisää jos jää nälkä.

  Muuten ,osuvaa tekstiä. En muistanukkaa tämmösen ilmiön olemassaolosta.

  VastaaPoista
 26. Tää on niin totta :D Hahah ja sun blogi on ihan paras :'D

  VastaaPoista
 27. Täytyy sanoo, että kärsin kyllä hieman itse tuosta!:( Ja ei se ole sitä, että mua hävettäis syödä koska muut katsoisivat että ompa lihava kun syö. Ja kyllä syönkin koulussa jos pidän ruoasta, ja kaverienkin kanssa käyn syömässä välillä. Mutta esim. treffeille en ikinä voisi mennä ravintolaan, mua ahdistaisi niin paljon! En edes varsinaisesti tiedä miksi.. Mutta se tuntuisi ihan kauhealta!:D

  VastaaPoista
 28. "teini-ikäiset"
  Sanoo neiti 20-v joka on itsekin hetki sitten ollut teini-ikäinen. Nyt skarppaat rouva täytekakku, jotain ymmärrystä teinejä ja toisia ihmisiä kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mites se sit pitäisi sanoa?? Teini-ikäiset on teini-ikäisiä, oli sit ite ohittanu sen iän 3, 10, 50 tai miten kauan vaan sitten. -.-

   Poista
 29. Ihan saman ilmiön huomasin yläasteella...kaveri otti pöytään _tyhjän_ lautasen ja tarjottimen ja ainoa mitä siinä oli siis suuhunpantavaa oli vesilasillinen koska oli nähnyt poikaystävänsä joka kuulemma luuli hänen painavan 30kg (O__o) ja ei voi syödä tämän edessä koska se on niin possua <3
  Mutta oikeesti aika läppä ilmiö sinänsä että jokapuolella hoetaan nuorison lihomista ja sitten kukaan ei syö julkisesti sen takia ja itse asiassa ne kouluruuan skippaajat on yleensä ihan pahimpia tankkeja koska ei ihmekkään jos tulee vedettyä paljon ja just jotain suklaata tyyliin heti koulun jälkeen ku on kamala nälkä :/ Mutta siis tämä on ihan hirveä ilmiö...Osa omista kavereistani harrastaa tätä edelleen "join aamulla kupin kahvia ja iltapalaks leivän söin oon vähän pulla xDxD" sanovat, ihan niinkuin olisi jokin kehuskeltavakin asia, eivätkä nuo huomiohuorat ole edes laihoja yleensä =D
  Mutta oikeasti, hirveä ilmiö kyllä :/

  VastaaPoista
 30. Ootko Pirkossa koulussa :D siellä vietän aina ruokailuni pari vuotta nuorempien tyttöjen kanssa, jotka kattoo kauhuissaan, kun vedän viis perunaa ja kolme leipää, kun neidit tökkii salaattia ja pureskelee hitaasti ja niin tyylikkään näköisinä pientä leivänpalaa. Vittu mitä pelleilyä.

  VastaaPoista
 31. Joitaki vuosia sitte (eli taisin olla jotakuinki 22vee sillon) amiksessa ollessani oli ilmaset ja vieläpä ihan hyvät ruuat. Yks päivä oli sitte sellasia kärpäsenkakkelin kokosia lihapullia joita sai ottaa viis, otin toki koko sallitun määrän ja lisäksi pottua ja iso kasa rehuja. Kun pääsin pöytään asti niin anorektinen ja muutenki tosi pienikokonen luokkakaveri katto mun lautasta suorastaan tyrmistyneenä ja jatko sitte kasvispihvinsä nyhertämistä... :D Mielessä pyöri yhtä sun toista nasevaa mutta jätin sanomatta, kun kys. henkilö kuitenki muuten oli kiva tyyppi. Ei kai vaan tajunnu että kaikki EI tule toimeen niin minillä syömisellä millä se ite kuvittelee elävänsä.

  VastaaPoista
 32. Mä oon poika ja silti oli sama ongelma5. kesäkuuta 2012 klo 15.41

  Siis jos luulit et tää on joku tyttöjen juttu, ni eipä o. Itteeni viel ylä-asteel kuumotti jotenki syyä etenki tyttöjen ees, ku pelkäsin että sotken ruakaa suupielee ja kaikki pitää mua sikana xD Eräänä päivänä satuin näkee ku yks koulun tunnetuimmist (koviksist) veti makaronilaatikkoo nii et ketsuppi oli oikeest pitki naamaa xD se jälkee en o paljo välittäny milt näytän ku syön.

  VastaaPoista
 33. Nii ja en tosiaan o tsiigannu et jollain ois silmäänpistävä iso annos, sitä lähinnä oon ihmetelly et miten tytöt voi elää nii pienillä annoksilla :O

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!