HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 3. helmikuuta 2012

piikittelevät syyllistäjänaiset

Nyt mut ehkä sijoitetaan Vuoden Mulkuin Plotko -äänestyksen kärkisijoille, mutta aion silti paljastaa teille eräät luonteenpiirteeni: syyllistämisen ja piikittely.

Marttyyri-Jenni iskee suutahtaessa ja riitatilanteissa piikittelevillä "NO, JOS SUSTA ON OKEI...."-tyylisillä lauseilla, esimerkiksi näin: "No, jos susta on okei jättää mut siivoon ja mennä ite bisselle, niin mene toki!" tai "No, se on kiva, että sulla on aikaa tehdä kaikkea mukavaa vapaa-ajalla, mun ku täytyy alkaa nyt tiskaan sun tiskejäsi.". Sitte siihen päälle sellanen puoliksi auton alle jääneen oravan kärsivä ja tuskainen ilme.

Todella lapsellista, tiedän saatana! Siis syyllistäminen  kuuluu vanhojen kaivelun ja julkisen nolaamisen lisäksi niinku alhaisimpiin temppuihin, mitä voi vaan riitatilanteissa toiselle tehdä. Mutku se on niin jumalattoman helppoa ja kaiken lisäks vielä toimivaa. Pikku tikarin isku sinne toisen omantunnon pimeimpään kolkkaan ja se on siinä! Eikö muka ittees houkuttele livauttaa paria sammakkoo suustas?

Mutta on se niin, että melkein jokanen nainen syyllistyy tähän samaan juttuun sillontällön, se on varmaan evoluution muokkaama suojajärjestelmä meille tissiriipustimille (mahtava perustella olemattomalla biologiantietämykselläni asioita käyttäen sanaa "evoluutio"!). Ei niin sais tehdä, mutta jotenkin alkukantaisesti se tuolta jostain syvältä tulee. "No, jos sun mielestä sun ei tarvitse osallistua tämän suhteen ylläpitoon, niin ei sitten! Voinhan minä nämä meidän ongelmat yksinkin ratkoa!" Ja stradaa, toinen onkin heti paljon yhteistyöhaluisempi.

Siis mun mielestä pikku syyllistäminen on ihan ok -siis pienessä mittakaavassa ja harvoin. Sellaset "Muisteleppa sitä, kuinka olisit voinut pelastaa sydänkohtauksen saaneen ukkisi, jos vain olisit viitsinyt!"-tyyliset heitot ei oo edes syyllistämistä, vaan oikein kunnon henkistä raatelemista. Pois ne meistä. Mutta kevyet "no, jos toi pleikkari on tosiaan tärkeämpi asia ku ruuanlaitto, ni syö vittu se ohjain vaikka!" on ihan ok! Se ei kennellekään aiheuta traumoja, siinä ei ketään loukata, mutta se saattaa olla pieni potku sen sohvalla makaavan nasun perseelle.


Ei näin:
"En kyllä yhtään ihmettele miks sun entinen ämmäs jätti sut, sulta toi paneminen ei kyllä luonnistu!"
"Ootsä koskaan miettiny, että ehkä sä olit se, joka aiheutti sun vanhempien avioeron?"
"Faijas firma ei ehkä olis menny konkkaan, jos säki olisit viittiny laittaa tikkua ristiin... meinaa ei olis tarvinnu teidänkä 6 henkisen perheen käydä sossun luukulla..."

Vaan näin:
"No, jos susta on saatanan hauskaa pelata sitä autopeliä seittemättä tuntia putkeen, niin pelaa toki, mä voin sillä välin vaikka pestä sun hikisiä vaatteitas. On meinaan toi paikallaan istuminen varmaan kovin uuvuttavaa!"
"Kiva yskä, polta toki toinen rööki!"
"Kiitos vaan, oli kovin mukavaa odottaa sua 2 tuntia pakkasessa, kun UNOHDIT hakea mut. Nooo, keuhkokuume onkin mulla vielä kokematta...."

+ pilke silmäkulmaan ja "noo, läppäläppä"-heitto perään.

Harrastatko itse edes joskus tätä järkyttävän lapsellista, mutta kovin tehokasta keinoa? Kyl sä mulle voit kertoo...

16 kommenttia:

 1. vihaan tota, aivan raivostuttavaa :-D mun ex-ystävä syyllisti mua ja muuta kaveriporukkaa iha jatkuvasti

  "joo voit sää mennä sinne bileisii, ei mua haittaa yhtää, kyllä mää mielummin teen näitä rästiinjääneitä koulutehtäviä"

  "joo menkää vaa heselle, mää jään siivoo tätä koiran paskaa tästä lattialta"

  HOX tuo toine esimerkki, ihanku yhen pikku kakkakasan siivoomine veis minuuttia kauempaa. tuo kyseinen kamu ois ihan hyvin voinu lähtee mukaan tyttöjen iltaan, mutta EI, piti päästä syyllistää ja marttyyroimaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no noi kuulostaa jo kieltämättä raivostuttavilta :DDD varsinki toi kakkoskohta, mitä helvettiä?! :DDD mutta se nautinto, minkä saa ku saa pikku piikillä sen toisen ihmisen ottaan itteensä niskasta kiinni....

   Poista
 2. Hahaa:D Kuulostaa niin tutulta ja itse syyllistyn tuohon melkeen aina, kun tunnen tulleeni kohdelluksi väärin. Sitten vielä tippa silmään, kun itken riitatilanteissa nii helposti, nii avot:D Mut kun helvetti, ei ne ukot muuten vaan tajua. Tai no, tuo miun mieheke ei meinaa tajuta sittenkään aina välillä, mut tuleepahan ittelleni ees vähän parempi mieli.

  -Satu

  VastaaPoista
 3. P.S. Rakastan teikäläisen kirjoitustyyliä ja hymyilin mm. ääneen, kun luin tuon syö vaikka se ohjaimes:D

  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi Satu kiitos, kiva kuulla että hymyilet ääneen (hahahah :D ihana) . ja kieltämättä itsekin saan helposti sen kyyneleen silmäkulmaan tirautettua, niin on se aika loistava kombo......

   Poista
 4. Välillä tulee piikiteltyä poikaystävää jotta onnistuu välttämään tiskaamisen..

  VastaaPoista
 5. Meillä me tehdään tota kumpaakin, itseasiassa mieheke käyttää tätä useemmin (WTF)! Ja sillon ku se kohdistuu muhun niin puolustaudun samalla, tai sit vakio "Noni, just. Aina sä sanot noin kun on MUSTA kyse ja sit vedät päälle ton marttyyrin viitan, näytät vaihtaneen sen näimmä jo burkhaan *jäkäjäkänatinativinevine*" Todella kypsää, etten sanos. :D -Sussu

  VastaaPoista
 6. Ei kumpaakin, tai siis joo kumpaakinkin mut piti kirjottaa että meillä tehään tota kumpikin! :D -Sussu

  VastaaPoista
 7. Hyväski havaittu keino öö... Ilkeilyyn?... on myös piikittelyn yhdistäminen sarkasmiin, näin:
  Minä: "Aika kallis auto, 95689346798467895 euroa..."
  Kaveri: "No ei toi nyt musta oo kovin kallis..."
  Minä: "No ei se sitten jos on noin vitun rikas niin kun sinä."
  NO SITÄHÄN SE KAVERI SIINÄ KERJÄÄ!:D

  Ps. Mulla ei oo juurikaan kavereita enää :D

  VastaaPoista
 8. Voi Jenni, tiedätkös että oot mun poikaystävän pahin painajainen! :D se suorastaan kauhulla odottaa uusia postauksia! Ihan vaan siitä syystä että mun mielestä sä oot joku paasauksen jumalatar ja luen kaikki sun jutut sille ääneen ja sitä nyt ei kauheesti kuitenkaan kiinnosta nää sun jutut, koska tietenkin sä lauot totuuksia siitä miten naiset on aina mahtavia ja miehet ei-yhtä-mahtavia ja sit sitä vituttaa :D Mutta syyllistäminen on aika oiva apuväline! :D

  "Mut haniiiii mä oon ollu koko pitkän päivän töissä ja susta erossa ja sitte ku haluun edes SEKUNNIN jutella sun kanssa tärkeistä asioista josta Jenni kertoo niin sä et vaan VÄLITÄ!*teatraalinen huokaus* Mut jos sun mielestä ton sun leffas juonen kannalta tärkein kohta on meidän yhteisiä keskusteluja tärkeämpi niin kai mä sit juttelen täällä ittekseni... *Huokauuuuuuuus* Kai sä tiedät rakas että Cosmo aina sanoo että suhteessa pitää keskustella... Mut ehkä sä sit et haluukkaan panostaa tähän suhteeseen enää... Kyl mä ymmärrän... *huokaaaauuuuus*" Sit se lopulta aina antaa periks ja tulee kauhean nurinan ja ärinän saattamana kuuntelee kun mä innosta hihkuen luen sille sun juttuja! Joudun aina pitää pitkiä taukoja kun en saa henkee ku naurattaa niin paljon ja sit lopuks luen sille vielä parhaat palat uudestaan! Ja aina se kiltisti kuuntelee vaikka sen naamalla on totaalinen please kill me now-ilme :D

  VastaaPoista
 9. Pakko myöntää että tota tulee harrastettua..sillon vituttaa jos se kakslahkeinen heittää takas jonkun ehkä vielä osuvamman kommentin takas.tää ei nyt liity ihan tähän mut se on raivostuttavinta ku on nii saatanan kiukkunen ja päättää huutaa jonkun tosi jämäkän kommentin ja sit menee sanat solmuun ja lopputulos on pelkkää sönkötystä..jos ymmärrät mitä tarkotan. niihin vanhoihin "mokiin"on kyllä helppo vedota vaikka ei sais.. Aina on vaa pakko saada sanoo se viimine sana!'

  VastaaPoista
 10. Haha mä just eilen heitin tommosen "kiva olla ainoona yrittämäs täs parisuhtees" :D laitetaan stressaavan viikon, kauheen väsyn ja paskan itsetunnon piikkiin!

  VastaaPoista
 11. Harmi ku kukaan lähipiirissä ei harrasta tällästä, et pääsisin kokeileen mun taktiikkaa syyllistämisen torjuntaan.
  Esim:
  - Näiden kaikkien kotitöiden tekeminen yksin onkin tosi kivaa. Onneks et halua nostaa persettäs siitä sohvalta.
  - onneks joku tykkää. Ole hyvä vaan!

  VastaaPoista
 12. "Sitte siihen päälle sellanen puoliksi auton alle jääneen oravan kärsivä ja tuskainen ilme." En muista millon oon viimeks revenny ääneen lukiessani jotaan. :''DD

  VastaaPoista
 13. Häh, ei syyllistämisessä oo mitään väärää. Sehän vaan kertoo että se toinen ON syyllinen johonkin, ei ilman syytä voi syyllistää. Ite ainakin harrastan sitä ahkerasti, enkä kyllä pode minkäänlaista huonoa omatuntoa siitä. Täällä me vaan syyllistetään toinen toisiamme, auvoista elämää meillä ;)

  Ehkä lapsellisin keino mitä käytän luistamisessa on se, että vetoan kaikessa tähän tautiin. Joo oon sairas ja kaikkee, mutta pitäs mun silti tiskata nuo hemmetin astiat. Oon maanantaista lähtien pitkittäny ja pitkittäny sitä, vaikka ei se oikeasti oo sen rankempaa kun tähän blogiin kommentointi. Tänään tosin en luistanu sairauteen ja huonoon oloon vedoten, vaan "Kultsipöppeli mä hei tein sulle ylläripäivälliset ja tänään on ystävänpäiväkin!" Jonka jälkeen livahdin koneelle ja kaikki on ilosia. (Paitsi minä huomenna kun ei oo aamiaiselle astioita. Mutta jos ei kuluta paljoa niin ei tarvi syödäkkään, jollon ei tarvi tiskata? Eli ne tiskit voi aivan vapaasti olla ja haista!
  Miten kaipaankaan meidän vanhaa ja paskaa tiskikonetta....)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!