HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 2. helmikuuta 2012

poikaystävä vs. paras kaveri

Eräs lukija kysäisi multa tässä jokunen päivä taaksepäin aikas mielenkiintoisen kysymyksen, joka kuului suurin piirtein näin: jos paras ystäväni ja poikaystäväni menisivät ja paneskelisivat, miten asiaan suhtautuisin ja kumpi saisi lähteä ja kumpi jäädä. No, se kysymys oli vähän nätimmin muotoiltu, mutta... >> Ja siis huom! Puhun yleisellä tasolla poikaystävästä ja parhaasta kaverista, en ajattele päässäni omaa kumppania ja jotain ystävääni, kun tätä kirjoittelen.

Oon tätä asiaa ny pari päivää pohdiskellut ja ajattelin ihan aiheesta postata, koska kysymys on sinänsä mielenkiintoa herättävä ja loppujen lopuksi aika mutkikas.

Ensinnäkin, kumpikin saisivat mun puolesta elämästäni lähteä; ei niinkään se pettäminen, vaan se, että kaksi tärkeänä pitämääni ihmistä tekisivät sellaisia jekkuja selkäni takana. Vittu sellasta peliä en kyllä siedä. Molemmilta vois taittaa nenän perseeseen ja potkas mäelle! Sellasia saatanan pelleilijöitä tarvi kenenkään kattella.

Ja muutenkin pidän huomattavasti pienempänä pahana sen, että kumppani ympärikännissä vaikkapa riidan jälkeen menisi ja panisi eksäänsä, kuin se, että paras ystävä ja poikaystävä täysissä sielun ja ruumiin voimissa menisivät ja pistäisivät pikku salasuhteen pystyyn. Mitä vittua sellanen touhu on?! Kannattais vähä aiemmin sitten ilmottaa nusuttelupuuhistansa, ettei tarvis esim. parhaan kaverinsa pikkuhousuja löytää tyynyn alta... (Kieltämättä ajatus on aika kammottava. Tulis mieleen vain yksi kysymys: kumpaa lyön ensin ja kovempaa? JOOJOO EI SAA LYÖDÄ!)

Mutta siis jos jompi kumpi olisi PAKKO, siis aivan vitullinen pakko valita, niin kai mä kallistuisin poikaystävän puoleen. Jos sen naamasta paistais jumalaton katumus ja asiassa olisi joitain lieventäviä asianhaaroja, niin voisin käydä parit parisuhdekurssit ja -terapiat läpi. Kaveri taas... Mitä vittua, miten sen kanssa enää vois olla? Juu, varmaan hei järjestelisin jotain tyttöjen iltoja tai soittelisin sille mun ja poikaystävän ongelmista... EIKU! Sitähä joutuis pelkään, että se tyyliin vie sulta lihapullat lautaselta ku katsees käännät!

Muutenkin on aina aika jännä toi poikaystävä vs. paras ystävä vastakkainasettelu. Kuitenkin mä lähden siitä, että kumppani on se paras ystävä. "Poikii tulee ja menee, mut friends for ever"-lotina ei oo oikein mun juttu; vittu se kumppani ole vaan joku poika! Sen kanssa on tarkoitus olla aina yhdessä, hankkia perhe ja läpätiläpätilää. En mää ny kuitenkaan ihan sellasia suunnittele ystävien kanssa... Niiden kanssa suunnitellaan leffailtoja, ei asuntolainoja!


Mut jos ny kuitenki kaikki pysytään siellä ihan omissa sängyissä... jos aidan toisella puolella käy ruoho liian vihreäksi, niin avakkaa ny se vitun suu! Mieluummin lähtee suhteesta pää pystyssä, ku vietellä toisen lähipiiri.

PS. kumman sä valitsisit JOS olisi AIVAN TÄYDELLINEN PAKKO?

21 kommenttia:

 1. Ehdottomasti poikaystävän! Se on mun paras kaveri ja poikaystävä, mitenhä se pettäis ittensä kanssa mua :D No joojoo, kyllä mä voisin sen anteeksi antaa, mutta ystävälle en ikimaailmassa!

  VastaaPoista
 2. Häätäisin kummatki helvettiin ja ÄKKIÄ etten vaan kerkis vahingossa vahingoittaa jompaa kumpaa !!!!! :D Mä en kattelis jätkän naamaa semmosen touhun jälkeen, vaikka murua rakastanki enemmän ku mitään (=

  VastaaPoista
 3. kerrankin joku on samaa mieltä mun kanssa ! jokasessa leffassakin aina se jätkä heitetään pihalle, mut ollaan iha bff sen muidulin kanssa, vaikka se teki ihan yhtä pahasti. mitä vittua ? molemmat kyllä sais tollasen jälkee kenkää, ei sellasia vois kattella.

  VastaaPoista
 4. Mulla ei oikein oo semmosta parasta ystävää (paitsi tietenki poikaystävä), joten en tiiä voinko tajuta tota tilannetta kunnolla, mutta tottakai poikaystävä jäis :D

  VastaaPoista
 5. Oon täysin samaa mieltä sun kanssa! Eli poikaystävä jäis ja sais anteeksikin, mutta kaveri lähtis kyllä hyvinkin nopeesti "vaihtoon".

  VastaaPoista
 6. Itse tämmösen paras ystävä ja poikaystävä pettävät tilanteen kokeneena voin sanoa, että molemmat vaan vittuun. Itse sain monesti kuulla siitä, että oikeet ystävät on ikuisia ja jätkiä tulee ja menee, mutta mikä vitun ystävä se semmonen on joka on niin itsekäs paska että tekee jotain tollasta. Tommosessa tilanteessa on paha sanoo että pakko valita, tai edes ajatella semmosta että olis pakko valita, koska ei ole, eikä oikeestaan voi jos arvostaa ihmissuhteissa sitä luottamusta. Miespuoliset kaverit etenkin toitotti sitä että jätkä helvettiin elämästä ja kaverisuhde kuntoon. Pari niistä oli kuulemma itse kokenut saman ja jatkaneet tyylillä eukko helvettiin ja pojat kaljalle, mitä en tosiaankaan ymmärrä. Itse en siedä kummankaan näkemistä, saatika jos pitäs yrittää vielä olla tekemisissä jommankumman kanssa.

  Kumminkin siinä asiaa läpikäydessä huomasi, että enemmän oli vihainen parhaalle ystävälleen, joka oli ollut kuitenki todella suuri osa elämää jo lapsesta asti, kun taas poikaystävän vain muutamia vuosia. Semmosia tiiviitä ystävyyssuhteita tuntuu olevan vaikeampi rakentaa, kuin parisuhdetta. Parisuhteet näyttäsi todella suurella osalla etenevän nopeasti ja kehittyvän helposti, ja tosissaan joillain henkilöillä niitä tulee ja menee, mutta ne ystävät on kuitenkin pysyneet vaikka kumppani siinä vieressä olisikin vaihtunut. En sit tiedä onko nykyään suhdekäsitykset ihmisillä niin heikosti, että sitä kumppania ei sitte lasketa ystäväksi ja jos suhde menee niin siinä sitten onkin kaikki.

  Mutta tällein lopuksi, ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin ja olen nyt sieltä sun täältä lueskellut tekstejäsi ja iskee muhun, varmasti tulen vierailemaan täällä toistekin.

  VastaaPoista
 7. Poikaystävä jäis aivan ehdottomasti, jos pakko olis valita. Mut en kyl ees osaa kuvitella millasen maailman luokan kilarit siitä saisin - mun tyttökaverille ei kyllä enää mitään sanottavaa olis ja varmaan kyllä siltä löisin nenän poskelle. Okei mikä mua vaivaa ku voin kuvitella tollasen jälkeen lyöväni vaan sitä muijaa?

  :D Anyway just toi, kaverin kans suunnitellan ens kesän roadtrippiä mut poikaystävän kans sitä et montako lasta ja millanen talo. On siin kuitenki jo sen verran suuremmat asiat kysees et jos pakko olis valita niin näin. Ja ajatteleeko joku parisuhteessa oleva seriously niin, että poikia tulee ja menee mut bestikset 4evah?? Siin on sit varmaan suhde jo ylipäätään hyvällä pohjalla jos ei sen vertaa tosissaan olla..

  VastaaPoista
 8. Pakko kysyä! Etkö sä kato salkkareita ku oot julkassu tän niiden tuloaikaan? :--D

  VastaaPoista
 9. Tähän ei voi muuta sanoo kun että been there. Ja kyllä mooolemmat suksivat aika nopeasti sinne minne päivä ei paista. Se nautinto kun pääsin ensin a)huutamaan tästä asiasta parhaan kaverini naamalle mm. hänen äitinsä ja parin muun ystävänsä läsnäollessa, b) sen jälkeen lähteä kuin mikäkin drama queen paikalta, ihan ansaitusti kylläkin. Ystävän naama taisi vaihtaa väriä noin viisi kertaa pikku puheeni aikana. Ehkä vähän pikkumaista mutta paransi oloa. Ja oi kyllä, poikaystäväkin kuuli kunniansa, mutta siitä ei viitsi edes tässä julkaista.

  VastaaPoista
 10. Ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta: Me aina kavereiden kanssa ihmetellään miksi oi miksi tyttö saa koko kaupungin vihat päälle jos päätyy sänkyyn varatun pojan kanssa mutta tottakai pojalle annetaan anteeksi eikä kulaan muistele pahalla! Siis jos sinkkutyttö panee varattua poikaa, tietämättömänä pojan seurustelusta tai tuntematta tyttökaveria on hän "saatanan huora joka pitäis tappaa!!!!" mutta varattu poika, joka PETTÄÄ on "nyt vähän pöljäilly".
  Tää kuulostaa nyt siltä että oisin paneskellu jotain varattua.. ENNOO meilläpäin vaan kaupungin pissisten kesken tätä tuntuu tapahtuvan usein ja mua ÄRRRSYTTÄÄ

  VastaaPoista
 11. mä varmaan valitsisin samoin tavoin, ihanaa et en oo yksin koska oon vähän tuntenut pahaa mieltä siitä etten ny ookkaan sellanen "YSTÄVÄT ON AINA ETUSIJALLAAAAA"-ihminen. ehkä sitte olisin jos mulla olis joku ystävä joka olis ihan ku joku kadonnut sisko mulle, tällä hetkellä mul on kyl tärkeitä ystäviä mut ei mitään niiiiin superläheisiä ehkä.

  ja kyl mä ainakin haluaisin seurustella sellasen pojan kanssa, josta ajan mittaan tulis mulle ellei paras, nii yks niistä parhaista ystävistä. toi oli just hyvä pointti et jos antais parhaan ystävän "jäädä" tollases tapauksessa, niin miten sen kanssa sit kuitenkaan vois enää koskaan olla yhtä läheinen? olishan se poikakin ihan hirvee kusipää mutta siis tajuut varmaan.

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla, etten oo ainoo jolla ystävät on aina elämän numero ykkösiä vaan se oma poikaystävä. Alkaa välillä vituttaan serkun ainainen lotina siitä kuinka oon ihan paska kaveri ku mulle merkkaa parisuhde enemmän ku ystävyys. En oo muutenkaan koskaan osannu oikein ajatella, että ystävät pysyis monta vuotta tossa rinnalla, vaan nimenomaan päinvastoin; poikaystävä on tullu jäädäkseen, mut kavereita nyt tulee ja menee. Poikaystävä on mulle kuitenkin maailman parhain ystävä samalla kun pidetään taloa yhdessä pystyssä ja suunnitellaan yhteistä tulevaisuutta.

  Valinta on siis helppo, vaikka tuollaisessa tilanteessa uskoisin koko pettämisen olevan "hyvän" kaverin paskapuhetta. Poikaystävä kun ei tule toimeen yhdenkään mun kaverin kanssa ja tommonen pettämistilanne olis erittäin epätodennäköistä.

  VastaaPoista
 13. En vois valita toista, kyllä ne molemmat sais suksia vittuun tuommosessa tilanteessa. :D Poikakaverin nyt kuuluis tietää, että pettäminen satuttaa. Tilanteessa jossa pettäis parhaan kaverin kans se veis multa vielä sen lohduttajan ja tuen. Paras kaveri taas siinä tilanteessa ei olis mulle enää kaveri lainkaan. Kuka haluaa oikeesti olla ihmisen kans, jonka tietäis loukanneen melkeinpä pahimmalla mahdollisella tavalla?

  Minäkin kyllä kuulun niihin, joille se poikakaveri on paras kaveri. :) Se ymmärtää, kuuntelee ja on aina tukena, mutta myös semmonen perus pelleily on mukana. Enkä kenenkään lapsuuden perheen ulkopuolisen ihmisen kans pysty oleen kunnolla oma itteni. :) Kavereiden kans on sitte joskus kiva tehä tyttöjen juttuja, mistä tuo poikakaveri ei tykkää. :P

  VastaaPoista
 14. Tilanteen läpikäyneenä voin sanoa, että molemmat saavat painua pirun pitkälle! Yritin silloin olla poikaystävän kanssa vielä jonkin aikaa, mutta aina kaikissa pienissä riidoissa asia tuli esiin... samaa yritin myös ystävän kanssa. Nykyisin molemmat ovat täysin ilmaa minulle. Mutta elämässä on päästy eteenpäin ja menneet ovat menneitä.

  VastaaPoista
 15. Täällä samoin kuin muillakin, eli kyllä se poikaystävä on samalla myös se paraskaveri. Toinen henkilö sitten, jota kutsuisin parhaaksi kaveriksi on myöskin miespuolinen, joten tällaista pettämiskuviota on vähä vaikea kuvitella (molemmat täysin heteroita). Jos se nyt kuitenkin tapahtuisi niin voisin kuvitella, että en kyllä haluaisi kummankaan kanssa olla enää tekemisissä. Toisaalta taas jotenkin tuntuisi helpommalta hyväksyä poikien välisenä, kuin jos se paraskaveri olisikin ollut tyttö. Silti se loukkaisi helvetisti, että tehdään selän takana sellaista minkä tiedetään olevan väärin.

  VastaaPoista
 16. En kattois kumpaakaan enää sen jälkeen.

  Hei oikeesti herätkää muijat... Mistä te voitte olla varmoja, että jos se jätkä pettää kerran (ja vielä parhaan ystävänne kanssa) niin miksei se tekis sitä uudelleen? Mä oon ainaki vahvasti sitä mieltä, että luottamuksen voi pettää vaan kerran ja sitä ei saa enää takas, vaikka heittäs kuinka jotain vitun kärrynpyörää ja volttia ja tois jotain rehukimppuja. Arvostakaa nyt ees vähän itteenne ja lähtekää lätkimää semmosesta suhteesta, missä mies pettää. Ei semmosta tarvii kenenkää katella.

  VastaaPoista
 17. Jos olis ihan pakko valita, niin poikaystävän valitsisin. Tosin se riippuu ihan siitä pettämisen asteesta. Jos se ukko olis käyny paneskelemassa ihan kokonaisvaltasesti miun parhaan kaverin kanssa, nii siinä ei oikeen auttais kyllä yhtään mikään. Saattaisin joku vetää siltä eukolta nenän poskelle ja huutaa alimpaan helvettiin ja mies sais kyllä kanssa tuta, että mitä siitä pettämisreissusta seuraa.

  VastaaPoista
 18. Ne, jotka on tän asian oikeasti kokenu ja se on heitä satuttanu, tietävät että molemmat siinä lähtevät aika nopeasti, sen verran paha kolaus <:

  VastaaPoista
 19. Poikaystävän ehdottomasti, koska se mölli on myös mun paras ystävä!

  VastaaPoista
 20. Poikaystävän.
  Friends for ever"-lotina on munkin mielestä ihan täyttä paskaa.
  Mulla on ollu vitusti kavereita, hyvä että enää kaikkien vanhojen kavereiden nimiä muistan. Ei ne kaverit paijaa sun päätä kun makaat räkä poskella omassa oksennuksessa 39 asteen kuumeessa, ne kaverit ei muuta sun perässä hornantuuttiin sun opiskelupaikan perässä... Ei kaikkien kavereiden kanssa todellakaan tuu pidettyä yhteyttä koko elämän. Siis ehkä 1/50 on oikeasti ison osan sun elämästä sun kavereita. Tällä hetkellä jos pitäs nimetä henkilöitä, joitten kanssa uskon pitäväni yhteyttä vielä 10 vuoden päästä niin ööö.. mieleen tulee kaks nimeä. Ensimmäinen sen takia että ollaan oltu kavereita kakaroista asti ja meidän vanhemmat on hyviä ystäviä, toinen sen takia että se on niin hemmetin yksinäinen (kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta, joten niitä kavereita ei ihan liikaa oo) että varmasti pitää yhteyttä, tosin siihen varmaan itekkin tulis pidettyä yhteyttä kun on niin loisto tyyppi, se on se jonka mielipide painaa eniten ja jonka sanomisista en oo vielä kertaakaan suuttunut, vaikka siltä oon kuullu pahimmat ja suorimmat totuudet.

  Vittu että otti pannuun kun suunniteltiin avokin kanssa muuttoa kauemmas. Eräs ystävätär veti jumalattomat raivo-itku-potku-kohtaukset "KUN EETU VIE SUT MEILTÄ", niimpä, aattelinki vittu että jään loppuelämäkseni tähän tuppukylään niinku sinä, ihan vaan sun takia. Me ei sitten kuitenkaan muutettu, vaan jäätiin vielä pariksi vuodeksi maisemiin. Sairastuin ja en voinu käydä koulussa tai kavereiden luona, kas kummaa sama sankari ei pitäny moneen kuukauteen mitään yhteyttä. Siis mikä vittu siinä on, parisataa kilometriä välimatkaa ois tappanu sen mutta 5km välimatkalla ei voi ees vittu soittaa tai tulla käväsemään kahvilla (monien pyyntöjenkään jälkeen). Nykyään ei olla kavereita, vaikka edelleen asutaan aika lähellä. Kännissä joskus tavataan "JA VOI NATAAA, VITSI ETTÄ ON IHANA NÄHÄ, ON OLLU IKSU!" Niin vissiin.

  VastaaPoista
 21. mää nakkasin pihalle molemmat. been there.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!