HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Jenni auttaa osa 1

 Kaverin muuttuva käytös
No tää nyt liittyy lähinnä kaverisuhteisiin, mut voisitko sanoo mikä auttas sellaseen, ku kaverin käytös muuttuu tosi paljon muiden kavereiden seurassa. Ja mitä mieltä oot siitä et sanotaa kaverille päin naamaa : joo voin olla sun kaa jos en oo kenenkää muun kaa sillo. ?

Jenni: Ihmiset käyttäytyy eri tilanteissa eri tavalla; vai voitko väittää, että omien porukoiden edessä hihhuloidaan samaan malliin ku sen ah-niin-ihanan ihastuksen? Mutta siinä vaiheessa, kun se kaverin käytös ja koko vitun persoona muuttuu hälyyttävästi -ja kaiken lisäksi ärsyttävämpään suuntaan- suosittelen huomauttamaan tästä kaverille sivulauseessa, tyyliin "kato, tuolla olis Leena ja Keijo ja Tino, mutta turhaa me sinne mennään ku susta tulee sellanen saatanan ääliö niiden seurassa." Voihan se nokkiinsa ottaa, mutta ehkäpä oppii!
 Ja toi "joo voi  olla sun kaa jos en oo kenenkään muun kaa sillon"-ongelma on mulle itsellenikin tuttu, meinaan omasta suusta. Ei aina voi muistaa onko sopinu jotain muuta menoo! Mutta jos sitä käytetään ainoastaan varakaveruusmielessä ("oon sun kaa jos en parempaa keksi"), suosittelen vastaamaan noin sanovalle ääliölle "joo, ei mun tarkemmin ajateltuna huvitakaan viettää kanssasi kahta minuuttia kauempaa, hastalavista!"


 Miten saada äijä mopin varteen?
 Ikuisuuspulma: miten saada poikaystävä osallistumaan kotitöihin? Herra vetoaa siihen, että hän työssäkäyvänä (ja minä opiskelijana) kantaa ruokakassit himaan ja maksaa ne, joten mulle jää ruuan laitto, siivous, tiskaus, pyykkien pesu ja mitä näitä nyt on. Sitten se ihmettelee sohvalla että miksen vietä aikaa hänen kanssaan, vaan kokoajan "touhuan jotain omiani". En halua asua läävässä, joten pakko on tiskata ja pestä pyykkiä hieman useemmin kun kerran kuukaudessa! Auta Jenni! 

Jenni: AI ETTÄ KUULOSTAA KOVIN TUTUlTA! Toisaalta olen hyväksynyt sen raa'an tosiasian, että meilläkin Petja hoitaa raha-asiat, ostaa ruuat ja pitää menopelit kunnossa ja bensotettuina, niin kyllä mä voin sitten vastapainoksi hoitaa siivoamisjutut MUTTA ei se musta kovin reilua ole siltikään. Oma-aloitteisuutta sun on aivan turha odottaa; jos tähänkään asti ei ole pyykit pyöriny koneessa muutaku käskemällä, niin ei pyöri jatkossakaan. Mä olen jo luopunut toiveesta, että täällä olisi kämppä siivottuna, kun tulen koulusta; se on siivottu vasta, kun Jenni huutaa ja jakaa työohjeita. Suosittelen ottamaan käyttöön siivouspäivän, jossa sitten puuhastelette yhdessä. Jos äijä nalkuttaa, sano, että sitten on kivempi kummankin makoilla siellä sohvalla yhdessä, niin ei tarvi sunkaan nostella koko aikaa niitä vitun sukkia ja pyyhkiä pölyjä sillä välin, ku äijä makaa. Suosittelen myös kysymään, että miten poikaystäväsi sitten jakaa teillä tehtävät, kun säkin valmistut ja menet töihin? Kukas sitten siivoaa, kun säkin alat tuomaan leipää pöytään? Ja entä jos poikaystäväsi alkaakin jossain välissä opiskella, odottaako häntä siinä vaiheessa siivous- ja ruuanlaittovuorot? Suosittelen esittämään tiukkoja kysymyksiä ja kyllä parin kyyneleen tirauttaminenkin voi auttaa.


Saako kaverin exään koskea?
Hei, haluisin kovasti tietää mitä mieltä oot säännöstä "kaverin exiin ei kosketa". Hyvän ystäväni pitkäaikainen parisuhde päättyi, ja ei kulunut kuin muutama viikko ja eksä oli löytänyt uuden - SAMASTA KAVERIPIIRISTÄ TOINEN HYVÄ YSTÄVÄNI ?! Jumaliste.. 

Jenni: Ketään ei voi omistaa, varsinkin jos kyse on existä. Olishan se saatanan epäreilua, että todellinen rakkaustarina jäin väliin teinimäisen "frendin exään ei kosketa!"-säännön takia. Toisaalta jos tyyppi tahallaan pyörittää sitä kaverinsa exää ihan vaan vittu huvikseen, niin on seki saatana touhua; en mäkään hyvällä katsois, jos mun ja Petjan erotessa viikon päästä Petja kantais tavaransa parhaan kaverini luokse. Mutta jos se tapahtuisi viiden vuoden päästä, niin mikäs vittu mä siihen olisin sanomaan sanaakaan. Eli kyse on ajoituksesta, jos täytyy sanoa, että hyvän ystäväsi eksä ja toinen hyvä ystäväsi ovat kieltämättä ajattelemattomia luupäitä, jotka olisivat voineet vaikkapa odottaa pölyn laskeutuvan ja pitää matalaa profiilia. (JA MUSTA ON JOTENKIN OUTOA, ETTÄ OTETAAN KAVERIN ENTINEN? ONKO SE HIMOINNU SITÄ KOKO AJAN? Vittu mä en ainakaan halua kenenkään kaverini kumppania nyt, enkä ikinä...)


 Liian mustasukkainen mies

Mitäs kun poikaystävä on liian omistushaluinen ja mustasukkainen?

Jenni: Se on vähän sellanen kylmä ja tyly totuus, että se omistushaluisuus ja mustasukkaisuus eivät kyllä koskaan ihmisestä katoa; jos ihminen ne itsessään tunnistaa hän voi niitä yrittää hillitä, mutta yleensä ne vain pahenee. Pian sitä huomaa olevansa äijän tossun alla kaikki kaverit menettäneenä. Että jos poikaystäväsi mustasukkaisuutensa tiedostaa, sitä kannattaa yhdessä käsitellä ja paranella luottamuspohjaa MUTTA jos se äijä on tyyliin "emmä oo mustasukkanen !!!! ite oot tollanen huora!!! miksi puhuit noin flirttailevasti tolle kassamyyjälle??!" niin heitä se saatana ulos ja äkkiä! Ps. Miksi se on mustasukkainen? Onko kyseinen heppu joskus tullut petetyksi? Sekin kannattaa ottaa huomioon, että onko kyseessä aivan tuulestatemmattu mustasukkaisuus, vai onko siinä jotain takana.


 Epäromanttiset miehet
 Mulla ois tämmönen pulma: Miten saada poikaystävä olemaan kiltimpi ja huomaavaisempi? Poikaystävä suuttuu pikkuasioista ja menettää usein totaalisesti hermonsa ja alkaa räyhäämään hulluna vaikka jos huomauttaa nätisti jostain. En tiedä toivonko/vaadinko liikaa (mikä on hyvin todennäköistä) kun haluaisin kohteliaamman poikaystävän joka vaikka joskus yllättäisi minut kivasti (esim. ostaisi jonkun edes pienen ja halvan lahjan), veisi oikeille treffeille, tekisi jotain pieniä kohteliaita tekoja joilla osottaisi rakastavansa tai edes sanoisi kerrankin oma-aloitteisesti rakastavansa. Itse teen edellä mainittuja asioita poikaystävälleni ja tuntuu pahalta kun ei saa vastinetta teoillensa :( Vielä pahemmalta tuntuu lukea facebookista ja kuulla kavereilta kun "perttikulta teki tänään sitä ja tätä ihanaa ja yllätti ihanasti" ja minä saan vain haaveilla sellaisesta... tiedän kyllä että hän rakastaa, ollaan sen verran kauan yhdessä oltukin, mutta miksi mun mieheni on niin puuaivo ettei osaa näyttää tai kertoa sitä, argh :D

Jenni: Suurin osa miehistä ei ole romanttisia yllättäjiä, vaan tavallisia tallukoita, joille rakkaudenosoitus on korjata sun polkupyörä tai viedä roskat. Toki kannattaa huomauttaa herralle, että parisuhde kuolee mikäli sitä ei hoida ja olisi mukava kuulla, että on rakastettu. Toisaalta; olisiko mukava saada kynttiläillallinen vain siksi, että oot sitä kolme vuotta mankunut? Jos sun äijä ei yksinkertaisesti ole sellainen heppu, joka puhuu tunteista ja tekee romanttisia tekoja, niin ei sitä oikein voi muuttaa. Mutta tosta suuttumisesta ja äyskimisestä kannattaa keskustella, esimerkiksi huomauttamalla, että pieni lapsikin osaa ilmaista pettymyksen tunteensa muutenkin kuin huutamalla. Voit myös lopettaa huutamisen kuuntelun sen alkaessa ja todeta, että kuuntelet vain asiallista keskustelua aikuisen ihmisen suusta. Turhaa karjumista kenenkään ei tarvitse kotonaan kuunnella. Jos se jatkaa sitä huutamista ja suuttuilee, niin kannattaa miettiä, että sitäkö sä tosiaan haluat koko loppuelämäs kuunnella.
Ja ps. älä sure, meilläkin romanttiset rakkaudentunnustukset ovat "ostin tota sun lempijugurttia" ja "ny se sun pyörä toimii".

5 kommenttia:

 1. Tosta edellisen postauksesi kuvasta mulle tuli hirvee hinku saada nähä millanen kämppä sulla on !! voisitko pliiiis tehä hienon kotiesittelyn että millasessa murjussa sää oikeen asut

  VastaaPoista
 2. Toi mustasukkasuus-kohta tuli kyl niin sopivaan kohtaan. Poikaystävä on mulle vihanen jo kolmatta päivää kun näin mun ripari-isosta ekaa kertaa vuoteen, nyt ku se pääs intistä. Juteltiin autoista ja meijän suhteista (se isonen on kihloissa) ja siitä intistä hienot 10 min meijän pihalla. Eikä meillä oo ikinä ollu muullaista taustaa ku iha kavereita ollaan :DDD ehkä mun pitäs heivaa toi mies, saaatanan vittu en jaksa.

  VastaaPoista
 3. meilläkin romanttiset rakkaudentunnustukset ovat "ostin tota sun lempijugurttia" << hahah :DDDD

  VastaaPoista
 4. Auta muakin osassa 2! Mikä on paras tapa nirhata miehet, jotka jauhaa ensin jotain läpäläpä paskaa tyyliin "tykkään susta kyllä tosi paljon ja ens kesänä lähetään morjestelee mun sukulaisia niiden hienoille huviloille ja ratsastetaan auringonlaskuun" ja sitten eivät enää ikinä soita tai mitään? Ja miten estää itteesä aina uskomasta tommosia paskiaisia? Miks oon näin hyväuskonen!

  VastaaPoista
 5. ps. älä sure, meilläkin romanttiset rakkaudentunnustukset ovat "ostin tota sun lempijugurttia" ja "ny se sun pyörä toimii".

  Sanoppa muuta! Ja näistä pitää taputella päähän tyyliin viikko tapahtuman jälkeen "ei vitsi miten kiva, voi kulta kyllä tänä iltana irtoaa pillua!". Sitte taas jonain toisena päivänä ite raataa niska limassa, siivoaa koko päivän jalat täristen, pyykkää ja tiskaa, tuoreet lätyt oottaa äijää kun se tulee kotiin. Tää töksäyttää 'kävikkö kaupassa?'. ._.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!