HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

vankilaan chillaan

Kyllä se vaan niin on, että Suomen vankiloissa pääsee aika helpolla, kuten huomaatte Iltalehden vankilakuvareportaasista  verrattuna taas  maailman karmeimpiin vankiloihin. Mua suoraan sanottuna vituttaa, että vankiloissa on noinkin hulppeat tilat; vittu mulla on kotonaki karumpaa, ku yhdessäkään sellissä! Voi vähän puuhastella punttisalilla ja tehdä siinä sitten töitäki sivussa ja tienata enemmän ku teinit kesätöissä. Mikäs siä makoillessa.

Joojoo, ei vankila ole mitään lomailua ja sen ei edes kuulu olla epämiellyttävää, koska tarkoitus on "saada vangista yhteiskuntakelpoinen" (joka ilmeisesti tapahtuu päätä silitellessä?), ei niinkään rangaista ja läpäläpä. Vankilan rytmi on kamalaa ja omaa yksityisyyttä ei ole nimeksikään, pissilläkin joutuu käymään kamalissa oloissa ja valvonta pelaa. "Kukaan ei niinku voi tajuta kuinka kamalaa se on" MUTTA KUKA SAATANA KÄSKI SINNE VANKILAAN?

Miksi vitussa vankien päitä täytyy silitellä, itseppä ovat asiansa kusseet ja vielä ihan kunnolla ja tahallaan!? Helvetti en mä ole ketään käskenyt lahdata! Jokaisella rikoksentekijällä on se saatanan tieto päässä, että tästä voi häkki heilahtaa. EIKÄ SE NÄYTÄ KETÄÄN HAITTAAVAN! Mikäs helvetti tuolla ilmaseks asustella, mistään ei tarvi huolehtia, ei vittu mistään. Sä voit opiskella, reenata, tehdä duunia ja kaikki hoituu vittu sun puolesta.

Mä en tajua miks vankilan edes kuuluis olla miellyttävä paikka, eihän sinne kukaan joudu tietämättään ihan puskista tyyliin "mitä vittuu meenks mä vankilaan, ei vittu voiks taposta tosiaan joutuu sinne?!", vaan kyllä siinä on saanut puuhastella oikein kunnolla että on sinne joutunut, ainakin Suomessa. Ei sen ny mikään kidutusselli tarvitse olla, jossa ihmisillä vaan sekoo kuupat, mutta vittu tiedän pahemmissaki murjuissa asuvia ihmisiä, joilla asiat on huonommin ku avovankilan "hyvin käyttäytyvillä" hepuilla.

Maksaisivat ite elämänsä siellä, niin muakin vituttais paljon vähemmän.

[X] älä yleistä lehmä

31 kommenttia:

 1. ihan samaa kuule mietin eillen kun ton luin !

  VastaaPoista
 2. Oon niin samaa mieltä ku vaa voi olla.

  VastaaPoista
 3. Mää komppaan sua kyllä kans tässä asiassa! Noiden "sellitki" on isompia ku meikäläisen kämppä! :----D

  VastaaPoista
 4. Niin totta! Ja toinen mikä mättää on tuomiot, raiskauksesta annetaan rangaistukseksi EHDOLLISTA vankeutta...

  VastaaPoista
 5. enite vituttaa se et itsensä puolustamisesta saattaa saada isommat ja pidemmät tuomit ku se joka sun päälle käy. näin suomessa !

  VastaaPoista
 6. Vituttaa kans ku vankilaruokaan panostetaan enemmä ku kouluruokaan. Rahallisesti siis

  VastaaPoista
 7. Mua vituttaa tässä se että money talks ja niin edespäin. Iket ja muut turhakkeet sotkee vähä raha-asioitaan ja saa siitä a) hervottoman mediaryöpytyksen, joka on jo rangaistus sinänsä ja b) vankeustuomiot.

  Samaan aikaan meillä tuomitaan ihmisiä ("lievistä"???) raiskauksista ehdolliseen vankeuteen noin pariks viikoks. Paras oli ehkä tää tapaus missä raiskaaja sai aika kevyen ehdollisen vankeustuomion, valitti tuomiosta ja hovi alensi sen tuomiota vedoten sen ensikertalaisuuteen. Ensikertalaisethan istuu muutenki vaan puolet, niin mitä peliä tää nyt on?

  Eiks nää talousrikolliset vois vaan tuomita ansionmenetykseen valtiolle ja ehkä johonki yhdyskuntapalveluun. Niilläki rahoilla voitais sit ylläpitää näitä elintasovankiloita niin että niitä saamarin raiskaajia ja rattijuoppoja vois pistää telkien taakse ihan ehdottomilla ja pitkillä tuomioilla.

  VastaaPoista
 8. oon niin samaa mieltä!!!

  sit ku just vertaa esim. vanhuste hoitoon, nii jumalauta meillähä pidetää vangeista iha vitusti parempaa huolta ku vanhuksista. hyvä suomi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin halusin verrata tätä just vanhusten hoitoon. En vaan voi ymmärtää, miks vangeista pidetään niin paljon parempaa huolta, kuin kunnon ihmisistä, jotka oikeesti tarvii apua ;O

   Poista
 9. Noh, suurinta mekkalaa näistä pitävät aina ne, jotka eivät itse ikinä ole käyneet yhdessäkään vankilassa tai edes tunne ihmistä, joka olisi lusinut. Eivät ne palvelutaloja ole, kieltämättä tosin osa voisi olla ankeampiakin.. mutta, kun kaikki yhteen ääneen kiljuvat, että voisivat mennä sinne kiven sisään lomailemaan, niin käykääpäs kokeilemassa. Sieltä voisi tulla astetta hiljaisempia tyyppejä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiin samaa mieltä ! Jenni ymmärrän kyllä että kerrot mielipiteesi kärjitetysti ym. ym. mutta jonkinlaista avarakatseisuutta vois laittaa pelii !
   Ihmiset jotka katsovat negatiiviseen sävyyn "vankiloiden ah, niin ihania oloja" voisivat käydä siellä vankilassa makoilemassa ja chillailemassa ja tuntea oikeesti se tunnelma mikä siellä vallitsee. Useimmat vangit kun eivät ole mieleltään muutenkaan terveitä niin mietintäänpä kun heidät kaikki laitetaan yhteen samaan suljettuun laitokseen jopa vuosiksi.. psyyke on monella varmasti joutunut koville ellei sitten mielenterveys ole jo aikoja sitten menetetty. Lähdepä siitä sitten aloittamaan uutta, puhtoista ja "normaalien" ihmiste elämää !::)

   Poista
  2. Ja tarkoitukseni oli vain antaa tuossa alussa rakentavaa kritiikkiä, ei syyllistää kirjoitustavastasi ! ^^

   Poista
  3. enhän mää sano, että siellä olisi ihanaa tai että haluaisin sinne, mutta sanotaanko näin, että murhaajille ja lapsenpanijoille tollaset hyvät tilat ja herkkuateriat on kyllä mun näkökannasta liikaa... ja kyllä tunnen vankilassaolleita :D mutta muistetaan, ettei sinne kukaan vahingossa joudu...

   Poista
 10. Oon sun kans tästä asiasta täysin samaa mieltä.
  Raivostuttaa lukea jostai iltalehen sivulta aina vähän väliä jotain missä joku jonkun tappanu tyyppi on päässy vapaaksi istuttuaan tuomionsa ja sitte parin viikon päästä tappanu taas toisen tyypin ja senki jälkeen päässy jonnekki "avovankilaan" siiiiiiis MITÄ? Elinkautista sellaselle joka ketään tappamaan menee. Siis OIKEASTI elinkautista ei mitään 15 vuotta.. huoh.

  VastaaPoista
 11. Toi on totta. Eihän siellä vankilassa varmasti kivaa oo ja paha munkaan on mennä sanomaan et miltä siellä oleminen tuntuu ku en ite oo moista kokenu. Mut kyllä noi tilat tosiaan näyttää aika hulppeilta kun vankiloista kerta on kyse.. ihmisiä elää täydessä köyhyydessä jossain kaduilla ja ku meet vaikka tappamaan jonku nii sut laitetaan tollasiin tiloihin asustelemaan. Ei kai siinä...

  VastaaPoista
 12. Ruokaki paremman näköstä ku meidän koulussa. Tän päivänen kissanruokahyytelökalapatee kalpenee ton rinnalla. Mukavan näkönen laitos.

  VastaaPoista
 13. näyttää ihan kouluilta

  VastaaPoista
 14. kyllä teki vähän pahaa lukee noista maailman karmeimmista vankiloista, tai siis joojoo kyllä varmasti noi jotkut vangit noissa vankilois on tehny sen verran karmeita tekoja että ansaitseekin kärsiä, mutta esim. toi afrikassa oleva vankila ruandassa, hyi! ja jotenki tuntuu että ku tuolla afrikassa kaikki asiat ei mee aina niin oikeudenmukaisesti joka paikassa, niin osa noista tonkin vankilan vangeista on varmaa vangittu jostai aika olemattomastaki asioista... tulipas tekstii mutta tässä nyt oli epäselvän selvästi vähän mun ajatuksii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kyllä varmasi noi jotkut vangit noissa vankilois on tehny sen verran karmeita tekoja että ansaitseekin kärsiä"

   Mun mielestä ainoastaan ne vartijat ansaitsisivat saman kohtelun mitä antavat muille. Hiljaseks vetää millaisia eläimiä ihmiset ovat toisiaan kohtaan, huhuh. Musta Talio-periaatetta voitaisiin soveltaa nykyäänkin vankien rangaistuksessa, eikä niin että vartijat hakkaavat vangit kuoleman partaalle. En ymmärrä miksei tuollaiselle toiminnalle ole vielökään annattu loppua esim. New Yorkissa !?

   Poista
  2. Joo olihan toi ihan mielettömän sairasta, mitä noissa karmeimmissa vankiloissa tehdään. Eniten mua pisti vihaks toi synnyttävien naisten kohtelu ja vastasyntyneiden. Ne kaikki vartijat on MIEHIÄ, ne ei tiedä paskaakaan miltä synnytys tuntuu, koska se on oikeasti maailman pahin kipu mitä ihminen voi tuntea.

   Toisekseen vauvan PITÄÄ parkasta heti syntymän jälkeen, koska silloin lapsen keuhkot avautuu, happeen otto alkaa jne. Jos vauva ei heti päästä sitä karmeaa itkuhuutoa, se voi tukehtua kuoliaaksi. IHAN PERKELEEN SAIRASTA estää lapsen huutamista heti synnytyksen jälkeeen??!?! en vaan voi käsitellä tätä asiaa, ihan järkyttävää. Onko noi tuolla Pohjois-Koreassa jotenki saatanan vähä-älysiä torakan tasolla henkisesti olevia??! Eikö ne tajua että ne on joskus itekin syntyny ja parkassu ensimmäisen kerran. Vastasyntynyt lapsi on kaiken alku, niin VIATON kun vaan ihminen voi olla. Vastasyntynyt ei edes ajattele kunnolla! Ja näiden kehittymättömien aivokuolio-vankien ainut tavote on tappaa ne MAAILMAN viattomimmat, oli ne sittne minkälaisesta kriminaali-äidistä hyvänsä.....

   Poista
 15. oon puoliks vaan samaa mieltä. kaveri istui justiinsa 3 vuotta vankilassa, ja vaikka siellä olisikin tuon näköistä, ei heillä siellä ole kissanpäiviä. kaverilla meinas psyyke pettää, kun koko ajan joutui pelkäämään henkensä edestä tappeluiden takia. vankilaelämä on karua, mutta asiat mitkä tapahtuvat siellä, eivät pääse julkisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ! Olot voi olla vaikka miten hulppeet, ruoka hyvää ym. mutta eipä se paljon mielenterveyttä pelasta ! Miettikää nyt kun teidät suljetaan laitokseen jopa satojen mieleltään todennäköisesti vähemmän terveiden kanssa.. miten käy mielenterveyden? Palaatte (jos palaatte) takaisin normaaliin elämään täysin normaalisti ilman mitään vaikeuksiako ? ::) Eh..

   Poista
  2. vahingossako se kaveriski sinne joutu...?

   Poista
 16. Tämähän on vain osatotuus. Koska vapaudenriisto on jo sinällään suuri rangaistua, vaikka voin todellakin olla samaa mieltä tuomioiden lyhyydestä ja pienuudesta suhteessa vakaviin rikoksiin, kuten vaikka jo aiemmin mainittu raiskaus.

  MUTTA. Ei siellä linnassa todellakaan ole mitään kissanpäiviä vaikka ulkoiset puitteet onkin ihan ok. Ihnhimilliset oltavat ne on vangillakin oltava koska koko ehdoton vankeustuomio perustuu jo sinällään niin psyykelle käyvään asiaan kuin vapaudenriisto. Kun mietin, että jos mut lukittaisiin vaikka vain puoleksi vuodeksi kotiini niin, että sinne tuotaisiin ruokaa vain tiettyihin aikoihin ja riistettäisiin ne kaikki perusmukavuudet joihin olen tottunut (netti, puhelin, etc.) niin voin olla varma että se olisi rankkaa. Harva sitä kokematon ymmärtää, kuinka raskasta on menettää vapaus.

  Eikä ne ole mitään lepokoteja suurelle osalle vangeista, vaikka mulla ei siitä olekaan henkilökohtaista kokemusta, niin läheltä olen monetm pitkät ja lyhyet linnareissut seurannut. Siellä kiven sisässä näyttää vallitsevan täysin oma, raadollinen maailma joista meillä muilla ei ole mitään käsitystä.

  Mutta edelleen, en puolustele tässä vankeja, itsepähän ovat tyrineet mutta silti, se kuntoutus takaisin normaalielämään olisi vankilan jälkeen tärkeää. Ruotsi sekä Norja on hoitanut asian hyvin ja rikosten uusimisprosentti on pieni, kun vangit kuntoutetaan kunnolla takaisin yhteiskuntaan. Tulee pitkässä juoksussa jopa halvemmaksi yhteiskunnalle, saadaan vangeista kunnon veronmaksajia.

  VastaaPoista
 17. Tee postaus siitä, ku vituttaa niiiiiiin hirveenä ku toine ei vaan tajua.
  Siis jotai yksinkertasta, esim: koulussa (okei surkeita esimerkkejä) ope sanoo että jos nyt ei ala tulla hiljasta nii vaihetaa pulpettijärjestys (oon 14 v siis) nii ei mitää vaikutusta vaa himma jatkuu, sitte ollaa jo siinä tilanteessa että ope suunnittelee uutta järjestystä ja sit tyypit on sillee ''EIIIIIIII EI VAIHETAAAA'' MAHOLLISUUS MENI JO TOLLOT

  tai sitte jos vaikka sanotaan läksyt tai joku esseen pelautuspäivän nii min päästä joku kysyy ''ai siis mitä tuli läksyksi/millon se essee pitää palauttaa/'' vaikka se OLIS KIRJOTETTU TAULULLE!! mua ragettaa oikeesti ja monesti mun kaverillekki oon sillee no just joo ku se on välillä nii vitun tyhmä ja mua rasittaa. //siis tämmösissä pikku asioissa

  VastaaPoista
 18. Mutta kukapa käskee sinne vankilaan hankkiutua? Se nyt on vaan kylmä totuus, että Suomessa saa aika kamalia hommia tehdä, ennenku vankilaan joutuu. Ja se sinne joutuminen on itsestä kiinni. Eli jos eläisi niinkuin ihmisen kuuluu, ei tulisi sinne jouduttua, ja kyllä jokainen tietää, että miten sinne joudutaan. TURHA ITKEÄ KU MaiTO ON JO KAATUNU!

  Krissellä on loistava pointti kommentissaan: "Mutta edelleen, en puolustele tässä vankeja, itsepähän ovat tyrineet mutta silti, se kuntoutus takaisin normaalielämään olisi vankilan jälkeen tärkeää. Ruotsi sekä Norja on hoitanut asian hyvin ja rikosten uusimisprosentti on pieni, kun vangit kuntoutetaan kunnolla takaisin yhteiskuntaan. Tulee pitkässä juoksussa jopa halvemmaksi yhteiskunnalle, saadaan vangeista kunnon veronmaksajia." Kuntoutus on okei, hyysääminen ja avovankilahössötys ei.

  VastaaPoista
 19. Vankiloissa ei pitäis todellakaan olla mitään sänkyjä tai ainakaan sängyllä patjaa vaan kylmästi vaan nukkumaan johonkin. Muutamat täällä sanookin et ei siellä oo mitään kissanpäiviä niin voi se niinkin olla mut vittu järki käyttöön. Jos joku on tehny jotain mikä on ajanut sen ihmisen sinne telkien taakse niin sais kunnon tuomion eikä mitään läpäläpä kohtelua. Kattoin noita ruokien kuviakin ni voi vittu pisti hermoille. Ja samaten mites toi vessa? ööh pelkkä ämpäri niillä pitäis olla mihin tehdä tarpeensa... Aika moni ihminen tekee ihan tietoisesti jotain väärin minkä takia joutua vankilaan koska noissa on paremmat oltavat kuin monessa muussa paikassa. Ilmaset ruoat ja katto pään päällä, siihen samaan vielä kuntosalit HUH

  VastaaPoista
 20. Tietenkin jokainen on rikoksensa tehnyt, rikkonut yhteiskuntaa ja toisia ihmisiä vastaan vankilaan joutuessaan. Eihän sitä kukaan kiistä, eivät syyttömät vankilassa istu. Siitähän tässä ei ole kyse.

  Vangeillakin on ihmisarvo. He ovat tyrineet, mutta istuuko tosiaan ihmisten moraaliin se, että rikokseen syyllistyminen oikeuttaisi muut kohtelemaan vankeja kuin eläimiä? Rikoksistaan huolimatta tämä ei olisi mikään oikeusvaltio, jos vangit laitettaisiin täysin epäinhimillisiin oloihin. Jos oikeutus ihmisarvoon ei katso ihonväriä, sukupuolta, uskontoa tai yhtään mitään muutakaan, ei se myöskään katso rikosrekisteriä.

  Krissen kommentille mäkin nostan hattua. Jos nämä vangit saadaan kuntoutettua, ollaan voitettu paljon enemmän sekä rahallisesti että inhimillisesti kuin sulkemalla ihminen eliniäkseen kaltereiden taakse jatkuvaan tuomioputkeen.

  Ja sitten taas nuo avovankilat. Mä viskaan hatusta kaksi esimerkkiä. Jos joutuu istumaan vaikkapa jostain sakoista tai muusta vastaavasta "pienestä", niin onko välttämättä kivivankila se oikea paikka henkilölle joka on suhteellisen kevyen rangaistuksensa saanut pienehköistä ja suhteutettuna lievistä rikoksista tienannut? Se on kärjistetysti vähän sama kuin jos viskaisi sardiinin uimaan haikalojen sekaan pikkuruiseen tankkiin.

  Tai henkilö, joka on lusinut pitempää tuomiotaan ja käyttätynyt moitteettomasti, miksi häntä ei ennen vapautumistaan laitettaisi avovankilaan kuntoutumaan ja opettelemaan taas sulautumista normaaliin yhteiskuntaan? Pelkkä oman ruoan laittaminen ja säännöllinen kaupasakäynti ihmisten ilmoilla saattaa olla alkuun hankalaa, jos on pitempään istunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vangeillakin on ihmisarvo."

   Juuri näin! Siitä huolimatta että pidän monia tuomioita meillä liian lievinä, musta on täysin naurettavaa että nykyään tuntuu keskusteluista aika pitkälti puuttuvan sellanen kultanen keskitie. Kaikki on aina niin saatanan mustavalkoista: joko sinne vankilaan pistetään täysin syyttömiä isänmaan puolustajia eli ulkomaalaisten kimppuun käyneitä juntteja (tämä siis kärjistetty esimerkki, en tiedä onko tälläistä tapausta oikeasti ollut...en kyllä ihmettelisi, tosin) tai sitten kaikille raiskaajille pitäis saada kuolemanrangaistus, mieluiten kidutuksella höystettynä.

   Hyvänä esimerkkinä vaikka tämä tapaus Breivik. Onhan se mies sairas ja sen teot täysin anteeksiantamattomia. Mutta mikä pirun oikeusvaltio se sellanen olis, joka ensin nostaa (syystäkin, toki) äläkän siitä, että ihminen rikkoo toisten koskemattomuutta ja oikeutta elämään ihan silmittömällä tappamisella - ja sitten kostaisi itse tappamalla? Miten toisten ihmisten ihmisoikeuksia rikkova rankaiseminen helpottais meidän kenekään oloa, oli rikos kuinka paha tahansa? Eihän tää yhteiskunta pysyis millään pystyssä, jos ihmisarvon vois oikeusjärjestelmän ja valtion silmissä menettää. Ensin tapetaan yksi tappaja, koska silmä silmästä, ja sitten tapetaankin jo koska politiikka, ihonväri ja ruma naama.

   Poista
  2. Niin mutta kyllähän jo pelkällä vangitsemisella riistetään ihmisoikeuksia.
   Niilä vangeilla kun vaan ei ole samat oikeudet. Nää on hemmetin hankalia asioita ja oon ilonen ettei mun tarvi olla näistä päättämässä, silti ottaa päähän että tuomiot on niin lyhyitä ja vankilat lepokoteja. Eräskin tapaus sais minun puolestani maata loppuelämänsä yksinään jossain täysin eristetyssä tilassa. Näkkileipää ja paskasta vettä tarjolla.
   Toinen huippujuttu on se, että paikkakunnallani on yksi koditon juoppo joka on useana syksynä puukottanut kanssaihmisiä ihan vaan siksi että pääsee talveksi vankilaan, kun muuta paikkaa ei ole. Mitä tällasille tehään?

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!