HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 29. toukokuuta 2012

lahjaporu

Nyt yo- ja rippijuhlien kynnyksellä monet lahjamainokset ja -keskustelut pomppaavat pinnalle. Ollaan katkeria kaverin kultakettingeistä, kahmitaan lahjakortteja ja rahaa, lesotaan kirjekuorista paljastuvilla setelinipuilla ja itketään lahjakasan minimaalista kokoa. Lahjapöytä ei notku halutulla tavalla ja kattilasetit, Iittalan lasit ja lakanapaketit on perseestä. Tämä nykyinen ajatusmalli herätti suuren halun keskustella kanssanne lahjoista ja siitä, miten naurettavan paljon ne ihmiselle merkkaa.

Siis kukapa ei lahjoista tykkäis; itse edelleen tärisen jouluaattoaamuna ku kofeiiniyliannostuksen saanut koira. Nimipäivänäkin odotan, että josko joku edes kortin laittais. Hyvissä ajoin ennen syntymäpäivää alan muistuttelemaan Petjaa tarkasta päivämäärästä ja vihjailemaan toiveista. Silti en kyllä koskaan kehtais vaatia jotain tiettyä ja sitten vetää kilareita, kun heruikinmuka väärä lahja.

Joskus oikeasti tekisi mieli hivenen lyödä tuolilla päähän, kun jotkut vajaamieliset ämmät itkee ku poikkis osti väärän Kaleva-ketjun; piti olla Kuismankilinä mutta paketista paljastuikin Kilinvittu-kääty. Sormuksessa oli liian pieni kultapitoisuus, satasen kakkulapiosetti oli paska ja lahjakortti kirjakauppaan todella tylsä. Olis ollu niin superihanaa saada leopardikorkkarit timanteilla, kultaharkkohieronta ja elävä apina mekkoon puettuna! Isovanhempien olis kuulunu sponssata mopoauto ja iskän ostaa hevonen. JEPJEP.

Mä sain kuitenkin Petjalta 20-vuotislahjaksi kirjan, jonka hän osti ABC:n kirjakaupasta edellisenä iltana paniikissa. Oli muuten saatanan hyvä kirja. Joskus hän osti pullon viiniä ja sivuleikkuri- ja kärkipihdit. Viini oli hyvää ja kyseisillä työkaluilla on väännetty ja taivutettu niin paljon erilaisia  asioita, että on suoranainen ihme että ne ovat ylipäätään enää kasassa. Kuumaliimapyssy kuuluu myös Petjuskelilta saatuihin lahjoihin. Toki sieltä on tullut kelloa ja muita "tyttöystävällisempiä" lahjoja, mutta suosikit olivat noi ns. käytännönlahjat. MITÄ VITTUA MÄ TEKISIN JOLLAIN KULLATULLA HEVOSELLA TAI LÄHIKÄÄRMEENNAHKASTA KÄSINTEHDYLLÄ LAUKULLA?

SILTI JOTKUT AIKUISET IHMISET ITKEE, KUN EI NYT TULLUTKAAN SITÄ TÄYDELLISTÄ KENKÄPARIA TAI TIARAA! Hei heräkkää ny ja lopettajaa niiden romanttisten komedioiden ja Sweet sexteen-ohjelmien tuijottaminen... Kato ku joku Jarmo 20 vee lähtee ja ettii sulle intoo piukassa jonkun täydellisen muotiluomuksen tai dinosauruksenluusta rakennetun kenkäkaapin ku sää vähän nakkelet niskojas ja kitiset se kuvasto kädessä! Tai että sun vanhempien/sukulaisten/ihan kenen vaan kuuluisi ojentaa käteesi satojen eurojen shekki ja vielä järjestää massiiviset juhlat. Tollasille saatanan itkuperseille pitäis antaa selkään sen kirjekuoren tai paketin sijaan!

31 kommenttia:

 1. mulla on kyllä niin karu lahjakasvatus, ettei muusta väliä! yleensä vanhemmilta saa synttärilahjaksi "ai oliks ne tänään ne sun synttärit vai, jaa"-lausahduksen lisäksi ehkä vähän jäljessä kortin, jonka välistä ei löydy sitten niin yhtään mitään muuta, kuin joku väsähtänyt ja mahdollisimman lyhyt runonvärssy. joululahjaksi sain viimeksi äitipuoleltani: en mitään. "no meillä on töissä sun ikäinen nuori nainen, joka sanoo, että saippuoiden ja suihkugeelien saaminen lahjaksi on ihan paskaa, niin en mä sitten ostanut sulle mitään".
  saaks ihan vähän valittaa? vähäsen vaan?

  :-) onneksi on olemassa myös ihmisiä, jotka osaavat ostaa ajatuksella lahjoja - tai tehdä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parasta ikinä on saada kavereilta kortteja, tauluja ja koruja, joita tyypit on kädet verillä vääntäny <3

   mut on seki kurjaa, jos ei edes muista!:D tai jos esim. siskoa muistetaan, mutta itseä ei tms. epäreilua. >:D

   vittu miksen osaa kirjottaa fiksuja kommentteja

   Poista
 2. Mulla on kyllä pikkuinen lahjakateus :(
  Kaikilla muilla on joku suku jossa 1500 jäsentä ja aina kaikissa rippijuhlissa ja valmistujaisissa ja ties missä kissanristiäisissä ne jakelee rahojaan ja sitten kaverit kehtaa vielä sanoo 'no sain vaan 24300e lahjaks rahaa plus auton, oli ihan paskat synttärit, viimevuon sentää sain yksityishelikopterin' :-D itellä joku 10 sukulaista yhteensä ja nekään ei varmaan muista koska oon syntyny ees joten saan lahjaks äitiltä korkeintaan 20e setelin ja siskolta jotain vapaa valinnasta ostettua suihkuöljyy :-DD wohoo

  VastaaPoista
 3. kilinvittu-kääty ois varmaa jotain niin upeeta :o

  VastaaPoista
 4. aaahahahhaaa lähikäärme oikeesti kuolen :DDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hajoilin tuolle ihan mahdottomasti :DDDDDDDDDDDDD

   Poista
  2. jep oikeasti sama EN SAA HENKEÄ ENÄÄ ::::DDDDDDDDdddd

   Poista
 5. Kilinvittu-kääty, MISTÄ NIITÄ SAA?1 :D Mä en kyllä kärsi lahjakateudesta, mutta mua kyllä vituttaa ku ite saa koko suvulta rahaa saman verran yhteensä, ku joku saa mummoltansa. Ja miks sillä rahamäärällä pitää leijua?! Ai saatana mä oon ainaki oppinu, etten edes odota mitää lahjoja tai rahaa, ettei vaan joudu pettyyn. :D

  VastaaPoista
 6. Lahjat on yliarvostettuja! Ollaan oltu avomiehen kanssa yhdessä kohta viis vuotta, yhtenä synttärinä ostin sille herätyskellon, kun en jaksanut enää herätellä sitä soitolla aamuisin ja kerran sain äijältä kolmen litran kattilan! Siinä kaikki! Ja kyllä on tullu molemmat tarpeeseen, vaikka kaverit aina lentääkin perseelleen, kun kuulevat, että meillä ei harrasteta lahjojen antamista toisille tai muille! :D Paljon kivempaa vaikka sopia, että hei, mennään viettämään synttäripäivää Särkänniemeen tai kokataan jotain vähän jännempää kun jauhelihakastiketta. Ja en kyllä koskaan haluais, että äijä ostaa mulle jonkun korun, kyllähän se mut läpikotaisin tuntee ja tietäis mistä tykkäisin, mut kyllä voin ihan itse helyni hankkia! Paitsi et kyl toi Kilinvittu-kääty vähän houkuttais, mistäköhän sellasia saa? <3

  Sulla on oikeesti ehkä maailman upein blogi. Aina kun mua vituttaa (usein) tuun tänne lueskelemaan sun juttuja, kun avokki ei aina jaksa kuunnella mun purnausta :D

  VastaaPoista
 7. mä luin huuli pyöreenä jotain demin keskustelua, ku siellä keskusteltiin mitä kukin oli saanu rippijuhlissaan lahjoiksi. siis jotkut oli todellakin saanu 1500e ja vielä ton päälle niitä konkreettisiakin lahjoja :o ehkä suvuilla on sit vaan erilaisia tapoja. mä en muista saaneeni rahalahjoja kun ripille pääsin, vaikka kyllä meillä ihan kohtalaisen kokoiset juhlat olikin. ehkä 100e sain yhteensä parilta ihmiseltä mutta muut lahjat oli sitte jotain muuta. ja tykkäsin niistä kyllä :)

  ite en oo (onneksi) törmännyt kiittämättömiin kakaroihin, joille ei kelpaa aivan hyvät ja ihanat lahjat. mut ehkä sellasiin, joiden mielestä suuri summa rahaa/uus kännykkä tai tietokone/jopo on jotenki itsestäänselvyys, kun on vähänki suuremmat juhlat kyseessä, ja sit ne ihmettelee ku joku saa VAAN 80 euroo mummoltaan. justiinsa.

  varsinki niillä ripari-ikäisillä toi on sietämätöntä, jos tietää miten ne on siellä leirillä olleet: ei oo pätkääkään kiinnostanu, ollaan riehuttu ja oltu muutenki aivottomia apinoita ja nuoriso-ohjaajilla ja isosilla on ollu hirvee tekeminen että leiri edes jotenki pysyis kasassa. onneks on myös niitä ihania teinejä jotka tulee innoissaan leirille ja vaikkei kristinuskon pänttääminen kiinnostaiskaan, niin edes leiri kokemuksena. :)

  isonen avautuu.. :D

  VastaaPoista
 8. "piti olla Kuismankilinä mutta paketista paljastuikin Kilinvittu-kääty"

  ahahahhahahahhahaaa..! :D oot paras.

  VastaaPoista
 9. Vittu mä saanu euroakaan saatana rippijuhlista :D (sillon oli kyllä markat..)
  Saatana ku kaikkea pitäs olla ja mikään ei riitä! On pakko saada tonnin laukku, KOSKA MUILLAKI!

  Lähikäärme ja kilinvittu sai täälläkin röhönaurun aikaan :DDDDDDD

  VastaaPoista
 10. ihan sikahauska teksti!!

  VastaaPoista
 11. Haluun kilinvittukäädyn XDDD

  VastaaPoista
 12. Löysin blogisi pari päivää sitten ja helvetti kun nauran joka postaukselle niin että naapuritkin kuulee. Kiitos <3 Verbaliikka kohdallaan!

  VastaaPoista
 13. hahahahaha lähikäärme :DDDDDDDDD en viitti ees korjata sitä, ku ajatus käärmeestä lähikauppias-hattu päässä on niin kutkuttava <3 :DDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 14. sitte se on kans aika vittumainen tunne, kun mulla on sitte sellaine suurempi suku ja koska esim. omat yo-juhlat on vielä edessäpäin nii nytte mä edustan vielä sitä "kärsivää" osapuolta, joka joutuu lähettelemään kaikenmaailman lahjashekkejä ympäri maailmaa ja pahimmillaan vielä sietämään valituksia liian pienistä rahamääristä tms. on se kiehtovaa, että ku ei muute pietä suvun kans mitää yhteyttä nii kuinkas kaikilla sitte tulee se etäisinkin suku mielee HETI KU ON RAHALAHJABILEET EDESSÄ >.<

  tämän takia olenkin päättänyt, että mun bileissä sitte kosto elää ! lähetän kutsun kaikille randomsukulaisille ja ties mille kaverin kasvattiperheen ex-kissoille ja kirjoitan, että ILMAN TIMANTTEJA EI PARANE ILMESTYÄ PAIKALLE ! ::::DDDDDDDDdddd (okei en sitä ehkä aivan tollalailla oikeasti toteuta, mutta on kyllä odotukset aika korkealla ku itekki on ties minne japaniin lähetelty niitä hauskoja shekkejä niin olis takaisinmaksun hetki sitte !)

  VastaaPoista
 15. Voi miten asiallinen, mutta silti niin hauskalla tavalla kerrottu teksti !:)

  VastaaPoista
 16. itte oon kanssa miettiny tätä lahjapolitiikkaa, etenkin kun olis tarkotus lakki painaa päähän tulevana lauantaina (vesisateessa vittu!!! >:(( ) Lahjalistan sijaan oon tehny ei-listan, joita ei saa antaa, kun jo omasta takaa löytyy. Äiti on sitten sukulaisille vinkannu, että elkää tuppi-kuppeja ostakoo, mutta tuokaa mielummin sitten vaikka lautasia ja laseja, nii saa sitten opiskellessa syödä niiltä.

  Synttärilahjoja en itse ole oikeen koskaan ymmärtänyt. Porukoilta ei oo tullu mitään, mikä on ollu aina ok, koska muutkaan sisarukset ei oo saanu niiltä mitään, ja onhan heillä hommaa valmistaa kakut ja kahvit sukulaisille, jotka pasahtaa kylään. Nimipäivänä sitten iskä on ostanu aina karkkipussin <3

  terv. ei niin lahjoissa pyörinyt, mutta silti aivan normaaliksi kasvanut höhlö.

  VastaaPoista
 17. Kyllähän se ylppäripäivänä vähän kirpaisi, kun sain ihan normimäärän satasia ja ruusuja- kaverin megabileiden saldona oli ulkomaanmatkaa, reilut kymmenentuhatta euroa ja helvetisti muuta sälää.

  Nyt sitten joku tuon katkeruuden onneksi jo samana iltana kurkusta alas juoneena voin sanoa, että nuo juhlajutut ovat ihan täysin lähteneet käsistä. Ei sitä tällainen köyhä ihminen enää edes taida kehdata mennä kenenkään juhliin, kun ei ole laittaa tyyliin tonnia jonkun nirppanokan lahjoihin. Mutta jos lahjatoiveet, niin myös bileiden koko, tarjoilu ja oheistilpehööri ovat ihan lähteneet käsistä. Kaiken pitää olla suurta ja vitun yksilöllistä ja mikä tärkeintä- paljon suurempaa ja kalliimpaa kuin kavereilla.

  Mun pitäisi tässä värkätä omat häät ja ristiäiset ja mulla on jo nyt sellainen ahdistus päällänsä, että ennen noita bileitä pitää varmaan hankkia lääkitys. Toisaalta haluaisin vain juosta maistraattiin ilman mitään bileitä, mutta kun jonkinlaiset pitää väsätä niin mulla on jo valmiiksi sellainen ajatus, että "psst.. anteeks, mulla olis tällaset pikkujuhlat.. eiii.. ei ne ei oo sellaset isot.. joo mä tiiän niillä oli mut meillä on nyt vaan näin.. eiii.. kakut on itse leivottu, ei oo catering ammattilaisia.. juuh.. no ehmm.. tällaset tosiaan olis, jos viititte tulla.. kiitos ja anteeksi.."

  Juhlat on ihan vitun perseestä.

  VastaaPoista
 18. Mulla on vähän toisenlainen ongelma - mä saan niitä lahjoja ihan törkeesti, joka tuutista ja suunnasta. Enkä nyt haluu kuulostaa mitenkään epäkiitolliselta, mut oli se mun mielestä vähän "noloa" ottaa yo-lahjaksi vuosi sitten jos jonkunmoista killutinta ja setelinippua, joitten arvoo en kehdannut kun yksin yön pimeydessä laskea.
  Synttärilahjaks tosin oon aina saanut käyttötavaraa siitä 15-vuotiaasta lähtien ja nyt omille muutettua sitä osaa arvostaa, että oli astoita, vateja ja kuppeja senkin verran ettei kavereiden tarvii kertsikoita käyttää.
  MUTTA KUN NEKÄÄN EI OLE KOSKAAN NIITÄ PERUSIITTALAA TMS, VITTU VAIKKA ERIKSEEN PYYSIN KUN TYKKÄÄN NIISTÄ.

  Mut mikäs tässä, kuulostan varmaa kermaperseeltä, mutta ihan sama. Mua vaan ahdistaa aina ottaa karmeet kasat kaikkea arvokasta tähän mun ghetto-kotiini ja leikkiä, et sit kun sillä mun enonkummintytönkaverinkissalla on synttärit nii mul on varaa kestittää sitä kultasilla leikkiponeilla.

  Onhan mulla kuitenkin ties kuin arvokasta astiastiastoa ja viinilasisarjaa. Saatana.

  VastaaPoista
 19. nauran aina ääneen kun luen sun postailuitasi
  bitch please, luetko mun ajatuksia?!
  osaatkin olla osuva

  VastaaPoista
 20. Saaks valittaa, kun sai lahjaksi Cosmopolitanin vuodeksi? Vähänkö hävetti, et mitä postinjakajakin ajattelee... Ja siis 30-v lahjaksi! Tais olla hyvä tilaajalahja syynä. (Joo oon ehkä vanha lukemaan tätä blogiakin, mutta on vaan niin hyvät jutut sulla :))

  VastaaPoista
 21. btw vittu on se elämä vaikeeta, ku mulle on kyllä lennellyt vaik minkälaisia lahjoja koko elämän ajan ja tulevaisuudessa viettämiäni yo-juhlia varten on jo nytte lahjoiksi lupailtu kaikenlaisia systeemeitä hengessä maailmanympärimatka ja oma auto, mutta mua vain ketuttaa olla tällaine richbitch-teini ::--D sen sijaan jos en sais niitä helvetin hienostelulahjoja, oisin varmaan sairaan katkera ! miks mikää vaihtoehto ei kelpaa mulle ....

  VastaaPoista
 22. "piti olla Kuismankilinä mutta paketista paljastuikin Kilinvittu-kääty."

  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddd vois toivoo itelle nyt ylppärilahjaks tota kilinvittu-käätyä, ois varmaa retee ja suht uniikki :D

  VastaaPoista
 23. Sori ku kirjotan anonyymistä ja tällee myöhässä, mut onks sulle ikinä kerrottu et oot P-A-R-A-S! ;) ihan oikeesti mua on kehuttu kirjottamistaidoistani mut ku tätä lukee ni on sillee et huhhuh onkoha mua kusetettu :Dd joo tiiän et tää on turha mut haluun viel sanoo et jos tollasia fiksuja (ja lisäks viekä kauniita) ihmisiä kaikki ois ni MAAILMA OIS PELASTETTU!<3

  VastaaPoista
 24. Kilinvittu-kääty <3

  VastaaPoista
 25. Kuismankilinä ja kilinvittu<3 Voisit lähettää nää Kalevala-korulle. Saisivat uusia ideoita...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!