HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

lapsia liikenteessä

On se kumma, ku nykykakarat ei osaa erottaa oikeaa vasemmasta ja jonoa rivistä! Tuolla uskalla ihmiset kulkea kävelyteillä, kun kymmenen pyöräilevän varhaisteinin rivi tulee vastaan, eikä väistä vittu millään. JOKA HELVETIN PÄIVÄ joudun väistämään ojaan tai autotien puolelle, koska sekin on turvallisempaa, kuin jäädä näiden saatanan kaistapäiden alle. Jopa ala-astelaiset mulkoilee mua ku jotain valtavaa lastenvihaajaa, kun pidän pintani, enkä hyppää sinne penkkaan. JUMALAUTA, missä vanhemmat, missä liikenneopastus?!

Tänäänkin lenkillä ollessani kaksi pikkulikkaa tulivat rinnakkain pyörällä vastaan JA SOITTIVAT KELLOA, että mun niinku kuuluis siitä siirtyä jonnekin rekan alle, että arvon v-päämukulat pääsevät sotkottamaan upeassa kahden hengen ryhmämuodostelmassaan. MULLE ON ÄITI SANONU, ETTÄ JOS VASTAAN TULEE IHMISIÄ, MENNÄÄN KAVERIN KANSSA PERÄKKÄIN!

Tai nää, jotka vetää sellasta upeaa siksak-liikettä sillä polkumasiinallaan tien reunalta toiselle, eikä itte sitte tiä mihin väistäs. Parhaillaan saa hypätä viime sekunilla jonnekin kuusenoksalle, ku Jantteri 12 vee ei osaa vieläkään pyöräillä yhdessä reunassa (OIKEALLA!). Äidit ja isit naureskelee, että heh heh, meinasko tyttö jäädä alle. VOIN KERTOA, ETTÄ JANTTERILLA EI OLE KOHTA PYÖRÄÄ MILLÄ SIKSAKATA!

Mä ymmärrän, jos joku 5 vee ei hallitse sitä pyöräilyä (MUTTA MIKSIPÄ VIISIVUOTIAS OLISI YKSIN POLKEMASSA?), mutta ku ikää alkaa oleen se reilu kymmenen vuotta ja motto on "me ei väistetä!"... Siis ajaiskohan ne päälle, jos ei aina ite viimetipassa heittäytyis Matrix-tyylillä autotielle tai sinne ojanpenkalle? Kuka mua uskoo siinä vaiheessa kun hiivin ensiapuun viidet polkupyöränrenkaan jäljet naamassa ja pää veressä selittäen, että joo lapset ajo mun yli? "Ei ollut meidän Nirko-Seemus ainakaan, hän on taitava polkija, jo 9-vuotiaana otettiin apupyörät pois!!!" SELVÄ!

19 kommenttia:

 1. Niin totta! Just tänään ite jouduin hyppäämään reilusti sivuun kun pikkuteinit tuli pyörillä ja kävellen vastaan vallaten koko tien ja katto vaan tyytyväisinä kun olin puolkuolleena tullu juoksulenkiltä ja ei sit sen vertaa voinu väistää vaan aatteli että kidutetaanpas tota vielä vähän enemmän. :)))

  VastaaPoista
 2. No entäs sitten ihmiset jotka eka kauheella vauhdilla kävelee ruuhkassa ohi ja sen jälkeen kun ne on etee päässy ni vauhti stoppaa ku seinää. Siis vittu jos on niin kiire ohittaa ni voi jatkaa myös samalla vauhdilla. Tai naiset jotka tuovat kersojansa jumalauta kauppaan rattaiden kera ja pistävät palaverin pystyyn keskelle käytävää ettei pääse ohi kuin kiertämällä koko kauppa läpi.

  Vittu saatana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Lähtee järki niihin vitun torikokouksiin :DDD

   Poista
  2. Toi ohittelu on autoillessa vielä ärsyttävämpää. Hirveellä kaasulla ohi ja sitten kuitenkin jäädään körötteleen siihen eteen. Mitä hyödyit tästäkin ohituksesta, MULKKU?!

   Poista
 3. Ja tää sama ilmiö sillon, kun oot ite vauvanvaunujen kaa liikkeellä! Mähän en vaunuja autotielle työnnä, vaan kävelen vaikka sitten niitä pyöräilijöitä päin. Joskus kyl tuntuu ettei nykyään ylä-astelaisilla oo enää mitään käytöstapoja..

  VastaaPoista
 4. Mä kirosin koko yläaste- ja lukioajan näitä jopolla siksakkia matelevia apinoita kun kävin pyörällä koulussa. Perässä matelu on tuskastuttavan hidasta, ja joskushan saattais jopa olla kiire, ja ohi ei uskalla mennä, koska jos tulee lukioikäisen ja alakoululaisen yhteentörmäys, niin sehän on automaattisesti sen vanhemman pyöräilijän vika kun ei osaa varoa. Sitäkin oon ihmetelly että missä on 10-vuotiaiden pyöräilykypärät nykypäivänä?

  VastaaPoista
 5. joo sama on myös vierekkäin kulkevat mummot joiden päälle ei ite tekis mieli ajaa pyörällä kun siinä vois niihin sattua ihan kivasti ja joo just noi teinirivit on se kaikkein pahin ongelma!

  VastaaPoista
 6. Täällä pikku Jyrci-Nikodeemukset vie samanaikaisesti koko 2,5 m leveän pyörätien tilan sujahdellen sukkelasti reunasta reunaan ja ei toivoakaan, että väistetään. Sama suojateiden kohdalla, kun aluksi ajetaan puoli minuuttia ympyrää sillä ylisuurella pyörällä ja sitten just kun ainoa tiellä kulkeva auto yrittää mennä ohi, päristellään täydellä vauhdilla siihen tielle ja hyvä ettei silmät kiinni :D Ja tietenkin tämä klassinen, että itse kävelet tien oikeaa reunaa, pyörä posottaa täysillä vastaan ja kun olet itse väistämässä vasemmalle, pyöräilijä väistää itse samaan suuntaan. Joku pakollinen liikennevalistus ennen pyörän hankintaa olis nykyään alle 15-vuotiaille aika must...

  VastaaPoista
 7. voi luoja kyllä! Tällä viikolla viimeksi onnistuin jotenkin tyhjäämään renkaani rotvallin reunaan kiitos sen, että PYÖRÄVÄYLÄLLÄ kulkee mummoja KÄVELLEN kasassa vaikka se KÄVELYpuoli menee siinä VIERESSÄ. Raivostuttavaa on myös se, että kun se teinilauma siinä kävelee/pyöräilee eellä ja soitat esim kelloa niille, ni miks vitussa sinne taakse pitää ensin pällistellä vihasena ja sitten vasta alkaa siirtymään kuka mihinkin suuntaan poikkoillen kuin aropuput, etkä sitten edelleenkään uskalla mennä ohi, kun ei tiedä mihin suuntaan kukakin seuraavaksi pomppaa.

  VastaaPoista
 8. oi kyllä, raivostuttavaa ! kyseiset teinirivistöt on myös ihan karseita kevyen liikenteen väylällä jossa on mopoilla ajo sallittu... ite oot tulossa nätisti tien oikeessa reunassa, vastaan tulee viisi ihkuteiniä jotka kyllä kattoo pitkään muttei väistä mihinkään suuntaan... sillä mopollako mun nyt pitäis sinne ojaan pujahtaa? ehei! ärrinmurrin.

  VastaaPoista
 9. Vitun Nirko-Seemukset ja Tuuli-Luulahdukset!

  VastaaPoista
 10. Mä en siirry jos murkut yrittää päteä kadulla. Ei ole muuten IKINÄ kukaan uskaltanu ajaa oikeesti mua päin! Kerran yksi rullalautaileva poika tuli mua kohti vaikka seisoin seinän vieressä, ja selvästi oletti, et en uskalla olla väistämättä. Sit se horjahti melkeen perseelleen kun se joutui pysähtymään viime hetkellä, et se ei osuis muhun. Ah!

  VastaaPoista
 11. Kerran kun ajoin lukiolta pois pyörällä, kaksi ala-asteella olevaa pikkupoikaa ajoivat keskellä autotietä. Itse siis ajoin tien reunassa, koska pyörätietä ei ollut.

  Pojat viuruuttelivat keskellä tietä ja lähdin ohittamaan heidät edelleen tien reunassa ajaen. Yhtäkkiä pojat sitten päättivätkin ajaa tien reunaan. Toinen heistä törmäsi pyöräni eturenkaaseen ja kaaduin.

  Polkupyörääni tuli vaurioita, uudet housut menivät rikki ja polveen tuli mukavan kokoinen haava, johon meni vielä ihan kivasti hiekkaa.

  Läksytin poikia (=raivosin heille naama punaisena) ja vaadin minun törmänneeltä pojalta hänen äitinsä puhelinnumeron.

  Kotona soitin pojan äidille ja käskin hänen maksaa 40 euroa rikki menneistä housuistani. Selitin tietenkin sitä ennen tapahtumien kulun. Tietenkin naikkonen yritti puolustella poikaansa, mutta pysyin lujana ja sain kuin sainkin korvauksen.

  Koko tapaus maksoi minulle enemmän kuin sen 40 euroa, koska jouduin käymään terveyskeskuksessa jalan takia.

  VastaaPoista
 12. Itse kävelin toissavuonna erästä mäkeä alas, ja havahduin tömhädykseen ja saatananmoiseen kipuun pohkeessa! Kaks pikkupoikaa tuli pyörillä mun takana ja toinen sitten mua päin... Tän seurauksena se joka muhun törmäs niin kaatu, mutta nopeasti siitä sitten jatkoivat matkaansa sanomatta mitään. eikä pienellä pojalla ollut edes kypärää mukana..

  VastaaPoista
 13. Olipas osuvaan aikaan tämä päivitys. Juuri ajoin autolla kotiin, ja tässä kerrostalon parkkiksella juoksaa ensin yks kakara suoraan eteen -> äkkijarrutus, sit tulee eteen pallo ja sen perässä poika -> äkkijarrutus. Sit kun pääsin eteenpäin, nään näiden kakaroiden isän. sieltä se lompsii ihan rauhassa ja hymyilee vaan, oi antaa kakaroiden leikkiä... Vainaita kohta ovat, jos isä ei voi niille kiljasta että pois auton alta. Myönnän heilutelleeni keskaria, mut huutamaan en kehdannu. Ties vaikka eivät olisi ymmärtäneet, eivät ainakaan suomalaisilta näyttäneet.

  VastaaPoista
 14. Meidän seudulla näkee aika paljonkin 5-vuotiaita (jos ei nuorempiakin) ilman kypärää polkemassa 2 km päästä kotoa ILMAN kypärää. Sit ku ne pyöräilee siinä keskellä tietä ja ite aattelis sillee ''ohitanpas tosta reunasta ton'' niin sitte se käntyy kattoon taaksepäin ja kaartaa sillä pyörällään suoraan sun eteen. EI JUMALAUTA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, ilman kypärää mainittuna kahesti ;DD

   Poista
 15. Just olin vähä aikaa sitte ajamassa kotiin päin, kun nurkan taakse käännyttyäni näin lauman 10v apinoita yhdessä läjässä pyöräillen. Eikö se saatana mene päähän että keskellä autotietä ei muodosteta semmosia kasoja! Kun sitte lähdin ohittamaan niin eikös eräs Erkki-Sakari-Untamo päättänyt lähteä tietä ylittämään! Keskisormea siinä heiluttelin aikani mutten sitten viitsinyt ihan päälle ajaa! Ja se möly, oi se ihana möly kun ne pojat röhkivät siinä keskellä tietä ilman kypäriä<3 ei saatana

  VastaaPoista
 16. On kyl tähä iha pakko kommentoija yks mitä kerra tapahtu ! olin polokemas pyörällä kaverille, ja menin sitte yhestä alikulusta jossa sitte oliki ankia pikkulissulauma, joka alko mulle huuteleen "vitu huora!!!!11", " haista vittu!", kun joutuivat väistää. pitääkö niitä saatanan lissukokouksia pitää keskellä tietä? Ei nyt en kyllä tajuu.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!