HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

ei naisille

Vaikka (kirjoitin eka "vasikka", öö?) eletään 2000-lukua, sukupuoliroolit ja niiden pohjalta toimiminen ovat ikävä kyllä jääneet jonnekin muinaishistoriaan muun maailman edetessä.

Ai mitenkäs niin? No vaikka sitenkäs niin, että monet asiat eivät edelleenkään ole kovinkaan suotavia naisväelle. Kaljaa juova nainen on miesten silmissä karvainen tukkiäijä, autoa hallitseva tyttö silkka mahdottomuus ja rentouttava jääkiekkomatsi makkaroineen lähinnä säälittävä yritys päästä miesten ah-niin-upeaan maailmaan. Sori tytöt, mutta sinne meillä ei näytä olevan juurikaan mitään asiaa.

Myös vessassakäynti mielletään miesten puuhaksi; tytöillähän ei ole aineenvaihduntaa, maksimissaan söpö siideripissahätä. Tytöt eivät hikoile ja jos joskus vahingossa (max. seksin aikana) hikoilevat, se on luonnotonta ja kuvottavaa. Musiikkivideotyylinen hikoilu (lue: lahopäiset ämmät alasti öljyssä kiehnäämässä kuumalla aurinkorannalla) on ihan ok, mutta kun sellaistakaan ei näe muuta kuin telkkarissa ja autolehtien julisteissa!

Naisilla myös jääkiekko, futis, autot, moottoriurheilu, MM-kisojen kokoonpano, työjutut ja viinanjuonnin hienous ovat kiellettyjen puheenaiheiden/harrastusten listalla. Maininta rankasta työpäivästä saa miehet tuhahtelemaan ja kertomaan säälittäviä inttitarinoitaan ajalta, jolloin oli oikeasti rankempaa (lue: vuosi sitten) ja mistä naisilla ei ole mitään käsitystä. Pohdinta kytkinvaijerin katkeamisesta aiheuttaa miesporukassa naurunremahduksen; eihän nainen voi tajuta mistään mitään!

Eilen salilla pohdin, että mitäs laittaisin jalkaprässiin painoksi. Siinä oli kelkan lisäksi kaksi 25-kiloista painoa ja pohdin, että oliskos se ihan jees. Eräs salimarkku päätti sitten tulla siihen ja tarjoutua mua NOSTAMAAN NE KAKSVITOSET POIS, mikäli a) en jaksa niillä jalkaprässiä tehdä ja b) en jaksa nostaa niitä omin pikkukäsin pois. Ei jumalauta, emmä kai ihan niin käsi oo, että jonkun harvahiuksisen salisedän täytyy tulla siihen naureskellen "auttamaan"?! "No eiks toi oo vähän liikaa" NO SÄÄHÄN SEN TIÄT PAREMMIN, RAMBO! Parasta oli, että kyseinen setä jäi viereen kyttäämään, etten esim. kuole siihen laitteeseen. NO EN KUOLLUT!

Mä en oikein tiedä, että onko tää meidän tyttölasten omissa päänupeissa vai ihan oikeasti totta. Kai saatana ny jostain täytyy juurensa juontaa tollasen ajattelutavan!? Ei kai tollasta ajatusmaailmaa ihan itsestään rakenneta? Miehet, onko vika meissä vai teissä? Vai syytetäänkö sitä vanhaa kunnon syntipukkia, eli Mediaa?

30 kommenttia:

 1. En osaa vastata, että mistä tuo ajattelutapa on peräisin, mutta allekirjotan tämän tekstin joka tapauksessa täydellisesti, oon niin monta kertaa törmänny noihin asenteisiin. :D

  VastaaPoista
 2. Media ja sille sokaistuminen on kyllä aika suuri osa monia ennakkoluuloja ja tämmöstä sukupuolijakoisuutta :D Ihana teksti
  t. kaljaanmenevä ja ruuansulatuksen omaava nuori nainen

  VastaaPoista
 3. jännä ku oot ihan ragena jos joku mies on tarjoutunu auttamaan sua. taas tällästä naurettavaa äärifeminismiurpoilun rajaa hipova asenne, jossa nainen SUUTTUU kun mies tarjoutuu auttamaan. jos ei miehen avuntarjous kelpaa, niin mikset vaikka sanoisi "Kyllä tämä tästä, en tarvitse apuasi, kiitos kuitenkin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jännä ku otat huumoriblogin tekstin totena ja jännä, kun tiedät miten a) vastasin ja b) kuinka mies minuun suhtautui ja tilanteessa käyttäytyi. Mun mielestä " heh heh taitaa olla tytölle liian painava, heh heh"-hekottelu ei ole mun nähdäkseni kovin kohteliasta :D en minäkään kaupassa mene jollekin tuntemattomalle, että voivoi, etkös jaksa kaljakoria nostaa :D

   Poista
  2. Eikö tämäkin postaus kuitenkin ilmennä omaa mielipidettäsi? On varmaan helppo sanoa jokaiselle eri mieltä olevalle, kuinka he suhtautuvat huumoriblogiisi liian vakavasti. En tiedäkkään, miten tilanne eteni, mutta jos niin vahvasti haluat uskoa, että tämä salisetä tuli viereesi vain vähätelläkseen sukupuoltasi, niin senkus uskot. Voi olla, että otit miehen puheet turhan _totisesti.

   Poista
  3. Suurin osa postauksista on toivepostauksia (kuten tämäkin), joten postaukset rakentuvat pääsääntöisesti yleiselle läpätykselle, eivät omalle mielipahalle tai päivänikululle. Tämä ei ole päiväkirja tai varsinaisesti mielipideblogi, ainakaan mun henkilökohtainen mielipideblogi. Jos joku tosiaan uskoo kaiken mitä sanon olevan ehdoton mielipiteeni, niin huhhuh :D

   Ja jos kyseinen mieshenkilö "kiitti, mä pärjään kyllä"-vastauksen jälkeenkin jää mussuttamaan siitä mitä jaksan ja mitä en (onnea vaan sille, joka ei pysty pariakymmentä kiloa nostamaan), niin on se hivenen ärsyttävää. Treenirauha, kiitos?

   Ei kannata ottaa kaikkia esimerkkejäni niin kirjaimellisesti. Paitsi jos uskoo jokaisen netissä olevan asian sataprosenttiseksi faktaksi, niin ehkä sitten.

   Poista
  4. Ainiin, unohdin liittää tekstiin tarinan siitä, kun ostin frisbeetä urheilukaupasta. Kummasti kauppias kertoi POIKAYSTÄVÄLLENI kaiken fribavalikoimasta ja suositteli hänelle sitä sun tätä, vaikka ei mitään ollutkaan ostamassa. Kun yritin päästä keskusteluun herra sporttikauppias teilasi mut koko ajan. Koko ajan myös käytti sanaa "aloittelija", vaikka ei tiennyt todellakaan olenko ennen heittänyt; mistäs tiätää vaikka olisin oikea fribagolf-hai!

   Poista
 4. Ja sit nää raivostuttavat "naisten ja miesten työt"!!!! Nainen ei voi esim vaihtaa sulaketta/ajaa nurmikkoa/käyttää tietokonetta ( paitsi tietenkin näpytellä pinkkiä läppäriään tekokynsillään toimistossa kynähameessaan ).... Saanko kysyä että miksi vitussa?:D

  VastaaPoista
 5. Siis tää on niin totta! Voi luoja kuinka usein tekeekään mieli huutaa megafonilla talon katolta että KYLLÄ, osaan vaihtaa renkaat, Olvi on ihanaa ja käyn muuten kakallakin!

  VastaaPoista
 6. Ei jumalauta, mä oisin varmaan hakannu sen miehen.

  VastaaPoista
 7. oi media, miten näytätkään naisista juuri sen oikean kuvan. Ilman sua miehet ei tietäs meistä mitään..

  VastaaPoista
 8. Unohdit muuten vielä mainita että jos mimmi sattuu olemaan edes vähäsen kiinnostunut videopelipolitiikasta niin sillä TÄYTYY olla joku nörtti kiikarissa ja pakko tehdä vaikutus... Nimim. tykkään pelata :(

  VastaaPoista
 9. haha tää on nii totta!

  huhhu, ku sulle on tullu paljo lukioita lisää! sillo ku ite alotin lukee oli päälle sata :D onnittelut siitä (tai jotai sinne päin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi taas tämä kielipoliisin ominaisuuteni, mutta koska suomalaiset oppii, että lukio ja lukija ei ole sama asia?

   Poista
  2. toi on ihan vaa typo ku äkkii oon kirjottanu ilman silmälaseja x) yleensä pistän kyl lukijoita :D

   Poista
 10. Tää on niin totta! Muistu ylemmän anonyymin videopeli-kommentista mieleen kuinka vuosikaksi sitten olin exälläni ja katsoin kuinka hän pelasi pleikkarilla, kysyin sitten että voinko tulla mukaan ja sälli tapitti mua hetken purskahtaen nauruun ja sano että "Et sä osais, ei tytöt pelaa pleikkaria"

  Siihenkin luuloon olen törmännyt että poikien mielestä tytöt vain ja ainoastaan shoppailevat ja juoruilevat muiden tyttökavereidensa kanssa meikeistä ja muusta turhanpäiväsestä :D Juupajuu

  VastaaPoista
 11. Oota kun joku päivä teet lapsen. Vitsi mikä juttu vedota, kun joku urpo rupee kertoo intin rankkuudesta. Vittu puske ite alapäästäs 3-4kg lapsi ulos, saatana. :D Vähän kun muistaa liiotella (oma synnytys oli ainakin ihan överihelppo :D ei silti kerrota sitä miesväelle ;D), niin siinä jää miehet inttitarinoineen ihan kakkoseksi. Välistä ne sitten yrittää sitä "mutta kun aukissa jouduttiin valvoo viikko, tiedätsä mitä sellanen tekee ihmiselle?" -lätinää, ja siihen on tietty hyvä vetää taas lapsikortti: "vittu minä nukuin ensimmäiset 3kk maks 2h unilla, tiedätsä mitä se tekee ihmiselle?!" ja unohdetaan tietty ne luontaiset hormoonivaikutukset, jotka auttaa jaksaa ;D

  VastaaPoista
 12. Samaa näkee töissä, on siis naisvaltainen ala yleisesti mutta elektroniikkaosasto löytyy jota myös naiset pyörittävät. Noh siinä keski-ikäinen mies koittaa vängätä johtajaa tai jotakin toista myyjää paikalle kun on tullut elektroniikkaostoksille ja myyjänä on nainen. Se tuli ilmi kyllä kommenteista ja siinä vaiheessa kun pomo marssi paikalle oli ilme näkemisen arvoinen. Onko teidän johtajakin nainen? :D Ymmärrän kyllä osan ammateista jotka on jaettu miesten ja naisten hommiin esim. fyysisen rankkuuden perusteella mutta se ei tarkoita että nainen ei voi vähän hankkia habaa ja olla kiinnostunut alasta. Mutta jos on kyse elektroniikasta tai kassahommista niin sukupuolihan on ihan sama.
  -Jepu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D olis ollu hauska nähdä sen miehen ilme..

   Poista
 13. TÄÄ ON NIIN TOTTA kiitos aamen.

  VastaaPoista
 14. AAAh halleluja!!! Tällä hetkellä intissä 5 tyttökaveria ja 3 jätkää jotka yrittää välttää inttiä valehtelemalla ja kuulokokeessa painamassa nappia ihan miten sattuu että varmasti sais huonoimmat mahollisimmat paperit.Sitte vielä synnyttäminen, menkkakivut etc ja naiset on heikkoja????? Itse omaan isot rinnat mutta tykkään käyttää isoja t-paitoja ja poikaystävän vaatteita ja sen seurauksena kuuluu vaan että käyttäisit naisten vaatteita, ai miksi??? jos viihdyn näissä vaatteissa eikä kiinnosta olla tyhmä blondi joka tyrkyttää tissejä? en juo kaljaa hyi, en siideriä, käyn salilla ja RAKASTAN SITÄ ja saan pahoja katseita jos mies ennen minua on puntannut pienemmillä painoilla kun minä ja lähden lisäämään painoa.... käyn myös paskalla, näytän naiselta, tykkään meikata, javittu osaan korjata elektroniikkaa ja asentaa vittu oman telkkarini vaikka te miehet AINA yritätte tunkea kätenne väliin että "anna minä ku sää et kuitenkaan tiiä miten se menee..." joo nii just. Hellurei ja hellät tunteet saatana..

  VastaaPoista
 15. voih mun kommentti katosi! en enää muista mitä kirjotin :o

  no siis. mua ainaki eniten ottaa päähän se, että jätkät (ei kaikki mutta harmittavan moni) oikeasti luulee, että tytöt ei keskenään puhu muusta ku jostain meikeistä ja muusta tyttöjen jutuista ja et meiän lempiharrastus on joku shoppailu. VOI SAATANA.

  mua ihan oikeasti loukkaa se että monet pojat olettaa tolleen. ku ei ne tiedä miten syvällisistä jutuista me voidaan keskustella tyttöporukassa. ja siis ihmissuhteistakin voi keskustella, eikä sen tarvii olla juoruilemista.

  toisaalta sitten kyllä on olemassa niitäkin naisia, jotka antaa itsestään hyvin aivottoman kuvan...

  samoin "nainen ratissa"-jutut on perseestä, oikeasti. eikös naiset oo usein paljon parempia kuskeja? kummassakin sukupuolessa on huonoja autoilijoita, mutta naiset on useimmiten liikenteessä rauhallisempia kuin miehet, eikä sellasia aggressiivisia vaaratilanteita ehkä synny naisten keskuudessa niin paljoa.

  VastaaPoista
 16. Totta totta, mutta sama toimii myös toisinpäin (siitäkin saattaisi olla materiaalia postaukseen, vink vink ;D) On asioita jotka on ehdottomasti heteromiehiltä kielletty, kuten

  - ihonhoitotuotteiden ostaminen, ellei ne ole oikein miehisesti MIEHILE suunnattuja after shave geelejä tms. (olen joutunut eräällekin kaksilahkeiselle ostamaan peruskasvorasvaa kun pelkäsi että hänet leimataan homoksi jos hän semmoisia akkojen juttuja ostelee XD)

  - Hiuksia leikatessa toivomusten esittäminen kampaajalle tarkemmin kuin "jätä viden millin sänki" tai "leikkaa vähä sivuilta" Homohan se on jos sillä joku yksityiskohtainen visio tukkamallista on O_O

  -(jostain kumman syystä) lastentarhaopettajan ammatti. Eräs tuntemani mamma jupisi kun oli lapsensa vienyt tarhaan ja siellä oli ollut joku nuori MIES töissä. Siinä kuului jos jonkinmoista teoriaa että jollain tapaa sairas tapaushan sen on oltava, ja ei meinannut uskaltaa lastaan jättää sinne. Koska miehethän ovat täysin kykenemättömiä huolehtimaan tai ottamaan vastuuta lapsista/lemmikeistä tms. Saati sitten mies joka menee naisvaltaiselle alalle töihin. Huh heijakkaa.

  - Ja edelliseen viitaten; jos nainen ja mies lisääntyvät, automaattinen oletus on että nainen hoitaa lapsen, vaihtaa vaipat, syöttää (no imettäähän mies ei voi, sille ei voi mitään) ja nukuttaa, nousee öisin ylös ja jää vähintään vuodeksi lapsen kanssa kotiin. Miehestä ei tähän ilmeisesti sitten ole. Mies joka osallistuu lapsensa hoitoon saman verran kun nainen on joku älytön harvinaisuus.

  Ja tietenkin vielä se että mies on AINA sika :------------D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. osuit niin naulan kantaan tällä kommentillas!
   musta on niin hirveen surullista esimerkiks just toi yleinen käsitys (vaikka eletään vuotta 2012, saatana) että mies ei missään nimessä voi olla lastentarhanopettaja tai pakkohan sen silloin on olla joku pedari tai vaihtoehtoisesti joku ihme nössö. miksei miehillä muka sais olla kutsumusta päiväkodintädin tai ala-asteen luokanopettajan ammattiin? ihan tavallisia töitä ne on.

   Poista
 17. Tää on niin totta! Mä muistan kun olin 16 ja mä olin se joka viritteli ja korjaili mopoja, mun poikaystävä ei ees tienny miten jarruvaijeri vaihetaan.. Mä kuitenkin näytin ihan tavalliselta ja tyttömäiseltä, niin sain aina kummaksuvia katseita kun tiesin mopon laittamisesta enemmän kun pojat. Sama juttu nykyäänkin, mä oon meillä se joka asentaa telkkarit ja pleikkarin ja korjailee leivänpaahdinta ja avaa tukkeutuneet viemärit, vaikka sitten rakennekynsissä.

  VastaaPoista
 18. söpö siideripissahätä :D:D:D:D

  VastaaPoista
 19. ootko ikinä kirjoittanut siitä, että naisia ei saa lyödä, mutta miehiä (muka) saa?

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!