HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

väsymyskuolema

Ollu aika hiljaiseloa blogin puolella, mutta niinpä on ollu kaikilla muillakin elämän osa-alueilla. Ei jumalauta miten ihminen voi olla näin väsyny? Reenitauko, sosiaalisen elämän hiljainen näivettyminen ja jatkuva mieliteko päiväunille ei ihan vastaa sellaista elämää, jota tälle kesälle olisin toivonut. (:D) Vielä keväällä näin silmissäni, kuinka juoksen aamuisin ennen kuutta lenkin, poljen virkeänä töihin kaurapuuron voimalla ja töissä painan ku vauhko eläin koko kaheksan tuntia. Tämän jälkeen salille, kavereiden kanssa jäätelölle tai siivoamaan kotia. JA VITUT! Kusi reisille tääkin mielikuva.

Aamu menee lähes poikkeuksetta niin, että torkutan melkein kuuteen asti, jolloin raahaudun pesemään hampaat ja lämmittämään pikapuuroa mikrossa. Poljen töihin puolinukuksissa (ihme, että en ole vielä ajanut jotain traagista polkupyöräkolaria jonkun toisen nuokkuvan töihinpolkijan kanssa) ja yritän kerätä itseni. No töissä mä jaksanki tehdä hommia ilman kummepia vitutusfiiliksiä, mutta sitten... Kotiin ku pääsee, haluaisin vaan makoilla sängyssä ja tehdä ristikoita. Lenkkikenkien syyttävä katse tuntuu joka päivä vähemmän syyttävältä ja nyt saan olla ittestäni ylpee, jos edes kolme lenkkiä jaksan viikon sisällä juosta. Siivoaminen, tiskaaminen tai ruokahuolto ei kuulu suosikkiharrastuksiini, puhumattakaan isommista projekteista, joita tässä kämpässä kyllä riittäisi. Äsken melkein annoin aplodit, kun sain pyykkikoneen pyörimään.

Sitte pitäis viä kiertää kaikki sukujuhlat, kyläillä siellä sun täällä ja vierailla joka vitun tutuntutulla.  "Me ollaan lomalla, tulkaa kahville". "Joskus töiden jälkeen voisitte poiketa." Ja lätinänlätinä. Koska "onhan teillä nuorilla aikaa näin kesällä". Joo, ihan sikana onkin. Ja kiinnostusta. Vois ihan muille jakaa tätä mun vilpitöntä halua kiertää kyliä joka päivä.

Tuntuu, ettei kukaan tajua sitä, että ennen aamukuutta nousseena, kahdeksantuntisen työpäivän läpikahlanneena ja pakkolenkin tehneenä mua ei ihan ensimmäisenä kiinnosta lähteä illalla jonnekin mammalle kahville tai muuten vaan puuhastella jotain muka niin vitun tärkeää. Koska olen nuori ja energinen, mun pitäis käyttää kaikki vuorokauden tunnit tehokkaasti. Eikä ole mahdollista, että mulla olisi selkä kipeä tai väsyttäisi niin, että meinaa nukahtaa ruokapöytään, ei todellakaan. Mun pitäis olla joka paikassa samaan aikaan puuhastelemassa sitä sun tätä ja kaiken tämän lisäksi kuunnella sitä "ei ole teitäkään näkynyt, ette ole hetkeen käyneet"-kitinää. NO VITTU EI OLLA KU EI HUVITA!

Tai se mainio liikuntakortti; "urheile enemmän, niin virkistyt!". Koko saatanan päivän hikipäässä käytäviä edestakaisin juoksevana ja ihmisiä kääntelevänä ei kyllä pääse tosta liikunnasta ja sykkeennoususta luistamaan. Toki raitis ilma tekee aina hyvää, mutta koko kesän allergialääkkeitä napsineena ja tukkoisesta nenästä kärsineenä toi luontopolku ja katupöly eivät ole olleet mun bestiksiä (JA MÄ EN KOSKAAN ENNEN OLE OLLUT ALLERGINEN!).

Nyt menen ottamaan ne päikkärit ja skippaan tämän päivän lenkin ja elämän ja tehtävät ja haasteet ja kotipuuhat. Nyt ei vaan pyge.

13 kommenttia:

 1. Se on semmonen juttu, että pitää kuunnella itteään. Jos väsyttää, sillon nukutaan ja jätetään huomiotta ne pirun syyttelyt, kun "te ette koskaan käy". On kiva olla nuori ja saatanan reipas, mut pari kertaa vuoteen pitääkin tulla väsyilykausi, se kuuluu ihmisyyteen, että kerätään voimia :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon miettiny miten musta on tullu näin laiska, tuntuu ettei edes vapaapäivinä jaksa tehdä mitään ku keräilee voimia seuraavaa työpäivää varten. Jos sattuu sellainen harvinaisuus kuin "kaksi vapaapäivää putkeen"-ilmiö niin silloin saattaa tosiaan se pyykkikonekin vaikka pyöriä. Muuten oon vaan koomaillu koko kevään ja kesän.

  VastaaPoista
 3. missä oot töissä?:)

  VastaaPoista
 4. Mut onneksi on maanantai ja sataa vettä, niin voi täydellisen hyvällä omatunnolla olla kotona peiton alla!

  VastaaPoista
 5. elä ihmeessä kolmesta juoksulenkistä viikossa ota mitään ressiä, se on kuitenkin kolme kertaa enemmän ku moni muu meidän ikäinen jaksaa tehdä! :) oot ihana ja tää blogi piristää mun päivää aina ihan mielettömästi!

  VastaaPoista
 6. Tuleehan tossa jo tarpeeksi liikuntaa, kun työmatkan pyäräilee ja ruumiillista työtä tekee. Liika liikunta vanhentaa! Ja jos on uudella alalla niin varmasti sekin henkisesti väsyttää. Eli laiskottele vaan hyvällä mielellä ja nauti vapaa-ajastasi. Itsekin muistan, että nuorempana oli kyllä kaikilla vanhemmilla sukulaistädeillä ym. jotain sanottavaa kaikesta mitä teet tai et tee...

  VastaaPoista
 7. Voisin melkein sanoo ÄÄÄMEN kaikille ylläoleville kommenteille. Aina ei jaksa. Sitäpaitsi mä kävin viimeks juoksulenkillä vuos sitten ennen juhannusta. Mun lenkkikengät, jotka on vielä kaupassa, ei siis kuitenkaan mulkoile mua syyttävästi, nimittäin niiden silmät on jo popsahtanut ulos kaikesta siitä mulkoilusta!

  Ja todella - jos väsyttää, pitää levätä. Jos harmittaa nukkua päikkäreitä ku ulkona on niin hieno ilma, laita verhot eteen. :-)

  VastaaPoista
 8. Mulla on kaks kysymystä sulle, ku formspringiin en saanu vastausta :D
  Käytätkö sä kypärää? Tuli vaan mieleen, kun oot sen puolesta puhunu melko ahkerasti :) toinen on että onko sulla jotai Leenoja vastaan? :--D pistin merkille, että monissa teksteissä oot käyttäny just Leenaa esimerkkinä haha :D

  VastaaPoista
 9. kuule jenni, sä oot mun sankari muutenkin, älä nyt ylirasita itseäs siellä!! kyllä niitä kesiä hei tulee ja mun mielestä se, että on kesätöissä, on loistava tekosyy (ja ihan oikea syy) siihen ettei oo jaksanu kesällä paljoo muuta hommailla. kuka nyt ei olis ihan nuutunut ku on 8h ollu töissä hellepäivänä. :o

  VastaaPoista
 10. tää on niiiiin totta, taidat siis olla itekkin hoitoalalla? ja tähän päälle sitten vielä sellaset kommentit kavereilta kun "ei sitten jos ei kiinnosta nähdä tai niin no, ainahan sä oot töissä jos sua johonkin pyytää..tai mikäs nuorta ihmistä noin voi väsyttää?!" pistää vituttaan jos aina oot aamuvuorossa joka alkaa kello 7 tai iltavuorossa joka päättyy kello 21.. lähe siinä sitten kahville ja lätiseen paskaa vielä kaupan päälle koska oot nuori ja niiiiiin virkee :-)

  VastaaPoista
 11. oi miten ihanaa porukkaa täällä on! ollaan yhdessä vähän laiskoja, jooko?

  VastaaPoista
 12. Jos tippaakaan lohduttaa, tänä vuonna on ollut jokin siitepölyn superkesä. Ilmeisesti kaikenlaiset pusikot ja kasvit ovat vapauttaneet ilmoille enemmän leijailevia siittiöitään kuin aikaisemmin. Munkin tuttavapiiristä löytyy useampi ihminen, jotka eivät aikaisemmin ole oireilleet. Munkin lievä siitepölyallergia pysyi poissa kymmenkunta vuotta, ennen kuin tänä keväänä taas laulettiin hoosiannaa ja kiiteltiin pajua ja pujoa ja muita ihania takapihan rehuja alkaen voikukista.

  Siivoustekniset ylläpitotoimenpiteet ovat myös jääneet täällä tekemättä. Enkä edes pyöräile tai ole töissä. Mun ainoa tekosyy olla laiska on pari viikkoa vanha poika. Hyvähän se on istua sohvalla ja itkeä vauvaläskejä. Että ota rennosti vaan, huonompiakin ihmisiä löytyy! :D

  VastaaPoista
 13. Meitsi on vitun laiska sosiaalisesti. rakastan nähä ihmisii mut rakastan kans olla kotona ja lukee kirjaa tai oikeesti vaan surfffailla netissä 5 tuntia. onkse kauheeta??

  Ootko säkin vanhusten hoitaja? Sellasen kuvan oon saanu (: Voisit kirjottaa siitä vähän, että millasia ennakkoluuloja kaikilla on lähihoitajan työstä tms. "Kiva, saat pyyhkiä paskaa joka päivä! Onks kivaa vaihtaa vaippoja?" NO VITTU ON emmä muuten sitä tekis!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!