HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

yleinen muistutus

Tässä viime aikoina lukija- ja kävijämäärien kasvaessa on yleistynyt harhaluulo, että blogitekstejä kirjoittaessani olisin tosissani ja että tämä olisi joku ajatusteni kaatopaikka. Myös luulo siitä, että olen oikeasti 100% sitä mieltä siitä mistä postaan, on hyvinkin väärä. Suurin osa postauksista on toivepostauksia (joita te innokaat lukijat mulle ehdotatte, kiitos paljon niistä!) ja osa tukeutuu vain  haparoiden omaan mielipiteeseeni. Tokihan mun asiasta täytyy jotain mieltä olla, että pystyn asiasta kirjoittamaan, mutta suurin osa asioista on mulle aikalailla... merkityksettömiä.

Oletukset siitä, että olen oikeasti vittuuntunut kaikista maailman asioista, tai että mietin oikeasti iltaisin ennen nukkumaanmenoa maailman kurjuuksia ja elämäni vitutuksia, on huvittava. Kirjoitan blogia siksi, koska a) nautin kirjoittamisesta, ja erilaiset huumoritekstityylit ovat jollain tavalla ns. oma juttu b) yritän pitää kirjoitustaitoa yllä, koska sitä tulee muuten tehtyä sen verran vähän c) haluan viihdyttää ihmisiä ja naurattaa d) olla niiden äänitorvi, jotka eivät joitain asioita saa lauseiksi (mm. vakavamielisemmät postaukset, kuten kiusaamispostaus). En siksi, että haluaisin purkaa omaa tuskaani tai jakaa omia ajatuksiani. En ole niin huomionkipeä, että haluaisin kertoa ajatuksiani näinkin suurelle ihmisjoukolle.

Tietenkin useat postauksista ovat aivan omaan mielipiteeseeni tukeutuvia, mutta 95% teksteistä ovat täydellisen liioiteltuja ja jotkut mulle täysin merkityksettömistä aiheista kirjoitettuja. Jotkut olen kirjoittanut siten, että mulla ei varsinaisesti ole ollut aikaisemmin mitään erikoista mielipidettä siitä, mutta asiasta on ollut helppo kirjoittaa. Huvittaa suunnattomasti joidenkin ihmisten "siis miten se voi olla tollanen ja noin lapsellinen ja käyttäytyä noin huonosti ja ajatella noin!!!11"-angsti, kun blogini sisältää suurimmaksi osaksi sitä mitä minulta pyydetään, eikä niinkään Oikeaa Jenniä, jonka perhe ja tutut tuntevat.

Ihmisillä tuntuu olevan myös kovin heikko sisälukutaito nykypäivänä, puhumattakaan siitä, miten sokeasti ihmiset uskovat kaiken  mitä netissä lukee. Luetaan lauseita sieltä täältä tajuamatta varsinaisesti sitä, mitä ne tarkoittavat. Ei osata käsitellä kokonaisuutta, eikä hyväksyä muiden kantoja. Myös sarkasmi on monille tuntematon käsite ja liioittelu otetaan aivan liian todesta kielikuvia myöten. Esim. "Perse veressä siivosin" ei tarkoita oikeasti sitä, että takamukseni olisi vuotanut verta tai yhtään mitään muutakaan siivotessani.

Tuntuu uskomattomalta nähdä, kun ihmiset tappelevat kommenttiboksissa väittäen toistensa mielipiteitä vääriksi ym. hauskaa. Sananvapaus näyttää välillä olevan hyvinkin vähissä kommenttilaatikossani, monet tyrmätään toisen älykkyyden arvostelulla ja joskus on jopa ah-niin-aikuismaista huorittelua esiintynyt. Jonkinnäköinen järki on välillä totaalisesti hukassa ja taito käsitellä mielessään netissä esiintyviä tekstejä on aivan surkeassa jamassa.

Toivoisin siis asiallisuutta kommentoijilta; itse kestän kyllä, jos joku ei tajua (useista huomautuksista huolimatta....) blogin tarkoitusperää, mutta tuntuu naurettavalta, kun ihmiset taistelevat aivan täysistä nolla-aiheista verisesti toisiaan loukaten, kuin kyseessä olisi merkittäväkin asia.

Pysytään rauhallisina ja keskustellaan fiksusti, itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta pitää yllä blogia, jossa toisten aivotoimintaa tai mielipiteitä arvostellaan rankoinkin sanakääntein.


Mukavia blogihetkiä kaikille murut!Jenni

5 kommenttia:

 1. Nyt toivon; tee postaus kauneusihanteista! Niinku ei vartalollisista, vaan siitä miltä sun naaman pitäs näyttää, et oisit kaunis. Onks vartalollinen sana? No, ymmärrät kuitenki mitä tarkoitan. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan kyllä tätä postausehdotusta iha kybällä x)

   Poista
 2. Tee postaus sun kotikaupungista:)

  VastaaPoista
 3. Anonyyminähän on yleensä helppo pistää kaikennäköistä paskaa, huvittaa ämmät jotka latelee blogeihin joissa on vähän enemmän lukijoita kommentteja tyyliin 'vitun huora kato peiliin, vittu oot säälittävä', mutta omalla naamalla ei pysty kommentoida :D Ihmettelen kyllä itekkin miten vaikeaa ihmisten on tajuta sarkasmia ja huumorilla tehtyä liioittelua. Tyhmähän se pitää olla jos ottaa blogitekstisi kovin vakavissaan, itse ainakin naureskelen aina sun postauksille koska niissä on aina hyvä mielipide kyllä takana ja hyvällä huumorilla tehtyä.

  Ei kaikkien tarvitse toki tykätä eikä varsinkaan lukea, mutta siinä mennään jo niin alas kun anonyyminä yritetään loukata verisesti.

  VastaaPoista
 4. Ja usein vissiin kirjotat siitä kun juuri silloisella hetkellä vituttaa joku asia ees vähän nii helppo siitä kirjottaa, esim mummo etuili jonossa ja puolsokee pappa ajo autolla 10km/h 60km/h alueel esim.. Ku itelki tulee tekstii suusta ko joku just sil hetkel vituttaa :) Mite joku, kuten sä, Jenni, saat kirjotettuu noin hyvi iha ku suoraa mun ajatuksista :D Ja täähä o vähä samallaista "paskaa" (en tarkota siis että teksti on paskaa) ku kavereide kans juttelee! Mukavaa läpätiläätä mikä saa naurun aikaa.

  KIITOS!

  Oli hemmeti selkee kommentti :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!