HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 16. elokuuta 2012

kun rahalleen ei saa vastinetta

Musta tuntuu, että nykyään kaikesta kiskotaan vitullinen hinta kaikkien litilätisäännösten oikeuttamana ja silti minkäänlaista vastinetta ei niillekään hiluparoille saa!

Esimerkiksi alkuviikosta tilasin kampaajan, ihan vaan kuolleiden latvojen saksiminen ja that's it. No, kyseisen homman kuului kestää 45 minuuttia ja maksaa 31 euroa. Silti kyseinen homma kesti puolisen tuntia JA SILTI se maksoi sen 31 euroa ja piste. Mun mielestä on aika paljon napsasta varatusta ajasta kolmasosa pois ja silti veloittaa sama hinta. Ei rahallisesti suuri summa, mutta prosentuaalisesti! Joo, mitä sen siinä pitäis napsia ja kampailla karvoja jos homma on jo valmis, mutta vittu silti! Olis vaikka hieronu mun ohimoita sen loppuvartin.

Tai kun sä meet risteilylle, saat aina varautua siihen ihanaan siivoojien koputukseen useita tunteja ennen satamaan saapumista. JOOJOO, lyhyt satama-aika ja läpäläpä, mutta vittu MINÄ OLEN HYTTINI MAKSANUT (sesonkiaikana kyseinen jalkasilsakoppi voi maksaa lähelle sata euroa/vuorokausi), joten koen oikeudekseni maata siellä sängyssä myös siivoojien vierailun jälkeen. Ja yleensä makaankin. Eiku varmaan mä otan lepiä siinä lattialla kauheessa krapulassa sen viimeset kolme tuntia! Enkä tietenkään koske uusiin pyyhkeisiin tai rypistä päiväpeittoa.

Tai kaikki huijauspakkaukset! Vitun iso pussi/paketti/pakkaus ja sisältö jotain niin minimaalista, että täytyy hakee joku helvetin suurennuslasi sen lähempään tarkkailuun. Oli sitten karkkipussi, kosmetiikkatuote tai valmisateria, kansi tai pussinsivu antaa aina ymmärtää pikkusen liikaa siitä sisällöstä! Hienoo ostaa jumbosäkki karkkia isolle porukalle ja todeta, että ei saatana, täällä on ihan jopa kolme kipaletta jotain epämääräisiä suklaakäppänöitä. Mites menikään se kuuluisa sanonta nallekarkeista ja tasajaosta...

Sähkölasku on kans yks saatanan kätyri. Siis meilläkin kolmen kuukauden sähkölaskussa se itse sähkö maksaa hurjat 20 euroa, mutta niitä kaikenmaailman siirtomaksuja ja vitun välityskuluja sitten senkin edestä. Pelkkää ilmaa koko saatanan lasku. JUU-U, kyllä sen sähkön täytyy jollain tavalla sinne meidän pistorasiaan tulla, mutta c'moon! Jos siirtokulut on melkein viisinkertaiset suhteessa itse sähköön, sähkölaskun nimi tulisi muutta jokskin vitun sähkönsiirtelymaksuksi.

Mikäs rahastusvitutus sua nakertaa ja saa verisuonet pullistumaan? Ylihinnoitellut parkkimaksut, leffalippujen hillitön hinta vai tv-lupamaksu (JOKA ON NIIN PASKAA!! EIHÄN TELKKARISTA TULE MUUTA KU SÄÄLITTÄVÄN BB-NIKON CHATTIPASKAA??!)? Avaudu. Mielellään raivoisasti.


65 kommenttia:

 1. Oon samaa mieltä noista karkkipusseista!
  JUMBO-pussit, ah, jepulisjee onhan ne _pussit_ kyl tosi suuret ja JUMBO-kokoa mut eikö sisältöäki vois olla vähä enemmän ku niis pienemmissä pusseissa, pliis? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä me ollaan vaan tajuttu sanan "jumbopussi" merkitys väärin; ehkä se tarkottaa just sitä pussin kokoo :DDDD

   Poista
 2. Noi kaikki purnukat/pussit yms joissa on liian vähä tavaraa sisällä! Purkkaaki ostaa nii pari hassuu siellä sisällä ja pussi on hervottoman kokone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äläpä! purkkapussi kolme euroo ja sisällä päivän purkat, ok...

   Poista
 3. Toi TV-lupamaksuhan on vaan YLE:n kanavia koskeva, muut kanavat saa rahotuksensa esim. mainoksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. emmää mitään ykkösen jumalanpalvelusta katokaan ja silti se vaan on pakko maksaa... sellanen summa parista muumi-jaksosta ja luontodokumentista pari kertaa vuodessa on liikaa mun budjetille...

   Poista
  2. Emmä ehkä sanonukaa et se ois joku kohtuullinen hinta sille määrälle mitä SÄ katot telkkarista. Pointti oli siinä että huutelet jostain paskachateista millä ei oo sen maksun kanssa mitään tekemistä.

   Poista
  3. Ja pitää muistaa, että Yle-maksulla rahotetaan paljon muutakin, kuin pelkät telkkarikanavat, kuten ylen radiot ja tutkimukset ym. :)

   Poista
  4. Maksakko Jepa ihan oma-alotteisesti tv-lupaa vai onko käyny sedät ovella? :D

   Poista
  5. Tv-lupamaksun joutuu kyllä maksamaan, vaikkei telkusta näkyis yhtään ylen kanavaa!

   Poista
  6. No täytyy se silti maksaa, jos vaan televisio asunnosta löytyy, se on aivan sama mihin ne rahat menee. Sehän tässä onkin pointti? Maksan asiasta, jolla en tee mitään, mutta on pakko.

   Ja en muista meillä käyneen tv-lupa-tarkastajaa :D muistan kun tuli se ilmoitus kun muutin, että täytyy alkaa maksaa ja täällä käytiin kädenvääntö aiheesta, että maksetaanko vai ei. :D ja me maksetaan, koska mä en juuri niitä setiä halua ovelle :D

   Poista
  7. No mutta ONNEKSI siitä tulee pian yle-vero :):):)
   Meillä kävi sedät oven takana, ja meillä on kyllä telkkari muttei minkäänsortin digiboksia. Ajaa leffa- ja pelipäätteen virkaa tässä taloudessa - tv-lupatarkastajan mielestä maksu pitäisi maksaa silti. Ai siksi että meillä on telkkari, joka ei näy :D?! Setä sai ihan ite kokeilla ettei sieltä saatana näy mitään muuta kun lumisadetta, jonka jälkeen alkoikin helvetinmoinen paasaus; katotte kuitenkin yle-areenaa, kuuntelette radioo... MUTTA KUN EI KATSOTA/KUUNNELLA. Automatkalla saattaa nrj kuulua, that's it.
   Tarina loppui tv-lupatarkastajan katkeraan poistumiseen. Sanoi ettei laskua tule, mutta tuli kuitenkin. Soitin aspaan ja sielläkin sai vääntää kädestä että saatana kun on vain televisio mutta se EI NÄY. Sitten se sanokin että "hups, ethän sä ole edes allekirjoittanut näitä tietoja oikeiksi... Mut sun pitää nyt maksaa se summa x,x kun sitä ei voi peruuttaa - se tarkastaja pitää päästää sisälle tarkistamaan ettei teillä ole televisiota..."

   Luovutin ja maksoin. Pää meinasi räjähtää, mutta maksoin.

   Poista
 4. Oon niin samaa mieltä sun kanssa tuosta sähkönsiirto maksusta ! Pelkkää ilmaa ja niin suuri rahallinen ero verrattuna siihen oikeaan sähkölaskuun ! Kiukuks oikee pistää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maksaispa se sähkö ees enemmän, niin ton pystyis jotenkin käsittään :D ihan ku tilais pumpulia alaskasta.

   Poista
  2. ja sitten jos on sähkön jakelussa jotain vikaa, ei sitä voida laskussa hyvittää kunnolla.

   nimimerkillä toissa kesänä Suomen suurimman hirmumyrskyn vähään aikaan kokeneena, 3 vuorokautta ilman sähköjä ja hyvityksenä huimat 12 euroa. vittu jee.

   Poista
 5. Joo nää kampaamot ja niiden hinnat on kyl jotai nii vitun liioteltui et huhhuh. Asun pääkaupunkiseudulla, ja täällä on kampaamoja joka vitun nurkassa, ja silti jos leikkauttaa latvoja taikka laittaa parisen raitaa, se maksaa semmoset 80-120€, NIINKU MITÄ VITTUA?? IHA SAATANAMMOIST RAHASTUSTA JUMA-VITUN-LAUTA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon, meinaan kyllä tässäkin tuppukylässä sain maksaa komeen kolminumeroisen luvun joskus värjäämisestä...

   joo, on se alipalkattua hommaa ja vehkeet ja aineet maksaa MUTTA HALOO! on aika ryöstöö just joku pari raitaa ja ottaa satanen siittä sitte... tai eniten ehkä vituttaa hintaerot; toisessa paikassa joku 50e, toisessa 250 e ja jälki samaa paskaa...

   Poista
  2. Ja sit kans nää ripsienpidennykset! Toises paikkaa maksoi joku 40€, toisessa pulitettiin semmoset 150€ vaikka jälki oli ihan samaa :D

   Poista
  3. Vähemmän pulittaa yleensä harjoittelijat, koska ne ei vielä varmasti tee hyvää jälkeä, eivätkä voi pyytää "normihintaa" työstä, jonka laadusta eivät ole varmoja :) Yleensä harjottelijoiden hinnat on aika pitkälti vaan tasan ne värit/välineet/ym. ja liksaa ehkä sen verta, että kattaa verot (jotka on muuten ihan uskomattomia määriä kampaamoissa ym.). :) Mulla kaveri tekee noita ripsienpidennyksiä, leikkaa hiuksia ja tekee geelikynsiä. Ripsistä ja kynsistä se pyys aikanaan juurikin sen 40€, ja sanoikin sitä, että kun se ei kata kun ne välineet ja verot, et ei hänelle jää käteen oikein mitään, et pakko tehdä muuta duunia sivussa. Mutta kun ei voi pyytää enempääkään, koska siis ei kunnolla osaa, eikä kehtaa pyytää työstä, joka ei välttämättä kestä, mitään kovin isoja summia. Oppi lopulta tekee ja nosti liksat "kohdilleen" sinne vajaa 80€, joka kattaa lopulla ne tunnit, mitä käyttää noiden tekemiseen :)

   Kampaamoissahan puolestaan ne on ennen kaikkea ne tuntiliksat, mitkä on ihan käsittämättömiä. Siis ihan totta jotain 12-15€/h?? Ei toivoakaan, et saisin samaa alottelijana jossain muualla :D

   Toisaalta joo järki käteen siinäkin, mihin menee leikkauttaa tukkansa ym. Että kyllä tossa meidän alakerrassa tukan leikkauttaminen (samaan malliin, eli vaan latvat pois) maksaa 20€, toiseen malliin oli muistaakseni jotain 25-30€. Ei kukaan käske mennä kalliimpaan :D
   Mitä tulee värjäyksiin, yleensä niissä maksaa aineet, joiden eroja peruspulliainen harvemmin näkee ;) Niin tai näin, ne harvemmin tappaa tukkaa ja kestää reippaammin, kun jotkut marketin värit ;D Ja siihen päälle vielä tuntiliksat tietty. Ja verot KAIKESTA.

   Et juu. En mä ole koskaan maksanut värjäyksestä + leikkauksesta (vaalennus + kaks väriä) yli 120€.

   Ei oo tyhmä ken pyytää, vaan se kuka maksaa ;)

   Poista
  4. jeppp kampaajalla käynti maksaa mut esim. ne värit sun muut kampaamotuotteet mitä käytetään on kans kalliita + vähä aikaa sit nostettii alvii kampaamoalal nii se näkyy valitettavasti myös hinnois et putiikit pysyis pystys. valitettavaa mutta totta

   Poista
  5. Kampaamojen hintoihin sisältyy kaikki sen yrityksen pakolliset maksut että pystyy pitää koko liikettä pystyssä. :D ei ne yhtään ylihintaa siitä ota kun ei siinä pelkästään aineet, välineet ja työtunnit maksa. Pakkohan jollain on maksaa sen koko liikkeen ylläpito... ärsyttää vaan ne jotka valittaa jostain "ylihinnoitelluista" kampaamopalveluista vaikka ne pyytää just tasan sen minkä oikeesti tarvii koko hommaan.

   Poista
  6. ja kampaamossa harjoittelija ei tosiaan saa 12-15e/h, se on lähempänä 8e/h... Vasta sit kun oot käyny parturimestarin koulutuksen niin saat ton "superhyvän" 15e/h

   Poista
 6. Must ei koskaan tuu miestä, jos haukkaan snickerssiä, oon vissiin aina vään "kärttynen diiva". Aika surullista. :D
  Mutta joo, kampaamot on kyllä yks ärsytys, samoin noi MUKAmega pussit karkkia/sipsiä tms.
  Ja ielä tv-lupamaksu huoh. -.-

  VastaaPoista
 7. Pakko sanoo tosta kampaaja jutusta.. itse opiskelen alaa ja parturit yrittävät kaikkensa, että ovat nopeita :D ! Me ajatellaan, ettei asiakkaat jaksa istua penkissä kauaa.. jos me tiedettäisiin, että joku haluaa istua siinä penkissä oikeasti sen 45 min ni ofc me hierottais sun päätäs. Ja aika hintava toi 31 euroo :s harmi vaan, että työntekijät ei voi sitä hintaa päättää..

  VastaaPoista
 8. Isot pakkauspussit periaatteessa ymmärrän, kun sinne sisään pitää laittaa jotain pakkauskaasuja jotta tuote ei tuhoudu matkalla/hyllyllä. Onhan ne silti iha saamarin rasittavia, ja kyllä usein niihin voisi ihan reilusti enemmän pistää sitä tavaraa...

  Ja tuosta kampaamosta. Itellähän oli ennen koulujen loppua kampaajalle aika, ihan että värjättäis näitä. Tai no suunnitelmis oli vaikka mitä, ja ihan hyvä etten ottanut. Vaalennettiin kerran, ja yhet värit päähä. Eikä ees ollu se väri minkä halusin, vaan jäi liian tummaksi. Ja siihen satanen. Lievästi sanottuna vitutti.

  VastaaPoista
 9. joo, täälläpä on kampaajalla silleen, että kampaajalle kun meet, normaali hiustenleikkaus on ehkä sen 30-50e (kun latvoja vähän napsitaan).. mutta sitten joudut maksamaan pitkien ja/tai paksujen hiusten LISÄÄ?? omistan ite pitkät ja paksut niin ihan kiva summahan siitä latvojen leikkuusta tulee!! ARGH

  VastaaPoista
 10. Vituttaa vuokrat pk-seudulla! Kellä on oikeesti varaa maksaa kaksiosta yli 700 €, jos molemmat on opiskelijoita?! Eikä niitä halvempia opiskelijakämppiä riitä kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mistä ettii ja viittiikö nähdä vaivaa. Mulla on luottotiedot menny (ikävä kyllä), että jo siks mahdollisuudet vähäsiä, mutta sain silti mulle ja lapselle juuri remontoidun kolmion Espoosta 700€/kk (+vesi) isolla parvekkeella. Etin tosin asuntoa muutaman kuukauden, olihan mulla aikaakin tietty.
   Niin tai näin, hae kaupungilta. Kaupungin asuntoihin on toki älyttömät jonot, mutta asunnot on myös halvempia.

   Poista
  2. Ite tahdon asua Helsingissä, koska mulla on koko elämä täällä, täällä syntyny ja kasvanu. Tiedostan, että Vantaalla olisi paljon halvempaa asua (vaikka sielläkin kyl kallistuu koko ajan) mut seutulippu blaablaa vantaa on perseestä.

   Oon vuoden ollu kaupungin jonossa, ei kuulu mitään, luottotiedot kunnossa ja about puol kaupunkia oli kuitenki siinä ruksittuna, että tonne voisin muuttaa. Tuttava synnytti vauvan ja sai kämpän kuukaudessa Kalliosta, ja oliki laittanu siihen että suostuu muuttaan vaan Kallioon tai Sörkkaan.

   Vittu mitä paskaa. Nyt asun maltsussa, kaksiosta maksan 820e/kk, Satolla. Koska kaupungilta ei vaan kämppää lapsettomana avioparina saa.

   Poista
  3. no opiskelijahan muuttaa sitte HOAS:lle

   Poista
 11. Joo ei hemmetti ne sähkölaskut!! Itehä asutaan valitettavasti sähkölämmitteisessä talossa,kiva 900€ tasauslasku tuli tossa vähä aika sitten! Sen lisäks maksetaan 100€ kuussa sähköstä. "Osta meiltä EDULLISTA vesisähköä!" Kuuluu se eräs radiomainos. Todella edullista, kyllä! :0

  VastaaPoista
 12. Mua tosissaan ärsyttää tv-lupamaksut. Jos mä kerran vuodessa katon kakkoselta linnanjuhlat, niin en mä siitä ilosta haluis kahta sataa euroo pulittaa. Laittaisivat sinne kakkosellekin mainoksia, ei haittais ainakaan mua.

  Kampaamoista sen verran, että jos ei halua pelkästä leikkuusta maksaa miljoonia, kannattaa käydä vähän vanhemmilla partureilla/kampaajilla. Ne vanhemmat rouvat osaa leikata ihan yhtä hyvin (tai paremminkin kun vastavalmistuneet), eikä ne kehtaa pyytää 20-30euroo enempää :)

  VastaaPoista
 13. Jep toi kampaaja laittaa aina yhtä vihaks! Monet kerrat maksettu latvojen saksimisista ihan törkeitä summia. Ja kävimpä tossa keväällä kahdella eri kampaajalla. Ekassa paikassa oli melko halpaa, mutta selkeesti "laita vähän vaaleanruskeita raitoja"-käsitys oli meillä hiukan eri. Kampaaja laittoi ehkä korkeintaan kuusi ohutta raitaa, jotka kuluivat pesussa nopeasti pois. Tästä ilosta maksoin 60e.
  Noh, seuraavalle kampaajalle mennessäni sanoin haluavani paljon raitoja(viisastuneena edellisestä kerrasta) ja tuloksena oli ihan järkyttäviä mustia paksuja raitoja vaaleissa hiuksissani. Kampaaja itsekkin pahoitteli tilannetta -ja olisin odottanut jonkimoista alennusta tilanteeseen, mutta EI, 150euroa hiusteni pilaamisesta plus siihen päälle vielä pitkienhiustenlisä, yeah!
  Seuraavana päivänä marssin lähimpään citymarkettiin ja ostin 7,90e maksavan ruskean sävyn. Ja sen jälkeen tulos oli vihdoinkin siedettävä, mut goodbye vaan niille blondeille hiuksille. Että joooh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajuu, miksette valita sillä hetkellä ku kauheus tapahtuu? Siis ei mitenkään "VITTUÄKSDEE PILASIT MUN HIUXET11!!!" vaan ihan asiallisesti. Jos tulos ei oo miellyttävä, saa ja pitää kertoa se kampaajalle. Itselleni kävi niin, että värjäys epäonnistui täysin (juurikasvu piti värjätä pois ja sit se oliki iha eri värinen ku piti) ja sanoin että tää ei oo hyvä, niin kampaaja teki ilmaseksi uudestaan. Sit se jo onnistuki.

   Poista
 14. Mua vituttaa, että tekniikka maksaa aivan saatanasti, mutta hajoaa heti! Jos mä maksan satoja euroja puhelimesta/tietokoneesta/mistä vaan, niin kyllä sitä perus penttinä olettaa että se kestää sitten pitkään, mutta kun ei kestä! Enhän mä saa rahoilleni vastinetta ollenkaan! Ja ei, en saa rahoilleni vastinetta jos maksan satasia puhelimesta, joka kestää vuoden. vittu yhden vuoden! Ihanaa ostella joka vuosi uusia puhelimia, eihän sillekään rahalle toki mitään muutakaan käyttöä olisi. Läppäritkin pitäis vaihtaa kuulemma kolmen vuoden välein. Nekin maksaa ihan helvetisti, mutta silti toimivat kusiset kolme vuotta, joista vikana vuonna se rakkine sitten vain reistailee. Mä oletan, että kun maksan jostain paljon, niin se on sitten kanssa tehty niin hyvin, että kestää pitkään, mutta ei nähtävästi. Vittu missä on hinta-laatusuhde?! Miksei täällä saa rahoilleen vastinetta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha saathan tavallaan, sä maksat siinä läppärin/puhelimen/ym. hinnassa jo valmiiks sen tavaran kierrätyksestä ja muita kuluja, mitä menee jahka se on hajonnut ;D

   Ei vaan, mua risoo aivan sama asia. Onneksi tosin on edelleen miun 8-vuotinen senioriläppäri toiminnassa (ja ei, en todellakaan ole vaihtamassa :D toimii oikein hyvin ja tuskin on hajoamassakaan, sen verran on jo vanha. Tai että jos jotain hajoo niin tyyliin näyttö ym. mutta itse kone pysyy varmasti ehjänä kun muistaa huoltaa :D), mutta avokki on vaihtanut puolestaan läppäriään nyt 4 vuoden aikana 3 kertaa :D Ja puhelintaan 4 kertaa. Itse vaihtanut puhelintani samassa ajassa 3 kertaa kun hajoavat. Ärsyttävää.

   Poista
 15. Mua vituttaa eniten se miten kertakäyttöseks elektroniikka on tehty! Jääkaapit, läppärit, luurit ja muu paska hajoaa käsiin ja uutta pitäis sitten silmät kiiluen kaupan kassalle kiikuttaa, jos vaikka siihen ois tullu joku hieno lässynlää ominaisuus.

  VastaaPoista
 16. Jos on pakko kerta olla valtion oma kanava, niin sen pitäis olla 1 kanava. Tuli sieltä shaibaa tai ei. Nyt maksetaan kaikista 5095048698 radio-, netti- ja televisiokanavista. Liikaa _kaikkien_ budjetille.

  VastaaPoista
 17. PUHELINJONOTUS!!! Ei jumalauta, tilasin lippuja JBn keikalle kännykän kautta ja siinä meni n.35 min kun niitä venalin, maksu 1,97e/miinuutti!! Jonotus makso samanverran kuin puolikas lippu, silloin ärytti :)
  Sitten joskus ostin Halpa Hallista jonkun tosi simppelin tuotteen (oisko ollu hiustensuoristaja?) niin kotona ei lähteny kunnolla käyntiin ja kärysi. Semmosta sattuu, joten vein sen kaupaan takasin, mutta vastaus oli "EIHÄN TÄÄ MIKÄÄN MERKKITUOTE OO ET MITÄ SÄ HALPAHALLIN KAMOILLA VOIT ODOTTAA!" D:
  Kolmas vähän offtopicci oli kun oltiin varaamassa kuuluisia 12e suuntaansa- risteilyjä ihan tohkessaan, ajateltiin että raha jätettäisiin huvitteluun. Sitten ku siirrettiin ne 12 e liput nettikauppaan tarvittiinkin aamupala 1, ruokailu, hytti ja istumapaikat = kolme lippua 300e. JEE. Ärsytti vähä!

  VastaaPoista
 18. Julkinen liikenne. Junailu opiskelija-alennuksineen MENETTELEE, mut vitun vittu ku asun korvessa, mun pitää rautatieasemalle menosta maksaa kolme ja puol euroo, kun junamatka porukoille maksaa saman verran. Bussimatka 8km, junamatka joku 60 kilsaa. JA SAMA HINTA? Linja-autojen hintoja nostetaan vuosittain ja aina sanotaan, et "eihän tää nyt viel suosioon vaikuta". Ja sit täs pitäin jollain tapaa olla ympäristötietoinen ja suosia joukkoliikennettä. Noh, minä alan kohta sit kävelemään kaikkialle - lähteepähän läskit, perkele. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mua kyrpii aivan sama juttu. vittu käyttäkää julkista ja läpälää perkele en varmana käytä ku maksaa niin paljon.

   Poista
 19. Toi TV maksu on kyllä ihan hanurista munkin mielestä! Samoin yleensäkki kaikki on musta ylihintasta, ruoan hinta nousee koko ajan (mutta palkat ja tuet ei...) ja kaikki muukin. Ennen sait eines hampparin markalla nykyään pulitat siitä melkein euron, sipsipussi ennen makso 10 markkaa, nyt lähes 3 euroa...

  Sit se kans ärsyttää kun nykyään kaikki koneet on rakennettu silleen että ne hajoaa tyyliin 5 vuoden jälkeen, kun minä olin pieni, kesti samperi yks pesukone kymmenenkin vuotta! Nykyään nää paskat lahoo käsiin -_-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkaa ja euroa ei voi kyllä nykyään enää verrata keskenään :)

   Poista
 20. no leffalippujen hinta ainaki täällä pääkaupunkiseudulla. viikonloppuna se on vissiin aina 12 euroo, ja sillon just on ainoot päivät ku ite ehtis kunnolla leffaan. MITEN SE VOI OLLA NIIN KALLISTA? ja sit monesti on melkeen pakko mennä 3d-näytökseen, ku tavallisia 2d-näytöksiä joihin ite haluaisin, ei usein oo siihen aikaan päivästä ku ehtis leffaan. ja kolmedeestä pitää pulittaa ylimääräistä vaikka musta se on todella turha uudistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käyttämään sarjalippuja, ei niitä normaalihintasia lippuja pitäs kenenkään käyttää.

   Poista
 21. ootko käyny tampereella glohair-kampaajakoulussa? siä on tukanleikkuu 15 e ja viimeks muistaakseni mulla makso leikkaus+koko pään väri alle 70 e. ite en enää muualla käykkään koska oon niin kitupiikki :D niillä opiskelijoilla on opettajat koko ajan vahtaamassa niin ei pitäs päästä mitään katastrofeja tapahtumaan, ite oon ainaki ollu aina tosi tyytyväinen!

  VastaaPoista
 22. Mä niin rakastan sun päivityksiä! tääkin kolahti niin hyvi taas! Jumbo pussit kusetusta! muistan pienenä kun lauantai pussissa oli vielä paljon karkkeja, nykyään siellä on ehkä kaks autokarkkia ja joku hauska tarra...
  Ja nää kampaajat!! Kaveri kerto että se saa tukusta 5e yhen väripurkin? elikkä siis värjäys joka maksaa tämmössiille yli olkapään pitusille hiuksille varmaan 100e +/- riippuen paikasta (100-5 / 10 jos on paksut hiukset) = n.90 e???! millä järjellä? ja ihan ammattikampaajat saa ne varmaan halvemmalla kun ostaa monta kerralla... mitä vitsiä pyytääksne sen värin levityksestä päähän 90e.. ei morjes... mää osaisin ihan ittekkin lättästä sen päähän, ainoo vaan et kampaamo värit on vaan laadukkaampia. Mutta silti halvempia kun kaupan värit. kaupassa maksaa 7-14 e yks paketti, jota joudun ostaan kaksi. Pistää niin vihaksi. Sitten leikkaus.. kultaisina lapsuuspäivinä leikkaus maksoi 10-15 e.. nykyään pyydetään lähes jokapaikassa 20-30 e siitä että katkastaan latvat pois.. siihen meneee ehkä korkeintaan kymmenen minuuttia-15m jos on hyvä kampaaja. Kelakkaa miten paljo tienais jos olis kampaajan tuntipalkka... huhhuh.. EN usko että ne verot kuitenkaan on sitä 90e yhestä värjäyksestä.. joka useimmiten vielä epäonnistuu... MITÄ KAKKAA! pistää todellakin vihaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se 90e mene sen kampaajan omaan taskuun. Vuokra ja verot vievät ison osan jo siitä. Lisäksi muut aineet, sakset ym. välineet liikkeen puhelinlasku,vesi,sähkö ym saatetaan jakaa työntekijöiden kesken.

   Ymmärrän kyllä, itseänikin harmittaa aina maksaa mutta ystäväni on kampaaja, ja ei hänellä sitä rahaa ole kuin roskaa, vaikka yksittäisten töiden hinnat kuulostavatkin kalliilta.

   Poista
 23. toi sun kampaamoreissuesimerkki pisti vituttaa. nytte tulee hiuka negatiivistä settiä, mutta näin yleensä sun blogi on loistava vaik just tää postaus ei mua vakuuttanutkaa.

  siinä esimerkissä oli tosi selkeästi sellaine tuulesta temmattu saundi, että pitää nytte vain keksiä valittamista vaik ei ois mitää syytä. tuli heti sellaine mielikuva, että jos oisit sensijaan joutunu viettään kampaajalla sen 45 min vaik hiukset ois leikattu nopeammin, nii oisit valittanu siitä. okei mä tiiän, että useat sun esimerkit ja kirjoitusten mielipiteet ovat nimenomaan tuulesta temmattuja, mut yleensä ne on silti sellasia oikeita mielipiteitä kuitenki, jois on selkeät perustelut että miks asian vois kokea tietyllä lailla vaik just sä et omassa elämässäs sitä kokisikaa sillä lailla, mut tää kampaamojuttu oli sellaine turha valitus.

  kampaajille ei kuitenkaa makseta ajan vaan sen perusteella, mitä hiuksille tapahtuu ja kuinka paljon vaivautumista se kampaajalta vaattii, eikä se ole kampaajalle yhtään sen kevyempää leikata tukkaa nopeammin, itseasiassa se voi olla stressaavampaa ja siks vaatia enemmän vaivannäköä. kampaaja ei ole ennustaja, ja se aika ei siks ole varma. siihen usein lasketaa hiuka ylimääräistä, että jos joku menee pieleen nii on aikaa korjailla niitä hiuksia ilman kauheeta kiirettä ja stressiä.

  peeäs > kampaajalla ei ole mitää vitun velvollisuutta antaa ilmaista päähierontaa, siitä vois vaik veloittaa extraa ! ::DDDDd

  VastaaPoista
 24. Mua häiritsee suuresti lähteä kauppaan hakemaan niitä sellasia kalliita fileeymsmuovipaketteja, joiden koko mainoksissa hipoo puol metrii kertaa puol metriä. Sitte ku tulee pitkän matkan kauppaan, se hemmetin paketti käsittää 95% ilmaa ja kulmassa uiskentelee joku pikku lihapalanen epämääräsessä marinaadissa. Asia erikseen on sitte kanssa alennukset, jotka on selvästi merkitty lehdissä mutta joita EI anneta, vaikka kaupassakin olisi lätkästy hyllyyn aleläpyskä. SIIS MITÄ HELVETTIÄ!!? Mulle on tän myötä kehittynyt sellanen huolestuttavan toistuva fantasia, jossa mä vedän kauppiasta, ärsyttävää huijaria ja vittupäätä, pärstään porsaanfileelaatikolla ja heittelen perään parit maitopurkit joitten ois kuulunu olla alennuksessa mutta jotka ei ollut. Oon köyhä opiskelija, jos joskus pystyn ostaan porsaanfileetä niin se sais kiitos olla kanssa ehtaa lihaa. Säilöntäkaasusta en rupee ylihintaa maksamaan.

  VastaaPoista
 25. siis mieti, mun äiti on maksanu 30 vuotta veroja tälle kunnalle ja sit ku se soittaa hammaslääkäriin mulle aikaa niin sieltä ehdotetaan että menkää yksityiselle! missäköhän ne rahat mahtaa olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tästä suomen verotusjärjestelmästä vois tehä ihan oman postauksen......... siitä kyl ottaa väkisinki kuumaa... eei jumalauta mua oikee vituttaa sit se itku "kun harmaa talous lisääntyy"

   Poista
 26. Asuntojen vuokrat, jos ei halua asua jossain 10km keskustasta (ja maksaa täällä Itä-Suomessakin helvetin kalliita bussimaksuja). Joo minäpä maksan neljä ja puolisataa 26 neliön yksiöstä. Ei ole kallista. Olenhan opiskelija. Muuten opiskelijat ja se, miten paljon vääryyttä opiskelijana kokee, ansaitsis jonkun ihan oman paasauksen :D Sähkölasku on kans vittumainen, samoin tv-lupamaksu. Todellakaa maksa sitä. Sellaset pienetkin asiat pistää vituttamaan, kun että jos hakee pankista tiliotteet niin se maksaa 1,80€ nykyään. Kaikesta pitää jotain rahaa repiä :D

  VastaaPoista
 27. Vituttaa nää sähkölaskut!!! just toi sähkönsiirto.. 3kk sähkölasku n.40e ja sen siirtomaksun vuoksi reilua satasta! ennenkuin muutettii tänne nykyselle paikkakunnalle se sähkölasku oli vaan sen 40e en tiiä miten siellä ei ollu tommosta siirtomaksua Ö
  Ja tiedän että pientä verrattuna joidenkin omakotitalojen sähkölaskuihin mutta enpä asukkaan omakotitalossa.

  VastaaPoista
 28. Niin tuosta aikaisemman tyypin kommentista vielä että tosiaan pankissa ku asioit nii sieltäki pitää niitä pennejä nyhtää!
  Ja tilattiin Saunalahden nettitikku nii mitä helvettiä siitä pitää maksaa erikseen että meille lähetetään lasku kotiin!? :D ilmasta ois jos verkkopankkiin laittasivat laskun yrittävät vain et ihmisiltä jäis huomaamatta siellä ja voi laittaa sit 5e myöhästymis maksua!! voi helvetti :D mitähän seuraavaksi..

  VastaaPoista
 29. Vakuutukset... Joo no on niistä joskus hyötyä, mutta kyllä saa vängätä jalka katkenneena hoitokuluista kun vakuutusyhtiö kaivelee sun kaikki löysät nivelet vikoineen ja perustelee tällä ettet saa korvauksia. ;)

  VastaaPoista
 30. Vakuutukset... Joo no on niistä joskus hyötyä, mutta kyllä saa vängätä jalka katkenneena hoitokuluista kun vakuutusyhtiö kaivelee sun kaikki löysät nivelet vikoineen ja perustelee tällä ettet saa korvauksia. ;)

  VastaaPoista
 31. Lamput! Hehkulamppuja tai sitten energiansäästölamppuja ei ole tehty kestämään, jotta porukka sitten ostaisi niitä jatkuvasti. LED-lamppuja on kyllä, ovat kestäviä eivätkä vie sähköä mutta niistä nyhdetään useita kymppejä vaikka ledit eivät edes ole kalliita. Kusetuksen maku? Mainostetaan uusia hienoja led lamppuja vaikka se on jo vanha keksintö, mutta valtaosa kuluttajista ei sitä tiedä. Mutta kaipa lampunvalmistajat peukaloivat niitäkin siten että eivät kestä paskaakaan. Juu tajuan kyllä että ei lamppujen tulisi ikuisesti kestää, mutta pidempään kuin puoli vuotta olisi ihan jees. Sama koskee kyllä muutakin elektroniikkaa, ei kestä.
  JT

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse asiassa joskus 1800-1900 lukujen vaihteessa keksittiin hehkulamppu, joka kesti yli 100 vuotta. Tälläkin hetkellä yhellä paloasemalla on näiden jamppojen lamppu joka edelleen toimii vallan mainiosti. Niiden lamppujen valmistus tietenkin lopetettiin ja myynti muistaakseni kiellettiin koska ihmiset ei toki sitten enää ostanu niitä lisää, kun eivät tarvinneet...

   Poista
  2. ^ True story!!!!

   Poista
 32. Iskä ja äiti sano, etten saa maksaa tv-lupaa. Niitä täytyy totella :/

  VastaaPoista
 33. Tällane aiheeseen liittymätön, mut mitä mieltä oot vaihtoon lähdöstä? Mihin itte haluaisit lähtee jos ois mahollisuus? Millaseen paikkaan et ehdottomasti haluais? Ois kiva saada sun mielipidettä jonkisortin postauksessaki :3

  VastaaPoista
 34. Mulla oli viime kesänä jalka paketissa, enkä muistanut hommata ajoissa kyytiä kipsin vaihtoon -> pakko mennä bussilla. Könkkäsin keppieni kanssa lähipysäkille josta matkustin noin 1,5km keskustaan. Keskustassa vaihdoin toiseen bussiin, jonka kyydissä istuin alle puolen kilometrin matkan. Takaisin tullessa sama homma toisinpäin, ja tästä ilosta sain maksaa yhteensä 12,80€. Että tervetuloa vaan Rovaniemelle matkustamaan julkisilla!

  VastaaPoista
 35. Oi, mulla on paljon valitettavaa mutta yritän tiivistää :D

  1. SIPSIPUSSIT! Miks niitten pitää olla niin jumalattoman isoja ja sit niin että sitä sipsua löytyy sieltä pohjalta sen parin kappaleen verran? Tosin, kerran ollaan punnittu poikaystävän kanssa ja kyl se paino siin pitää paikkaansa, oli jopa vähän ekstraa..

  2. KYNSILAKAT. En salee ole ainut jolla ei kestä kynsilakat päivän vittukaan. Pahimpia on tietty ne jotka lupaa jotain 10 päivän kestoa tai ne kalliit paskat, jotka muilla on niiiin täydellisiä ja kestää hyvin ja mulla ne kestää tasan sen, että meen töihin minuutiks ja BOOM kaikissa on jotain ihme halkeiluja ja lähteny palasia.. Ja kyllä, käytän alus- JA päällyslakkaa.

  3. No ne vuokrat taasen. En edes selitä.

  Ja tää ikuinen vitutus tietenkin, että kaikki vanha elektroniikka kestää kestää ja kestää, kun taas uutukaiset saa vaihtaa 3 vuoden välein. Hyvä esimerkki on mun pleikka 2, joka on ollut ennen mua mun poikaystävällä ties kuinka kauan ja mullakin se on nyt ollu jo n. 3-4vuotta. Oon tiputtanut sen lipastolta lattialle 3 kertaa ja toimii edelleen ku rasvattu. Mun poikaystävän xbox on ehkä just sen 3 vuotta vanha ja sitä on kohdeltu ku kukkaa kämmenellä ja silti se on jo ihan hajoamispisteessä :D dafuq??

  Noh jaa.. Näillä mennään :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!