HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 27. syyskuuta 2012

Jennin säästötalkoot

Koska nyt on ollut paljon puhetta liikkuvan poliisin lakkauttamisesta, ajattelin ryhtyä säästötalkoisiin ja ehdottaa seuraavia hyviä vaihtoehtoja lakkautuslistalle.

Ensiavut. Hei, osaat sä sen laastarin itekin laittaa! Kato turhaan sä sinne meet, meet sitten oikeaan lääkäriin ens viikon keskiviikkona, kun on perjantai-iltana pää auki! Säästyy huimasti, kun ittensä teloneet kuolee verenhukkaan ja astmapotilaat tukehtuu turpoaviin hengitysteihinsä! Kato ensiapulaukku kotiin hurjimpien tapaturmien varalle. Ei ennenkään ollu ensiapuaja ja hienosti pärjättiin!

Koulut. Tajuaakohan päättäjät, kuinka sikana syntyisi säästöjä, kun kaikki koulut laitettais vaan kiinni ja otettaisiin entinen kiertokoulukäytäntö takaisin käyttöön? Joku pappismies tai tylsistynyt eläkeläinen vois ihan hyvin opettaa verannallaan pariakymmentä kakaraa lukemaan ja laskemaan. Ei tarvittais kalliita koulurakkenuksia, puhumattakaan opettajista, ilmaisesta kouluruuasta ja muista opetusvälineistä.

Päiväkodit. Laitetaan lapset päiväksi johonkin kanaverkosta puuhattuun häkkiin telmimään, kyä ne siä pärjää! Joku käy välillä heittämässä pari makkaranpalaa ja paketin legoja. Ennenkin on pidetty toisistaan huolta!

Kirjastot. Siinä vaiheessa kun ne koulutkin lakkautetaan, ei kukaan kuitenkaan opi lukemaan sen eläkeläissedän avulla! Eli kuka vittu kirjoja tai sivistystä tarvitsee siinä vaiheessa?

Palokunnat. Kyllähän nyt jokainen osaa sitä vettä ruiskia letkusta ilmiliekeissä olevaan kolmikerroksiseen omakotitaloon! Turhaa tuhlataan varoja sellasiin kavereihin ja niiden punaisiin mölyautoihin, kyllähän jokainen perusmaalaisjärjellä varustettu kaveri pari tulipaloa sammuttaa kymmenen litran ämpärillä. Suomihan on tuhansien järvien maa, että eihän se veden hankkiminenkaan kovin suuri juttu pitäis olla!

Vanhainkodit. Ennenkin on asunut monta sukupolvea samassa kodissa, kyllähän perusperheenäiti pari parkinsonin kourissa kituvaa ja dementoitunutta mummoa ja anoppia hoitaa lasten ja töiden ohella. Vanhuksillakin olis varmasti tosi hyvät oltavat, oikein hermo lepäis kaikilla osapuolilla!

 Apteekit. Onhan meillä Alko!

Mistäs sitte säästettäis?

36 kommenttia:

 1. Hohhoijjaa mikähän niillä päättäjillä taasen liikkuu sielä pääkopasa? Ois iha hauska tietää. Nooh ainaki asukasluku harvenee ku ihmiset pääsee ajeleen kännisä ylinopeutta ilman poliisisetien sakkolappujen pelkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niino, tuntuu että joka toinen päivä jää joku rattijuopon alle, saatikka ny!! on tää vittu ihme maa. mun mielestä kannattais esim. karsia niitä ei koskaan paikalla olevia kansanedustajia.

   Poista
 2. Pitää oikein erikseen tulla kertomaan meidän kaupungin päättäjien suuresta viisaudesta... Melkein jokainen opettaja on tänä syksynä lomautettuna kaksi viikkoa (ei tarvinne kertoa mitä tästä seuraa esimerkiksi yläasteen oppituntien työrauhalle?), mut onneks rahaa riittää suunnitella parin vuoden päästä toteutettaviksi urheilukentän remontti 5,8 miljoonaa ja tarpeeton kiertoliittymä 0,7 miljoonaa :-----) Kovasti tästä on lehden mielipidepalstoilla kohistu, ehkä vaalien myötä tulee vähän järkeä noihin päättäviin elimiin täällä.

  VastaaPoista
 3. hhah, aivan huippu! eihän nyt oikeesti mitään poliiseja tarvita tuonne kadulle pamputtelee ihmisiä ja sakottelee viattomia ohi kulkijoita, varsinkin kun kyseessä on kuitenkin monen miljoonan säästöt. auta armias vaan jos pitäs säästää esim. kansanedustajien palkoista mitkä hiipii siellä kymppitonnin paikkeilla, sehän ois ihan katastrofaalista jos siellä saatas jotain parintonnin palkkaa niikun perus duunarit. (unohamatta tietty kaiken maailman uniikidiipatsaipa tonnin torkkupeittoja, koska työhän on ihan pirun rankkaa). Onneks on kuitenki rahaa lainailla espanjalle ja muille pilipali maille jotka on ittesä konkkaan tunkenu. Mut joo, suomi on vähän asshole maa, tai oikeestaan nää meidän hienot päättäjät.

  VastaaPoista
 4. Ku näin tän postauksen otsikon bloggerissa, aattelin et jaat täällä rahansäästövinkkejä, mikä olis ollu ihan huippu juttu! :D mut tää oli kyllä kans niin totta ja hyvä postaus, eikä ees kauheesti ampunu yli. Nii paljon noita säästöjä tehää...

  VastaaPoista
 5. Mää säästäsin lakkauttamalla eduskunnan ja rupeisin itte diktaattoriksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. damn, kilpailija ! mä itse olen suunnitellut tätä samaa nimittäin

   Poista
 6. Varmaan tulevaisuudessa se Päivi Räsänen kyttää kaahaajia pusikoissa, kerran "tavallinen kansalainen ei edes huomaa liikkuvan poliisin puuttumista." Vai kuka se sitten hoitaa liikkuvan poliisin hommat, häh? Kooärpeekö? Eihän niillä muuta tekemistä olekaan ku jahdata humalaisia kuskeja. Jees, juurikin näin, hyvä eduskunta!

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä päättäjillä pitäis olla huomattavasti pienempi palkka. Sillon se toimis kutsumusammattina, niinpä vaan vois olla ettei sinne hakeutuis enää ihmisiä duuniin jotka möksöttää ku ei saa oikeen väristä torkkupeittoo tai ajella taksilla veronmaksajien piikkiin. Ehkäpä saatais aikaan OIKEITA päätöksiä!

  VastaaPoista
 8. mua nii nauratti, varsinki toi päiväkoti-kohta :DDDD ei herrajumala ;D

  VastaaPoista
 9. Hieno postaus! Hyvä kun otat tärkeitä asioita mielenkiintoisella tavalla esille blogissasi!:)

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonko mä ainoo jolta meni tän kommentin pointti vähän ohi?

   Poista
  2. :-D mitä vittua

   Poista
  3. Pitkästä aikaa hauska kommentti :DDD Mä voin mennä näytteleen läskejä, mutta sinun Ari kannattaisi mennä vaikka iltalukioon perehtymään äidinkielen ja oikeinkirjoituksen jännittävään maailmaan. :D

   Poista
  4. mitä siinä oliii?:D

   Poista
 11. Miks kaikki itkee että kansanedustajien palkkoja pitäis laskea? Ensinnäkin ne palkat ei todellakaan ole kymppitonnia, vaan tällä hetkellä käsittääkseni jotain 6500 euron paikkeilla tai vähän alle ja siitähän menee vielä verot. Se on sitten eri juttu, mistä hommista tulee lisäkorvauksia ja muita palkkioita ja siitä voisi minunkin puolestani säästää, että ihan kaikkia taksimatkoja ei edustajille korvattaisi, vaan niitä pitäisi itsekin kustantaa jonkun verran.

  Mutta miettikää sitä duunia. Ei kukaan järkevä ihminen HALUA lakkauttaa liikkuvaa poliisia tai mitään muutakaan, mutta jostain on pakko säästää, kun talous on kuralla. Tietyissä poliittisissa päätöksissä ei yksilön halu riitä, etenkin kun ollaan ylikansallisessa unionissa, jossa pitää ottaa muutkin maat huomioon. Ja niin typerää kuin se onkin, meidän on pakko auttaa kriisimaita taloudellisesti, koska Suomi on taloudeltaan niin vientivetoinen ja siten suhdanneherkkä maa, että jos koko Euroopan talous kaatuu, meillä ollaan todella pahassa pulassa. Ehkä nää elvytystoimet ja muut ei auta mitään, mutta ainakin voidaan yrittää.

  Eli ei ne edustajat kiusallaan tai tyhmyyttään mitään lakkauta, vaan ovat "pakkoraossa". Kaikesta tuosta seuraa ihan hirveä loanheitto ja mediaryöpytys, vapaa-ajallakin on vahdittava jokaista sanaansa ettei joudu heti iltapäivälehden lööppiin ja kaiken lisäksi se duuni on pätkätyötä. Neljän vuoden välein koittaa aika, jolloin ei ole minkään maailman varmuutta siitä, että saa jatkaa samassa työssä. Sitten kun verrataan muihin päättävässä ja johtavassa asemassa oleviin työntekijöihin Suomessa, niin ei ne palkat kummoisia ole. Apulaiskaupunginjohtaja voi saada kuukaudessa kokonaisansiota yli 9000 euroa.

  Ja lopulta niitä kansanedustajia on vain 200. Palkanalennus on kansanedustajallekin palkanalennus, eikä niitä tässä maassa useinkaan tehdä muidenkaan kohdalla, eli palkasta ei kerralla voisi kovinkaan paljon leikata pois. 500 euron palkanalennuksella säästettäisiin kuukaudessa 100 000 euroa ja vuodessa 1,2 miljoonaa. Se on aika laiha lohtu, kun sanotaan, että liikuva poliisi lakkautetaan, jotta saataisiin 6,4 miljoonan euron säästöt.

  En sano, etteikö parannettavaa olisi ja ettenkö itsenkin pitäisi liikkuvan poliisin lakkauttamista typeränä toimenpiteenä. Lähinnä yritän vain sanoa, että kansanedustajien palkkojen leikkaaminen on tehoton säästökeino, eikä ne edustajat kiusallaan niitä säästöjä tee. Se on lopulta ihan sama, kuka niitä päätöksiä siellä tekee, koska tietyissä asioissa ei paljon vaihtoehtoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko hitusen yliampuvaa tulla taivastelemaan huumoriblogiin? :D Ihan hyviä pointteja kylläkin.

   Vähän masentavaa silti, koen tekeväni kansanedustusta arvokkaampaa työtä yrittäessäni auttaa köyhyyden, mielenterveysongelmien ja muun sairauden lannistamia ihmisiä takaisin jaloilleen ja löytämään edes jonkun tarkoituksen elämälleen, ja riskinä on mediaan joutumisen sijaan mm. väkivalta. Vapaa-ajalla ohi suunsa puhumista ei tarvitse pelätä, koska vapaa-aikaa ei ole. En saa edes lähelle puoliakaan kansanedustajan huikeasta palkasta.

   Silti olen onnellinen. Hyvää päivänjatkoa. :)

   Poista
  2. Tällä ei taas ole mitään tekemistä mun sisälukutaitoni kanssa. Jennin teksti oli mun mielestä hauska ja tämä on edelleen huumoriblogi, mutta siinä missä Jennikin kirjoittaa järjen käytöstä säästöissä, voin mäkin varmaan vastata noihin kommentteihin omalla näkemykselläni? Tarkoittaen siis sitä, että meillä kaikilla on sananvapaus ja jos joku täällä taivastelee sitä, miksi kansanedustajien palkkoja ei alenneta, voin mäkin taivastella, miksi niitä pitäisi alentaa. :) En näe että mun kommenttini olis noista muista mielipiteistä eronnut muulla kuin pituudellaan. Mielestäni en myöskään sanonut, etteikö esimerkiksi oma työsi olisi arvokasta ja palkat alallasi huonoja työhön nähden, kunhan totesin näkemykseni tuohon kansanedustusasiaan. :)

   Poista
  3. 6500e/kk euroa parin päivän työviikoista on asiallista? Mitä istuntoja kattoo, niin aina joku 50 henkilöä poissa ja tyypit pelaa pasianssia. Hieno homma!

   parin tonnin alennuksella saatas jo helvetin hyvä säästö. ja kyllä sitä palkkaa jouettas myös kaupunginjohtajilta ja muilta alentaan, ihan naurettavan suurusia.

   Poista
  4. Oonko mä ainoo jolta meni tän kommentin pointti vähän ohi?

   Poista
  5. :-D mitä vittua

   Poista
 12. Oonko mä ainoo jolta meni tän kommentin pointti vähän ohi?

  VastaaPoista
 13. http://bittersweetlemonberry.blogspot.fi/2012/09/post-it.html
  koska sun postaukset on parhaita, tunnustus siitä löytyy tuolta :)

  VastaaPoista
 14. Aa rakastan tätä blogias :--D Mulla olis postausehdotus, jonka nyt toivottavasti osaan tarpeeksi hyvin selittää, en meinaan keksi mitään asiaa kuvaavaa sanaa. Mutta näistä "matkimisenvastaisista" henkilöistä jos kirjottaisit, näistä jotka tulee esimerkiksi blogeihin huutelemaan "siis sä matkit tota suosittua blogin pitäjää koska sulla on samanlaiset kengät ku sillä, aika noloa!" ja niin pois päin. :-DD apua en osaa selittää. :c

  VastaaPoista
 15. Heip. Pakko kommentoida tähän vielä että Kukaanhan ei saa potkuja eli poliisien määrä pysyy samana, vaan hallinnosta korkeilta kovapalkkaisilta poliisijohtajien palleilta päästetään eläkeiän ylittäneitä enemmän kuin yleensä eläkkeelle. Ja oon kyllä muuten samaa mieltä nuista ja ihan huumorintajunenkin tyyppi. Valtiohan jäis tappiolle jos liikkuva poliisi lakkautettais silleen niinku moni tuntuu täällä ajattelevan, et on vähemmän sakottavia poliiseja. Sakkotuloina tulee valtiolle moninkertainen määrä rahaa verrattuna liikkuvan poliisin vuosibudjettiin.

  VastaaPoista
 16. ^^siis vuosittaisista sakkotuloista puhuin

  VastaaPoista
 17. Luehan jenni tää:

  http://www.feissarimokat.com/2012/10/sukuvika-sivistyksessa/

  VastaaPoista
 18. Oot mainittu uusimmassa tekstissä, käy kattoo mitä mieltä oot :D http://paasausblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 19. hyi vittu oot ruma ja vitun nolo :D:DD aikuinen teinipissis? hmmmm :DDDDDDD

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!