HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

vitut joku hyvinvointivaltio

Ai vittu mua naurattaa kattella, kun netissä jotkut syrjäytyneet nistit, kaikki koulunsa kesken jättäneet ressukat ja sossupummit jaksaa itkeä siitä, kuinka Suomi on "pahoinvointivaltio". Kuunnellaan Jujua, vedetään jotain takapihan sienistä valmistettua bilekamaa ja jankataan siitä, kuinka kaikki on vituillaan. No oliskos elämäs vituillaan, kun olet tollanen saamaton ressukka?

Tässä maassa kun kivasti tarjotaan se ihan keskinkertainen elämä kaikille, niin vähäosaislle, sairaille, vammaisille, mielenterveysongelmaisille, vanhuksille, syrjäytyneille nuorille ja kuin myös niille tahallisesti kaiken lekkeriksi heittäneille tanopäille. Ja maahanmuuttajille ja pakolaisille ja vaikka kelle. Kukaan ei täällä joudu sillan alla nukkumaan, paitsi jos ei itse vaivaudu asioihinsa vaikuttamaan. Vittu ei kaikkea voi tuoda nenän eteen valmiina, että ota tästä kämppä, kolmen kuukauden vuokratakuut, ruokakassi ja pleikkari.

En mä sitä kiellä, että moni asia kusee; hammaslääkärijonot on ylipitkiä, opiskelijat ei saa tienata paljon paskaakaan sen vaikuttamatta tukiin, vankeusrangaistukset on samaa sarjaa viikonloppulomien kanssa ja apua voi olla hankala saada, jos päässä alkaa naksumaan. Mutta vittu haloo! Harva täällä nälkään kuolee ja yllättävän moni asia rullais, jos itse nostaisi sen perseen. Menkää jonnekin Itä-Nakadenomiaan katteleen, kun 25-kiloset ihmiset juo paskavettä ja kävelee jalattominakin 70 kilometria sairaalaan. Täällä taasen vitun kiittämättömät lelliperseteinit itkee, kun joutuu istumaan ensiavussa kaks tuntia nuhansa kanssa ja odottamaan omaa vuoroaan. Nyyh.

Ja ne jotka kitisee, ovat niitä jotka eivät tosiaankaan yritä edes vaikuttaa mihinkään. Istutaan jossain kaupungin järjestämässä vuokrayksiössä ja itketään, kun ei saa samanlaista elämää, kun töissäkäyvillä ja vähääkään kunnianhimoa omistavilla ihmisillä on. Nyyhnyyh, ku ei oo sitä ja tätä ja oon niin ulkopuolella kaikesta. NO VITTU IHME, JOS SÄ VAAN ROIKUT JOSSAIN KYLILLÄ KALJA KÄDESSÄ! Saatanan luuseri. Lopeta se puistonpenkillä makoilu ja tee jotain! Jos sulla on aikaa istua koko päivä jonkun Hamppu-Heikin kanssa rotvallin reunalla, sulla on varmaan aikaa myös esim. hankkia elämä.

59 kommenttia:

 1. sanos muuta/älä muuta sano!

  VastaaPoista
 2. hyvä kirjotus, halleluuja

  VastaaPoista
 3. näiden kitisijöiden kommentteja odotellessa :P mut totta joka sana taas kerran, go Jenni!

  VastaaPoista
 4. Olin mäki ennen tota mieltä mut sit luin ton ja tajusin et ei oo tälläsilla hyvätöisillä kaupunkilaislissuilla mitään puhumista näistä asioista.

  http://nogamenopainpeas.blogspot.fi/2012/07/rakas-isoveljeni-subutexprinssi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuka niitä aineita pakottaa vetämään?

   Poista
  2. Ei kirjottajan isoveljee oo kukaan pakottanut. Se vaa on se jos elämä lähtee luisuu raiteiltaa :/ Oletkohan Essi ikinä kärsiny mistää perheongelmista itse tai muista henkilökohtaisista ongelmista? Tuskinpa

   Poista
  3. Ihan kuin ongelmat oikeuttaisivat jotenkin huumeidenkäytön.

   Poista
  4. ^ Ei ongelmat oikeuta sitä, mutta jos on psyykkisesti ihan hajalla, niin helposti ajautuu kierteeseen.. mun kaveri esimerkiksi oli tyyppi josta en olis IKINÄ, siis ikinä kuvitellu että se käyttäis huumeita. Se oli hyvä koulussa, halus elää terveellisesti jne. Sitte yhtäkkiä koulunkäynti alko käydä liian raskaaksi. Stressi ja väsymys + nukkumattomuus teki sen että psyyke alko kärsiä. Mieli hajos ja tää mun kaveri alko saada ahdistusta ja paniikkihäiriöitä. Ulospäin kaikki oli ok. No, sai sitten sanottua ongelmistaan eteenpäin ja sai lääkityksen, mutta se vaikutti liian hitaasti. Yritti kaikessa hiljaisuudessa itsaria parikin kertaa. Ajautu siihen pisteeseen ettei pystynyt olee enää "täysjärkisenä", jäi koukkuun niihin lääkkeisiin ja lopulta johti lääkkeiden väärinkäyttöön ja huumeisiin.
   Että sellanen tarina, joka ainakin anto mulle uutta näkökulmaa huumeiden käyttöön, mitä ennen pidin vaan täys idioottien tekona. Edelleenkään en huumeita kannata mutta sinänsä ymmärrän että tavallinenki ihminen voi ajautua siihen pisteeseen..

   Mutta tästä tekstistä sen verran että ASIAA JENNI! Suomi on kuitenkin "maailman paras valtio asua", ainakin muutamien jenkkitutkimusten perusteella. Ja kyllä mä sen uskonki että on, verrattuna moniin moniin muihin valtioihin. Valitettavasti aina löytyy jotain mätää joka yhteiskunnasta, eikä sellanen unelmayhteiskunta vaan oo mahdollista. Raivostuttaa joidenkin kitinä siitä että "YHYY SUOMI ON IHAN PASKA MAA, HYVINVOINTIVALTIO IN MY ASS!"

   Poista
  5. Ai en ole koskaan kärsinyt henkilökohtaisista ongelmista koska en käytä huumeiden käyttöä? Ehkä olen vaan osannut hoitaa ongelmani muullakin kuin huumeidenkäytöllä.

   Huumeidenkäyttö on yleisesti surullista ja siihen johtaa monet asiat, mutta kukaan ei edelleenkään pakota niitä vetämään.

   Poista
  6. ^ai sä oot niitä ihmisiä, jotka kuvittelee, että voivoi jotkut ihmiset ei vaan OSAA HOITAA asioita niin, että ajautuu huumeisiin. sähän tiedät varmasti aina miltä muista voi tuntuu, sä vain hoitaisit ne ongelmat paremmin, sä oot vain niitä fiksumpi, parempi? voi luoja mikä ajatusmaailma. ihmiset on erilaisia ja aivan kaikki ihmiset tekee _virheitä_, jotkut tekee pahempia virheitä. jos joku ei osaa käsitellä ongelmiaan, jos joku tarvis apuu, jos jollain on rankkaa, niin sekö ei enää huumeisiin koskettuaan ansaitse apua, sillä ei oo jotain ihmisarvoa siks, että se on tehnyt joskus sen virheen? te puhutte täällä huumeista ihan kuin kaikki, jotka käyttävät huumeita, oisivat jotenkin huonompia ihmisiä. "ihan kuin ongelmat OIKEUTTAISIVAT" ...

   mutta joo, tää postaus on aika asiallinen kyllä

   Poista
  7. Essi, ei, vaan toi sun tapas puhua/kirjoittaa kertoo että aika kultalusikka perseessä ja suussa on joka tavalla ollut

   Poista
  8. tän ketjun aloittaneelle anolle, miten toi teksti on voinu muka muuttaa sun ajattelutapaa tästä asiasta ? tässä jennin tekstissä oli nimittäin ideana dissata niitä saappaita, jotka heitäytyvät sossun siivelle ja sitte itkeskelevät ku eivät tienaa tästä miljoonapalkkaa. missään vaiheessa kukaan ei ole väittänyt, että joillain ihmisillä ei oikeasti ole ongelmia, tai että he eivät ansaitse apua niihin. kyse ei edes ollut ongelmista, vaan asenteesta ongelmiin. se nimittäin on ainaki mun mielestä tosi perseestä, kun ekaks aiheutetaan itse omat ongelmat ja sitte syytetään yhteiskuntaa.

   ja lasienkelille: mun mielestä fiksukin ihminen voi tehdä virheitä ja eksyä huonoille teille ja mielenterveys- ja muiden ongelmien takia alkaa esim vetää huumeita. mut se ei ole fiksua, että tekee itse virheitä ja sitte syyttä muita. ja kyllä nämä ihmiset ansaitsevat apua, ei essi eikä kukaan muukaan väittänyt muuta. ja mun mielestä kyllä se huumeisiin ajautuminen itseasiassa johtuu just siitä, että ei osaa hoitaa ja käsitellä asioita muuten, mutta se ei merkitse ettei ihminen ansaitsisi apua, koska juuri tällaiset ihmisethän sitä tarvitsee, että he paranisivat ja kykenisivat taas selvittämään ongelmia muuten, hakematta ratkaisua tai pakotietä huumeista.

   sekava selitys, mut hope that saitte selvää mun pointeista.

   Poista
  9. Minä alotin tän ja joo, mä meinaanki sitä, että ihmiset ei saa apua yhteiskunnalta, vaikka ne sitä haluais ja sen takia ne syyttää sitä

   Poista
  10. Anteeks jos mun kirjotus näyttää siltä. Pistetään väsymyksen ja yön piikkiin. Ei, en ole syntynyt kultalusikka missään paikassa. Mulla on ollut kyllä henkilökohtaisia ongelmia elämän aikana.

   lasienkeli: Komppaan aikalailla Mariewwin kommenttia. Tolla ongelmienhoitamisjutulla vastasin anolle, joka sanoi mun olevan pumpulissa elänyt kermaperse tai jotain muuta sellasta.

   Poista
 5. suomi on täynnä kiittämättömiä paskiasia ja se mua vituttaakin ku saa jotai kerran nenänsä eteen valmiina, kuvittelee et sais kaiken aina tarjottuna. ärsyttää saamattomat ihmiset!

  VastaaPoista
 6. Raivosin just samasta aiheesta mun poikaystävälle eilen<3 Sen muutama kaveri ulisee kaikissa syrjäytymisen vastaisissa ryhmissä "Miks mun pitäis mennä töihin ku ei huvita ja saan sossusta kuitenkin rahaa". Parasta että poikaystäväni aikuinen isäpuoli ajattelee samoin<3 ai jumalauta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mut tuliko mieleen kannustinloukku? Tiedätkö edes mikä se on?:D Vaikutat omituisen pelleltä ollaksesi noinkin vanha.

   Poista
  2. Se on tosi huono juttu, mutta siitä vasta alkaiskin raivoominen kun tuet ei enää olis noin kivankokosia. Osuko arkaan paikkaan vai?

   Poista
  3. Essi, niin paljon kun lukiolaiselle opiskelijalle voi kannustinloukku osua arkaan paikkaan :DDD eli voi muillekin osua silmään sun tietämättömät höpinät elämäst.

   Poista
  4. Tietämättömät höpinät elämästä? Hassua sinänsä että tää mun mielipide perustuu lähinnä ihmisiin joiden juttuja oon kuunnellu. Rauhotu ny jo.

   Poista
 7. Jep, mut tää on silti hyvinvointivaltio, jossa on pahoinvoivia, just sen takia et mielenterveysongelmiinkin voi olla vaikea saada apua = tyydytään dokaamiseen ja sossupummeiluun... et syy ja seuraus, ei oo niin mustavalkoista kaikki

  VastaaPoista
 8. Pakko kipaista kaupasta sipsiä ja poppareita. Jos tästä aiheesta ei tule kunnon paskamyrskyä niin ei sitten mistään :D

  VastaaPoista
 9. Se, että Suomi on hyvinvointivaltio tekee samalla tästä pahoinvointivaltion :D Just kannustinloukut sun muut vaan lisää ihmisten syrjäytyneisyyttä. En nyt ulvo täällä jonkun Kokoomuslaisen tapaan, että KAIKKI VALTION TUET VITTUUN!!! mutta on ne aika korkeat kuitenkin. Ei sillä, kyllä niitä tarvitaan ja on hyvä, että niitä on, mutta Suomessa on aivan liian helppoa vaan heittäytyä asunnon lattialle makaamaan ja ulista, kuinka on syrjäytynyt, niin valtio lappaa rahaa tilille lähes perusduunarin palkan verran.

  Miten tämä ongelma sitten ratkaistaisiin? Ei aavistustakaan.

  VastaaPoista
 10. Ainoo mikä suomen hyvinvointivaltiossa on vikana; ihmisille ei tarjota apua!
  Koska ne heitteille tahallaan heittäytyjät ei tajua vielä silloin mihin ryhtyvät. Sit ku on pahasti kusessa, ketään ei enää auta ylös. Valtiollehan noi heittele jääneet ihmiset maksaa maltaita, eikä varmasti maksaisi yhtään sen enempää, jos niille tarjottais apua. Tulis jopa halvemmaksi valtiolle.

  Yleisesti ottaen Suomi kuitenkin on hyvinvointivaltio kun vertaa oikeasti "pahoinvointivaltoihin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ei tarjota apua :O Joo, no kyllä täällä yritetään tarjota varmasti apua monelle, esim. työttömälle rahallisesti ja sit apua työnhakuun, mutta sit on niitä saamattomia paskiaisia, jotka ei oo ite yhtään valmiita laittamaan tikkua ristiin esim. siihen, että sais töitä. Kaikki vaan ei ota sitä apua vastaan.

   Ja JOS tarkotat jotain narkkareita ja alkoholisteja, niin onko valtio sun mielestä vastuussa jokaisen aikuisen ihmisen hyvinvoinnista? Ne on ite siihen soppaan ajautunu ja jos ei siitä pääse/halua pois, niin mahdotontahan niitä on pakottaakaan. "Sit ku on pahasti kusessa, ketään ei enää auta ylös." Kerroppa sä, et millä vitulla autat jotain pikavippivelkasta, asunnotonta narkkaria "ylös"?? jos annat sille rahaa--> ne menee (luultavasti/varmana) huumeisin jne.. Eikä ketään voi mihinkää laitokseen pakottaa, korkeintaa sinne vankilaan, mut tuskin se sielläkää mitään oppis.

   Poista
 11. huumeongelmat johtuu yleensä aikaisemmista päänsisäisistä ongelmista, mihin ei oo saatu jeesii. mut joo puhuitkin niistä jotka vääntää elämästään väkisin paskaa. tää varmasti herättää kyl keskustelua, good good.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja. Oot kyllä niin ilmiselvä paskapää. Et oo nähny elämäs aikana yhtäkään nistiä tai joutunu näkemään niitten koko elämää alusta loppuun.

   Poista
  2. ^ :D voi sinua.

   Poista
  3. Ano 20.38 :D, mistä ne sun mielest sitten johtuu? Siitä että ollaan iloisia ja halutaan vähän kivannäkösiä nappeja naamaan LÄPÄLLÄ?

   Poista
  4. No, ainakin mun kaikki tuttuni jotka huumeita käyttävät ovat alottaneet juhlakäytöllä ja siirtyneet "ihan läpällä" vahvempiin - ja heitä on monia :) se että yksi masentunut käyttää huonoon oloonsa aineita, ei tee kaikista käyttäjistä masentuneita ja yhteiskunnan uhreja.
   Tässä tekstissä ei myöskään kritisoitu masentuneita, vaan niitä elämänsä VAPAAEHTOISESTI rappiolle heittäviä - niitä, jotka sitä meteliä iltalehden foorumilla pitää, kun valtio on paskaa ja kun on syrjäytynyt ja jättänyt amiksen/lukion kesken, eivätkä kanna omaa vastuutansa asioiden kulkeutumisesta.

   Ja kuten monesti on sanottu; masennus ei pakota käyttämään huumeita, sillä suurin osa masentuneista ei niitä käytä. Huumeet ovat AINA valinta - oli se mielenterveydellinen kunto sitten millainen tahansa.

   Poista
 12. Hei asia ei nyt liity postaukseen mut aattelin ehdottaa postausideaa, nimittäin tän vuoden BigBrother :D Taisiis jos oot yhtään ees vilkassu sitä. Osaisin niin kuvitella sulta tulevan niistä henkilöistä hyvää tekstiä! Mut toisaalta uskon kyl ettet kato sellasta ohjelmaa mut aattelin kummiskin ehdottaa! :)

  VastaaPoista
 13. Oon tosi surullinen siitä, etten voinu painaa "<3" -painiketta ku vaan kerran. :DD Samaa mieltä jälleen, oot paras ! <3

  VastaaPoista
 14. totta turiset. ei tarvi edes afrikkaan asti lähteä, riittää että kävelee naapurirappuun niin näkee hyvin, ettei se sossupummin elämä ole todellakaan tavoittelemisen arvoinen. vai ihanko oikeasti joku haluaa paskaisen yksiön jossa haisee tupakka ja luteet juoksee pitkin seiniä? täytyy olla varsin kiero ihminen jos sellaisesta haaveilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuules. Exä oli sossupummi, se asu leveesti Helsingin ydinkeskustassa varsin somassa yksiössä, valmiiks oli kalustettu ja muutenki kunnollinen kämppä. Kyllä noita paapotaan, ai että! Tuillahan saa myös ilmaset lääkkeet, bussiliput, salikortin, sähkölaskut, kitaran ja tottahan toki sen normituen, jolla ostetaan kaljaa ja tupakkia. Sit ku ruoka loppuu puolesvälis kuuta kesken, tehdään pikainen puhelu sossuun, ja naps! saat uuden tuen tosta vaan. Ja tätä paskaa on jatkunu melkee kaks vuotta, eikä stoppia näy. Miksi mennä töihin ku valtiolta saa ihan "ilmaseks" kaiken, ja paljon enemmän verrattuna siihen ku kävis töissä.

   nimimerkillä seurasin vierestä.

   Poista
 15. https://www.youtube.com/watch?v=pbe-r0ZUE28

  "aina vika löytyy jostain muualta, jotakin voit syyttää, sinä et ole mistään vastuussa, mitä vittua noi kyttää"

  VastaaPoista
 16. Voi HUHHUH, en ole aikoihin löytänyt näin hyvää blogia! Ihan vain sen takia että minua näyttää vituttavan kaikki samat asiat kuin sinuakin :---D Enkä voi käsittää mitä viharyöppyjä satelee tänne blogiin ihan vain siitä että kirjoittelet täällä täyttä asiaa.


  Instant follow!

  VastaaPoista
 17. En ymmärrä miten noin moni on voinu painaa tota "älä yleistä lehmä" -nappia, täähän on ihan täyttä totta, eikä yleistyksestä tietoakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sitä painaneet on tunnistaneet itsensä :D

   Poista
 18. Ne jotka pössyttelee, on kykeneväisiä käymään töissä, ne jotka on rappiolla on eriasia.

  VastaaPoista
 19. Toi Jennin teksti alkaa aina naurattaa ja siihen samaistuu mut ku lukkee kommenttei ni ruppe ahristaa.. Mut toisaalta hyvä et herättää keskusteluu ja mielipiteitä !

  VastaaPoista
 20. No joo. Mun läheisellä oli viidentoista vuoden ajan pahasti masentunut ja ongelmainen, yritti itsaria usein josta kerran hänet pelastin, koulussa kiusattiin ja mun numeroa ja perheasioita leviteltiin joka puolelle, joka paikassa oli yhtä helvettiä kun vanhemmat oli eroamassa, poikaystävä veti turpaan kunnolla ja yritti raiskata samalla kun pokasi mun kavereita ja ne petti mun luottamusta minkä kerkesivät, synnytin teininä yksin lapsen ja sain lapsen isän exän kimppuuni vaikka lapsen isä oli heittänyt minut ulos väkivaltaisesti, sorruin huumeisiin koska joka puolelta haukuttiin ja arvosteltiin minua teiniäitiyteni takia ja aloin ryypätä erään läheiseni kanssa vain jotta tämä saisi vetää minua turpaan. Lapseni huostaanotettiin huumeongelmani takia ja tapasin kihlattuni joka jätti minut koska en parantunut masennuksestani tai päässyt päihderiippuvuudesta.

  Entäs nyt? Olen ollut neljä vuotta täysin raittiina ja hyvissä väleissä lapseni ja tämän isän kanssa. Olen myös vuosia ollut vakavassa parisuhteessa. Opiskelen arvostetulla alalla ja teen töitä sen minkä ehdin ja joka paikkaan olen voinut antaa täyden panokseni ja antanut itsestäni hyvän kuvan jonka takia töitä riittää. Ja olen TODELLA onnellinen. Huumeiden jättämiseen ei tarvita muuta kuin todella luja tahtotila. Jos haluaa, sen pystyy lopettamaan. Tiedän mistä puhun ja mulla on helvetin hyvä syy olla ankara tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun läheisellä oli viidentoista vuoden ajan pahasti masentunut ja ongelmainen, yritti itsaria usein josta kerran hänet pelastin, koulussa kiusattiin ja mun numeroa ja perheasioita leviteltiin joka puolelle..

   Hyvin alkaa tollei "mun läheisellä" ja sit kohta puhut itsestäs? Aika hauskaa... :D:D

   Mut joo respect, jos oot päässy eroo huumeista! :)

   Poista
 21. Niin ja jatkuvasti on edelleen rahan kanssa tiukkaa ja elän rapistuneessa kaksiossa joka on liian pieni kolmelle ihmiselle ja isomman saaminen on todellakin kiven alla, mutta mulla on asiat todella hyvin. Ongelmat vaan pitää yrittää selvittää. Mä sain vaikean paniikkihäiriön kiusaamisesta mutta olen uskaltanut kaiken torppaamisen jälkeen olla täysin oma itseni ja tunnustaa ongelmani rohkeasti ja pyytää niihin apua. Mikään ei kovin helpolla tule, kaiken eteen on tehtävä töitä. Valtio on ystävällisesti elättänyt mut kuukausina jolloin töitä ei ole ollut, ei silloin, kun ei ole niitä huvittanut tehdä. Haluan oikeasti antaa sen oman panokseni yhteiskunnalle ja normaali elämä on luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi oli hyvä toi "normaali elämä on luksusta" :) totta!!

   Poista
 22. Tunnen erään jolla oli vakava alkoholiongelma, oli väkivaltainen ja löi omaa puolisoaan. Töissä ei käynyt. Rupesi sitten liikkumaan joidenkin "nisteiksi" kutsuttujen henkilöiden kanssa ja vaihtoi alkoholin kannabikseen. Mitäs siitä seurasi? No, ukko kouluttautui uudelleen, vaihtoi iltakaljat pajaan, löysi uuden vaimon jonka kanssa on nyt saanut ensimmäisen lapsensa ja käy töissä.

  Jokainen elää elämänsä niinkun tykkää, voit olla töidenukopuolella mitä vaan, jos asiat hoituu ja elämä on mallillaan niin en nää mitään pahaa siinä miten vapaaaikansa käyttää. Eriasia ne jotka eivät tee asioille mitään vaan makaavat himassa bongi tai kaljapullo kädessä.

  VastaaPoista
 23. porukka joutuu puukottamaan viattomia ku ei muuten pääse hoitoon. ja jos pääsee, niin työnnetään pää täyteen lääkkeitä jotta ajatukset ei kulje, ihmisestä tulee zombi ja lääkkeistä riippuvainen. mun kavereista joilla on ollu itsemurha-ajatuksia, huumeitten kanssa riehumista ja mielenterveysongelmia ja jotka on ollu hoidossa, osa on saanu pääkoppansa suhtkoht kuntoon mutta eivät pysty elämään ilman lääkkeitä riippuvuuden takia (ai mikä laillinen douppi?) ja sekakäyttökin jatkuu, osan elämä on samaa paskaa ku ennenki ja yks tappo itsensä ku ei kestäny laitoksenKIN tuomaa pahaa oloa.

  syrjäytyminenkin on joka päivä vaan "helpompaa" ja hyvätuloisten on vaikea hahmottaa miltä tuntuu oikeasti olla KÖYHÄ. eikä köyhyyttä hyväksytä ja jos hyväksytään niin sanotaan että se on köyhän oma syy - ympäristöllähän ei ole mitään vaikutusta, eihän?

  en voi sanoa suomea hyvinvointivaltioksi niin kauan kun maailma pyörii mukana samassa oravanpyörässä, tulee pyörimään varmasti vielä pitkään. mene töihin, vie lapses kouluun, ole normaali, kävele jalkakäytävällä, katso tv.tä, säästä vanhuuspäiville, noudata lakia. järjestelmää ei muuteta järjestelmän säännöillä.

  VastaaPoista
 24. Mustavalkoista teinin kirjoittamaa teiniangstia.. Jos oikeasti "Mulla on ollut kyllä henkilökohtaisia ongelmia elämän aikana." on näin niin pitäisi pystyä tai opetella katsomaan asiaa muutenkin kun mustavalkoisesti että ku toi käyttää huumeita nii se on ongelmansa itse kehittäny ja kukaan sitä ei oo pakottanu...huuhhuh. Otetaampa esimerkki. Lasta kiusataan koulussa monta vuotta(myös fyysisesti), päättää antaa takasin ja joutuukin itse huostaan---> laitokseen(perhekoti, missä täysin tuntemattomien niin sanottujen auttajien kanssa elää elämämästään 5 vuotta ennen täysi-ikäisyyttään,ilman omia vanhempiaan ja omaa tukiverkostoa ja on ihan ymmällään) vanhemmat eroaa siinä temmellyksessä ja nuori vielä enemmän ymmällään, --> mielentila järkkyy ja vola. Väitätkö että ihminen on itse vastuussa siitä että mielenterveys menee? Missä kohdassa pieni ihminen oisi voinut vaikuttaa kierteen loppuun? kiusaajathan ei lopeta ja opettajat ei asialle mitään tehnyt? Sekö oli pienen lapsen oma vika että yritti nousta kiusaajia vastaan ja joutuikin itse vielä syvempään paskaan?Oletko itse sairastanut syvää masennusta tai jotain muita vakavia mielenterveydellisiä sairauksia , jolloin tuollainen paska mitä täällä jauhat tuntuu vielä enemmän epäoikeudenmukaisemmalta, että kun ne vaan jää makaamaan kotiin ja voivottelemaan elämäänsä....

  Kirjotelmassa en tarkoita niitä jotka oikeasti käyttää järjestelmää hyväkseen ja makaa kotona....

  VastaaPoista
 25. Okei, ensinnäkin kirjotat ihan törkeän hyvin ja oon räkättänyt monen postauksen lukiessani ääneen. :D Mutta, kirjotat myös vakavista asioista, mistä myös hyvin ja en tekstejäsi itseeni otakkaan mutta silti ajattelin tulla heittämään kommentin. Suomi on hieno ja hyvä paikka asua, mutta on täälläkin osa asioista ihan täyttä paskaa mun mielestä. On törkeenä nuoria joilla on vitusti ongelmia ja aikuisiakin jotka oikeasti kaipais ammattiapua, mutta vittu jonota sitten vaikka kunnan psykiatrisille poleille sellaset 3-4kk tai maksa itses kipeeks yksityisestä hoidosta kun valtio laittaa rahansa kreikkaan sun muualle. Täähän on vaan mun mielipide ja nuorena ihmisenä en ole elämää vielä samalla tavalla nähnyt kun vanhemmat ihmiset saati tiedä asioista samalla tavalla, mutta itsekkin keskivaikean masennuksen ja ahdistuksen läpikäyneenä, toivon sydämmeni kyllyydestä että apua tarvitseville olisi enemmän apua saatavilla, koska itsekkin jonottelin sinne nuorten psykiatriselle polille aikanaan ainakin kolme kuukautta. Ja myös sen, että ne masentuneet sunmuut ongelmaiset tajuaisi ongelmansa tarpeeksi ajoissa, ja pystyisivät itse alkaa myös tekemään sen avunsaamisen eteen jotakin. Asioissa on aina monta puolta, enkä halua tuomita kenenkään ratkaisuja.

  Mutta, heitän kyllä blogisi kirjanmerkkkeihin ja alan lueskelemaan enemmänkin. :p

  VastaaPoista
 26. Innostuin blogias lukemaan ihan urakalla, ja osut kyllä niin monessa asiassa asian ytimeen. Jotenkin ihanan suorapuheinen ja rehellinen blogi, kun vertaa valtavirtaan. :--D Sait uuden lukijan!

  http://vforvalerianae.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 27. Hyvä tiivistelmä siitä mitä Uudessa Suomessa on jauhettu muutama vuosi ;)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!