HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 4. lokakuuta 2012

bussissa seittävät ääliöt

Kyllä tolla Nokia-Tampere-välillä kuulee bussissa välillä jos jonkinnäkösiä tarinoita, että voi vittu! Olkaa ny ihmiset hiljaa, mää en kestä! Puhukaa ne ääliöjuttunne vaikka jossain Molokissa.

Takana kahdeksan tuntia koulua ja sä seisot vitutuksen vallitessa kaatosateessa ja odotat sitä viidakkolinjaa saapuvaksi. Kun sä lopulta pääset bussiin, joko a) joudut istumaan selittämän dorkan viereen tai b) kuuntelemaan selittävää dorkaa, joka selittää niin lujaa, että ihan varmasti kaikki kuulevat. Puhelimeen on niin vitun hauska riekkua kaikki henkilökohtaset asiansa ja vierustoverillehan täytyy huutaa, että se (ja kuski ja takapenkkiläiset) varmasti kuulevat kaikki mehukkaat yksityiskohdat koeviikostasi ja panoreissuistasi.

Yks suosikkini vuoden takaa on teinityttöjen keskustelu, aiheena oli "mutsin vitun ärsyttävä kyttääminen ja kysely". Nää kilju ja kailotti siellä koeviikkonsa vitutukset ja sokerina pohjalla ja kirsikkana kakussa oli erään kommentti, joka ei jätä ketään kylmäksi: "Siis mä en tajua, ku mutsin täytyy kysellä koko ajan, ainaki niinku yks kysymys päiväs, esimerkiks 'miten koe meni', siis vitun ärsyttävää!". Joo, siis ihan tajuttoman ärsyttävää. Onneks sä et oo ärsyttävä.

Tänään sain kuunnella kahden neitokaisen autokoulukokemuksia ja ilmeisesti kyseinen vaihe elämässä oli ollut niinkin hauska, että täytyi kiljahdella ja toistella yli-innokkaita lauseita, tyyliin "jäätävän lystiä, siis se oli jäätävän lystiä!". Joo, täälläkin olis ihan jäätävän lystiä, jos vaikka laskisit tota volyymia! Ei saatana, soita radiooon, jos haluat jakaa ton kokemuksen koko maailmalle! Täällä yrittää ihmiset viettää miellyttävää bussimatkaa!

Toinen taas hehkutti osallistuneensa Facebookissa Maskun kilpailuun, jossa pääpalkintona oli sohva. No, hänhän oletti tietenkin voittavansa tämän kilpailun ehdottomasti, ja koko bussi sai sitten kuulla mihin hän kyseisen kulmasohvan kodissaan asettaa. Vittu mua kohtas melkein myötähäpeä, kun tää oli aivan satavarma voitostaan ja pohti, että kannattaisikohan sittenkin myydä se sohva, kun se on varmaan aika arvokas.  JOO EN TIÄ KYLLÄ YHTÄÄN MITEN SUN KANNATTAA TOIMIA, SIT KU SE SOHVA TOSIAAN ON SUN!

Parhaita on toki nää, jotka "kuiskaavat" näitä nussimistarinoitaan tai riitelevät puhelimessa. "SIIS VITTU ENX MÄ SANONU SULLE ETTÄ TSYGÄ JA JAGE EI TUU MEILLE NIINKU TÄNÄÄN!!"-tyylinen angstisähinä penkkirivien välissä kyllä kääntää päitä ja herättää paljon hauskuutta kanssamatkustajissa. Näitä asioitahan ei kannata hoitaa esim. siellä, missä on 40 ihmistä vähemmän kymmenen metrin sisällä?

JA NÄMÄ SAATANAN PELLET, JOTKA JUTTELEVAT KUSKILLE! "No ootkos koskaan ajanut bussia Venäjällä? Entä Euroopassa? Ilmat aika sateisia ollu, joojoo. Minä olin eilen kalassa. Marjoja tulee syksyllä hyvin, kyllä kyllä." EI JUMALAUTA KÄÄPÄ, SOITA AUTTAVAAN PUHELIMEEN, JOS ON JOKU HÄTÄNÄ!

Ja siis mähän EN puhu lujalla äänellä linjurissa.

40 kommenttia:

 1. Vittu joo Paunuissa kyllä se ku ite haluais käyttää sen ajan esim. nukkumiseen niin vituttaa kun teinit rääkyy siellä jostain koulujutuista :))

  VastaaPoista
 2. Tuun viikon päästä nokialle ja aattelin bongaa sut <3

  VastaaPoista
 3. Bussikuskeista useimmista on mukavaa jutella matkustajien kanssa sillä ovathan hekin palveluammatissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan Helsingissä :D Suurin osa kuskeista joihin mä oon törmännyt on niin tympeitä et hyvä kun viitsivät tervehdykseen vastata... Enkä ihmettele tota alempana mainittua pyyntöä siitä ettei bussikuskille puhuta, vois kuvitella et häiritsee ajamiseen keskittymistä jos joku touhottaa vieressä koko ajan.

   Poista
  2. Ihminen ajaa työkseen valtavaa autoa, jossa on kymmeniä ihmisiä. Sääolosuhteet, ajoympäristöt ja tilanteet vaihtelevat, jolloin refleksien pitää olla valmiina ja koko ajan muutenkin skarppi; ei siinä ole aikaa lörpötellä jollekin setämiehelle, jos tie on liukas, eteen hyppää lapsi/eläin/toinen auto/mitä vaan tai vaikka sataa vettä kaatamalla. Mä menen bussiin siksi, että pääsisin turvassa perille, en siksi että saisin jutella tuikituntemattoman bussikuskin kanssa.

   Poista
 4. mitä vituttavaa bussikuskille juttelemisessa on ? ite en harrasta mut jos oisin bussikuski ni kyl mä ainaki tykkäisin jos mulle puhuttas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä bongasin viime bussimatkalla kyltin kuskin vieressä, että "ethän häiritse kuskia" ja "kuskille juttelu kielletty" ! Toinenhan ajaa kolarin, kun alat pälättämään sille syntyjä syviä. Ja aika kallis lasti kyydissä kuitenkin!

   Poista
 5. Kuulokkeet korville nainen! :-D

  VastaaPoista
 6. miettiny itte aina samaa niin helvetin raivostuttavaa. En tykkää ite yhtää puhuu bussissa puhelimes, yleensä sanon et soitan ku pääsen bussista..
  Ja joo se läpäläpä kuskille huutaminen ku se yrittää keskittyy siihen ajamiseen.
  Ja pussaava pariskunta suoraa siin naaman edes ja kuuluu semmonen limanen ääni <3

  VastaaPoista
 7. Hahaa, pakko tähän kertoa parin viikon takanen episodi turusta :D. Puolimatkassa bussireittiä linjaa koulu-koti kyytiin tuli nuorehko mieshenkilö jolla housuista vetoketju auki. Jotkut muutenkin erit. kovaääniset teinilikat siitä sitte repimään tietenkin riemua . Viiden minuutin jälkeen mies tajusi että kyllä, hänellehän ne nauraa, nousi ja käveli siihen viereen ja kysyi, josko tytöt haluaa itse sulkea vetoketjun kun kerran on siitä niin kiinnostuneita.

  Kukaan siinä bussissa ei sanonu enää yhtään vitun sanaa sen matkan aikana ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahahah iha vitu paras :D:D:D:D

   Poista
  2. Ei tää oli ihan paras:D Pisteet miehelle että uskalsi mennä sanomaan ja pääsi siten tilanteen yläpuolelle. :)

   Poista
 8. Tää oli kyllä ihan vitun lystikäs postaus! <3 :DD

  VastaaPoista
 9. Helsinki-Tampere busseissa nää ihanat laivalta tulleet känniääliöt ja niitten jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei vittu tää perus pubiruusut jotka hoilottaa Popedaa siellä takapenkillä räkä poskella ja Viron tuliaiset juotuna...

   Poista
 10. Mua ei sinänsä vituta puhuminen, mutta ai että jos se on sellaista pelkkää joojottelua tai ämmintää. Ei voi mikään ärsyttää niin paljon kuin se, kun joku kuuntelee puhelimessa kaverinsa helvetin pitkää juttua ja hokee itse siinä samalla koko ajan "joo, joo, joo...". Aivan kuin kaveri tarttis joka sekunti varmisteen siitä, että kuuntelet? argh...

  VastaaPoista
 11. mulle tulee kauheen ahdistunu olo bussissa, suomalainen bussikulttuuri:
  toisen viereen ei missään nimessä vaan saa istua, ellei bussia ole täytetty viimistä nurkkapenkkiä myöten !1 laukut siihen toiselle penkille ettei kukaan mahdollisesti pääse viereen istumaan. myös kun ikkunapaikalta lähtijä haluaa päästä pois, pitäisi elekielestä osata väistää kun on niin saatanan vaikeeta sanoa 'jään tässä, väistäsiksä vähä' kaikenlisäks on tosi vaikeeta sanoo kuskille päivää/kiitos ja muutenkin olo ku jossain hautajais autossa :-D mua ei ees kummemmin haittaa jos ihmiset puhuu julkisilla paikoilla puhelimeen, mut eri asia just noi pano ja ryyppyjutut kovaan ääneen :-D

  VastaaPoista
 12. niin totta. argh etenki just tänää ku tuun väsyneenä koulu+työpäivän jälkee kotia bussilla ja kuuntelen koko sen h 45min matkan ajan neljää rääkyvää n. 7lk teiniä, jotka selittävät niistä helvetin ryyppyreissuista.
  sitä myötähäpeän määrää kun kaikki muut ovat hiljaa ja jokainen varmasti kuulee esim. sen kuinka liisalla on siiis niiin vitun järQQy kusihätä aina ku ollaa ryyppäämässä!!1

  VastaaPoista
 13. hahaha ite aina beatboxataaa kavereiden kaa jotai ihan äääliöääniä linkis jos meillä on paras porukka kasassa xD ja siis tosiaan kukaan meistä ei oikeseti osaa beatboxata mutta kyllä on varmasti kanssamatkustajilla kokemus hahahaha

  VastaaPoista
 14. mulla taas useimmiten sattuu ne bussin haisevimmat ihmiset istahtamaa vieree/etee/taakse...

  VastaaPoista
 15. ...ja meilläpäin myös yläasteikäiset harrastavat sitä ah-niin-ihanaa nappien ränkläämistä. joka pysäkin jälkeen nappia painetaan uudestaan, kunnes kuski hermostuu ja tämäkös vasta hauskaa näistä älykääpiöistä onkin. sitte kun kuski ei voi jättää pysähtymättä jos joku oikeasti oliskin jäämässä seuraavalla pysäkillä, ni ei asialle voi oikein mitää tehdä. syvä huokaus.

  VastaaPoista
 16. Ärsyttävintä on kans jos joku mässyttää bussissa omia pikku eväitään, kovaan ääneen tottakai!
  Ite olin matkustamassa helsinkiin, ja koko muu bussi oli aivan tyhjä nii joku kaksvitonen äijä päätti sit tulla just mun selän taakse istumaan, kaivaa aivan järkyttävän hajuset tonnikala-sinappi-suolakurkku-mikälie-voileipänsä ja mussuttaa niitä siinä seuraavat 40 minuuttii. Miten joku voi ees syödä parii kämästä leipää niin kauan? Jos sulle tulee nii kova nälkä sen jopa tunnin bussimatkan aikana nii mene hyvä ihminen nyt sentää muualle istumaan kun koko bussi vapaana!
  Äänet ei niin haittaa kun kuulokkeet päässä, mut kaikki pikku eväsretkeilijät, viinanhajuset spurgut tai nuuskaajat on vähä vaikeempi olla huomaamatta (=haistamatta)

  VastaaPoista
 17. Ite kuuntelen yleensä musiikkia julkisissa ja kuulokkeet + musa eristää onneksi mahdolliset soraäänet aika hyvin mun pääkoppani ulkopuolelle, mut on joskus tullut reissattua ilman musiikkia ja ärsyynnyttyä joihinkin kailottajiin. En varsinkaan tajua just tota yksityisasioiden kiljumista luuriin niin et koko bussi/juna kuulee, koska ei ketään oikeesti kiinnosta. Kerran jouduin kuuntelee puolen tunnin junamatkan jotain muijaa, joka ulisi tollaisella itkuisella angstiäänellä puhelimeen koko matkan, sillä oli ilmeisesti joku traaginen ero vireillä kun se huusi jatkuvasti "EI! Et vittu tuu tänne! Vittu se on ohi nyt, vittu! Et tule tänne! Mä en halua nähdä sua enää!!1"... huoh. Toinen ärsyttävä julkisilla matkustamisen ropleema johon musiikkikaan ei tepsi on haisevat matkustajat jotka tunkevat viereen... siinäpä sit tukehdut hiljaa itsekses koko matkan.

  VastaaPoista
 18. Joo ja mä istuin yks päivä bussissa, kun rupes tulee kauhee viinan haju. Mun takana istui about 15v tyttö, ihan hirveessä kaatokännissä!! Siis oikeasti. Kello oli yks päivällä. Sitten se puhui puhelimessa että:" Joo mä oon iha vitun kännis, join neljä bissee ja yhe siiredin ku erottii eilen stögen kaa ja oon niinku iha rikki. En just nyt kestä tätä elämää selvimpäi, pakko olla kännis. Kauhee nälkäki olis mut en tiiä viittinkö syödä ku pelkään et tulee ylös. Ei helvetti oon muute iha pihal mis kohtaa tä dösä ees menee"

  Teki mieli sanoa että nyt jumalauta se leipäläpi umpeen.

  VastaaPoista
 19. Mä en kyllä tajuu tommosta, että miten ihmeessä se ärsyttää jos kanssamatkustajat puhuu kovaa tai edes normaalillä äänellä. Että mitä sitten, ne(kin) äänet kuuluu elämään. Suomessa ihmiset on jotenkin tosi vitun erakoituneita ja _kummallisia_, ärsyttää semmonen minä-itte-asenne, että edes viitsitään ärsyyntyä jonkun teinin viikonloppusuunnitelmista tai lapsen itkusta tai yhtään mistään. Ne keskustelut on ehkä niille tärkeitä, ei sun tai mun tai kenenkään muun tarviikaan niitä ymmärtää, kunhan hyväksyy että toinen nyt haluu puhua näistä ja noista asioista, ihan sama. Jos jotakuta huvittaa riidellä puhelimessa avokkinsa kanssa tai avautua vkl-panostaan kaverilleen just siinä sun edessä, ni hei omahan on häpeä, mitäs se meitä muita liikuttaa. Voihan siinä jaella vaikka vinkkejä sitte keskustelun väliin, jos oikein typerältä kuulostaa :D

  Ainoa, mikä niissä busseissa mua risoo, on nää humalaiset yli keski-iän ihmiset, jotka hyppää baarista suoraan bussiin, haisevat niin että koko bussi tuntuu yhtäkkiä olevan joku vitun kulmakuppila, litkivät viinaansa suoraan taskumatistaan ja laulavat ja juttelevat kovaan ääneen,- yksin. Siinä sivussa muistavat huikata viereisellä penkillä istuvalle 10-vuotiaalle, että saa morasta kylkeen jos vielä tuijottaa ja uhoavat bussikuskille. :D

  VastaaPoista
 20. kuulokkeet korville ja musiikki täysille. Toimii :-D

  VastaaPoista
 21. Yöbussien kuninkaat ja kuningattaret Turussa. Justiinsa viime viikonloppuna sain todistaa, kuinka ämmä kiekuu puhelimeensa täydessä bussissa kuinka ei ole huora tai ehkä kuitenkin vähän on ja kuinka joku on häntä baarissa haukkunut :D huh huh. Siinä tuli naisen kokonimikin esille ja että on eronnut juuri poikaystävästään.

  VastaaPoista
 22. Joo, siis ihan tajuttoman ärsyttävää. Onneks sä et oo ärsyttävä. < muahahaha:D

  VastaaPoista
 23. argh koin ton saman tänään ku vihdoinkin pääsin kotiin koulusta ja olo oli tosiaan sellane että ois tehny mieli heittäytyä maahan ja vetää itkupotkuraivarit, niin eiköhän bussissa taakseni istu pari helarii joitten on pakko saada aina oma ääni kuuluviin ja lopulta ne kävi huuto kisaa siinä takana....... oli ihan lähellä etten motannut niitä naamaan.

  VastaaPoista
 24. Nää kirjoitukset on ihan tosi hauskoja, mut toi vitun viljely on kyllä liiallista ja se tekee teksteistä lapsellisen tuntuisia. Ei pahalla, mut ihan rakentavana palautteena. Ainesta kirjoittajaksi löytyy kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se on vaan Jennin teksteille ominainen piirre ja toimii mun mielestä ihan loistavana tyylikeinona - sitä vittua tulee viljeltyä just sopivasti ja oikeissa paikoissa. Jatka samaan malliin, Jenni, mä diggaan!

   Poista
 25. Tuli ihan mä mieleen, selitetään aina kaverin kaa bussissa niin paljon omia henkilökohtasia asioitamme ja kaveri just vitsaili, et jos joku random kulkee vuoden ajan samalla bussilla kouluun kun se niin se random vois kirjottaa vaikka kirjan mun kaverin elämästä :D

  VastaaPoista
 26. mua ei häiritse jos jotkut juttelee ja nauraa, vaik meteli ois vähä kovempaakin, mut en tajua niitä henkilökohtaisimpien asioiden ja suurten kriisien volyymi täysillä kailottajia. tekis mieli aina tällaisten kohdalle sattuessa mennä kysymään, että huomiohuoraaks, ooks kännissä vai muutenvain sekaisin ? ::D

  ja haisevat matkustajat hyi yäk, ihan oikeasti pitäisi olla laissa kiellettyä esiintyä julkisella paikalla haisevana ! siis ihan oikeasti, kaikilta kilometrin säteelle joutuneilta menee hermot ja henki ku joku viinalle ja oksennukselle lemuava pummi ilmestyy paikalle ..

  VastaaPoista
 27. Ne känniset vanhat miehet... Koko bussi haisee tuhkakupilta, viinalta ja oksennukselta, ja juttua riittää! Tuossa viime talvena tulin bussilla kotiin keskipäivällä, niin eikös siellä yksi sankari selitä kovaan ääneen puhelimessa että hänen luonaan juodaan, hän on voittanut lotossa ja nyt ei ole kiinni rahasta eikä viinasta! Teki mieli mennä kysymään että heittäiskö setä kympin, kun ei kerta ole rahasta kiinni. Tampereella taas mieleenpainuvimmalla bussimatkalla sain ilon tutustua en-muista-keneen, Kaukajärven kuuluisuuteen! Onneksi meidän pysäkki tuli ennen kuin sisko veteli tyyppiä korville :D

  VastaaPoista
 28. Siis mä en Jenni ymmärrä miks helvetissä sä sanot noin, koska mun mielestä bussissa saa puhua niin kovaan kuin haluaa? :D sä voisit laittaa nainen hyvä vaikka ne sun kuulokkeet korviisi ja olla kuuntelemasta sitä juttua?

  VastaaPoista
 29. Joo toi on NIIN tuttua. Aamuisin kun matkustaa bussilla, eiköhän siellä ole Repa ja Jartsa jotka on tuhannen tuiterissa ja "niin vitun kovia jätkiä ja nyt lähetään Pertsalle dokaan hei!"

  VastaaPoista
 30. Itellä meni pelkästään bussipysäkillä hermo kahteen nudeduckface-teiniin ku niiden keskustelu jotain järkyttävää.
  "HEI TOS MENEE SUN LINKKI!!1"
  "voi daaaaaamn" < ja kyllä, se sano daamn, ei dääm
  "mä siis keksin mitä tehää näillä linkkikorteilla"
  "no?"
  "lähetää iha vitu läpäl menee vaa ympäri jyväskylää ja ollaa vaa sillee et ei vittu"
  "JOO IHA VITUN SIISTI IDEA"
  "Mut hei mun linkki tulee et mä meen täst"
  "Jii mo!"
  "jiii mo, koodaillaan kultsi"
  "jii mo, koodaillaan toki!"

  itkin verta kun kuuntelin niiden teinien kehittynyttä ja fiksua keskustelua...

  VastaaPoista
 31. Oonko mä ainoo jolta meni tän kommentin pointti vähän ohi?

  VastaaPoista
 32. Ahahahaa niin totta! Tän takii kuuntelen aina iPodii ja oon pulassa jos akku on jostain syystä loppu.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!