HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 27. lokakuuta 2012

kerrostaloasumisen hienous

Mä olen ehdottomasti sitämieltä, että jos elämisen äänet (myöhäinen suihku, rappusissa kävely, vauvanitku, musiikki tai vaikkapa poraaminen) häiritsevät, ei kannata muuttaa kerrostaloon. Jos olettaa joka puolella olevan niin hiljasta, että pumpulipuikon maahan putoaminen aiheuttaa kolahduksen, suosittelen muuttamaan keskelle metsää johonkin vitun kopperoon, jossa ei yksikään lapsi naura tai viulu soi.

Mä ainakin vaan naureskelen päässäni, kun alakerran doku viettää jokapäiväisi pippaloitaan ja huuto-oksentaa aamuyöllä. Tai naapurin mainio koira sekoaa aina, kun pääsee rappukäytävään. Lapset huutaa pihalla toisiaan leikkimään ku jotkut saatanan palosireenit ja kämppiä rempataan. Se on vittu elämää! Jos tollasta ei tosiaan pää kestä, kannattaa miettiä jotain toista asumismuotoa.

Me joskus saimme epävirallisen varoituksen siitä, että kävelimme kuulemma kuin norsut öisin rappukäytävässä. Asian oikea laitahan oli se, että tulin päivittäin töistä 22.30-23.00 välisenä aikana, jolloin ilmeisesti hiljaisuus on jo alkanut ja kävely on kielletty. Tuona aikana kun kyseinen säälittävä ruutupaperille taiteiltu uhkaus tuli, emme viettäneet juurikaan yöelämää tms., saatikka että meillä olisi käynyt kukaan missään vitun illanistujaisissa ja kävellyt elefanttimarssia. Töistä ei vissiin saa tulla tai ulkona käydä. Koiranulkoilutus, iltavuorot, tupakalla käyminen tai roskienvienti eivät ilmeisesti ole sallittuja, kun se jotain vessanvetämiskertoja laskeva kerrostalokyylää harmittaa.

Mun puolesta ihmiset saa saatana vaikka tanssia rapussa, mua ei vois vittu vähempää kiinnostaa kenelle tulee vieraita mihinkin aikaan, kuka kotiutuu yöllä ja kuka päivällä, kukas käy myöhään suihkussa ja vetää sen vessan monta kertaa. Saatana antaa vaikka balalaikan soida ja sirkkelin laulaa, minä olen itse valinnan kerrostaloon muuttamisen suhteen tehnyt, joten itseäni saan syyttää, jos joku ääni harmittaa.

Toki sellanen sekopäinen kotitrauhanrikkominen on ihan eri juttu; on se vähän eri asia porata seinää joka vitun yö tai vaikka pitää jäätävät unz-unz-unz-basso-pippalot joka helvetin päivä, oli sitten arki tai pyhä, kuin sillon tällön juhlia tai remppailla. Mutta myönnettäköön, että viime yönä kyllä hivenen vitutti, kun viereisestä rapusta kuului kun kaverukset parin kämpän takaa kuuntelivat jotain vitun Samuli Edelmann-kimaraa ja Teräsniskan Suvia. Koska kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta edes tällä viikolla. Ja vaikka alakerran sedän sisällä polttaminen ja savun kantautuminen tuuletuskanavien kautta meidän kylppäriin myös ottaa päähän välillä aika rankasti, niin vittu itseppä olen tänne kopperoon muuttanut.

Liika on liikaa ja kohtuus kaikessa. Pitää muistaa kunnioittaa muita kanssa-asujia, mutta myös sisäistää se, että itseppä on muuttanut sadan muun henkilön kanssa samaan taloon; eikös ole aika vitun itsestäänselvää, että sellaisesta ääniä kuuluu? Hiljaisuusden aikana musiikkia pienemmälle, rappukäytävässä ylimääräinen kailotus minimiin yöaikaan, ei remonttihommia keskellä yötä tai vaikka kuudenkymmenen hengen bileitä aamusta iltaan. Eiköhän noilla eväillä pärjää jo aika pitkälle.

39 kommenttia:

 1. Joo me saatiin poikaystävän kanssa kerran varotus siitä että oltais yks yö metelöity. Ihan hyvä kun ei oltu edes oltu kotona yötä :D harmi ettei tää ihana ihminen laittanut nimeään tohon niin en voinut asian oikeaa laitaa hänelle kertoa :) no eihän sitä ikinä tiiä vaikka meillä kummittelis haha

  VastaaPoista
 2. Joo, ei ne elämisen äänet mitään. Ihan vapaasti saa yöllä tulla kotiin tai vaikka käydä suihkussa (eikös jokainen joskus), mutta se, että soitetaan musiikkia KOKO YÖ, on pelkästään ajattelemattomuutta muita kohtaan.

  Ja tapauksessa, josta puhun, se musiikki ja niiden ihmisten huuto kuului KAKSI KERROSTA alaspäin meidän asuntoomme niin ettei voinut nukkua. Ja tosiaan melusivat koko yön (klo 22-06). Siitä oli mielestäni aiheellista pistää valitus menemään (kävin kyllä ovellakin sanomassa), koska se vei koko yön yöunet ja jouduin sen takia perumaan seuraavan päivän tekemiset.

  Tätä edeltävänä YÖNÄ nämä idiootit soittivat talon parkkipaikalla tuntikaupalla täysillä luokatonta musiikkia autosta. Soitettiin poliisit, mutta harmi kyllä eivät kerinneet paikalle, ennen kuin nämä tyypit olivat jo häipyneet.

  Joten kyllä, joillakuilla menee vähän yli. Juhliminen ei minua haittaa, kunhan musiikinsoitto ja ylettömän kovaääninen "keskustelu"/känniörvellys tapahtuu hiljaisuusajan sisäpuolella. Vaikka toiset voisivat juhlia 24/7, joillakuilla on myös viikonloppuisin aikainen herätys, jota varten pitäisi nukkuakin. En halua pistää omaa hyvinvointiani vaakalaudalle joidenkuiden vähä-älyisten takia.

  Onneksi suurin osa tässä talossa on ihan fiksuja, tämä kun on rakennettu vasta viime vuonna, eli harva teini tänne muuttaa.

  VastaaPoista
 3. Mulla on ihana naapuri kun se jaksaa huudella parvekkeeltaan mulle. <3 Oon kuulemma lehmä ja kusipää, kun poltan tupakkaa ja se haju tulee sen asuntoon, jos se pitää auki partsinsa ovea. Meillä on vielä lasitetut parvekkeet, mutta kai se sitten jostain kolosta hänen kotiinsa pääsee kerran täytyy huutaa asiasta niin usein.

  En ole koskaan vastannut hänen huutoihinsa, mutta on kyllä tehnyt mieli sanoa, että muuttaisi savuttomaan taloon? Itseäänhän hän vain kuluttaa raivoamalla 24/7?

  Harmittaa, ettei hän muuttanut jo muualle kun kesällä puheli asiasta niin kovaan ääneen (missäs muuallakaan kuin parvekkeellaan). "JA tosta alakerran kusipääpolttajasta ei sanota sit sanaakaan kun muutetaan täältä pois! Eihän me saada tähän ketään asumaan jos kerrotaan se!" Silleen ööh, reps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko sanoa että kyllä meilläkin on lasitetut parvekkeet mutta silti naapurin parvekkeelta tulee savua meille kun tää polttaa. En asiasta kuitenkaan valittais koska musta kaikilla on oikeus polttaa omalla parvekkeellaan :D

   Poista
  2. on oikeus joo, mutta tupakoitsijat vois miettiä sitä et onks se sit kauheen kiva, et sitä röökinhajua menee toisten koteihin esim. kesällä on pakko tuulettaa ikkunat ja parvekkeen ovet auki, jos on kuuma.

   Poista
 4. en tosin ole koskaan asunut kerrostalossa, joten en tiedä puhunko läpiä päähäni, mutta musta toisten ihmisten asumisen äänet ois vaan kodikkaita. siis just sellanen että käydään suihkussa tai kuljetaan rapussa tai jotain tollasta. en ymmärrä miten jotkut voi valittaa noin pienistä asioista. se on harmi jos on niin kevytuninen että oikeesti herää siihen ku joku juhlija kävelee rapussa yöllä asuntoonsa, mutta just niinku sanoit, silloin ei ehkä olis kannattanu muuttaa kerrostaloon.
  ei vittu, sit ku mä muutan omaan kämppään niin se on vähä huonompi juttu jos sattuu naapureiks jotain kitiseviä kyylääjämummoja jotka tulee valittaa siitä jos vaikka vaan käy keskellä yötä vessassa. itellä ku on krooninen suolistosairaus ja sen takia vessassa on käytävä monta kertaa päivässä ja sille en mahda yhtikäs mitään, nii jos joku siitä vetää herneen nenäänsä että käyn yöllä vessassa.... :DDDD

  se kyl kävis hermoille, jos joku bilettäis vuorokauden putkeen (ja tätä tapahtuisi useasti) tai joku pariskunta riitelis kovaäänisesti joka viikko. sitähän olis ihan kamala kuunnella. mut noi ei kuulukkaan niihin siedettäviin elämisen ääniin, vaikka elämistä ovatkin.

  VastaaPoista
 5. mä sain kerran varotuksen siitä ku tulin 3yöllä töistä kotia. Olin sillon kapakassa töissä. Oon kuulemma rymynny kännis rapus ym.. Muuten juttu oli kans aika loistava, mut olin kaikenlisäks raskaana.. :D ei kuulu tapoihin juopotella työpaikalla, eikä raskausaikana.. Meni vuokraisäntä aika hiljaseks. :)

  VastaaPoista
 6. Ainut vaan, että näin opiskelijana ei pääse noita naapureita karkuun, koska omakotitaloon pystyy muuttamaan varmaan vasta seitsemän vuoden päästä, jos silloinkaan. Koulun ja töitten takia oon ihan helvetin väsynyt, niin kyllä mua vaan vituttaa se, että menetän yöunet ku naapurit päättää huutaa ja käkättää aamu kolmeen asti.

  Tietenkään _tavalliset_ asumisen äänet ei haittaa mitään, mutta se, että sitä huutovolaa ei voi laskea hiljasuuden aikaan, tai edes silloin aamyuöllä, on niin itsekästä ja typerää.

  Tosin kerran mua vitutti ihan suunnattomasti naapurin kusella käynti! Meidän vessat ku on ihan vierekkäin, niin joka ikinen aamu ku meen aamupisulle nii tämä naapuriki sattuu menemään samaan aikaan kusta lorottamaan! :D Sillä sekunnilla ku istahin pöntölle, nii jäätä LORI LORI LORI kaikuu ilmastointiventtiilistä :DD Oikeestaan tää oli aika hauskaa, mutta jotenki helvetin häiritsevää, ku me oikeesti joka aamu mentiin yhtä aikaa kuselle :DD Meillä vissii oli joku telepatiayhteys tai jotai.

  VastaaPoista
 7. Mä sain varoituksen siitä, että mun koira haukkuu öisin.
  oikeen listan olivat laittanet päivämääristä ja kellon ajoista milloin on haukkunut.
  Myönsin kyllä, että varmasti haukkuu päivällä kun en ole kotona, vastaus oli vuokranantajalta että: "Ei se kylllä päivällä hauku, yöllä haukkuu".
  Päivämääristäki yli puolet oli semmosia, että ne yöt jolloin koirani oli muka haukkunut olin kotona ja seuraavana aamuna yo-kirjoitukset. En todellakaan nuku niin sikeästi etten olisi herännyt/itse huomannut jos koirani haukkuu.
  Valitettavasti on vuoden sopimus, niin en heti pääse muuttamaan pois, vasta joulukuussa. Koirankin jouduin laittamaan väliaikaisesti pois, sillä vuokranantaja uhkasi häädöllä jos koira jää..

  VastaaPoista
 8. hankkikaa korvatulpat :D

  VastaaPoista
 9. Musta on ihanaa asua kerrostalossa just niiden elämisen äänien takia. Siitä tulee kotoisa olo. Lisäksi naapurin vetäessä vessaa muistaa, ettei ole ihan ypöyksin, jos yksinäisyyden tunne iskee. Musta omakotitalot on vähän creepyjä, koska siellä ei kuuluu ääniä. Ja jos kuuluu, niin on hankalaa keksiä mitään luonnollista selitystä, miksi joku kävelee tuolla vintillä, vaikka talossa ei ole mun lisäkseni ketään muuta. Onneksi asun jälleen kerrostalossa<3

  Toki sellanen älytön mekkala vituttaa. Muistan, kuinka muutama vuosi sitten naapurin nisti jahtasi kaveriaan käytävässä pesismailan kanssa. Luojan kiitos, etten asu siinä talossa enää. Tupakan käry tuli käytävästä omaan kotiin ja naapurien mahdollisen väkivallan värittämätä riidat raikuivat koko talossa. Rauhallista joulua vaan.

  VastaaPoista
 10. Meidän yläkerrassa joku on remontoinut maaliskuusta asti pientä kotikoloaan. Jotenkin se vaan jaksaa ihmetyttää, miten näin pieniä kämppiä kun mitä tässä talossa on, on ees mahdollista rempata niiiin kauan. Ei se muullon haittaa, mut kun on vapaapäivä tai krapula- aamu ja herää jäätävään poraamisen, alkaa vähän nakertaa. Etenkin kun remppa-ajat on pari tuntia aamulla ja sit muutama tunti illalla satunnaisina päivinä enkä illalla meinannu kuulla ees mitä Salkkareissa tapahtu! :D Jossain kohtaa ilmotustaululle oli tullu vihasta viestiä naapurilta tosta remontista kun on kestäny niin kauan eikä oo mitään ilmotusta millon loppuu ymsyms ja loppuun se oli kirjottanu uhkauksen alkaa soittaa sinfonioita ja kuolinmessuja täysillä. Yks päivä tässä sitten otin päikkärit töiden jälkeen ja heräsin ensin yläkerrasta kuuluvaan poraamiseen, jonka jälkeen alko alakerrassa soida just nää kuolinmessut. Ei voi kun nauraa, mitähän mun pitäs tässä välissä tehdä :DD

  VastaaPoista
 11. Haha täälläkin kirjoittelee yksi kerrostaloasukas! Mulla ei oikeestaan mitään valittamista oo, toivottavasti vaa toi naapurin pappikin pitää mun Justin Bieber aamuhoilotuksista... :--D

  VastaaPoista
 12. Mitesmites... mun kaverin alakerrassa(mun kaveri on myöskin mun naapuri) asui joku ihan hullu armeijamies joka oli mietä tasan 20 vuotta vanhempi(facebook). Aina tuli ihan yhtäkkiä huuteleen meille vaikka parvekkeelta tai oven takaa, että :''vitun huorat vitun lehmät painukaa helvettiin''.. joskus kävi käsiksikin.kerran poltettiin tupakit siinä kerrostalon pihalla, ja se ei ole kiellettyä ! Sitten se mies tuli parvekkeelle ja päätti alkaa 'kastelemaan kukkasia'.. heitti siis meidän päälle sangollisen vettä :) <3

  VastaaPoista
 13. Onneksi toi armeijahullu muutti just pois, ihanaa<3

  VastaaPoista
 14. :D nyt kun on tässä vuoden päivät asunu kerrostalos, nii välil vieläki unohtaa et täällä tosiaan kaikki kuulee kaiken. monet kerrat on tullu semmonen hups-olo ku on sepittäny elämäntarinansa nii isolla volyymilla et kaikki varmasti nyt tietää mun raskaan elämäni käänteet..

  VastaaPoista
 15. Mun sisko asuu kerrostalossa, ja niiden kanssa samassa talossa jollain oli varmaan joku roskapussi jäänyt pitkäksi aikaa viemättä, joten koko käytävässä ja ylemmässä kerroksessa aivan järkyttävä kuolleen ruuan ja eläimen haju. Siskon mies oli sitten ollut koirien kanssa lenkillä ja käytävässä kaksi naapuria oli puhunut, toinen oli sitten kovaan ääneen kailottanut että onkohan ne ne toisen kerroksen kaksi pikkukoiraa jotka haisee!! Kaikista parasta tässä on se, että ne koirat pestään joka viikko, eikä heidän asunnossaan haissut. : D

  Tähän viellä lisäyksenä, että ei noita valittajia pääse karkuun edes maaseudulle. Tuttavamme on trimmaaja ja asuu aivan metsän keskellä. Naapureita kyllä on, mutta kaikki asuu omakotitaloissa. Samaisella henkilöllä on koirahoitola, joten koiria riittää. Naapurin nainen on mm. tehnyt rikosilmoituksia milloin mistä, huudellut pihaltaan, maukunut siellä kuin kissa, valittanut että trimmauskoneen ääni kuuluu heille ja että koirat huutavat yötä päivää. Mutta kun nämä koirat eivät satu yöllä edes olemaan ulkona, eikä ne oikeasti edes hauku paljon mitään. : D Muutenkin koko naapuri ihan sekaisin, lapset otettu pois ja mitä viellä..

  Aamen. Jenni, oot paras! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plus joskus kun itse asuin kerrostalossa, niin samalla käytävällä asui asunnollinen huumeiden käyttäjiä, jotka viikonloput pitivät kovat bileet ja loppu yöstä ja seuraavan päivän makasivat piikit suonessa käytävillä ovet auki..

   Poista
 16. Meilläpäin saa vihaisia lappusia jos unohtaa pyykkitupaan valot päälle, on jollain ehkä hieman tekemisen puutetta. Onneks tälläseen lappuun oli joku joskus kirjottanu vastauksen: "Hommaa mies."

  Äiti asuu omakotitalossa ja siellä on naapurit tullu valittamaan kesällä siitä, että takapihan perällä on ruoho leikkaamatta ja rikkaruohot tunkee naapuriin. Eiköhän se ole ihan jokaisen oma asia, miten haluaa pihansa hoitaa?

  VastaaPoista
 17. hei millä toi sun banneri on tehty ku toi nimi on noi kivasti? :)

  VastaaPoista
 18. Meiän edellisessä kerrostalo asunnossa joku vanhempi mies huusi lapsille jotka leikki pihalla (kesälomalla, päivällä) että voisivat mennä muualle leikkimään kun heidän meteli häiritsee hänen päikkäreitä jossa on ikkuna auki. Ja tosiaan siinä pihalla on leikkipuisto oikeen. Se siellä huusi ja raivosi lapsille kunnes jonkun niiden lasten vanhempi puuttui asiaan ja siitäkös vasta sitte riita tuliki.. en jääny parvekkeelle kuuntelemaan loppua...

  Sit kannattais tosiaan asua jossain omakotitalossa eikä suinkaan ihan rauman keskustassa kerrostalossa..

  VastaaPoista
 19. Sun teksti on hyvä ja asiallinen, mutta mua alkoi suunnattomasti ärsyttää se kun ihmiset puolustelee koiran haukuntaa. Koiran haukunta on kielletty kerrostalossa ja rivitalossa, sekä myös omakotitalossa mikäli se häiritsee naapureita. Omakotitaloja koskien sääntö on kevyempi ja siihen ei puututa niin kuin kt:ssa ja rt:ssa, mutta mikäli koira häiriö käyttäytyy on naapureilla oikeus valittaa ja siihen puututaan. Kyseiseen asiaan vaikuttaa talon sijainti, pihan koko yms mutta silti, kaikki pääsis helpommalla jos ihmiset vaan kouluttais koiransa olemaan hiljaa, koiran tehtävä kun ei meluta. Ja ettei kukaan pääse tähän nillittämään niin erikseen on koirat joiden tehtävä on haukkua työtehtävissä, kuten metsästyskoirat ja poliisikoirat. Eniten suututtaa se kun ihmiset puolustelee koiran haukuntaa sillä että "se on eläin" tai "sen luonteeseen kuuluu haukkua, se on koira", ja vtut! Itselläni on kerrostalossa koira joka ei hauku eikä muutenkaan reagoi kt:n normaaleihin ääniin millään tapaa joten tässäkin on koulutuskysymys! :] Toivottavasti mahdollisimman moni koiranomistaja provosoitui ja ymmärtää alkaa kouluttaa sitä huutavaa hurttaansa. Koska minä koulutan koirani, odotan sitä myös muilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asuttiin kerrostalossa, koira ei haukkunut juuri koskaan. Yhtenä päivänä meille oli lampsinut huoltomies sisään yleisavaimella, vaikka oltiin ilmoitettu, että asunnossa on koira, eikä sisälle saa tulla ilman että ollaan paikalla. Nyt muutettiin, ja meidän koira haukkuu jokaiselle narahduksellekin, ja aina vahtii ovelle päin. Ketäs sitten saa syyttää, jos hyvin koulutettu koira on nyt "rikottu" ja ihan vuokranantajan toimesta?

   Kestän niin naapureiden tupakoimisen, riitelyt, lasten itkut ja lemmikkien mölyt. En kestä laittomuuksia tai jatkuvaa häiriökäyttäytymistä. Siksi en asukaan päihderiippuvaisille tai mielenterveysongelmaisille tarkoitetussa asunnossa. Jos sinä et kestä muiden "huonosti koulutettuja" huutavia hurttia, muuta kerrostaloon, jossa lemmikit eivät ole sallittuja. Kyllä, provosoiduin. Kyllä, olen kouluttanut koirani. Kyllä, se haukkuu silti. Se on koira. Voi pyhä joosef.

   Poista
  2. Jatkuva koiran haukunta on häiriökäyttäytymistä ja siksi se onkin kielletty.. Mutta koira saattaa haukahtaa joskus ja en usko että ketään häiritsee (tai että kukaan edes kiinnittää huomiota) jos koira tosiaan vain joskus haukahtaa, mutta kun ikävä kyllä on ihmisiä joiden koirat haukkuvat ihan koko ajan ilman että omistaja edes yrittää puuttua siihen. U know? Edellinen kerrostalo missä asuttiin oli sellainen että siihen muutti pariskunta maalta mukanaan kaksi koiraa, jotka olivat tottuneet tietty maaseudun hiljaisuuteen ja kun ne kerran kaupunkiin tuotiin missä oli paljon ihmisiä, autoja yms niin ne koirat alko haukkumaan siellä asunnossa ihan taukoamatta. Kyseinen pariskunta sai asiasta huomautuksia ystävälliseen sävyyn mutta niiden reaktio oli vain se että 'Minkäs niille mahtaa, eivät ole tottuneet tälläseen' ja sitä häiriökäyttäytmistä ei edes yritetty kitkeä pois. Tässä vaiheessa koko homma on täysin omistajan syy, sillä jos hän tuo kaksi elämänsä maaseudulla asunutta koiraa kaupunkii, pitää hänen myös kantaa vastuunsa siitä miten koira käyttäytyy uusissa olosuhteissa.

   En usko että kukaan kerrostalo ihminen jaksaa kuunnella koiran jatkuvaa riehumista jonkun kämpässä ja miksi pitäisikään. Koiran ei edes kuulu haukkua syyttä. Sitä jatkuvaa koiran huutoa voi verrata ihan hyvin siihen että joku jatkuvasti huudattais musiikkia. Siinä vaiheessa kun muuttaa kerrostaloon on jokaisen harkittava pystyykö itse elämään niillä säännöillä että naapuria ei saa häiritä. Jos tekee mieli huudattaa musiikkia, koiraa, mopoa, autoa yms niin suositeltavaa on että muuttaa keskelle korpea niin että tosiaan kukaan ei kuule. :D

   Ja koska sinäkin olet koirasi aiemmin jo kouluttanut olemaan hiljaa niin en usko että itsekkään haluat koiran päätyvän siihen pisteeseen että se räksyttää ihan koko ajan? Vai oonko ihan väärässä? :) Ja mä ainakin uskon että kerta te olette vasta muuttaneet niin koira reagoi haukulla vaan uusia ääniä/hajuja ja sen päässä on edelleen muistijälki 'oikeasta käytöksestä'. Tottakai uusi asunto vaatii totuttelua myös koiralta ja teidän tapauksessakin jos koiran käytös on muuttunut vahingossa niin eiköhän tuo takaisin omaksi itsekseen muutu. Ollaan mekin koiran kanssa muutettu ja uusiin kuvioihin/alueeseen tottuminen vei hetken, mutta meillä levottomuuteen auttoi se kun koira sai rauhassa haistella rappukäytävän läpi ja parvekkeella kytätä naapureita. :D

   Pointti se: että puhuin ihmisistä jotka ottaa koiran, koska koira on söpö ja koska koira on söpö ei sille tarvitse opettaa edes perustaitoja/käytöstä. Ja se menee musta vähän eläimen laiminlyönnin puolelle. :s

   Poista
  3. .. Mulle tuli tästä koko keskustelusta ihan hirveen huono omatunto, en haluu loukata ketään. Anteeks! :( Oon ihan liian vässykkä tälläisiin kärkkäisiin keskusteluihin. :P

   Poista
 20. No ei sitä oikein opiskelijana voi valita minne muuttaa :D pakko asua opiskelujen ajan kerrostalossa, kun vuokrat on aika paljon isompia jos haluais muuttaa vaikkapa omakotitaloon sinne mettän keskelle.

  Kyllä mua häirittee, jos keskellä yötä biletetään kuuluvasti naapurikämpässä. Jos haluan nukkua ja aamulla on aikanen herätys. Ja vielä arkena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Aika turhaa tulla kaikkien aina valittamaan, että jos HILJAISUUAIKANA TAPAHTUVA MELU häiritsee, niin pitäisi muuttaa omakotitaloon. Monellakaan ei ole mahdollisuuksia muuttaa omakotitaloon (etenkään opiskelijoilla), koska kustannukset ovat usein isommat eikä kuka tahansa edes saa niin isoa lainaa että voisi ostaa talon. Joo, vuokralla olevia omakotitalojakin on, mutta tosi harvassa.

   Se on kyllä niiden vastuulla muuttaa käytöstään, jotka toimivat toisia häiritsevästi.

   Poista
  2. Jos hiljaisuusaikana jatkuvasti käyttäydytään häiritsevästi, ei muuta kuin ilmoitusta taloyhtiölle ja muutamien naapureiden allekirjoitukset mukaan paperiin. Varoituksenhan siitä pitäisi saada, ja tarpeeksi monen jälkeen häädön. Valitettavasti häirikkönaapureista varmin tapa päästä eroon on muuttaa itse....

   Moniko on käynyt sanomassa naapureille, että häiritsevät? Eihän muutosta tapahdu, jos ongelmiin ei kukaan puutu... :-)

   Poista
  3. Olen anonyymi 28.10. klo 17.44 ja anonyymi 27.10. klo 11.25.

   Itse olen käynyt kyllä sanomassa ovella ja pistänyt isännöitsijälle valitusta. Viittasin lähinnä siihen, että jotkut tuntuvat katsovan oikeudekseen mölytä hiljaisuusaikana, ja sitten pistävät päälle argumentin "muuta sitten omakotitaloon, jos et kestä". Ikään kuin sen, joka ei ole tehnyt mitään väärää, tulisi muuttaa pois, ja nämä häiriköt olisivat oikeutetumpia asumaan siinä talossa.

   Poista
  4. Hyvä keino on myöskin mennä seuravana aamuna aikaisin ovikelloa soittamaan ja sanomaan. Vaikka harvoinhan nämä mölyapinat jaksavat sitten aamulla ovelle nousta. Sitten vaan lappua perään...

   Poista
  5. Siis selvennettäköön nyt vielä, että en todellakaan ole sitä mieltä etteikö hiljaisuuden aikana kuuluisi olla hiljaa! Muutenkaan en suosi esim. rappukäytävässä mölyämistä ja kolistelua edes päiväsaikaan, saatika öisin. Välillä on juhlia, joista kuuluu mölyä, mutta se nyt vaan on mun mielestä elämää, eikä ole ongelma mikäli ei ylly aivan älyttömäksi tai ole oikeasti toistuvaa. Eikä sille nyt valitettavasti mitään voi jos seinänaapurin vauva itkee keskellä yötä tai joku esim. vuorotyöläinen käy suihkussa sopimattomaan aikaan pikaisesti.... Itsekin olen ollut mäkkärissä töissä, eikä pieneen mieleeni olisi tullutkaan olla käymättä suihkussa rasvaisen yövuoron jälkeen. Ei sinne suihkuun kuitenkaan asumaan tarvitse jäädä...

   Tässäkin asiassa, tee muille niin kuin tahtoisit itsellesi tehtävän. Aina ei mee niinku strömsössä, mutta sellaista on se elämä. :-)

   Poista
 21. Joo ei tälle kerrostalossa asumiselle kyllä ihan noin vaan ole vaihtoehtoa. Ja naapureitakin löytyy joka lähtöön. Juuri nyt harmittaa, kun pari kuukautta sitten yläkertaan muutti nuoripari, joka ei ilmeisesti ikinä käy nukkumaan ennen aamuyötä. Jatkuvaa vessassa ja parvekkeella juoksemista, kovaa puhetta ja ravaamista saa kuunnella ellei saa nukuttua pää kahden tyynyn välissä. Ei auta korvatulpatkaan kaikuviin ääniin... Aiempia naapureita ei tullut usein edes ajateltua ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 22. Puutalon paperiseinien sisällä asustavana karmaisevia kokemuksia ovat naapurin keski-ikäisen pariskunnan lähes jokailtaiset perheriidan jälkeiset sovintoseksituokiot. Se on jo paitsi unta, myös mielenterveyttä häiritsevää.

  VastaaPoista
 23. Vessassa ja suihkussa käynti kuuluu jokaisen ihmisen oikeuksiin. Jos mä pääsen töistä klo 22 ja menen uudestaan töihin seuraavana aamuna klo 7 ni mä jumalauta käyn sillä välillä suihkussa!! Tuskimpa kukaan vuorotyötä tekevä voi pomolta vaatia vuoroja sen mukaan, että pystyy käydä suihkussa naapureiden unen herkkyyden vaatimalla tavalla. Jos mulla iskee vaikka yöllä paha olo ja suihkussa käynti helpottaa, niin mä meen suihkuun. Musiikkia ja tv:tä ei tietenkään pidetä yöllä liian kovalla jne, mut noi hygienia- asiat saa hoitaa. Kyl meiänkin talon järjestyssäännöissä sanotaan että välttäkää suihkussa käyntiä klo 22 jälkeen, mutta järki käteen.

  VastaaPoista
 24. Mä itte asun ylioppilaskylässä - joka on TÄYNNÄ opiskelijoita. Luulisi, että täällä saisi elää suht rauhassa ja välillä pitääkin jotain illanistujaisia (yleens häivytty tosin baariin yhentoista jälkeen). Mutta ei.

  Kerran onnistuin häiritsemään erään herran rauhaa kuuntelemalla musiikkia yhden aikaa päivällä. Postiluukusta tippui lappu, jossa uhattiin poliisilla ja asunnonvälittäjälle ilmoittamisella - koska minä häiritsen herran kotirauhaa. Ylioppilaskylässä pitäisi kuulemma lukea, ei kuunnella huono musiikkia.

  Toinen kerta oli, kun pidin kavereiden kanssa illanistujaiset kämpässäni. Meitähän oli siis kuusi ihmistä, kaikki istuivat lattialla ja söivät iloisesti poronkäristystä ja vähän joivat ehkä kaljaa. Vähän. Taas lappu postiluukusta ja poliisilla uhkaaminen. Millaine olisi ollut poliisin ilme, jos ne olisivat tullu kämppään? Ja oiskoha niillekki voinu tarjota poronkäristystä? :DD

  Kaikkein eniten vituttaa se, että jos äänet jumalauta häiritsee niin vittu toimikaa nyt ihmiset näin.

  1. menkää ovelle
  2. koputtakaa
  3. KOHTELIAASTI sanokaa, että jos sitä ääntä voisi hiljentää koska a. tulossa tentti, b. en saa nukuttua, c. ootte liian kovaäänisiä jne... syitä voi keksiä paljon. Jos se sälli ois tehnyt noin, ni ei mitää ongelmaa! Laitetaan musaa hiljemmalle/lähdetään ryömimään baariin päin ja hei onnea tenttiin!

  Poliisilla uhkailu rupee vaan vituttamaan ja se lopputulos on eri. Pistän musaa kovemmalle, ja toivon häiritseväni vielä enemmän. Pitkä stoori, huh.

  VastaaPoista
 25. Asumme poikaystäväni kanssa kerrostalossa ja meitä vastapäinen naapurin vanhempi pariskunta on oikeita kyyliä. Päivittäin ne valittaa kaikesta, kerran esimerkiksi kun oltiin yhtä aikaa sen naisen kanssa pihalla, ja meille oli juuri kesällä tullut koiranpentu niin se nainen alkoi avautua kuinka hän ei kestä kun koirat talvisin pissaa pihaan ja ei ne saisi jne. Sanoin vaan että aika paha kontrolloida mihin koira kusee ja sitä kun ei oikein saa siivottua pois kuten toiset jätökset."no joojoo, aivan totta". Kerran se sama nainen sanoi poikaystävälle joka tuli kaupasta: "tarviiko siellä kaupassa joka päivä rampata?!" :DD tää oli kaiken hauskin. :) Ne myös kyttää ovisilmästä meidän kavereita ketkä odottaa oven takana, eikä ymmärrä, että heidän ääni ja "kukas tonne nyt taas menee" ihmettely kuuluu kyllä siihen oven toiselle puolellekkin. Ja ihan ihmisiksi me ollaan. Toisin kuin tää naapurin pappa, joka pyytää meitä tuomaan sille kossua alkosta kun kaupassa käydään :D

  VastaaPoista
 26. Eihän sitä kokeilematta tiedä ja itse oon todennut etten kertakaikkiaan näytä kykenevän tottumaan tuohon helvetin yläkertanaapureiden kusemiseen ja paskomiseen. Ei auta vaikka pitää korvatulppia, ne molskahdukset ja lorinat kuuluu silti läpi ja herättää kesken mahtavimpien unien. Ja sitte vituttaa aika täysillä. Muutto siis edessä ku ei pää kestä öisin ja aamuisin paskomisen ja kusemisen ääniä, muut elämisen äänet ei sinällään haittaa.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!