HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 18. lokakuuta 2012

oon sillee aika älykäs

Mun piti olla niin vitun reipas syyslomalainen ja kirjotella harva se päivä postausta postauksen perään, mutta mepäs aloitettiin hauska pikkuremontti, joka on vienyt aikaa ihan kiitettävästi (tapettien pois repiminen jostain saatanan sementtiseinästä, maalilla lätkyttely, kittaaminen, kaikkien vitun puupalojen ja keppien irti repiminen ja rapsuttelu, hiominen, viilailu ja tässä valtavassa sekasotkussa naulojen päältä kävely vie enemmän aikaa, kuin sen yhden tai kaksi iltaa...). Noo, onneksi seinän kittaamisen yhteydessä televisiota kuunnellessani korvaani pisti lause, joka onkin päivän postauksen aihe.

Telkkarista tuli siis joku BB-Nikon juontama säälittävä chat-ohjelma, jossa joku ylimaskeerattu meikkipää kertoi olevansa fiksu. Lause meni suurin piirtein näin: "Siis mä olen fiksu, mulle siis on sanottu että oon ikäisekseni todella fiksu. Oon kokenu aika paljon kaikkee ja sillee". Ja mä hajosin ääneen. Jos sä olet niin saatanan älykäs, niin uskoisin sen olevan sellainen asia, jota ei tarvitse erikseen mainita? Vai onko sulla niin sikana sitä älliä, että se on ihan pakko laittaa välillä piiloon, muiden huomaamattomiin?

Mä en usko, että on olemassa piilojärkeä tai kätkettyä älykkyyttä. Äly vähän tuppaa olemaan siitä vitun jännä piirre ihmisessä, että se on hiukan vaikea piilottaa. Harva terävä kaveri sitä nerouttaan edes yrittää kätkeä feikkityhmyyteen (no, feikkityhmäily nyt sattuu kertomaan ihmisen vaurioituneesta aivotoiminnasta, että tuskinpa siitä voi edes puhua samassa postauksessa älykkyyden kanssa). Toisaalta fiksu tajuaa myös olla asiasta huutelematta; "mää oon oikeesti ihan vitun älykäs"-tyylinen julistaminen on hivenen ristiriidassa asiasisältönsä kanssa.

 Omasta älykkyydestä mesoaminen on vähän sama kuin oranki kertoisi osaavansa ajaa junaa; tulee vähän sellanen säälinsekainen "voi parkaa, ei pilata sen kuvitelmia"-fiilis. Alkaa ehkä vähän hävettää. Ja muutenkin se on aina niin saatanan jäinen tilanne, kun joku illanvietonkin yhteydessä ottaa esiin oman älynsä. Joo, sä vaikutat vitun fiksulta nojaillessas siihen parvekkeen seinään samalla, ku tumppaat röökin housuihisi.

Ja kun sitä fiksuuttakin on niin monenlaista, että luulis jokaiselle idiootille ja viiliaivolle jotain löytyvän. Joku pitää oikeana älynä kirjasta ulkoaopetellun lätinän, joku luottaa silkkaan maalaisjärkeen, jollekin riittää terävä ongelmanratkaisukyky fiksuuden ykkösdirektiiviksi,  joku taas pitää laajaa yleissivistystä älynä. Joku taas vaikuttaa puolitehoilla käyvältä apinalta, mutta vetelee kokeista kymppejä mainion oppimiskykynsä vuoksi. Joten musta on aika vitun huvittavaa kertoa olevansa fiksu tai älykäs tai suorastaan nero. Eiköhän kaikki huomaa, että aivan saapashan sää koko ihmisriepu oot.


20 kommenttia:

 1. Ennen pidin tästä blogista.
  Nyt kuitenkin vitsailet aiheesta mistä et tiedä mitään :) Melli on mulle hyvä ja läheinen ystävä, ja kyllä, fiksu ja älykäs. Harva uskoisi että tyttönen korjailee tietokoneita ja telkkareita, tekee minkälaisia asennuksia niihin ja yhdistelee osia. Meikkimäärä tai silikonit ei kerro älykkyydestä, avarra maailmankatsomustas vähän. Tottakai jokainen saa kertoa olevansa fiksu, jos haluaa. Ei se sua varmaankaan satuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä inise tiina

   Poista
  2. Oletettavasti hänen tisseistään en ole puhunut tai liittänyt tekstissäni ulkonäköä aivotoimintaan? En tietääkseni tässä postauksessa käsittele ihmisen meikkimäärää tai tissien täytteitäm suhteessa aivokapasiteettiin? Hänen todella erikoinen lausahduksensa toimi tekstin inspiraationa -oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että ihminen joka omaa älykkyyttään julistaa vaikuttaa juuri päinvastaiselta. Teksti ei käsittele häntä, vaan yleisesti ihmisiä, jotka omaa fiksuuttaan toistelee. Mikäli se tuntuu ylitsepääsettömän vaikealta ymmärtää tai koet olosi loukatuksi, niin olen kovin pahoillani, mutta asialleppa en voi mitään. Paina vaikka sitä "älä yleistä lehmä"-nappia, jos se helpottais.

   Poista
  3. en nyt rupee kiistelee et millanen sun kaveris on ku en tunne, mut ei toi "mä oikeesti oon tosi fiksu"-lausahdus kyl FIKSUA ollut. Kyl Jenni on siinä ihan oikeessa et ei sitä omaa älykkyyttään tarvii kovaan ääneen toitottaa koska se on tyhmää. varmasti hän osaa korjata mikroaaltouuneja ja lentokoneita mut se toitottaminen antaa kyl päinvastasen kuvan. eikä tässä nyt viitattu mitenkään siihen et meikin ja silareitten takia kyseinen tyttö olis tyhmältä vaikuttanu! :) ihan yleisestikkin, jos oikeesti on tosi fiksu nii kyllä se huomataan ilman et sitä tarvii mainostaa.

   Poista
  4. Jokasesta asiasta saa väsättyä ''mielipiteen'', millä ei ole mitään merkitystä tässä maailmassa. Ei tainnut kuitenkaan tulla epäselväksi, ketä tarkoitit kun chatti ohjelmasta mainitsit. No, kaikkia tännekin maailmaan mahtuu. Silti en tuomitsis ketään tolla perusteella, mutta kai jotkut saa mielihyvää kun valittaa ja vinkuu kaikesta - sehän on oikeen kivan ja onnellisen elämän perusedellytys :)

   Poista
  5. eipä se kenenkään älykkyydestä kerro, jos jotain perushuttu tietokoneita ym. osaa korjailla :D

   Poista
  6. Tiina, et tainnut vieläkään tajuta, että postaus ei KOSKETA tai KERRO ystävättärestäsi, vaan hänen LAUSAHDUKSENSA inspiroi tähän tekstiin? Käytin tekstiin ns. "apuna" (voiko noin sanoa?) monia älykkyyttään toivottavia tuttujani (kyllä, heitä riittää, keskustelupalstoja ja ah niin mahtavaa Mediaa iltapäivälehtineen ja tv-ohjelmineen. jos oletat, että ystävättäresi on postauksen päätähtenä, niin voi hellanlettas. :D

   Poista
  7. No voi nyyhkis puuhkis. Luitko edes tota tekstiä, vai ymmärrätkö lukemaasi? "Meikkimäärä tai silikonit ei kerro älykkyydestä, avarra maailmankatsomustas vähän", ööh, missä tossa merkinnässä sun mielestäsi vihjattiin että ihminen jolla on paljon meikkiä ja/tai silikonit ei voi olla älykäs? :D Sun pikemminkin pitäis lukea toi teksti uusiksi sen sijaan että Jennin tarvitsisi ~avartaa maailmankatsomustaan~ tässä. Ja voihan se olla että se sun ystäväsi korjailee tietokoneita for all I know, mutta ei kukaan oo väittänytkään että sen on pakko olla joku lahjaton idiootti siksi et sillä on silikonit. Eihän tän merkinnän pointti ole kuin se, että jos kehuskelee kovaan ääneen olevansa älykäs, niin antaa itestään just päinvastaisen vaikutelman - ja oon siitä ihan samaa mieltä, koska jos on oikeesti fiksu, niin sen luulisi kyllä näkyvän ilman että sitä tarvitsee toitottaa erikseen kenellekään. Otat muutenkin turhan paljon hertsiä siitä et sun kaverisi mainittiin, koska ei tätä merkintää oo nimenomaan sun kaverisi pilkkaamiselle omistettu, vaan ton tapauksen näkeminen telkkarissa selkeestikin herätti Jennin päässä ajatuksen, jota eteenpäin viemällä syntyi toi teksti.

   "Jokasesta asiasta saa väsättyä ''mielipiteen'', millä ei ole mitään merkitystä tässä maailmassa. -- Silti en tuomitsis ketään tolla perusteella, mutta kai jotkut saa mielihyvää kun valittaa ja vinkuu kaikesta - sehän on oikeen kivan ja onnellisen elämän perusedellytys :)"

   Tämänkin merkinnän sisältämillä mielipiteillä on sulle NIIN vähän merkitystä, että jaksat vetää siitä herneen nokkaan ja vääntää kättä asiasta? :D Jos tolla ei ois sulle oikeasti mitään väliä, et kommentoisi tänne. Sulla on aika mielenkiintoinen käsitys "tuomitsemisesta", koska ei tässä oo edelleenkään ketään yksittäistä henkilöä tuomittu. Ja totta puhut, kyllähän toi vinkuminen varmaan sulle jotain mielihyvää tuokin, tuskin sä sitä muuten noin innokkaasti harrastaisit...? Mä en vaan ymmärrä miten joiltakin voi EDELLEENKIN mennä tän blogin pointti täysin ohi, vaikka tossa sivun yläreunassa sanotaan ihan selvästi "tekstit ovat enimmäkseen tuulestatemmattua läpänheittoa ja kitinää, ei omaan yksityiselämääni perustuvia tapahtumia tai henkilökohtaisia mielipiteitäni" :'D Eiväthän nää kaikki "kitinät" edes perustu Jennin omiin mielipiteisiin monet näistä on kirjotettu huumorilla ilman et noi asiat edes ärsyttävät Jenniä oikeasti. Osa postauksista on jopa lukijoiden toiveesta kirjoitettuja paasauksia, jos mä oikein muistan.

   Poista

  8. Ja lisään vielä, että ystäväsi voi hyvinkin olla fiksu ja älykäs plikka, en ole vastaan väittänytkään, vaan sitä, minkälaisen kuvan itsensä korostaminen yleensä antaa. Meinaan vääränlaisen ja todellakin päinvastaisen kuvan.

   Poista
  9. En kyllä tsättejä seuraa enkä tiiä millanen tää nikon tsätti on, mutta tästä lauseesta "Telkkarista tuli siis joku BB-Nikon juontama säälittävä chat-ohjelma, jossa joku ylimaskeerattu meikkipää kertoi olevansa fiksu." en kyllä minä ainakaan millään pystyisi yhdistämään ketään ihmistä tähän postaukseen. Sitä en tiedä, että onko siellä vain yksi ihminen, mutta käsittelin tämän kohdan ainoastaan malliesimerkkinä, kasvottomana, satunnaisena meikkipäänä jonka lausahdukseen teksti pohjautuu. Nyt Tiina sinun ansiostasi sinä toit nimen ja kasvot tälle naamalle =D

   Ehkä olisi kannattanut olla vain hiljaa, niin kukaan ei olisi osannut yhdistää tätä "ylimaskeerattua meikkipäätä" ystävääsi Melliin. Nyt tosin osaa, kiitos sinun.

   Ja ei, ei anna fiksua kuvaa tyrkyttää fiksuuttaan muille. Se on vain säälittävää huomionkerjäämistä.

   Poista
  10. Kiteytit Tiina oman älykkyytesi aika hienosti viesteihisi.

   Poista
  11. Tiina, ootko ihan varma, että loukkaannut nyt oikeasta syystä?:D Kannattaa ehkä itkeä tälle Mellille suoraan että "jos julistaa viisauttaan,ei sitä ole" tämä sattuu olemaan 80% kansasta mielipide ja sama pätee aikuisuuden julistamiseen teineillä

   Poista
 2. Tiina ei varmaan lukenut tekstiä ollenkaan?

  rakkain terveisin,
  Anonyymi

  VastaaPoista
 3. "Kauniit tytöt haluaa kuulla olevansa fiksuja, fiksut tytöt tahtovat kuulla olevansa kauniita"

  VastaaPoista
 4. Jospa Tiinakin sielä kasvaa kymmenisen vuotta vanhemmaksi tajuamaan, ettei itse asiassa tajua yhtään mitään.

  Älykkyyttä on monenlaista, sen ääneen kirkuminen on yksinkertaisesti hieman typerää ja merkityksetöntä. Älykäs ihminen pitää päänsä kiinni älykkyydestään ymmärtäessään, että itse asiassa älykkyydellä joutuu aika usein ongelmiin ja hyväksikäytetyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "--- että itse asiassa älykkyydellä joutuu aika usein ongelmiin ja hyväksikäytetyksi".

   Tämä oli niin hyvin sanottu ja oivallettu, että painaisin tykkää-nappia, jos sellainen olisi.

   Poista
 5. Jostain syystä varsinkin teininä tuli korostettua sitä, että vaikkei olisi ihan hirveän kirjaälykäs niin ainakin tunneälyä löytyy, koska "kokemukset". Mutta vaikka olisikin niin, että oon kokenut jota kuta enemmän elämässäni, niin onhan se nyt vähän tökeröä alkaa leuhkimaan sellasella. Onneks itelleenkin voi nauraa. :D

  VastaaPoista
 6. Mulle tuli tosta Tiinan kommentista mieleen sellaset pikkuteinit jotka tulkitsee kaiken bestikseensä liittyvän tosi kirjaimellisesti ja jos on jotain jonka jonkun mutkan kautta voi tulkita loukkaavaksi (tai jos sisälukutaito puuttuu) eli jos joku sanoo siitä parhaasta raxupoxusta jotain muuta kuin että se on ihana ja täydellinen ja paras niin sitten käydään hirveellä raivolla puolustamaan, vaikka esimerkiks itse asianomainen ei asiasta välttämättä edes loukkaantuis.

  Ja tähänkin Tiina tulee varmaan kommentoimaan että "mistä sä tiiät loukkaantuko Melli tästä tekstistä????"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla tuli sellanen fiilis et toi tiina haluaa salaa jotain respectii sen takia, että tuntee tän kyseisen "julkkiksen" :D

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!